X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zozolek a czemu nie wychodzicie z domu? czy lekarz Wam zabronił? My właśnie jesteśmy na antybiotyku i mamy bez problemu z nim wychodzić.

My również mamy katar i czasami pokaszluje, ale płuca i oskrzela czyste więc spokojnie.

Inhalacje śmiało możesz robić. Nam lekarka powiedziała, że właśnie teraz będzie łatwiej żeby się przyzwyczaił na przyszłość. Ale nie za dużo. I jakieś 2-3 krople soli fizjologicznej wystarczy. Ja właśnie muszę zakupić inhalator i do dzieła ;)

U mnie mąż zawsze we wszystkim pomaga. I nawet jak ma to robić dłużej niż ja, niech się wprawia ;) W nocy osobiście może 3 razy Szymona przebierałam, zawsze robi to K. Z resztą przecież jest ojcem niech trochę mnie wyręczy. Kąpiele w zależności od tego jak pracuje. Ale osobiście uważam, że robi to lepiej niż ja - bardziej odważnie i pewnie. Ma dłonie 3 razy większe i łatwiej mu chwycić Małego nawet przy dużej ilości wody, ja się boję jednak. A wiem, że Szymcio kocha dużoooo wody w wanience. Z matką nie ma tak dobrze ;)

z kłótniami to przeważnie mąż wyciąga pierwszy rękę. Ja tylko wtedy, gdy faktycznie czuję, że moja wina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:27

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę liczyć na Wasz głosik? będę ogromnie wdzięczna

http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,1263b4f9-3a09-4cdb-a0b9-ce9155e91d84,10088083

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, glos oddany :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś dziękuję! :)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia- ode mnie tez juz masz glos :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzionek zlecial dosc przyjemnie, mlody wymyty jako tako :P najwazniejsze ze pupa czysta:)
    slodkich snow dla maluszkow a dla mam pieknie przeslanej nocy :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z malym u pediatry, wszystko ok. Osluchowo czysto, gardlo ladne tylko ten okropny katar zostal. Ma wybrac zinnat do konca (10 dni) i na kontrol. No nadwor nie moglam wychodzic bo bylo z nim zle, ale jak tobie Dorcia pediatra pozwolil to az mi lepiej-jutro z nim pojde. A Ty dajes cos jeszcze oprocz antybiotyku? I czym pozbywasz sie tego wstretnego kataru? Bo nam jedynie katarek pomaga-ryk przy tym niesamowity.

Aha, dzisiaj byl wazony juz na normalnej wadze bo przedtem bylismy prywatnie u kogos innego i wazy 5500g, niby ponizej normy i mam go czesciej przystawiac do piersi... tzn na wadze bylo 5700 ale odejmuje na ubranka i pampersa. Nie wiem co o tym myslec

ukdy3e5exkks76t9.png
  • sunrise Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy u pediatry i nic nie słychać osluchowo całe szczęście. Niunia dostała wapno, witaminę c i syrop hederesal. Mam nadzieje ze pomoże...

• sunrise Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosujemy katarek na katar ale najpierw fluczki rozmiekczam solą fizjologiczną w sprayu.

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Maluchow - oby katary i kaszle szybko przeszly!
    My mielismy spokojny dzien dzis :) wieczorem w sumie Nathanek ciezko zasypial ale o 20:30 juz spal. Wlasnie sie polozylam wiec dostal na snie cycka i oby pospal ze 3 godz teraz (marzenie hehe).
    Dobrej i dluuuugiej nocy :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za głos!

Zozolek my akurat bierzemy antybiotyk bo mamy odmiedniczkowe zapalenie nerek i układu moczowego przez bakterię e.coli. Ale smakramy się i kaszelek jest. ale na to nasza pani dr nie dała nic, bo mówi, że nie ma sensu jak nic się poważnego nie dzieje. A katar nie jest powodem do siedzenia w domu, wręcz przeciwnie. Ubrać odpowiednio i na krótki spacer. Takie jakby hartowanie. A ja używam elektronicznego aspiratora. Robi taki bzik bzik i mały się z tego cieszy i nie mam problemu z wyczyszczeniem nosa. Najpierw zakrapiam nos solą fizjologiczną, czekam chwilę, przekręcam go na ręce na brzuszek, żeby wydzielina ta głębiej nieco wyszła i dopiero wtedy oczyszczam. Jeszcze doktorka mówiła o inhalacjach. Więc muszę pogrzebać w necie i kupić jakiś dobry. Oczywiście nie za dużo i tylko 2 krople soli fizjologicznej. Niech się młody przyzwyczaja ;)

• Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dorcia.
    U nas bylo paskudne gardlo-pewnie dlatego byl zakaz wychodzenia na dwor i antybiotyk odrazu. Jeszcze 4 dni nam zostalo. Tez zakrapiam nosek sola, potem brzuszek i sciaganie. Ja mam stary inhalator-kupilam 7 lat temu jak coreczka sie urodzila. Zamawialam na allegro, jest maly i poreczny z medeli wiec polecam.

