X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow zozolek to nieźle na wadze spadłas! ja w ciąży przytyłam tylko 10 kg mimo iż startowałam z lekką niedowagą, zaraz po porodzie ubyło 5kg a przez następny tydzień kolejne 5. i teraz sobie juz nie odmawiam. panikowalam nic nie jadłam bo mała miała bóle brzuszka a i tak nic to nie dawalo, po prostu teraz widzę ze osiągnęła pewny wiek i to minęło, jem słodycze i nic się nie dzieje z brzuszkiem smerfetki.

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co migotka, ja dawno bym ta smieszna "diete" odstawila, ale moj maz jest alergikiem praktycznie na wszystko, latem na zboza, trawy pylki, a caly rok na plesnie i rozne produkty. Ma astme sezonowa, wiec pediatra dmucha na zimne, ale czy to dobrze?? Nie wiem...wiem tylko tyle ze po nabiale ma chrostki na czole i suche brwi al czy to juz skaza?? Tez nie wiem... masakra

ukdy3e5exkks76t9.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 4 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was mam problem z wypadającymi włosami po porodzie? Bo mi strasznie wypadają i nie wiem co na to poradzić.

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozolek te alergie u twojego męża to jakaś masakra, trzymam kciuki by dzidzia nic z tych rzeczy nie przejęła po swoim tacie, co do skazy białkowe nie pomogę bo nie wiem nic na ten temat, oby nie. Kasia ja zawsze miałam dużo włosów i długie tyle ile ich tracę po myciu przy szczotkowaniu to każdy się śmieje ze kilka razy i będę lysa, ale jakoś ciągle są i w dużej ilości a traktuje je wszystkim co szkodliwe. nie zauważyłam by bardziej mi teraz wypadały,za to u małej sporo ich wypada. udaj się do apteki coś napewno ci poradzą.

Zozolek lubi tę wiadomość

Migotka85
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - wspolczuje Twojemu malzowi... :( oby Malutka nie miala takich problemow.
    ja ani moj N nigdy na nic nie bylismy uczuleni. Ja diete odstawilam juz. Nie jem tylko kapusty, grochu i ogolnie wzdymajacych i ciezkostrawnych rzeczy (ale w sumie nigdy nie jadlam tak). Malego po niczym nie wysypuje ani juz nie miewa kolek/ bolow brzucha.

Kasia- mi wlosy zawsze wypadaly - mam geste, krecone - nie czesze sie czesto- tylko på myciu. Ale teraz to jest ogolnie tragedia- wlosy wszedzie. Dobrze, ze nie widac mi jeszcze zadnych "przeswitow" hahaha.
    Ja bylam na "shopingu". Znowu majatek zostawilam w sklepach hehe. Maly sie tez "oblowil" ;) Ale musze korzystac bo w No jest drozej wiec tak czesto nie chodze ;)

Zozolek lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mi w ciazy przestaly wypadac, niestety teraz wychodzi ich duuuzo.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Synus dzis znowu maruda... Wczoraj bylo super to dzis trzeba dla odmiany powyc troszke, zeby mama sie nie nudzila haha

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie :*
    Ja zauwazylam wczoraj, ze moje wlosy sa wszedzie :( wlasnie sie zaczelo wypadanie, ale nie bedzie tak zle, po pierwszej ciazy wypadlo ich sporo ale za jakis czas wszystko wrocilo do normy. Nadmiar niestety musi wypasc.
    U nas noc masakra, budzenie co godzine i czesciej, sprobuje go przed spaniem dzisiaj wymeczyc, moze pomoze. Wlasnie znowu mu sie wlaczyl tryb smerfa marudy...
    Kto wygra mecz?? Polska!! :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis wrocilismy z usg bioderek- wszystko dobrze
    W poczekalni stala mamuska z bobaskiem (2-m-ce) z duzymi puckami i ogolnie duzy :) jedna z mam zagadala do niej i sie okazalo ze babas urodzil sie juz dosc dluzy bo 62cm i 5kg! Uwaga uwaga: SILAMI NATURY! No ja padlam. Zapytana mama czemu nie bylo cc przy tak duzej wadze odpowiedziala, ze z usg wychodzilo 4200, ale lekarz powiedial ze prawdopdobnie bedzie dzidzius okolo 3500 :D no troche sie pomylil. Tak czy siak chyle czola dzielnej mamie. :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Lo mamo!" 5 kg... szacunek. Ja ledwo 4 kg dalam rade wypchnac ale 5 sobie nie wyobrazam..

