Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dongina wrote:Ja sie nie złoszcze Dorciu:) Jest mi poprostu przykro. Nie obrazam sie. To nie w moim stylu:) Jakos post Brum Brumka mnie "dobil" Bede jednak tylko czytac:) To tez jest fajne:) pozdrawiam
Czasami komuś może być przykro po Twojej wypowiedzi, ale nie ma co się "unosić". Możemy się nieco "posprzeczać" ale na koniec trzeba podać sobie rękę na zgodę przecież Same z resztą miałyśmy spinę w końcu każdy ma prawo do własnego zdania -
mrówka:) wrote:My juz po pierwszym spacerku:-) Obiadek zjedzony. Wika spi a Miki wisi na cycu;-)
Dzieki za odp. odnosnie szczepienia. Raczej zdecydujemy sie na hexacime bo infanrixu u nas w przychodni nie ma. Ciesze sie bardzo, ze wasze dzieciaczki tak ladnie zniosly szczepienie mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie!
Cudne sa te czerwcowe dzieciaczki. Jak sie uda usiasc mi do kompa to tez moimi sie pochwale;-) bo narazie pisze z telefonu.
Marcia mam pytanie czy adres nowego forum to:czerwcowki2015.ovh ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarce w telefonie to mi nie znajduje:- powinno być okWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:05
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za słowa otuchy Za to lubię to forum
Dorcia to samo powiedziała pediatra (super babka ), że może będzie potrzebna rehabilitacja ( ale nie koniecznie), ale trzeba to sprawdzić u neurologa.
Ja już zarejestrowałam się na nowym forum, czekam na akceptacje adminadorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Sista no właśnie ten zapach..jakoś strasznie perfumowane te pampki z lidla i może przez to synka uczuliły.. no aż dziwne, biedronkowych używaliśmy były ok, rossmannowe też ok, po urodzeniu pampersy białe care tez ok i pupcia super..a teraz założyłam ledwie 3-4 pampersy i już czerwona między pośladkami i jakaś krostka ala strupek na pośladku
także wolę nie ryzykować i wrócić do biedronkowych a jak się zagoi to wypróbuję znów białe care a te sprzedaje -
nick nieaktualnymrówka:) wrote:
A odnosnie szczepien, czy ktos szczepil hexacima albo pentaximem? I jak dzieci po nich sie czuly? Ja bede szczepic w przyszlym tygodniu i ciagle nie wiem jaka szczepionke wybrac. W przychodni zachwalaja hexacime.
Trochę późxno na odp, ale ja szczepiłam pentaximem. U nas było wszystko ok. Zero płaczu, gorączki, uczuleń itp. Nawet ślad był prawie niewidoczny.mrówka:) lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja ròwniez jestem z wami od samego poczatku, bardzo lubie wasze forum i chce dalej was czytac dlatego postanowilam sie odezwac. Mam coreczke Amelie-7 lat, a 19 czerwca o godzinie 8:58 przez cc przyszedl na swiat moj synek Krzys. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona bo nie wyobrazam sobie tutaj nie zagladac:-)
Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Nie widzę powodu konfliktu, napisałam żeby wyluzowała bo ciągle są jakieś spiny.
U mnie od rana były wrzaski i marudzenia Hani, zresztą jak zawsze kiedy postanowię sobie uciąc drzemkę w ciągu dnia. Teraz dziecko padło, mąż po pracy padł, kot śpi czas i na mnie -
Maglic, ja stosowałam posterisan H w ciąży i mi pomagał. Teraz nie używam bo nie mam takiej potrzeby chociaż Herman jest.. Właściwie to nie wiem czy mogę to stosować karmiąc więc daję radę bez.
Aś, ja mam plan karmić 6 miesięcy. Później czekam na @ i może jakieś starania o kolejnego skrzata Ale to sie jeszcze wszystko wyklaruje w trakcie tych kolejnych miesięcy bo mamy sporo zmian w życiu teraz.
A co do ściągania to mam takie same myśli, że jak ściągnę po godzinie to Młodemu zabraknie bo akurat zawoła nie za te standardowe 2-2,5 h tylko zaraz po ściągnięciu. I klops. Albo boję się, że w momencie podawania odciągniętego zacznie mi wygasać laktacja bo odpada jeden posiłek. Nie wiem, może panikuje ale ściagać nie lubię
Aghata, może Antek ma silna potrzebę ssania. Może nie jest głodny, tylko ma cheć pociumkać tylko. Wiem, że nie toleruje smoka a jak np. zamiast cyca dasz mu chwilę possać zgięty palec swój, tą kostke? Może zaśnie spowrotem? Albo może spróbuj przed snem karmić go częściej? Ja ostatnio mojego kładę ok. 20.30-21.00, po czym jak się sama kładę ok. 22.30 to go wyciągam i na spiocha karmię wtedy śpi mi do 3-4. Wtedy karmię i śpi jeszcze 2-2,5 h.
