X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - trzymam kciuk, bedzie wszystko ok, zobaczysz !!! :)

Gosia - fajnie, ze sie odezwałaś, zastanawialiśmy sie juz co u Ciebie. Super, ze ten Rota zwalczony.. Duzo, duzo zdrówka zycze :):)

Ania1704, gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Ja sie nie złoszcze Dorciu:) Jest mi poprostu przykro. Nie obrazam sie. To nie w moim stylu:) Jakos post Brum Brumka mnie "dobil":) Bede jednak tylko czytac:) To tez jest fajne:) pozdrawiam

Czasami komuś może być przykro po Twojej wypowiedzi, ale nie ma co się "unosić". Możemy się nieco "posprzeczać" ale na koniec trzeba podać sobie rękę na zgodę przecież :P Same z resztą miałyśmy spinę ;) w końcu każdy ma prawo do własnego zdania :)

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrówka:) wrote:
    My juz po pierwszym spacerku:-) Obiadek zjedzony. Wika spi a Miki wisi na cycu;-)

Dzieki za odp. odnosnie szczepienia. Raczej zdecydujemy sie na hexacime bo infanrixu u nas w przychodni nie ma. Ciesze sie bardzo, ze wasze dzieciaczki tak ladnie zniosly szczepienie mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie!

Cudne sa te czerwcowe dzieciaczki. Jak sie uda usiasc mi do kompa to tez moimi sie pochwale;-) bo narazie pisze z telefonu.

Marcia mam pytanie czy adres nowego forum to:czerwcowki2015.ovh ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarce w telefonie to mi nie znajduje:- powinno być ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:05

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) Za to lubię to forum :)

Dorcia to samo powiedziała pediatra (super babka ), że może będzie potrzebna rehabilitacja ( ale nie koniecznie), ale trzeba to sprawdzić u neurologa.

Ja już zarejestrowałam się na nowym forum, czekam na akceptacje admina :P

dorcia8919 lubi tę wiadomość

• mrówka:) Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zalogowac :-)teraz czekam na akceptacje ;-) Dziewczyny mam nadzieje, ze jednak zadnego konfliktu na dluzsza mete nie bedzie;-)tutaj zawsze panuje taka fajna atmosfera i mam nadzieje, ze tak zostanie;-)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl4z17opsm6rcz.png

w5wqcwa1duldkdy6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no właśnie ten zapach..jakoś strasznie perfumowane te pampki z lidla :( i może przez to synka uczuliły.. no aż dziwne, biedronkowych używaliśmy były ok, rossmannowe też ok, po urodzeniu pampersy białe care tez ok i pupcia super..a teraz założyłam ledwie 3-4 pampersy i już czerwona między pośladkami i jakaś krostka ala strupek na pośladku :(
    także wolę nie ryzykować i wrócić do biedronkowych a jak się zagoi to wypróbuję znów białe care ;) a te sprzedaje

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki Marcia,zarejestrowałam się i ja ;-)
    Dobra robota,ja to zawsze coś namieszać muszę ;-D

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrówka:) wrote:

A odnosnie szczepien, czy ktos szczepil hexacima albo pentaximem? I jak dzieci po nich sie czuly? Ja bede szczepic w przyszlym tygodniu i ciagle nie wiem jaka szczepionke wybrac. W przychodni zachwalaja hexacime.

Trochę późxno na odp, ale ja szczepiłam pentaximem. U nas było wszystko ok. Zero płaczu, gorączki, uczuleń itp. Nawet ślad był prawie niewidoczny.

mrówka:) lubi tę wiadomość

• Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja ròwniez jestem z wami od samego poczatku, bardzo lubie wasze forum i chce dalej was czytac dlatego postanowilam sie odezwac. Mam coreczke Amelie-7 lat, a 19 czerwca o godzinie 8:58 przez cc przyszedl na swiat moj synek Krzys. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona bo nie wyobrazam sobie tutaj nie zagladac:-)

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę powodu konfliktu, napisałam żeby wyluzowała bo ciągle są jakieś spiny.

U mnie od rana były wrzaski i marudzenia Hani, zresztą jak zawsze kiedy postanowię sobie uciąc drzemkę w ciągu dnia. Teraz dziecko padło, mąż po pracy padł, kot śpi czas i na mnie :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, ja stosowałam posterisan H w ciąży i mi pomagał. Teraz nie używam bo nie mam takiej potrzeby chociaż Herman jest.. Właściwie to nie wiem czy mogę to stosować karmiąc więc daję radę bez.

Aś, ja mam plan karmić 6 miesięcy. Później czekam na @ i może jakieś starania o kolejnego skrzata ;) Ale to sie jeszcze wszystko wyklaruje w trakcie tych kolejnych miesięcy bo mamy sporo zmian w życiu teraz.
    A co do ściągania to mam takie same myśli, że jak ściągnę po godzinie to Młodemu zabraknie bo akurat zawoła nie za te standardowe 2-2,5 h tylko zaraz po ściągnięciu. I klops. Albo boję się, że w momencie podawania odciągniętego zacznie mi wygasać laktacja bo odpada jeden posiłek. Nie wiem, może panikuje ale ściagać nie lubię ;)

Aghata, może Antek ma silna potrzebę ssania. Może nie jest głodny, tylko ma cheć pociumkać tylko. Wiem, że nie toleruje smoka a jak np. zamiast cyca dasz mu chwilę possać zgięty palec swój, tą kostke? Może zaśnie spowrotem? Albo może spróbuj przed snem karmić go częściej? Ja ostatnio mojego kładę ok. 20.30-21.00, po czym jak się sama kładę ok. 22.30 to go wyciągam i na spiocha karmię wtedy śpi mi do 3-4. Wtedy karmię i śpi jeszcze 2-2,5 h.

