Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuptus, wszystkiego co najlepsze !! Ja pierwsza rocznice obchodzilam 23 sierpnia Siamryka to super ze mialas udany dzien My z Hania dzidiaj caly dzien lezakowalysmy bo mąż składał nowe meble ) wiec mialysmy chwile dla siebie. Buziaki dziewczyny
Tuptuś lubi tę wiadomość
-
Siemanko!
Ale cisza tu ostatnio.
Tuptus wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! My bedziemy miec 8lat-ale to zlecialo.
Maly spi, wogole mu sie ostatno godziny karmienia i zabawy poprzestawialy, ale zawsze jest karmienie, zabawa, sen
Ksiazka przeczytana i musze powiedziec, ze troche w glowie mi rozjasnila. Momentami nudna ale i tak polecam!
Ide kuchcic dalej bo corka zaraz ze szkoly wraca! -
Moze dziewczyny odpoczywaja po upojnym weekendzie my dzis z synkiem obijamy sie caly dzien
Opowiem Wam jak wczoraj mnie syn nastrachal: godzinke po zjedzenu mleczka i wyglupow zalaczylo mu sie marudne, pomyslalam ze nic tylko chce mu sie spac, wiec ja go do spania a ten w placz, myslalam ze jest tak zmeczony i spiacy ze az marudny i nie moze zasnac, ale on dalej ryk. Wzielam go na rece i nic nie pomaga, przewinelam go, przebralam w inne ubranko (pomyslalam ze moze cos go upija), w koncu rozpebralam do pieluszki i szukam co go moze bolec bo placz przerodzil sie w glosny ryk/pisk totalna rozpacz. Nic nie znalazlam wiec niewierzac by to pomoglo wzielam mleczko a on... Wzial doslownie dwa lyki i zasnal nosz w zyciu bym nie pomyslala ze placze bo chce pociagnac lyczek mleka. Nigdy nie mialam podobnej sytuacji, nie bralam pod uwage checi na mleko bo w koncu dopiero co zjadl normalna porcje. Masakra..
Przyznam, ze bardzo zle sie pozniej czulam, ze zla ze mnie mama bo nie wiedzialam czego moze chciec, choc wiem ze dziecko jeszcze nie raz mnie zaskoczy to nego lzy strasznie mnie bola. Zdecydowanie wole gdy sie usmiecha -
No Tuptus, te nasze maluszki maja czasem dziwne zagrywki
Moj szkrab niby chcial spac ale nie spal, a teraz jak zasnal to idzie na rekord-2 godziny chrapie Dzisiaj jest wogole jakos nudno, chyba przez to ze caly dzien w domu bo na dworze nudno, D dopiero ok 20 wroci... ale mi sie wlecze... -
Hej czy ja także moge prosic o jezyk niemowlat na poczte ? ,[email protected]
Bo albo mamy skok albo sie pogubilam bo od kilku dni nie poznaje swego dziecka
julka82 -
Dzieki Tuptus mam odkad stwierdzono umojej corki alergie pokarmowa zrobila sie marudna, slabo spi w nocy, jedynie ranki sa fajne spanie, karmienie i super zabawa z mala,a czym pozniej tym gorzej, nie wiem czy to przypadek ze to sie zbieglo z alergia, dzis mamy szczepienie przypominajace wiec przy 9kazji porozmawiam z pediatra, czuje sie tak jak by ktos podmienil dziecko. Bylam na diecie w ciazy, teraz jescze gorsza dieta, plus niedospane noce frustracja gotowa .julka82
-
Zobaczysz Tuptusiu bedzie coraz lepiej
Julka napisz cos wiecej o tej alergii. Jakie malutka ma objawy? Czego nie mozesz jesc? Bo u nas tez jest problem ale nie znam do konca przyczyny.