Mrówka, ja szczepiłam 6w1 + Rota i Małemu nic nie było. Absolutnie żadnych efektów ubocznych ani temperatury, ani więcej spania ani mniej, ani więcej marudzenia. Nic Tylko szczepiłam
Dorocia, nie boisz się tej śmierci łóżeczkowej? Ja na odruch moro spowijam łapki same. A jak kilka razy zasnął na brzuchu to non stop świrowałam czy oddycha
Marcia, coś popsiułam, chciałam zmienić maila bo źle podałam i kazało mi zmienić tez hasło i teraz ni huhu nie moge sie zalogować ani ze staroym ani z nowym hasłem. Do tego musialam rozwinąć swój login bo krzyczało, że za krótki Dasz radę mnie uratować?
Dziewczyny, któraś rehabilituje Maluszka ze względu na asymetrie i napięcie z tego co pamiętam. Czy mieliście napięcie w karku i wyginanie silne glowy do tyłu? Czy rehabilitacja pomogła?
maglic lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dobra, Brumek xpokojnie. Przyznaję się do bycia konfliktogenną W temacie "o nas" na forum wytłumaczyłam skąd ta fiksacja na szczepienia. Spróbuję tego tematu po prostu więcej nie komentować, chyba że ktoś zapyta mnie wprost o zdanie... Myślę że to będzie fair i bezpieczne...
Ps. Przenoszę się całkowicie na tamto forum także żegnam ten wątek BBF -
z. ja nawet o takich rzeczach nie myślę, bo chyba całkiem bym sfiksowała. Nawet nie kupowałam żadnych monitorów oddechu itp. bo dopiero bym panikowała w razie "falszywego" alarmu. Oczywiście sprawdzamy z mężem co jakiś czas czy wszystko jest w porządku, ale nie schizuję Szymek nie lubi skrępowania bo wpada w jeszcze gorszy płacz niż jak leży i macha rączkami. a i tak już za dużo się napłakał, więc mu oszczędzam dodatkowego. poza tym wielu lekarzy radzi aby kłaść dziecko na brzuszku. Tak samo przy kolkach radzą.
-
nick nieaktualnyZetko my mamy napięcie i asymetrię, mała m.in. odgina główkę do tyłu za mocno. Rehabilitację mieliśmy dopiero raz, ćwiczę ją też w domu, może jest ciut lepiej ale na spektakularne efekty jeszcze czekam jutro kolejne spotkanie z rehabilitantką to zobaczymy co powie.
Ja też zarejestrowałam się na naszym nowym forum i czekam na akcept, super Marcia, że udało Ci się to ogarnąć -
nenette wrote:Zetko my mamy napięcie i asymetrię, mała m.in. odgina główkę do tyłu za mocno. Rehabilitację mieliśmy dopiero raz, ćwiczę ją też w domu, może jest ciut lepiej ale na spektakularne efekty jeszcze czekam jutro kolejne spotkanie z rehabilitantką to zobaczymy co powie.
Ja też zarejestrowałam się na naszym nowym forum i czekam na akcept, super Marcia, że udało Ci się to ogarnąć
A powiedz, dostaliscie skierowanie od pediatry czy od neurologa? Bo mi kazdy pediatra zwraca na to uwagę, a neurolog dał tylko skierowanie na usg glowy ale nikt na rehabilitacje nie kierował, czekając do 3 miesiąca a ja widzę, że się pogłębia problem I zastanawiam się nad umówieniem rehabilitanta sobie jeszcze przed tą kolejną wizytą u neurologa bo im wcześniej się podobno zacznie tym szybciej problem mija.
Rehabilitujecie się prywatnie czy państwowo?
Edit: U Was chyba więcej uwagi lekarze poświęcili ze względu na to, że Pola jest wcześniakiem z tego co pamiętam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:03
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej hej! Nie było mnie dwa dni bo młody miał jazdy, spać nie chciał za nic w ciągu dnia, na spacerach ryk i tak się bujaliśmy z nim... Nawet w nocy się kręcił i był niespokojny. Dziś ciut lepiej, spał dwa razy więc pewnie odsypia.
Widzę że na forum wielkie zmiany Jak dorwę się do kompa to dołączę do najlepszego czerwcowego rocznika Póki co lecę na zakupy bo jutro wyjeżdżamy do teściowej, a w niedziele mamy chrzciny siostrzeńca mojego męża. Buziole
Lili mój się tak krztusi własną ślina dość często Pediatra mówiła że przy przeziębieniu to kaszel jest jako ostatni więc spokojnie.