Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
My w czwartek jedziemy do mamy M. na 10 dni i nie wiem jak mam sie spakowac, bo bierzemy wózek i jedziemy w pięć osob... Marcia, mam dokładnie taki sam fotelik, nawet nie wiedziałam, ze mozna wyjąc wkładkę i zostawić tylko ochronę na głowe. Fajnie, ze wspomniałaś, to zaraz wypróbuje
-
No ja tak sobie ostatnio wymyśliłam, gąbki nie ma i dziecko wpada głębiej i lepiej mu się siedzi
Co do wczorajszych chrzcin to nie było tak źle. Maja zasnęła przed mszą i spala prawie całą ale pod koniec się obudziła i zaczęła płakać. Trzeba było się ewakuować i na szybko uspokoić dziecko bo chrzest był po mszy. Podalam trochę wody z butelki i się uspokoiła więc pić się chciało. Wrocilismy do kościoła ze smokiem w buzi i potem w miarę spokojnie się wszystko odbyło najważniejsze że przy polewaniu wodą święconą był spokój. Potem po kościele pojechalismy na obiad, Majka przespała do deseru, po kolejnym karmieniu dziadkowie przejęli małą i wózek pod koniec znów karmienie i drzemkadrzemka i tak dojechalismy do domku na ok 20.00. Tyle wrażeń że nie od razu zasnęła ale jeszcze pozwoliła nam obejrzeć film
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:15
dorcia8919, karolinka85, Sista, karolina0522, Muniek, Z., Inesicia, zyrcia, Finezja lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Ja mam pytanie. Otóż dziś dostałam 1@po porodzie i tak mysle czy mogę użyć tamponow. . Miałam cc i tak sobie myślę że chyba mogę. Ale może coś poradzicie
fajne te wasze maluszki i takie dorodne juz a my już mamy 4.5mce czas szybko mija. Pierwsza marchewka za nami w postaci soczku. W sb 25ml w ndz juz wciągnął 40ml a dziś z rana juz 30ml chyba zasmakowala. A w tym tygodniu spróbujemy dać marchewke z łyżeczki zobaczymy co wyjdzie przy naszym nerwusie.Sista lubi tę wiadomość
-
Nieukowa, Zyrcia śliczne dzieciaczki, kawalerzy jak się patrzy No i super pomysł na zaproszenie
Dorcia my szczepimy się jutro i też chciałam 5 w 1. W luxmedzie zapewniali nas, że mają infanrix 5 w 1 więc tego się trzymam bo w przychodni rejonowej jest tylko pentaxim i ta z sanepidu.
Marcia super zdjęcia
U nas dziś wieczorem marudzenie i szarpanie. Po godzinie walki i strasznego płaczu przy piersi dałam butle z odciągniętym mlekiem Trochę pomogło, płaczu nie ma, ale Mała wciąż się wierci i trochę marudzi Nie wiem co jej jest a jutro to szczepienieAgatka 28.06.2015 r. -
To czekam na relacje jakie te ubranka z lidla są,bo u nas będą od czwartku i jak coś to może też miśkowi coś kupie.
Fotelik też mam maxi cosi cabriofix i właśnie też się zastanawiałam kiedy tą gąbkę można wyjąć. Muszę spróbować położyć go bez niej,może będzie mu wygodniej,bo teraz jak widzę w jakiej pozycji musi leżeć to aż mnie serce boli,taki biedny się wydaje.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek- co do ubranek z Lidla, to kupiłam kilka rzeczy. Spasowaly mi te ciepłe bluzy polarowe, mamy ta granatowa z misiem. Getry w dwupaku sa fajnej jakości. Body w dwupakach tez fajne, bo sa z rozciagliwej bawełny i bedą "rosly" z Olga. Kupiłam tez dwupaki koszulek z długim rekawem, ale sa jakies szerokie i maja duzy dekolt przy szyi, wiec jutro oddaje. Sztruksy tez oddaje, bo pomimo tego, ze maja elastyczny pas, to jakies ciasne w miejscu, gdzie sie sztruks zaczyna.
Marcia - zdjecia super Wyglądacie z mężem na 20- latków Śliczna sukienusia Majeczki, kupowałś czy szylas? -
Ulema u nas w ośrodku nawet nie wiem które, ale powiedziano nam, że nie ma 5w1. A czymś się one różnią?
dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:
https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733 -
Dorcia z tego co wiem to różnią się jednym składnikiem, ale jakim niestety nie wiem. Trzeba by się zagłębić w ulotki obu szczepionek. Nam lekarz z miejscowości z której pochodzi M. mówił że obicze są ok, ale on woli infanrix.
Jutro zobaczymy na wizycie przed szczepieniem czy faktycznie maja ten fanrix 5 w 1 czy to taka ściema.
U nas w lidlu pampersów 3 już nie ma.
