X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedzialam- kurcze Norwegia taki roxwiniety kraj a w medycynie troche zacofani w sumie.
    Tez rycze jak bobr jak ogladam te 600 gramow...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :) synek lad ie spal, zasnal wczoraj okolo 19:30, kilka pobudek na jedzonko, a pobudka calkowita o 8:00 super :) ja sie nareszcie wyspalam, synek zapewne tez:) teraz znow zasnal a ja sie obijam :):):)
    Wczoraj za to jak sie obudzil o 5:00 rano to myslalam ze oszaleje, bylam taka spiaca a on mi zaczal gugac, chichotac itp, no pelna pobudka, myslalam ze sid poplacze. Na szczescie P przyszedl polozyl sie obik nas i zajal sie synkiem do 7:00 a ja pochrapalam :) jupi
    Zycze Wam spokojnego i pogodnego dnia :)
    Ps. Ja nie ogladam 600 gramow... Jestem beznadziejnie wrazliwa i potrafie plakac na reklamie pampersow a co dopiero na takim wzruszajacym dokumencie :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dziewczyny odpoczywaja weekendowo :) my troszke tez leniuchujemy, okolo 16 pojdziemy na spacerek, w sumie niby pochmurno ale u nas cieplo.
    Tatko naprawil mi auto (juuuupi), a juz mialam jutro do mechanika odstawic, na szczescie obylo sie i nie musze zostawiac auta, a co najwazniejsze obylo sie bez wydawania kasiorry. Czas na zmiane auta, juz odkad w ciazy bylam to pomysl sie pojawil no i chyba teraz to nie ma na co czekac, stary zlom sie sypie i nie ma sensu inwestowac :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś, ja też jestem nadmiernie wrażliwa ale ciekawość wygrywa. U nas weekend nudny, męża nie ma, jestem sama z dziećmi troszke zwarjować idzie:) Małemu przestawiło się na dobre, w nocy budzi się co 2,5 godziny na jedzenie no i między tym też się budzi bo kupka albo nie wiem co... zamiast lepiej to jest gorzej a wczoraj pykło 3 miesiące... za to wyzywać lubi coraz bardziej:) ma charakterek ten moj dzieć

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny

My dzis wybralismy sie na spacer. Maly troche w wozku, troche w chuscie ale ogolnie bylo marudzenie, a z czasem placz i wrzask. Nawet w samochodzie sie nie uspokajal. Wyglada mi to na kolejny skok ale juz sama nie wiem...
    Zasnal po 20-tej i juz drugi raz sie przebudzil. Nic tylko przy cycku by wisial (potem dziwic sie,ze wazy ponad 8kg :P hehe).
    Wlasnie zamowilam Malemu kombinezonik w Lindex (uwielbiam ten sklep i ich dzieciece ciuchy :) ) i skore z owcy do wozka na zime - tu sa strasznie drogie a w Pl zaplacilam 3x mniej ;)
    Dobrej nocy- oby Maluszki daly pospac :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszlym tyg bedac na spacerze z synkiem, mijal nas gosc ktory w wozku (gondola) wiozl bobaska na brzuszku, opuscil daszek i dzieciatko zadowolone rozgladalo sie podnoszac glowke dokad to jest wiezione. Bardzo smiesznie to wygladalo:)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo musze sprobowac tego patentu hehe.

