X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w czwartek jedziemy do mamy M. na 10 dni i nie wiem jak mam sie spakowac, bo bierzemy wózek i jedziemy w pięć osob... :) Marcia, mam dokładnie taki sam fotelik, nawet nie wiedziałam, ze mozna wyjąc wkładkę i zostawić tylko ochronę na głowe. Fajnie, ze wspomniałaś, to zaraz wypróbuje :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak sobie ostatnio wymyśliłam, gąbki nie ma i dziecko wpada głębiej i lepiej mu się siedzi :)

Co do wczorajszych chrzcin to nie było tak źle. Maja zasnęła przed mszą i spala prawie całą ale pod koniec się obudziła i zaczęła płakać. Trzeba było się ewakuować i na szybko uspokoić dziecko bo chrzest był po mszy. Podalam trochę wody z butelki i się uspokoiła więc pić się chciało. Wrocilismy do kościoła ze smokiem w buzi i potem w miarę spokojnie się wszystko odbyło :) najważniejsze że przy polewaniu wodą święconą był spokój. Potem po kościele pojechalismy na obiad, Majka przespała do deseru, po kolejnym karmieniu dziadkowie przejęli małą i wózek :) pod koniec znów karmienie i drzemkadrzemka i tak dojechalismy do domku na ok 20.00. Tyle wrażeń że nie od razu zasnęła ale jeszcze pozwoliła nam obejrzeć film :)
    susnnjjx468n_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:15

dorcia8919, karolinka85, Sista, karolina0522, Muniek, Z., Inesicia, zyrcia, Finezja lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie. Otóż dziś dostałam 1@po porodzie i tak mysle czy mogę użyć tamponow. . Miałam cc i tak sobie myślę że chyba mogę. Ale może coś poradzicie :)
    fajne te wasze maluszki :) i takie dorodne juz :) a my już mamy 4.5mce czas szybko mija. Pierwsza marchewka za nami w postaci soczku. W sb 25ml w ndz juz wciągnął 40ml a dziś z rana juz 30ml :) chyba zasmakowala. A w tym tygodniu spróbujemy dać marchewke z łyżeczki zobaczymy co wyjdzie przy naszym nerwusie.

Sista lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tampony na poczatku odpadaja..lepsze podpaski..ale potem przy 3@ mozesz spokojnie uzywac tamponow..
    Super ze Dominiskowi posmakowal soczek ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Ulema Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Zyrcia śliczne dzieciaczki, kawalerzy jak się patrzy :) No i super pomysł na zaproszenie :)

Dorcia my szczepimy się jutro i też chciałam 5 w 1. W luxmedzie zapewniali nas, że mają infanrix 5 w 1 więc tego się trzymam bo w przychodni rejonowej jest tylko pentaxim i ta z sanepidu.

Marcia super zdjęcia

U nas dziś wieczorem marudzenie i szarpanie. Po godzinie walki i strasznego płaczu przy piersi dałam butle z odciągniętym mlekiem :/ Trochę pomogło, płaczu nie ma, ale Mała wciąż się wierci i trochę marudzi :/ Nie wiem co jej jest a jutro to szczepienie :/

Agatka 28.06.2015 r.
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na relacje jakie te ubranka z lidla są,bo u nas będą od czwartku i jak coś to może też miśkowi coś kupie.
    Fotelik też mam maxi cosi cabriofix i właśnie też się zastanawiałam kiedy tą gąbkę można wyjąć. Muszę spróbować położyć go bez niej,może będzie mu wygodniej,bo teraz jak widzę w jakiej pozycji musi leżeć to aż mnie serce boli,taki biedny się wydaje.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek- co do ubranek z Lidla, to kupiłam kilka rzeczy. Spasowaly mi te ciepłe bluzy polarowe, mamy ta granatowa z misiem. Getry w dwupaku sa fajnej jakości. Body w dwupakach tez fajne, bo sa z rozciagliwej bawełny i bedą "rosly" z Olga. Kupiłam tez dwupaki koszulek z długim rekawem, ale sa jakies szerokie i maja duzy dekolt przy szyi, wiec jutro oddaje. Sztruksy tez oddaje, bo pomimo tego, ze maja elastyczny pas, to jakies ciasne w miejscu, gdzie sie sztruks zaczyna.

