Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heloł z wieczora Moja mamuśka odprawiona do domu, potem zaliczyliśmy spacer ze znajomymi i mały już padł. Wczoraj randka z mezusiem bardzo udana, zjedliśmy pyszny obiad i powspominalismy nasze poczatki Jutro druga rocznica slubu
Melia i Maglic spełnienia marzeń, wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka
Dada super że będziecie się widywać
Alorenne udanego wyjazdu!
U nas dziś nadal 30c więc zazdroszczę tego ochlodzenia...Z., maglic, Nieukowa, Finezja, Melia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Aś u mnie też sie pojawil taki zalażek ...i tak jestem pod wrażeniem mojego M ,ze nie wiadomo jak mnie nie namawiał pomimo tego ,ze wyjeżdzał.no ale teraz 21 mam wizytę i zobaczymy sie 22 wiec chyba sie skuszę na statku jeszcze tego nie robiła heh
Sista, Joasia:), zyrcia, Dongina, nenette, Z., karolinka85, .aś. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zyrcia: Prawy dolny rog- smiechlam chyba za mala ta czapa %)
Tez musze cos wrzucic, dawno nie chwalilam sie moim Smierdkiem
Dzis wracalam z wozkiem na sygnale z lasu- maly zglodnial a po drodze ani jednej lawki
Udalo mi sie pod kosciolem przycupnac z cycem... Akurat msza sie skonczyla i poczulam sie jak w ZOO, jak ludzie wylegli... Trudno, w koncu ich Bog po cos stworzyl cyce, no nie?
Tez macie taki moment, ze ciuchy 62 sa opoete, a 68 za dlugie? Kurde nie lubie Radka upychac w bodziaku jak kielbase we flaku a wszystkie body jakies takie jak ulal sie zrobilyJoasia:), Sista, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieukowa- za mala czapa w ogole az mam wyrzuty sumienia bo ciagle sie z niego smiejemy dzis stwierdzilismy ze oglada tv bo czeka na reklame Sokołow bylismy u pra babci to darl sie non stop a uspokoil sie dopiero jak babcia smazyla mieso...
ja już jestem przerazona, we wtorek 6800g dzisiaj przed kapaniem 7050g... body 62 na dlugosc tez troche przyciasne ale na szerokosc to juz masakra, lazi w t-shirtach teraz paprochy z ubran mu sie w faldach zbieraja, szoruje go wieczorem. Jak tak dalej pojdzie bede musiala mu zmienic imie na Arnold od Boczków
3 już są na niego na styk... a mam prawie cała paczke. ojciec ma teraz wpasc pytal sie jakie kupic to juz kazalam 4 zeby mi znowu nie zostaly. jeszcze musze sprzedac dwie paki 4 zielonych bo mi nie podpasowaly.
PS. nieprawdaż,że w tym kapeluszu wygląda jak typowy Janusz na wakacjach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:42
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Niukowa ja zawsze jak sa mokre troche je rozciągam i wtedy sa dobre
Zyrcia super Twoj Leoncjo
A ja sie znowu ciesze bo M gadal z kapitanem i kapitan powiedział,ze śmiało mam na noc z Leonem przyjechać na statek i sie nie zastanawiać takze za tydzien jedZiemy na wakacje do Taty na statek w koncu z jakimiś normalnymi ludźmi ten moj M ma doczynienia...Joasia:), Nieukowa, zyrcia, Sista, Finezja, Z., Inesicia, karolinka85, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoasiu na fejsie w grupie Mamy z Łodzi. Kolejka się ustawiła a sprzedałam 5 zl taniej niz w sklepie. W sumie 3 paczki, kobitki same do mnie przyjechaly odebrac. Poszukaj grupy ze swojego miasta
Dada to teraz możemy Ci pozazdrościć super ! cieszę się bardzo !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:47
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Dada - fantastyczna wiadomość
Co do ciuszków, to jeśli sa z Pepco, to nawet 68 sa juz ciasne Natomiast te z organicznej bawełny tak sie rozciągają, ze nosimy jeszcze spokojnie 56 (mamy z H&M i Lindex). Pampersów dwójek mamy jeszcze z 200, ale Olga raczej długa i szczupła, wiec spokojnie zużyjemy:)
Nieukowa - niezła akcja -
nick nieaktualnyOj to my zuzywamy ok 12 pieluch dziennie. Ja zmieniam zawsze po spaniu, jak słysze że jakies baki poszły podczas karmienia i po zabawie. Nie zawsze ma pełnego pampka ale ja tak wole.
Muszę kupić taki ochraniacz kurcze bo mam normalnie Jasia wedrowniczka...
Dorwałam się do kompa i mogę na spokojnie odpisać...
