Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Zozolek a czemu nie wychodzicie z domu? czy lekarz Wam zabronił? My właśnie jesteśmy na antybiotyku i mamy bez problemu z nim wychodzić.
My również mamy katar i czasami pokaszluje, ale płuca i oskrzela czyste więc spokojnie.
Inhalacje śmiało możesz robić. Nam lekarka powiedziała, że właśnie teraz będzie łatwiej żeby się przyzwyczaił na przyszłość. Ale nie za dużo. I jakieś 2-3 krople soli fizjologicznej wystarczy. Ja właśnie muszę zakupić inhalator i do dzieła
U mnie mąż zawsze we wszystkim pomaga. I nawet jak ma to robić dłużej niż ja, niech się wprawia W nocy osobiście może 3 razy Szymona przebierałam, zawsze robi to K. Z resztą przecież jest ojcem niech trochę mnie wyręczy. Kąpiele w zależności od tego jak pracuje. Ale osobiście uważam, że robi to lepiej niż ja - bardziej odważnie i pewnie. Ma dłonie 3 razy większe i łatwiej mu chwycić Małego nawet przy dużej ilości wody, ja się boję jednak. A wiem, że Szymcio kocha dużoooo wody w wanience. Z matką nie ma tak dobrze
z kłótniami to przeważnie mąż wyciąga pierwszy rękę. Ja tylko wtedy, gdy faktycznie czuję, że moja winaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:27
-
Bylam z malym u pediatry, wszystko ok. Osluchowo czysto, gardlo ladne tylko ten okropny katar zostal. Ma wybrac zinnat do konca (10 dni) i na kontrol. No nadwor nie moglam wychodzic bo bylo z nim zle, ale jak tobie Dorcia pediatra pozwolil to az mi lepiej-jutro z nim pojde. A Ty dajes cos jeszcze oprocz antybiotyku? I czym pozbywasz sie tego wstretnego kataru? Bo nam jedynie katarek pomaga-ryk przy tym niesamowity.
Aha, dzisiaj byl wazony juz na normalnej wadze bo przedtem bylismy prywatnie u kogos innego i wazy 5500g, niby ponizej normy i mam go czesciej przystawiac do piersi... tzn na wadze bylo 5700 ale odejmuje na ubranka i pampersa. Nie wiem co o tym myslec -
Zdrowka dla Maluchow - oby katary i kaszle szybko przeszly!
My mielismy spokojny dzien dzis wieczorem w sumie Nathanek ciezko zasypial ale o 20:30 juz spal. Wlasnie sie polozylam wiec dostal na snie cycka i oby pospal ze 3 godz teraz (marzenie hehe).
Dobrej i dluuuugiej nocy -
Dzięki za głos!
Zozolek my akurat bierzemy antybiotyk bo mamy odmiedniczkowe zapalenie nerek i układu moczowego przez bakterię e.coli. Ale smakramy się i kaszelek jest. ale na to nasza pani dr nie dała nic, bo mówi, że nie ma sensu jak nic się poważnego nie dzieje. A katar nie jest powodem do siedzenia w domu, wręcz przeciwnie. Ubrać odpowiednio i na krótki spacer. Takie jakby hartowanie. A ja używam elektronicznego aspiratora. Robi taki bzik bzik i mały się z tego cieszy i nie mam problemu z wyczyszczeniem nosa. Najpierw zakrapiam nos solą fizjologiczną, czekam chwilę, przekręcam go na ręce na brzuszek, żeby wydzielina ta głębiej nieco wyszła i dopiero wtedy oczyszczam. Jeszcze doktorka mówiła o inhalacjach. Więc muszę pogrzebać w necie i kupić jakiś dobry. Oczywiście nie za dużo i tylko 2 krople soli fizjologicznej. Niech się młody przyzwyczaja -
Dzieki Dorcia.