Dzisiaj jakby lepiej. Maly zrobil 2 nowe zabawne rzeczy, machal tak wysoko nozkami ze smyral zabawki zawieszone na palagu-zakumal czacze ;) no i jak podeszlam do lozeczka gdy sie obudzil to lezal w poprzek :-) tak sie trzaskal

dorcia8919 lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, oby te giluski szybko poszly precz od Waszych dzieciatek. My dzis sie obijamy. Rano maly spacer plus zakupy a pozniej w domu.
    Ja tez zauwazylam ze syn 'odkryl' swoje nogi, czesto przyma je w gorze i sie na nie patrzy, kilka razy widzialam jak mientolnal kopytkiem w pluszaki na karuzeli, i w poprzeg tez sie przekreca, musze go wtedy poprawiac bo uderza nozkami o lozeczko.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Kochane.
    My dzis z kolezanka i jej Cora bylysmy w Ikei na szlenstwie zakupowym - uwieeeelbiam Ikee :D
    Synek pod koniec zakupów zaczal marudzic i juz tak do konca dnia... zasnal niedawno. Kurcze- Wasze brzdace tez tak strasznie wszystko "gryza"? Nathanek wklada rece i "gryzie" z calej sily. Jak dorwie moj palec tez to robi. Az kosci bola - tak mocno :(
    Ale mnie od paru dni wzielo na slodkosci. . Bez dziennej porcji czekoladki nie daje rady :P
    A od jutra zaczynam brac tabl anty. Ciekawa jestem czy te smaczki mi sie nie powieksza :O
    I zrobil mi sie znowu zator... :( w tej samej piersi co mialam zapalenie :( musze masowac i przystawiac Mlodego jak najwiecej... ehh. Ile sie kobieta nameczy

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka moj tez bierze do buzi wszystko co popadnie, a najbardziej raczki cmoka, nie wiem czy gryzie bo nie mymlal moich palcow ale wydaje mi sie ze tak mocno nie. Za to slini sie okropnie...
    Co do ikei-tez uwielbiam, moj ulubiony sklep :-) ale co jade to fortuna zostaje ;)
    Tabletek anty nie jem, zastanawiam sie nad ta antykoncepcja podskorna, ale to we Wroclawiu bo u nas tego nie robia... no i dosc drogie wiec sama nie wiem.
    Baby sa twarde, facet niedalby rady tyle wycierpiec co my :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - a co to za metoda podskurna?
    Ja przed ciaza uzywalam krazkow- super sprawa :) a teraz przy kp tutaj w No mam do wyboru tabl (bez estrogenu czy jakos tak) albo spirale.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest implant antykoncepcyjny, działa od 6 miesięcy do 5 lat.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, wszystkie Mamusie sie weekenduja :)
    My dzis bylysmy na loppemarked - to taki pchli targ organizowany w szkolach i caly dochod idzie wlasnie na ta szkole.
    Ale mozna tam dostac wszystko- meble, sprzet agd, elektronike, zabawki, naczynia æ, sprzet sportowy itd itp :) ludzi "jak mrowkow" bylo hehe. Malemu sie nie podobalo w tym tlumie, wiec ja spacerowalam w pobliskim parku a N buszowal. Pare fajnych rzeczy udalo mu sie upolowac :)
    Nathanek maruda dzis troszke. Spi juz od 20. Ja mialam sprzatac ale nie mam sily... caly dzien cos robilam a wczoraj polozylam sie po 24 i malo spalam. Wiec sprzatanie jutro ogarne. Patrze na film i spadam do Natiego spac.
    Dobrej nocy Mamusie i Bobaski

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek- Aaa to cos slyszalam. Ale chyba przy kp tego nie mozna.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przy karmieniu jest zalecane, dzisiaj oglądałam taki program na tvn style i właśnie tam dzisiaj mówili na ten temat.
    Oglądacie moje 600 gramów szczęścia? Ja tak, nagrywam i jak mam czas to obejrze ale zawsze rycze i dziękuje Bogu że mam zdrowe dzieci...
    Mimo tego że dają nam popalić-mój dzisiaj co go położe spać to ryczy-to mamy szczęście :)
    Dobranoc dziewczyny, przespanej nocy

ukdy3e5exkks76t9.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