Tuptus - super ze wszystko z bioderkami ok :)

Maly juz umyty i od pol godz spi. Cos tam jeszcze pomrukuje - mam nadzieje, ze noc bd znosna.

Dzis zrobilismy pierwszy, dluzszy spacer w chuscie. Nathan byl okropnie zadowolony - krecil glowa w kazda strone, patrzal i podziwial z otwarta buzia hehe.

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlosy tez strasznie wypadaja, zostane łysa! Moja Igusia dzisiaj spiii i spiii.. Mimo ze za oknami jezdzil rajd, bo byl rajd Wisly i odcinek specjalny zaraz pod naszymi oknami! Mąż pojechał po nowe łóżko i po litr lodów, bo mam mega ochote :-) mam nadzieję, że małej nic nie będzie ;-)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie ze smiechu ogladajac :D

http://youtu.be/bIE3qr9wo3s

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ale tu cichutko...

My dzis bylismy w Nibylandii :) zaprosilam kuzynke z coreczka- mala sie wybiegala a moj Synus byl zachwycony - tyle kolorow, tyle dzieci :)

Potem spacer- w chuscie. Obawiam sie, ze nie wsadze go juz do wozka, haha.

W sb lecimy do Norwegii - ale sie stesknilismy za Tatusiem. A on Synka nie pozna- 4 tygodnie.

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    No siamyrka, nie dziwie sie tacie :-) a synka po 4 tygodniach napewno nie pozna. Kiedy znowu bedziecie w Polsce??
    My dzisiaj bylismy u moich rodzicow, a jutro u nas odpust.
    Maly w nocy znowu sie przebudzal co chwilke, ten brzuszek tak go meczy, w dzien jest ok. Teraz wlasnie zasypia.
    Milej nocy kochane!

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece teraz na szczepienie, bo w Pl te szczepionki wyszlyby nas 800 zl :O a bilet do No 41zl hehe. Mala roznica. I 26.09 przyjezdzamy wszyscy bo chrzciny bd robic :)

Ojj Zozolek - wspolczuje. U nas kolki i problem brzuszkowy juz od ponad miesiaca nie nawraca - pfu pfu - odpukac!
    Maly spi od 20 i wlasnie sie budzi - pojde i mam nadzieje ze dzis w miare pospimy spokojnie.

Dobrej nocy Mamusie !

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 6 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , moja córka pobiła rekord, zasneła o 22 i wstała o 5, zjadlani spała do 9 :o jestem tak wyspana jak nigdy :) oczwiscie zeby nie bylo ze ją chwale bo jeszcze da mi we znaki przez cały dzień. A co u Was ? Co tak cicho tutaj ??

Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataszek ale masz fajnie :) moj jak zwykle sie budzil, ale chyba juz sie przyzwyczailam, jestem jednak pelna nadziei, ze juz wkrotce bedzie sypiac jak aniolek cala noc :P

agateszek lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 6 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdego dnia bedzie coraz lepiej! :)

Tuptuś lubi tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis swietujemy z mezem nasza pierwsza rocznice slubu, z tej okazji synek jest wyjatkowo grzeczny :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agateszek - wow! Super :) to sobie pospalas :) ja dzis tez w miare- Synek sie budzil ale tragedii nie bylo.

Tuptus- wszystkiego naj naj naj! :)

My bylismy na basenie znowu. Balam sie, ze Nathan bd marudny bo wstal o 9 I juz nie drzemal a na 11:30 mielismy zajecia. Ale byl tak szczesliwy - jak nigdy! Usmiechniety caly czas, nawet jak sie juz po, ubieralismy, to sie smial jak "wariat" ;) zasnal przy cycku tak mocno, ze jak sweterek mu zakladalam, nawet nie drgnal.
    Potem bylismy na obiadku z Siostra i wstal dopiero jak zjadlam :) a teraz znowu spi- juz w domku. Takze dzien, mimo brzydkiej pogody, zaliczam do bardzo udanych :)

Tuptuś lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