Mrówka, ja szczepiłam 6w1 + Rota i Małemu nic nie było. Absolutnie żadnych efektów ubocznych ani temperatury, ani więcej spania ani mniej, ani więcej marudzenia. Nic ;) Tylko szczepiłam

Dorocia, nie boisz się tej śmierci łóżeczkowej? Ja na odruch moro spowijam łapki same. A jak kilka razy zasnął na brzuchu to non stop świrowałam czy oddycha :D

Marcia, coś popsiułam, chciałam zmienić maila bo źle podałam i kazało mi zmienić tez hasło i teraz ni huhu nie moge sie zalogować ani ze staroym ani z nowym hasłem. Do tego musialam rozwinąć swój login bo krzyczało, że za krótki ;) Dasz radę mnie uratować? :D

Dziewczyny, któraś rehabilituje Maluszka ze względu na asymetrie i napięcie z tego co pamiętam. Czy mieliście napięcie w karku i wyginanie silne glowy do tyłu? Czy rehabilitacja pomogła?

maglic lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Brumek xpokojnie. Przyznaję się do bycia konfliktogenną :) W temacie "o nas" na forum wytłumaczyłam skąd ta fiksacja na szczepienia. Spróbuję tego tematu po prostu więcej nie komentować, chyba że ktoś zapyta mnie wprost o zdanie... Myślę że to będzie fair i bezpieczne...

Ps. Przenoszę się całkowicie na tamto forum także żegnam ten wątek BBF :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z. ja nawet o takich rzeczach nie myślę, bo chyba całkiem bym sfiksowała. Nawet nie kupowałam żadnych monitorów oddechu itp. bo dopiero bym panikowała w razie "falszywego" alarmu. Oczywiście sprawdzamy z mężem co jakiś czas czy wszystko jest w porządku, ale nie schizuję ;) Szymek nie lubi skrępowania bo wpada w jeszcze gorszy płacz niż jak leży i macha rączkami. a i tak już za dużo się napłakał, więc mu oszczędzam dodatkowego. poza tym wielu lekarzy radzi aby kłaść dziecko na brzuszku. Tak samo przy kolkach radzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko my mamy napięcie i asymetrię, mała m.in. odgina główkę do tyłu za mocno. Rehabilitację mieliśmy dopiero raz, ćwiczę ją też w domu, może jest ciut lepiej ale na spektakularne efekty jeszcze czekam :) jutro kolejne spotkanie z rehabilitantką to zobaczymy co powie.

Ja też zarejestrowałam się na naszym nowym forum i czekam na akcept, super Marcia, że udało Ci się to ogarnąć :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Zetko my mamy napięcie i asymetrię, mała m.in. odgina główkę do tyłu za mocno. Rehabilitację mieliśmy dopiero raz, ćwiczę ją też w domu, może jest ciut lepiej ale na spektakularne efekty jeszcze czekam :) jutro kolejne spotkanie z rehabilitantką to zobaczymy co powie.

Ja też zarejestrowałam się na naszym nowym forum i czekam na akcept, super Marcia, że udało Ci się to ogarnąć :)

A powiedz, dostaliscie skierowanie od pediatry czy od neurologa? Bo mi kazdy pediatra zwraca na to uwagę, a neurolog dał tylko skierowanie na usg glowy ale nikt na rehabilitacje nie kierował, czekając do 3 miesiąca a ja widzę, że się pogłębia problem :/ I zastanawiam się nad umówieniem rehabilitanta sobie jeszcze przed tą kolejną wizytą u neurologa bo im wcześniej się podobno zacznie tym szybciej problem mija.
    Rehabilitujecie się prywatnie czy państwowo?

Edit: U Was chyba więcej uwagi lekarze poświęcili ze względu na to, że Pola jest wcześniakiem z tego co pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:03

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Nie było mnie dwa dni bo młody miał jazdy, spać nie chciał za nic w ciągu dnia, na spacerach ryk i tak się bujaliśmy z nim... Nawet w nocy się kręcił i był niespokojny. Dziś ciut lepiej, spał dwa razy więc pewnie odsypia.
    Widzę że na forum wielkie zmiany :) Jak dorwę się do kompa to dołączę do najlepszego czerwcowego rocznika ;) Póki co lecę na zakupy bo jutro wyjeżdżamy do teściowej, a w niedziele mamy chrzciny siostrzeńca mojego męża. Buziole :)

Lili mój się tak krztusi własną ślina dość często :) Pediatra mówiła że przy przeziębieniu to kaszel jest jako ostatni więc spokojnie.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Musze nadrobić bo jestem w tyle. ..
    Jaki jest adres naszego nowego forum? Pozdrawiamy buziaki

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:04

karolina0522 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dzięki, czekam na akceptację admina☺

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