Młoda właśnie zasnęła. Nie wiem co pomogło, ale jak tak dalej pójdzie to wybiorę się do tej poradni laktacyjnej W czwartek jeszcze laryngolog, więc zobaczymy czy problemem nie jest to wędzidełko podjęzykowe. Choć nie wyobrażam sobie samego zabiegu podcinania
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony krem na rozstępy i ujędrnienie biustu, który można stosować przy KP?
dorcia8919 lubi tę wiadomość
Agatka 28.06.2015 r. -
Ulema - obie szczepionki niczym sie nie różnią, produkowane sa, po prostu, przez dwie rożne firmy. Na internecie sa składy obu, tylko trzeba poszukać. Moj M., je porównywał, a jako mikrobiolog, tłumaczył mi o co w tym chodzi
dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Muniek wrote:Sista dzięki,chyba w takim razie skuszę się na parę rzeczy o ile coś uda mi się dorwać bo tu u nas od rana krążą sępy
Dorcia głos oddany niezłego masz modela
Dobranoc kobitki
Dziękuję ślicznie No model jakich mało potrafi nieraz taką pozę walnąć właśnie po jedzeniu i zasypia -
Tak sobie właśnie rozmyslam...nasze pociechy już mają po 2-3 miesiące, dopiero co Lauda rozpoczynała wątek prawie rok temu. Większość z dziewczyn już nic nie pisze ciekawe czy w ogóle czyta nasz wątek. Smutno mi trochę,.ze ten czas tak szybko zlecial, mimo że nie wspominam tej ciąży dobrze to brakuje mi naszych rozmów o ciąży, o usg, jak chwalilysmy sir ile nasze szkraby w brzuchach ważą. Czekalysmy na poród a teraz czekamy na postępy naszych maluchow. To po dzieciach widać jak ten czas i lata lecą..eehh jakieś mam dzisiaj gorzkie żale. Weszlam na majowki one kończą wątek i przenoszą sie na fb a tam już chyba dwie są znów w ciąży jedną zaszła karmiac piersia, jeszcze okresu nie dostała.[/url]
-
Sista, dzięki za komplementy tak zesmy się dobrali i razem młodo wygladamy ( co prawda mąż młodszy ode mnie ale za rok u mnie już okrągłe urodziny z 3 z przodu.. ).
A sukienkę dorwalam w pepco za całe 19,90 ale bardzo mi się spodobała. Do tego kupiłam sweterek biały za 7 zl w komisie dziecięcym a i tak go nie używam bo było za ciepło.
A propo kosztów za tego typu ubranka w komisie był komplet do chrztu ( płaszczykiem plus sukienka ) i ponoć wlwscicielka zapłaciła za ten komplet 400 zł a w komisie był do kupienia za 120 zł. Masakra
Muniek, jak my z Maja jechalismy samochodem z wkładka w foteliku to tez mi się wydawała ta pozycja niewygodna. Pamiętam że wspominałas że fotelik to jakas porażka. Myślę że to wina właśnie tej wkładki. A przecież Twój synek jest już starszy.
Dorcia, głos oddany chyba na razie prowwdzisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:49
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyChrzciny załatwione Wszystko po mojej myśli nie pytali o ślub ani nic to chyba już nie będą robić problemu
Knajpa zarezerwowana teraz jeszcze muszę mojemu staremu dlikatnie powiedzieć, że ma przyjść sam, bez wiedźmy i swoich dzieciorów
Strój upatrzyłam na razie w Zarze na stronie, tydzień wcześniej pójdę kupować, bo przecież jeszcze mi się roztyję ten spaślak
U nas chyba ten skok rozwojowy, pasowałoby bo w czwartek stuknie mu 12 tygodni.
Śpi po 15 minut i budzi się z wrzaskiem, takim strasznym, że raz to się wystraszyłam... Cały czas chce cyc, ale nie je tylko przykłada twarz i śpi u mnie na rękach ciekawe co zacznie teraz robić, bo na razie już trenujemy siadanie, podnosi proste nogi do góry spina kark i wkurzony, że nie może usiąść no i namiętnie powtarza GIE GIE śmiejemy się, że zaczyna trenować alfabet
Szkoda mi go, bo widzę, że jest taki wystraszony jakiś. Ciekawe ile ten skok może trwać.
No i dziś ani razu nie ulał, może to rzeczywiście ta skaza, bo nie jadłam teraz nabiału, tylko masło. Albo wyrasta po prostu -
Aghata no co ty majówki znowu zaciążone,matko jedyna!!mi też czasem tak smutno jak pomyślę jak ten czas pędzi. Dopiero co w zeszłym roku podjęliśmy decyzję że staramy się o bobo a tu już misiek z nami. No ale cóż,takie już to życie.
Marcia no tak starszy jest,ale w sumie ma 61cm dopiero,więc myślałam że to się wyjmuje jak dziecko ma z 70albo lepiej Może jak to wyjme to w końcu polubi w tym siedzieć,bo tak to ciągle płacz jak jest w nim za długo.
No idę spać
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Agata - ja trafiłam na forum dopiero na poczatku Listopada, Laudy juz nie bylo. Pamietam, ze wydawało mi sie, ze tu sie juz wszyscy znają od lat Czerwcowki 2014 przeniosły sie na jakies forum, gdzie wejść mogą tylko osoby znające hasło, moze to niegłupi pomysł, bo tu nie każdy ma konto na FB.
Aś - pisałaś o słabym ❤️. Mnie chyba troche po pigułkach siadło libido, ale było ❤️ w weekend i dla mnie znowu mega sucho, wąsko i mało komfortowo. Według M. było normalnie, wiec juz sama nie wiem. Mam Mukovagin, który dał mi gin jeszcze w ciazy, to zastosuje następnym razem. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa