X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow zozolek to nieźle na wadze spadłas! ja w ciąży przytyłam tylko 10 kg mimo iż startowałam z lekką niedowagą, zaraz po porodzie ubyło 5kg a przez następny tydzień kolejne 5. i teraz sobie juz nie odmawiam. panikowalam nic nie jadłam bo mała miała bóle brzuszka a i tak nic to nie dawalo, po prostu teraz widzę ze osiągnęła pewny wiek i to minęło, jem słodycze i nic się nie dzieje z brzuszkiem smerfetki.

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co migotka, ja dawno bym ta smieszna "diete" odstawila, ale moj maz jest alergikiem praktycznie na wszystko, latem na zboza, trawy pylki, a caly rok na plesnie i rozne produkty. Ma astme sezonowa, wiec pediatra dmucha na zimne, ale czy to dobrze?? Nie wiem...wiem tylko tyle ze po nabiale ma chrostki na czole i suche brwi al czy to juz skaza?? Tez nie wiem... masakra

ukdy3e5exkks76t9.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 4 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was mam problem z wypadającymi włosami po porodzie? Bo mi strasznie wypadają i nie wiem co na to poradzić.

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozolek te alergie u twojego męża to jakaś masakra, trzymam kciuki by dzidzia nic z tych rzeczy nie przejęła po swoim tacie, co do skazy białkowe nie pomogę bo nie wiem nic na ten temat, oby nie. Kasia ja zawsze miałam dużo włosów i długie tyle ile ich tracę po myciu przy szczotkowaniu to każdy się śmieje ze kilka razy i będę lysa, ale jakoś ciągle są i w dużej ilości a traktuje je wszystkim co szkodliwe. nie zauważyłam by bardziej mi teraz wypadały,za to u małej sporo ich wypada. udaj się do apteki coś napewno ci poradzą.

Zozolek lubi tę wiadomość

Migotka85
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - wspolczuje Twojemu malzowi... :( oby Malutka nie miala takich problemow.
    ja ani moj N nigdy na nic nie bylismy uczuleni. Ja diete odstawilam juz. Nie jem tylko kapusty, grochu i ogolnie wzdymajacych i ciezkostrawnych rzeczy (ale w sumie nigdy nie jadlam tak). Malego po niczym nie wysypuje ani juz nie miewa kolek/ bolow brzucha.

Kasia- mi wlosy zawsze wypadaly - mam geste, krecone - nie czesze sie czesto- tylko på myciu. Ale teraz to jest ogolnie tragedia- wlosy wszedzie. Dobrze, ze nie widac mi jeszcze zadnych "przeswitow" hahaha.
    Ja bylam na "shopingu". Znowu majatek zostawilam w sklepach hehe. Maly sie tez "oblowil" ;) Ale musze korzystac bo w No jest drozej wiec tak czesto nie chodze ;)

Zozolek lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mi w ciazy przestaly wypadac, niestety teraz wychodzi ich duuuzo.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Synus dzis znowu maruda... Wczoraj bylo super to dzis trzeba dla odmiany powyc troszke, zeby mama sie nie nudzila haha

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie :*
    Ja zauwazylam wczoraj, ze moje wlosy sa wszedzie :( wlasnie sie zaczelo wypadanie, ale nie bedzie tak zle, po pierwszej ciazy wypadlo ich sporo ale za jakis czas wszystko wrocilo do normy. Nadmiar niestety musi wypasc.
    U nas noc masakra, budzenie co godzine i czesciej, sprobuje go przed spaniem dzisiaj wymeczyc, moze pomoze. Wlasnie znowu mu sie wlaczyl tryb smerfa marudy...
    Kto wygra mecz?? Polska!! :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis wrocilismy z usg bioderek- wszystko dobrze
    W poczekalni stala mamuska z bobaskiem (2-m-ce) z duzymi puckami i ogolnie duzy :) jedna z mam zagadala do niej i sie okazalo ze babas urodzil sie juz dosc dluzy bo 62cm i 5kg! Uwaga uwaga: SILAMI NATURY! No ja padlam. Zapytana mama czemu nie bylo cc przy tak duzej wadze odpowiedziala, ze z usg wychodzilo 4200, ale lekarz powiedial ze prawdopdobnie bedzie dzidzius okolo 3500 :D no troche sie pomylil. Tak czy siak chyle czola dzielnej mamie. :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Lo mamo!" 5 kg... szacunek. Ja ledwo 4 kg dalam rade wypchnac ale 5 sobie nie wyobrazam..