Marcia - zdjecia super :-) Wyglądacie z mężem na 20- latków :) Śliczna sukienusia Majeczki, kupowałś czy szylas?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema u nas w ośrodku nawet nie wiem które, ale powiedziano nam, że nie ma 5w1. A czymś się one różnią?

dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:

https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733

• Ulema Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia z tego co wiem to różnią się jednym składnikiem, ale jakim niestety nie wiem. Trzeba by się zagłębić w ulotki obu szczepionek. Nam lekarz z miejscowości z której pochodzi M. mówił że obicze są ok, ale on woli infanrix.
    Jutro zobaczymy na wizycie przed szczepieniem czy faktycznie maja ten fanrix 5 w 1 czy to taka ściema.

U nas w lidlu pampersów 3 już nie ma.

Młoda właśnie zasnęła. Nie wiem co pomogło, ale jak tak dalej pójdzie to wybiorę się do tej poradni laktacyjnej :/ W czwartek jeszcze laryngolog, więc zobaczymy czy problemem nie jest to wędzidełko podjęzykowe. Choć nie wyobrażam sobie samego zabiegu podcinania :/

Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony krem na rozstępy i ujędrnienie biustu, który można stosować przy KP?

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Agatka 28.06.2015 r.
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - obie szczepionki niczym sie nie różnią, produkowane sa, po prostu, przez dwie rożne firmy. Na internecie sa składy obu, tylko trzeba poszukać. Moj M., je porównywał, a jako mikrobiolog, tłumaczył mi o co w tym chodzi :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema ja stosuję to co w ciąży. Oliwkę Bio oraz palmersa. Jeszcze nie widzę efektów, ale zobaczymy z czasem.

Sista dzięki za info, bo już się martwiłam, że któraś może być lepsza :P

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dzięki,chyba w takim razie skuszę się na parę rzeczy :-) o ile coś uda mi się dorwać bo tu u nas od rana krążą sępy :-P
    Dorcia głos oddany :-) niezłego masz modela ;-)
    Dobranoc kobitki

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Sista dzięki,chyba w takim razie skuszę się na parę rzeczy :-) o ile coś uda mi się dorwać bo tu u nas od rana krążą sępy :-P
    Dorcia głos oddany :-) niezłego masz modela ;-)
    Dobranoc kobitki

Dziękuję ślicznie :) No model jakich mało ;) potrafi nieraz taką pozę walnąć właśnie po jedzeniu i zasypia :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie właśnie rozmyslam...nasze pociechy już mają po 2-3 miesiące, dopiero co Lauda rozpoczynała wątek prawie rok temu. Większość z dziewczyn już nic nie pisze ciekawe czy w ogóle czyta nasz wątek. Smutno mi trochę,.ze ten czas tak szybko zlecial, mimo że nie wspominam tej ciąży dobrze to brakuje mi naszych rozmów o ciąży, o usg, jak chwalilysmy sir ile nasze szkraby w brzuchach ważą. Czekalysmy na poród a teraz czekamy na postępy naszych maluchow. To po dzieciach widać jak ten czas i lata lecą..eehh jakieś mam dzisiaj gorzkie żale. Weszlam na majowki one kończą wątek i przenoszą sie na fb a tam już chyba dwie są znów w ciąży jedną zaszła karmiac piersia, jeszcze okresu nie dostała.