Ostatnio zauwazylam ze jak mu nic nie dolega to jest zupelnie innym dzieckiem, wiecej spi, jest bardziej radosny a nie non stop maruda... -
My mamy alergie pokarmowa czyli nie tylko nabiał,zaczelo sie od drobnych krostek na twarzycce,ciemieniucha na głowce w uszkach i w okolicy,mala od urodzenia miala sucha skore,ale jakies 3 tyg temu to juz nie byla sucha skora a juz szorstka i wszystkie objawy atopowego zapalenia skory,najgorsze to zaczerwieienia pod szyjka,pod łokciami i nozki od wewnetrznej strony,wyglada podobnie do odparzen. Czyli ścisła dieta ,ale w weekend kupilam mleko sojowe i 2 dni jadlam kasze manne i se tylko pogorszylo nie wiem co se ubzduralam ze mleko sojowe mozna,teraz walcze z alergia , i sama z sobajulka82
-
Hej Laseczki!
Wczoraj wieczorem naskrobalam dlugi post i mi sie skasowal. Bylam juz zmeczona i nie mialam sil pisac jeszcze raz
Ojj wspolczuje Wam strasznie tych alergii. U nas odpukac nic nie wychodzi i oby juz tak zostalo.
Synek dzis byl mega grzeczny pojechal z Mama na zakupy i dal rade 2 godz po sklepach
Nowe odglosy zaczal wydawac i cwiczy sobie je wszedzie- sam do siebie potem sie smieje
Juz spI od 20. Ja zaraz tez sie klade bo jutro czeka mnie "rajd po urzedach".
Dobrej i przespanej nocy Kochane! -
Hejka
Julka alergia pokarmowa czyli jakie produkty oprocz nabialu?
Tuptus jak tam dzisiaj twoj maluszek? Przemiany ciag dalszy?
Siamyrka moj tez sie jakis rozgadany zrobil opowiada i opowiada a jakie miny trzaska przy tym
Moj maluszek spi, byly problemy bo strasznie sie krecil, tylko noszenie brzuszek do brzuszka pomagal i w koncu go jakos ululalam. Pojadlam zurawiny wiec pewnie to winowajca... ale zauwazylam ze powoli "wyrasta" z kolki, tfu tfu-odpukac. Jak mu nie dolega brzuszek to naprawde jest fajnym maluchem smerf maruda nadal sie pokazuje ale mam nadzieje ze coraz mniej. -
Prosciej bedzie jak powiem co moge, od wczoraj moje odkrycie szarlotka sypana, pychaaas zajadam jak glupia, miesa na kanapki sama pieke, przyprawy to sol,pieprz i majranek, to zupy bez smaku, moje wsrzywa na dzis to burak , marchew i ziemniak, owoce to jablka,ewentualnie arbuz, wszystkie kadze, ryz, i flipsy ,herbata,indyk i chuda wieprzowina, duzo tego nie ma, pieczywo z duzym znakiem .zapytaniajulka82
-
Synek nadal laskawy dla mamy ma gest.
Udalo mi sie dzis upichcic dla meza lazanie, ktora uwielbia. Ostatnio troche go zaniedbalam wiec musze jakos mu to wynagrodzic.
Zauwazylam od kilku dni ze synek slini sie kak szalony czasem az banieczku robi ze slinki
A co u Was mamuski? -
Witam sie i ja po dlugiej przerwie;) Ja ciagle w biegu. Moj maruda szaleje i nie daje mamie ani chwili wytchnienia. W dzien praktycznie nie spi:( I ciagle chce sie nosic. Wozek od jakiegos czasu tez jest be. Wieczorem jestem tak zmeczona, ze zasypiam przy karmieniu;) Wika zaczela chodzic do przedszkola i jest masakra. Pierwsze 2 dni nie plakala. Za to od poniedzialku histeria:( Serce mnie boli ale wiem, ze musze to przetrzymac. Jutro maz idzie ja zaprowadzic sam moze to cos pomoze.
Dziewczyny wspolczuje alergii u dzieciaczkow. Mam nadzieje, ze uda mi sie czesciej cos skrobnac;)