X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się trochę wyciszyć od kompa :) i przestać wmawiać jakieś dziwności mojej kruszynce.
    Nenette byłam już dwa razy na rehabilitacji, moja ma spięcie górnej części i odwrotność brzuszka.

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay zapisz się http://czerwcowki2015.ovh/ :)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Na basenie super! Dojechalam to Maly spal. I tak w wozku pospal na powierzu 1,5 godz. Potem poszlismy do brodzika i moczylismy nozki :) zafascynowany byl dziecmi, które sie tam bawily :) takze bardzo fajnie. Kupilam super bujaczek turystyczny. Na prawde polecam- woze w bagazniku i nawet jak jestem w gosciach to biore pod pache i rozkladam ;) dzis na basenie tez Mlody siedzial jak na lezaku hehe.
    Zauwazylam, ze Nathanek przyzwyczail sie do stalej pory kapieli i spania. Bo ok 20 juz sie marudny bardzo robi (w szczegolnosci jak jestesmy poza domem). Nawet jak duzo i niedawno spal.
    Ciekawe jaka noc bedzie.
    Ide sie myc i tez sie klade.
    Dobrej, przespanej nocy Kochane!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Mikolay zapisz się http://czerwcowki2015.ovh/ :)

Nie ogarniam ;) BBF to moj pierwsze forum w życiu i szukam gdie się zarejestrować - oj ja matołek :)

EDIT: POSZŁO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:40

b4ipuen.png
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wchodzę na dane forum a tu takie zmiany. Znane mi nicki już się nie udzielają. Zarejestrowałam się na nowe forum. Niestety nie udzielałam się za dużo na tym więc zrozumie jak dziewczyny nie zaakceptują mojej rejestracji. U mnie i synusia nie ma większych zmartwień. Przemuś szybko rośnie, czasami ma problemy z kupką, gazami i walczymy z ropiejącymi oczkami. Między 4 a 6 tygodniem dopadł mnie baby blues - nie mogłam się przyzwyczaić do nowości w moim życiu. Teraz już jest spoko:) no cóż mój aniołek wstał, trzeba się nim zająć:) pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!!

197d525ae03a7cbd009b235a347c3c47.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo.nika - mi norweska polozna polecila zakrapiac ropiejace oczko wlasnym mlekiem, bo tez od urodzenia mielismy z tym problem. (Tylko nie wiem czy karmisz piersia?). Po paru-dniowej kuracji (2x dziennie po 2-3 kropelki mleczka do oka) - jak reka odjal :) I juz nie wraca problem

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, co tu taka cisza? Wszystkie na spacerach czy co?

Monika siamyrka ma racje, u nas po zakrapianiu mleczkiem z piersi tez problem zniknal.
    Mlody teraz spi, a ja mam chwilke dla siebie bo o 15 pewnie bedzie pobutka na karmienie ;)

Czy wasze maluszki maja stale pory karmienia?
    Moj szkrab je co ok 3 godziny, wiec wychodza mniej wiecej stale pory posilkow, choc ostatnio przestawil sie w nocy na 3 karmienia i godziny sie poprzestawialy, a przez to na noc ok 20 po kapieli zasypia bez cycuszka...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis skok temp (w sensie spadek )- Mlody marudny i juz 3 drzemka od rana... nawet na spacer nie dal sie zabrac, bo wyjec sie wlaczyl hehe.

Moj Synek niestety róznie je. Sporo ulewa, wiec tez zalezy od tego. Bo jak mniej uleje, to dluzej wytrzyma- w przeciwnym wypadku zdarza sie karmic nawet co godz.
    Ale na szczescie w nocy w ogole nie ulewa, wiec licze, ze za niedlugo bd mial stale pory.
    A pochwalcie sie Dziewczynki - jakie nowe umiejetnosci zauwazylyscie u swoich pociech :)

Nathanek w sumie chyba zaczyna 3 skok rozwojowy (chociaz juz sama nie wiem czy to to, czy nie). Ale na pewno baczniej obserwuje wszystko - glowa i oczkami nie przestaje obracac, bardzo ladnie chwyta i trzyma przedmioty, nasladuje np moje minki. Glowke trzyma porzadnie i nie opada mu juz nawet na brzuchu.
    Za to nie jest zainteresowany zbytnio zabawkami. Znaczy popatrzy sobie na grajace czy migajace ale w koncu do okola jest tyle ciekawszych rzeczy hehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mialam jeszcze pytac - widzicie zeby Wasze Maluchy uzywaly bardziej ktores raczki? Bo Nathan zdecydowanie woli wszystko chwytac i trzymac w lewej. Ciekawa jestem czy tzn ze bd lewo-reczny?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , moja Hania je co 3h ale czasami zdarza się ze nie wytrzyma i musze jej dac po 2,5 h. Wieczorem po kąpieli Hania dostaje butle, odkładam ją do łóżeczka i zasypia sama. W sumie to nawet w dzień jak leży na sofie to też sama zasypia, nie musze jej bujać. Dzisiaj mamy dzień wyjca :D ma charakterek ta moja córka.

Tuptuś lubi tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie - do piątku - synuś dostaje kropelki, które przepisała okulistka. Jak nie przejdzie to spróbuje z tym mleczkiem (karmie piersią). Oby przeszło, bo jak nie to w grudniu będzie musiał mieć zabieg.

