X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł z wieczora :) Moja mamuśka odprawiona do domu, potem zaliczyliśmy spacer ze znajomymi i mały już padł. Wczoraj randka z mezusiem bardzo udana, zjedliśmy pyszny obiad i powspominalismy nasze poczatki :) Jutro druga rocznica slubu :)

Melia i Maglic spełnienia marzeń, wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka :)

Dada super że będziecie się widywać :)

Alorenne udanego wyjazdu!

U nas dziś nadal 30c więc zazdroszczę tego ochlodzenia...

Z., maglic, Nieukowa, Finezja, Melia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś u mnie też sie pojawil taki zalażek ...i tak jestem pod wrażeniem mojego M ,ze nie wiadomo jak mnie nie namawiał pomimo tego ,ze wyjeżdzał.no ale teraz 21 mam wizytę i zobaczymy sie 22 wiec chyba sie skuszę na statku jeszcze tego nie robiła ;) heh

Sista, Joasia:), zyrcia, Dongina, nenette, Z., karolinka85, .aś. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starzy się ze mnie śmieją :D
    Hahaha nie mogę z niego, jakie on miny robi :D
    Ale dziś był wystrojony :D cały dzień w gościach :D

34fej2b.jpg

Sista, Joasia:), Nieukowa, Rozalia, Dongina, nenette, Finezja, Z., Inesicia, karolinka85, Muniek, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia: Prawy dolny rog- smiechlam :D chyba za mala ta czapa %)

Tez musze cos wrzucic, dawno nie chwalilam sie moim Smierdkiem :)

Dzis wracalam z wozkiem na sygnale z lasu- maly zglodnial a po drodze ani jednej lawki :/
    Udalo mi sie pod kosciolem przycupnac z cycem... Akurat msza sie skonczyla i poczulam sie jak w ZOO, jak ludzie wylegli... Trudno, w koncu ich Bog po cos stworzyl cyce, no nie?

Tez macie taki moment, ze ciuchy 62 sa opoete, a 68 za dlugie? Kurde nie lubie Radka upychac w bodziaku jak kielbase we flaku a wszystkie body jakies takie jak ulal sie zrobily :/

Joasia:), Sista, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mam ten sam problem.
    62 bodziaki na styk ale 68 lekko za duże. Kończymy paczkę pampersów 2 i zmieniamy na 3 :) rosną nam maluchy

Zyrcia Leoś śmieszek :) super chłopaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa- za mala czapa :D w ogole az mam wyrzuty sumienia bo ciagle sie z niego smiejemy :D dzis stwierdzilismy ze oglada tv bo czeka na reklame Sokołow :D bylismy u pra babci to darl sie non stop a uspokoil sie dopiero jak babcia smazyla mieso... o.O
    ja już jestem przerazona, we wtorek 6800g dzisiaj przed kapaniem 7050g... body 62 na dlugosc tez troche przyciasne ale na szerokosc to juz masakra, lazi w t-shirtach teraz o.O paprochy z ubran mu sie w faldach zbieraja, szoruje go wieczorem. Jak tak dalej pojdzie bede musiala mu zmienic imie na Arnold :D od Boczków :D

3 już są na niego na styk... a mam prawie cała paczke. ojciec ma teraz wpasc pytal sie jakie kupic to juz kazalam 4 zeby mi znowu nie zostaly. jeszcze musze sprzedac dwie paki 4 zielonych bo mi nie podpasowaly.

PS. nieprawdaż,że w tym kapeluszu wygląda jak typowy Janusz na wakacjach :D :D :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:42

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa ja zawsze jak sa mokre troche je rozciągam i wtedy sa dobre ;)

Zyrcia super Twoj Leoncjo :)

A ja sie znowu ciesze bo M gadal z kapitanem i kapitan powiedział,ze śmiało mam na noc z Leonem przyjechać na statek i sie nie zastanawiać :D takze za tydzien jedZiemy na wakacje do Taty na statek :) w koncu z jakimiś normalnymi ludźmi ten moj M ma doczynienia...:)

Joasia:), Nieukowa, zyrcia, Sista, Finezja, Z., Inesicia, karolinka85, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada no cud miód :) jej az mi sie pysk śmieje jak czytam tak dobre wiadomości od Ciebie.

Zyrcia ja mam karton 3 zielonych :( co z nimi zrobić ? W sensie jak to sprzedałaś ? Na Allegro ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu na fejsie w grupie Mamy z Łodzi. Kolejka się ustawiła a sprzedałam 5 zl taniej niz w sklepie. W sumie 3 paczki, kobitki same do mnie przyjechaly odebrac. Poszukaj grupy ze swojego miasta ;)

Dada to teraz możemy Ci pozazdrościć :D super ! cieszę się bardzo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:47

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - fantastyczna wiadomość :):):)

Co do ciuszków, to jeśli sa z Pepco, to nawet 68 sa juz ciasne :/ Natomiast te z organicznej bawełny tak sie rozciągają, ze nosimy jeszcze spokojnie 56 (mamy z H&M i Lindex). Pampersów dwójek mamy jeszcze z 200, ale Olga raczej długa i szczupła, wiec spokojnie zużyjemy:)

Nieukowa - niezła akcja :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile pamersow dziennie zużywacie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - u nas wróciło 4-5 kup dziennie, wiec zużywamy nawet 6-7 pampersów dziennie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja z jedna kupa zużywam srednio 8 i pamp jest taki ciężki ,ze mozna okna wybijać nim to co ile zmieniać ??

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to my zuzywamy ok 12 pieluch dziennie. Ja zmieniam zawsze po spaniu, jak słysze że jakies baki poszły podczas karmienia i po zabawie. Nie zawsze ma pełnego pampka ale ja tak wole.