Z tym spaniem to temat rzeka... Podobnie jak z tym, że jedno dziecko płacze dużo a inne nie. Ale nie wydaje mi się, że to że mama oddała dziecko na noc po cc miało na to jakiś wpływ. Mój synek po urodzeniu spędził na moim brzuchu z 5 min po czym został szybko zabrany na salę adaptacyjną. Nie było kangurowania, nie było przytulania, całowania ani niczego. Mało tego, pierwszą dobę miałam go na rękach jakieś 3 min po czym tętno mu tak skoczyło że mało co serduszko nie pękło. Leżał biedny sam przez tyle godzin, a ja jedyne co to mogłam postać przy jego łóżeczku i płakać z przerażenia i rozpaczy. Nawet dotknąć go nie mogłam. Po dobie pozwolono mi przystawić go do piersi. Ale jeszcze 12h go obserwowano. Dopiero po 36h dostałam go do siebie. Mimo to mój maluch nie jest płaczliwy, nie ma żadnych problemów - jest zdrowy, wesoły, praktycznie nie płacze (zdarzają się dni, że wogóle nie zapłacze!!).
Kolejna kwestia o której np napisała AŚ - zasypianie przy kimś, podczas noszenia, bujania itp. Nasz synek tego nie lubi. Ja się naoglądałam jak mamy siedzą przy łóżeczku dziecka, głaszczę po główce, brzuszku i maleństwo słodko zasypia. Mój maluch jak siedzę przy łóżeczku i się w niego wpatruje ma otwarte oczy jak 5zł i minę pt "Czego ty tu wstrętna kobieto się gapisz? Ja chce spać!!". Nie raz nad ranem nie chce mi się go odkładać do łóżeczka, co kończy się płaczem bo on chce spać, ale nie potrafi przy nas zasnąć. Po odłożeniu do łóżeczka - aniołek słodko chrapie. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy zasnął na naszych rękach czy kolanach. Na rączkach uwielbia być, ale po to by obserwować świat. A kolanka są od tego by na nich leżeć i się bawić. A od spania jest łóżeczko, ewentualnie mata edukacyjna jak się znudzi czy nasze łóżko (ale bez nas obok) no i niesczęsna huśtawka, ale używam jej do usypiania tylko jak mały cały dzień nawet na chwilę się nie zdrzemnął.
No to.... tyle
Pochwalę się naszym sukcesem "wychowawczym". Próbowaliśmy przenieść godzinę wieczornego zasypiania z 22 na wcześniejszą. Ciężko nam to szło, bo przed 22 nie chciał zasypiać. Ale powoli powoli udało nam się dojść do 21.15!! Jestem z nas dumna
Dada - oj to następnego dnia kapitan nie będzie miał pożytku z Twojego chłopa
Ja niecierpliwie czekam na jutrzejszą wizytę u gina... Oby miał jakieś dobre informacje dla mnie...
No to miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 06:44
Rozalia, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Witamy sie w pon. Dla nas wielki tydzień przygotowań bo w sobote Antka chrzciny. Jadę dzisiaj zamówić torta i kupic mu koszulobody z muszką. Zuzia też pragnie pięknej sukni więc czeka nas dzień zakupów. Noo i gmina już przysłała mi pismo ze muszę złożyć nowa deklaracje smieciowa bo przecież 11zl trzeba płacić już za Antka....szybko działaj, pewnie będzie trzeba wyrównać za 3 miesiące.
Aa kiedyś pidalyscie o witD3. Poproscie lekarza o receptę na devikap, to wit w kropelkach, nie boli od nich brzuszek tak jak od tych twist-off, kosztują nie całe 5zl i starczaja na jakieś 3-4 miesiące.
A to spiacy krolewicz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:33
Sista, karolinka85, Inesicia, Melia, Joasia:), dorcia8919, Muniek, Ekkaja, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url] -
Sliczny Antek! Duuuzy juz
Nie poznaje dzis dziecka... Obudzilam sie godzine temu, a maly spi. Spal 5,5h a potem 3,5h, gdzie normalnie mu sie zdarza 5,5 i potem 2x po godzince...
Caly czas radosny, a zapada w drzemki w 5minut. Bez walki, bez suszarki, prawie sam! Moze to brak upalu, a moze drugi skok sie skonczyl, choc zmian niewiele tfu tfu, odpukac zeby taki grzeczny pozostal na dluzej!Sista, Melia, Joasia:), dorcia8919, Z., nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Ja dawalam te kropelki Zuzi i dlatego sama sie upomnialam o receptę bo tak to mówiły żeby kupować łaśnie te twist-off. U nas też cud Antek na noc nawet nie zajeknal wczoraj zasnął przy cycu a w dzień spał najpierw 2h na dworze a potem 2,5 też na dworze chyba brakupalow wpływa na jego lepszy sen.
Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]