Zozolek, ja staram się karmić co 2,5-3h. Stosuję łatwy plan opisany w języku niemowląt - czyli karmienie, aktywność, sen. W dzień jakoś sie udaje. Ale wieczorem po kąpieli musi mieć cyca i przeważnie przy nim zasypia ok 20. Później pobudka ok 1, 4 i 7. Jak nie stosowałam stałych godzin karmienia, snu i aktywności to był chaos.

• Anetaaaaa Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też zarejestrowałam ale nie nie mam jeszcze akceptacji :(
    U nas ok mały praktycznie non stop śpi...
    No właśnie zacznę od początku mam na imię Anita, mam synka który ma 2miesiące urodził się 23czerwca na imię ma Tobiaszek. Malutki urodził się 4150 i 60cm długi, urodziłam SN. Nie udzielałam się tu ale prawie cały czas Was śledzę pomijając ostatnie kilka dni bo miałam problem z internetem. Mój malutki prawie cały czas śpi wstaje zje zmienimy pieluszke i tak wkoło, w nocy co 3-4godz bo kp. Miłego dnia dziewczynki mam podpis Anita bo tak mam na imię zakładając konto pomyliłam się i mam Anetaaaaa a nie umiem już tego zmienić ani dodać zdjęcia :(

siamyrka, Zozolek lubią tę wiadomość

• Anetaaaaa Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś temp do wytrzymania co nas cieszy bo mieszkamy na 4piętrze i było strasznie gorąco :)

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamaryka- moj synek zdecydowanie lubi pozerac prawa reke :) ja jestem praworeczna, maz obureczny, choc zdecydowanie wieksza czesc rzeczy wygodniej mu lewa. Ciekawe w kogo syn sie wrodzi :)

Zozolku- synek je co 2,5/3,5 godz, nie mniej niz 100ml (karmie butelka wiec latwo mi to policzyc. Nie liczac nocy, ale o tym pozniej napisze

Agataszek- polubilam za samozasypiajaca corcie, pozazdroscic :)

A wiec o tych nocach: ostatnio synek beznadziejnie sypia, a co za tym idzie ja tez:/ idziemy spac okolo 20 (stala pora) wczesniej budzil sie dopiero okolo 24,3,4,5. Czesto ale przyzwyczailam sie, a ostatnio budzi sie co godzine od samego poczatku, przy odrobinie szczescia pierwszy sen zlapie 2h, ale roznie bywa. Ostatnio ladnie spal w sobote gdy bylam z nim caly dzien na dzialce, sie dotlenil moze, albo ilosc atrakcji w ciagu dnia go wymeczyla. Tak czy siak wiem ze budzi sie bo jest glodny, ale jak go karmie to zasypia po uciagnieciu max 50ml i zasypia kamiennym snem, nic go nie budzi, mizianie, smyranie,zmiana pozycji, NIC, a wiem ze po tak malej porcji wkrotce sie znow obudzi. A to 50ml to przy dobrym wietrze, bo srednia ilosc to 30ml
    Blagam jak macie jakies rady to ja chetnie wysluchan, jak tak dalej pojdzie to padne na pysk :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaaaa wrote:
    U mnie też dziś temp do wytrzymania co nas cieszy bo mieszkamy na 4piętrze i było strasznie gorąco :)

Tez miszkam na 4pietrze, dodatkowo dach sie nagrzewa i mozna bylo zwariowac w te upaly. Jak sobie radzisz ze spacerami? Ja przez caly dzien jestem sama, na spacer wychodze gdy przyjdzie np moja mama i mi pomaga zniesc wozek, a w weekendy gdy jest maz to nadrabiam bo wychodze na dwa dlugie spacery, rano i po 16 :) szkoda mi synka jak pogoda znosna a my kisimy sie w domu

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zwariuuuuuuje!
    Maly jest tak marudny ze szok!!! :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 2 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Anetaaaa, moja Mała je zazwyczaj co 3 godziny 120ml( czasem nie doje), na dobę wychodzi 6 czasem zdarzy się 7 razy. Jak zje wieczorem pomiędzy 20-22 to potrafi przespać do 4-6 także u nas w nocy spokojnie prawie cała przesypia, a w dzień to różnie czasem trochę pośpi czasem tylko 10 min drzemki. Dziś mieliśmi powtórkę badania moczu na szczęście antybiotyk zadziała i zarówno zapalenie układu moczowego jak i uszka zwalczyłyśmy:)

siamyrka, Anetaaaaa, Zozolek lubią tę wiadomość

• agateszek Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptus polecam odbijac dziecko kilka razy podczas karmienia, moja mala zjada po 120 ml ale tylko dlatego ze odbijam ja co 30-40 ml, wtedy w brzuszku robi sie miejsce i ma chec na wiecej, a jak przysypia to zmieniam pieluche i zaraz ma ochote na jedzenie.

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam odbijać kilka razy podczas karmienia. Trzeba tylko wyczuć dobry moment - czasami jak za wcześnie to zrobię to mały w płacz, a jak za późno to się nie skupia na bekaniu i zasypia. Czy Wasze dzieciaki też się strasznie wiercą podczas karmienia piersią? Przeważnie mały ładnie je, ale czasami tak rzuca rączkami i się wygina, że boję się, że wypadnie mi z rąk. Przeważnie to jest, gdy chce zasnąć przy piersi, zrobić kupkę albo beknąć....:/

• Anetaaaaa Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś wózek mam w garażu bo taszczyć go w tą i z powrotem to było by ciężko.

‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