Tuptus - super ze wszystko z bioderkami ok :)

Maly juz umyty i od pol godz spi. Cos tam jeszcze pomrukuje - mam nadzieje, ze noc bd znosna.

Dzis zrobilismy pierwszy, dluzszy spacer w chuscie. Nathan byl okropnie zadowolony - krecil glowa w kazda strone, patrzal i podziwial z otwarta buzia hehe.

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlosy tez strasznie wypadaja, zostane łysa! Moja Igusia dzisiaj spiii i spiii.. Mimo ze za oknami jezdzil rajd, bo byl rajd Wisly i odcinek specjalny zaraz pod naszymi oknami! Mąż pojechał po nowe łóżko i po litr lodów, bo mam mega ochote :-) mam nadzieję, że małej nic nie będzie ;-)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie ze smiechu ogladajac :D

http://youtu.be/bIE3qr9wo3s

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ale tu cichutko...

My dzis bylismy w Nibylandii :) zaprosilam kuzynke z coreczka- mala sie wybiegala a moj Synus byl zachwycony - tyle kolorow, tyle dzieci :)

Potem spacer- w chuscie. Obawiam sie, ze nie wsadze go juz do wozka, haha.

W sb lecimy do Norwegii - ale sie stesknilismy za Tatusiem. A on Synka nie pozna- 4 tygodnie.

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    No siamyrka, nie dziwie sie tacie :-) a synka po 4 tygodniach napewno nie pozna. Kiedy znowu bedziecie w Polsce??
    My dzisiaj bylismy u moich rodzicow, a jutro u nas odpust.
    Maly w nocy znowu sie przebudzal co chwilke, ten brzuszek tak go meczy, w dzien jest ok. Teraz wlasnie zasypia.
    Milej nocy kochane!

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece teraz na szczepienie, bo w Pl te szczepionki wyszlyby nas 800 zl :O a bilet do No 41zl hehe. Mala roznica. I 26.09 przyjezdzamy wszyscy bo chrzciny bd robic :)

Ojj Zozolek - wspolczuje. U nas kolki i problem brzuszkowy juz od ponad miesiaca nie nawraca - pfu pfu - odpukac!
    Maly spi od 20 i wlasnie sie budzi - pojde i mam nadzieje ze dzis w miare pospimy spokojnie.

Dobrej nocy Mamusie !

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 6 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , moja córka pobiła rekord, zasneła o 22 i wstała o 5, zjadlani spała do 9 :o jestem tak wyspana jak nigdy :) oczwiscie zeby nie bylo ze ją chwale bo jeszcze da mi we znaki przez cały dzień. A co u Was ? Co tak cicho tutaj ??

Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataszek ale masz fajnie :) moj jak zwykle sie budzil, ale chyba juz sie przyzwyczailam, jestem jednak pelna nadziei, ze juz wkrotce bedzie sypiac jak aniolek cala noc :P

agateszek lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 6 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdego dnia bedzie coraz lepiej! :)

Tuptuś lubi tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis swietujemy z mezem nasza pierwsza rocznice slubu, z tej okazji synek jest wyjatkowo grzeczny :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agateszek - wow! Super :) to sobie pospalas :) ja dzis tez w miare- Synek sie budzil ale tragedii nie bylo.

Tuptus- wszystkiego naj naj naj! :)

My bylismy na basenie znowu. Balam sie, ze Nathan bd marudny bo wstal o 9 I juz nie drzemal a na 11:30 mielismy zajecia. Ale byl tak szczesliwy - jak nigdy! Usmiechniety caly czas, nawet jak sie juz po, ubieralismy, to sie smial jak "wariat" ;) zasnal przy cycku tak mocno, ze jak sweterek mu zakladalam, nawet nie drgnal.
    Potem bylismy na obiadku z Siostra i wstal dopiero jak zjadlam :) a teraz znowu spi- juz w domku. Takze dzien, mimo brzydkiej pogody, zaliczam do bardzo udanych :)

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