Muszę kupić taki ochraniacz kurcze bo mam normalnie Jasia wedrowniczka...

Dorwałam się do kompa i mogę na spokojnie odpisać...

Z tym spaniem to temat rzeka... Podobnie jak z tym, że jedno dziecko płacze dużo a inne nie. Ale nie wydaje mi się, że to że mama oddała dziecko na noc po cc miało na to jakiś wpływ. Mój synek po urodzeniu spędził na moim brzuchu z 5 min po czym został szybko zabrany na salę adaptacyjną. Nie było kangurowania, nie było przytulania, całowania ani niczego. Mało tego, pierwszą dobę miałam go na rękach jakieś 3 min po czym tętno mu tak skoczyło że mało co serduszko nie pękło. Leżał biedny sam przez tyle godzin, a ja jedyne co to mogłam postać przy jego łóżeczku i płakać z przerażenia i rozpaczy. Nawet dotknąć go nie mogłam. Po dobie pozwolono mi przystawić go do piersi. Ale jeszcze 12h go obserwowano. Dopiero po 36h dostałam go do siebie. Mimo to mój maluch nie jest płaczliwy, nie ma żadnych problemów - jest zdrowy, wesoły, praktycznie nie płacze (zdarzają się dni, że wogóle nie zapłacze!!).
    Kolejna kwestia o której np napisała AŚ - zasypianie przy kimś, podczas noszenia, bujania itp. Nasz synek tego nie lubi. Ja się naoglądałam jak mamy siedzą przy łóżeczku dziecka, głaszczę po główce, brzuszku i maleństwo słodko zasypia. Mój maluch jak siedzę przy łóżeczku i się w niego wpatruje ma otwarte oczy jak 5zł i minę pt "Czego ty tu wstrętna kobieto się gapisz? Ja chce spać!!". Nie raz nad ranem nie chce mi się go odkładać do łóżeczka, co kończy się płaczem bo on chce spać, ale nie potrafi przy nas zasnąć. Po odłożeniu do łóżeczka - aniołek słodko chrapie. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy zasnął na naszych rękach czy kolanach. Na rączkach uwielbia być, ale po to by obserwować świat. A kolanka są od tego by na nich leżeć i się bawić. A od spania jest łóżeczko, ewentualnie mata edukacyjna jak się znudzi czy nasze łóżko (ale bez nas obok) no i niesczęsna huśtawka, ale używam jej do usypiania tylko jak mały cały dzień nawet na chwilę się nie zdrzemnął.
    No to.... tyle ;)

Pochwalę się naszym sukcesem "wychowawczym". Próbowaliśmy przenieść godzinę wieczornego zasypiania z 22 na wcześniejszą. Ciężko nam to szło, bo przed 22 nie chciał zasypiać. Ale powoli powoli udało nam się dojść do 21.15!! :D Jestem z nas dumna :)

Dada - oj to następnego dnia kapitan nie będzie miał pożytku z Twojego chłopa ;)

Ja niecierpliwie czekam na jutrzejszą wizytę u gina... Oby miał jakieś dobre informacje dla mnie... :(

No to miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 06:44

Rozalia, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia tylko pozazdrościć takiego Anioła :)

Do kapitana tez zona przyjeżdża wiec tez podejrzewam bedzie nie wyspany ;) Mam nadzieje tylko ,ze Leon nie da popalić w nocy ...

Melia, Nieukowa, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapitan do mojego M mowi ,ze mam przyjechać co reszta nacieszy oko chociaz......

Sista, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w pon. Dla nas wielki tydzień przygotowań bo w sobote Antka chrzciny. Jadę dzisiaj zamówić torta i kupic mu koszulobody z muszką. Zuzia też pragnie pięknej sukni więc czeka nas dzień zakupów. Noo i gmina już przysłała mi pismo ze muszę złożyć nowa deklaracje smieciowa bo przecież 11zl trzeba płacić już za Antka....szybko działaj, pewnie będzie trzeba wyrównać za 3 miesiące.
    Aa kiedyś pidalyscie o witD3. Poproscie lekarza o receptę na devikap, to wit w kropelkach, nie boli od nich brzuszek tak jak od tych twist-off, kosztują nie całe 5zl i starczaja na jakieś 3-4 miesiące.
    A to spiacy krolewicz
    o9mltt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:33

Sista, karolinka85, Inesicia, Melia, Joasia:), dorcia8919, Muniek, Ekkaja, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny Antek! Duuuzy juz :)

Nie poznaje dzis dziecka... Obudzilam sie godzine temu, a maly spi. Spal 5,5h a potem 3,5h, gdzie normalnie mu sie zdarza 5,5 i potem 2x po godzince...
    Caly czas radosny, a zapada w drzemki w 5minut. Bez walki, bez suszarki, prawie sam! Moze to brak upalu, a moze drugi skok sie skonczyl, choc zmian niewiele :) tfu tfu, odpukac zeby taki grzeczny pozostal na dluzej!

Sista, Melia, Joasia:), dorcia8919, Z., nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - dzieki za informacje. Słyszałam, ze jest cos na receptę, tylko nie wiedziałam co. Przypomnę sie lekarce na kolejnym szczepieniu.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam te kropelki Zuzi i dlatego sama sie upomnialam o receptę bo tak to mówiły żeby kupować łaśnie te twist-off. U nas też cud Antek na noc nawet nie zajeknal wczoraj zasnął przy cycu a w dzień spał najpierw 2h na dworze a potem 2,5 też na dworze chyba brakupalow wpływa na jego lepszy sen.

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