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, dzięki za komplementy ;) tak zesmy się dobrali i razem młodo wygladamy ( co prawda mąż młodszy ode mnie ale za rok u mnie już okrągłe urodziny z 3 z przodu.. ).
    A sukienkę dorwalam w pepco za całe 19,90 ;) ale bardzo mi się spodobała. Do tego kupiłam sweterek biały za 7 zl w komisie dziecięcym a i tak go nie używam bo było za ciepło.
    A propo kosztów za tego typu ubranka w komisie był komplet do chrztu ( płaszczykiem plus sukienka ) i ponoć wlwscicielka zapłaciła za ten komplet 400 zł a w komisie był do kupienia za 120 zł. Masakra ;)

Muniek, jak my z Maja jechalismy samochodem z wkładka w foteliku to tez mi się wydawała ta pozycja niewygodna. Pamiętam że wspominałas że fotelik to jakas porażka. Myślę że to wina właśnie tej wkładki. A przecież Twój synek jest już starszy.

Dorcia, głos oddany :) chyba na razie prowwdzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:49

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia dziękuję za głos. No niestety ale jest tyle fotek, że jeszcze do prowadzenia mi daleko, więc pomyślałam o forum - w końcu tyle nas tutaj, że może choć trochę ciotki Szymonka wesprzecie :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny załatwione :D Wszystko po mojej myśli :D nie pytali o ślub ani nic to chyba już nie będą robić problemu :P
    Knajpa zarezerwowana :D teraz jeszcze muszę mojemu staremu dlikatnie powiedzieć, że ma przyjść sam, bez wiedźmy i swoich dzieciorów :P
    Strój upatrzyłam :D na razie w Zarze na stronie, tydzień wcześniej pójdę kupować, bo przecież jeszcze mi się roztyję ten spaślak :D
    U nas chyba ten skok rozwojowy, pasowałoby bo w czwartek stuknie mu 12 tygodni.
    Śpi po 15 minut i budzi się z wrzaskiem, takim strasznym, że raz to się wystraszyłam... Cały czas chce cyc, ale nie je tylko przykłada twarz i śpi u mnie na rękach o.O ciekawe co zacznie teraz robić, bo na razie już trenujemy siadanie, podnosi proste nogi do góry spina kark i wkurzony, że nie może usiąść :D no i namiętnie powtarza GIE GIE :D śmiejemy się, że zaczyna trenować alfabet :D
    Szkoda mi go, bo widzę, że jest taki wystraszony jakiś. Ciekawe ile ten skok może trwać.
    No i dziś ani razu nie ulał, może to rzeczywiście ta skaza, bo nie jadłam teraz nabiału, tylko masło. Albo wyrasta po prostu :P

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata no co ty majówki znowu zaciążone,matko jedyna!!mi też czasem tak smutno jak pomyślę jak ten czas pędzi. Dopiero co w zeszłym roku podjęliśmy decyzję że staramy się o bobo a tu już misiek z nami. No ale cóż,takie już to życie.
    Marcia no tak starszy jest,ale w sumie ma 61cm dopiero,więc myślałam że to się wyjmuje jak dziecko ma z 70albo lepiej :-\ Może jak to wyjme to w końcu polubi w tym siedzieć,bo tak to ciągle płacz jak jest w nim za długo.
    No idę spać ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - ja trafiłam na forum dopiero na poczatku Listopada, Laudy juz nie bylo. Pamietam, ze wydawało mi sie, ze tu sie juz wszyscy znają od lat :-) Czerwcowki 2014 przeniosły sie na jakies forum, gdzie wejść mogą tylko osoby znające hasło, moze to niegłupi pomysł, bo tu nie każdy ma konto na FB.

Aś - pisałaś o słabym ❤️. Mnie chyba troche po pigułkach siadło libido, ale było ❤️ w weekend i dla mnie znowu mega sucho, wąsko i mało komfortowo. Według M. było normalnie, wiec juz sama nie wiem. Mam Mukovagin, który dał mi gin jeszcze w ciazy, to zastosuje następnym razem.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