U nas bylo paskudne gardlo-pewnie dlatego byl zakaz wychodzenia na dwor i antybiotyk odrazu. Jeszcze 4 dni nam zostalo. Tez zakrapiam nosek sola, potem brzuszek i sciaganie. Ja mam stary inhalator-kupilam 7 lat temu jak coreczka sie urodzila. Zamawialam na allegro, jest maly i poreczny z medeli wiec polecam.
Dzisiaj jakby lepiej. Maly zrobil 2 nowe zabawne rzeczy, machal tak wysoko nozkami ze smyral zabawki zawieszone na palagu-zakumal czacze no i jak podeszlam do lozeczka gdy sie obudzil to lezal w poprzek tak sie trzaskaldorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Kochane, oby te giluski szybko poszly precz od Waszych dzieciatek. My dzis sie obijamy. Rano maly spacer plus zakupy a pozniej w domu.
Ja tez zauwazylam ze syn 'odkryl' swoje nogi, czesto przyma je w gorze i sie na nie patrzy, kilka razy widzialam jak mientolnal kopytkiem w pluszaki na karuzeli, i w poprzeg tez sie przekreca, musze go wtedy poprawiac bo uderza nozkami o lozeczko.
-
Hej hej Kochane.
My dzis z kolezanka i jej Cora bylysmy w Ikei na szlenstwie zakupowym - uwieeeelbiam Ikee
Synek pod koniec zakupów zaczal marudzic i juz tak do konca dnia... zasnal niedawno. Kurcze- Wasze brzdace tez tak strasznie wszystko "gryza"? Nathanek wklada rece i "gryzie" z calej sily. Jak dorwie moj palec tez to robi. Az kosci bola - tak mocno
Ale mnie od paru dni wzielo na slodkosci. . Bez dziennej porcji czekoladki nie daje rady
A od jutra zaczynam brac tabl anty. Ciekawa jestem czy te smaczki mi sie nie powieksza
I zrobil mi sie znowu zator... w tej samej piersi co mialam zapalenie musze masowac i przystawiac Mlodego jak najwiecej... ehh. Ile sie kobieta nameczy -
Siamyrka moj tez bierze do buzi wszystko co popadnie, a najbardziej raczki cmoka, nie wiem czy gryzie bo nie mymlal moich palcow ale wydaje mi sie ze tak mocno nie. Za to slini sie okropnie...
Co do ikei-tez uwielbiam, moj ulubiony sklep ale co jade to fortuna zostaje
Tabletek anty nie jem, zastanawiam sie nad ta antykoncepcja podskorna, ale to we Wroclawiu bo u nas tego nie robia... no i dosc drogie wiec sama nie wiem.
Baby sa twarde, facet niedalby rady tyle wycierpiec co my -
Widze, wszystkie Mamusie sie weekenduja
My dzis bylysmy na loppemarked - to taki pchli targ organizowany w szkolach i caly dochod idzie wlasnie na ta szkole.
Ale mozna tam dostac wszystko- meble, sprzet agd, elektronike, zabawki, naczynia æ, sprzet sportowy itd itp ludzi "jak mrowkow" bylo hehe. Malemu sie nie podobalo w tym tlumie, wiec ja spacerowalam w pobliskim parku a N buszowal. Pare fajnych rzeczy udalo mu sie upolowac
Nathanek maruda dzis troszke. Spi juz od 20. Ja mialam sprzatac ale nie mam sily... caly dzien cos robilam a wczoraj polozylam sie po 24 i malo spalam. Wiec sprzatanie jutro ogarne. Patrze na film i spadam do Natiego spac.
Dobrej nocy Mamusie i Bobaski -
No właśnie przy karmieniu jest zalecane, dzisiaj oglądałam taki program na tvn style i właśnie tam dzisiaj mówili na ten temat.
Oglądacie moje 600 gramów szczęścia? Ja tak, nagrywam i jak mam czas to obejrze ale zawsze rycze i dziękuje Bogu że mam zdrowe dzieci...
Mimo tego że dają nam popalić-mój dzisiaj co go położe spać to ryczy-to mamy szczęście
Dobranoc dziewczyny, przespanej nocy