Moj Synek jest dzis okropnym maruda (dzis juz samego siebie przechodzi, bo zazwyczaj rano ma super humor...).
    Wlasnie udalo mi sie go polozyc i ja chyba tez skorzystam i godzine dospie. Sprzatanie mi nie ucieknie ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pamietam kiedy sprzatalam, pod koniec ciazy bylo mi bardzo ciezko a teraz bobo, ktore niestety oczekuje ciaglej uwagi. Na szczescie maz pucuje chatke, dzieki temu nie zarosniemy brudem :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Maruda na spacerze. 40 min ciszy i znowu marudzenie... Teraz zasnal.
    Zastanawiam sie, czy jest mozliwe, ze idzie jakis zab Nathanowi? Strasznie gryzie wszystko i kciukiem jezdzi po gornych dziaslach. Wzielam czysta pieluszke I mu masowalam. Jakby mu ulge przynioslo.
    Myslicie, ze moze to byc zab?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka myśle że to może być ząb. Sa dzieci którym ząbki wychodzą już w 2 miesiącu życia. Twój Nathanek jest dość dobrze rozwinięty jak na swoj wiek więc wszystko możliwe.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby pierwsze zabki? Kurcze, dopiero co rodzilysmy a tu juz temat zabkow :) super
    Dzis synek duzo ladnie spal, zauwazylam ze jak juz sie obudzi z drzemki okolo 16/17 to juz do samego wieczora nie chce zasnac, niestety okolo 18:30 zaczyna byc marudny i spiacy i trzeba go zagadywac/zabawiac, na szczescie wtedy juz jest tatus wiec ma pole do popisu :)
    Siamaryka ciekawa jestem skad taka niechec Natanka do spacerow, czy cos mu przeszkadza? Z czyms mu sie kojarzy? Nie lubi jezdzic? Hmm a probowalas moze zamiast gondoli wziac fotelik samochodowy? Ja gdy jestem sama w domu to tak wychodze z synkeim, niestety mieszkan na 4pietrze i nie daje rady z gondola, za to z fotelikiem idzie latwiej, stelaz od wozka mam w aucie wiec luzik. Oczywiscie spacer wtedy trwa okolo 1,5h bo nie chce go tak trzymac za dlugo w takiej pozycji, a chce jednoczesnie by choc troszke pobyl na dworku, zauwazylam ze sie z zaciekawieniem rozglada. W weekendy gdy jest maz robimy dlugie 2 spacery w gondoli :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptus- Synek raczej lubi spacerki. Niekiedy ma takie dni niecheci. Wtedy wlasnie wkladam go do fotelika- duzo bardziej toleruje. A w gondoli musze mu troszke oparcie podnosic bo calkiem na plasko nie wylezy- za bardzo go swiat interesuje ;)
    Marudek zasnal juz przed 20. Umyty, wyczesany, "wypachniony" :) zal mi go bardzo, bo sam dzis nie wiedzial chyba, co mu dolega... nie plakal ale caly czas marudzil.
    Ja posprzatalam po kapieli i po poznym oviedzie. Siadlam i mysle co musze zrobic. Pranie jest do segregowania, lazienka do umycia... A czlowiek by sie juz z checia polozyl ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka u nas też wszystko idzie do buzi, masowanie przynosi ulgę, dziąsła ma strasznie twarde, ale czy to ząbki ciężko powiedzieć. Są przypadki, że 2 miesieczne dzieci mają, ale i same objawy ząbkowania mogą pojawić się nawet 3 miesiące przed wyjściem pierwszego ząbka. Na razie co do zdrowia i objawów Szymcia miałam dobre przeczucie (choć jak głupia słuchałam lekarzy i niestety wyszłam na tym źle), intuicja mnie nie zawiodła. Jeśli nie zawiedzie w kwestii zębów, to zacznę chyba w nią wierzyć ;P
    Mam nadzieję, że szybko uporacie się z tym. A możliwe, że to będzie zwyczajny skok rozwojowy ;)

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne woli sie rogoadac po swiecie, w gondoli mu sie juz nudzi :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój to już wcale wózka nie lubi... Każda próba włożenia go do niego kończy się rykiem, a jak już uda mi się jakoś go uspokoić to 20-30 minut i znowu ryk tak więc bardzo mało się wietrzymy :) Córeczka za to we wózku spędzała całe dnie...
    Krzysiu dzisiaj pobił rekord, śpi już 2 godziny! To wogóle do niego niepodobne. A ja zamiast coś zrobić w tym czasie to od godziny siedze i nasłuchuje z myśla że przecież zaraz się obudzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:55

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc tragicznie - Maly zasnal jak zawsze po kapieli przed 20. Zwykle wtedy spi 3 godz I budzi sie na cycka. Tym razem co godz byla pobudka. A o 24 placz :( o 7 sie obudzil i dosc pogodny byl. Potem drzemka po 9 godzinke ale juz niespokojny... wstal- powyglupialismy sie. Ale widac, ze cos mu dolega... Teraz znowu marudzi. Tylko przy cycku jest ok.

Zozolek a nie myslalas o chuscie? Ja mam i Maly lubi byc noszony. A ze wazy ponad 8kg to zbawienie dla mnie. Mam juz tez kupiona Tule (nosidlo). Czeka az Nathan usiadzie.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chusta dla mnie to czarna magia :) nie wiem jak się tym obsługiwać... A te nosidło?? Od którego miesiąca można?
    Może Nathanka naprawde męczą te ząbki... Wiem co to znaczy załączony smerf maruda... tak więc trzymaj się dzielnie :)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tula to nosidlo ergonomiczne. Zalecaja, aby zaczac nosic od czasu, gdy dziecko samo siedzi. Wejdz na stronke tuli, albo poczytaj o nosidlach ergonomicznych :) fajna rzecz. Duzo szybciej sie zaklada niz chuste i bardzo wygodne.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzieki

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie nocy, to moj synek dzis obudzil sie (miedzy innymi) o 3:00, wypil mleczko i odlozylam go spiacego, minelo 10' znow sie obudzil i zaczag gadac, piskac.. No pelna pobudka. Rece mi opadly, stwierdzilam ze poki nie placze to ja sie nie podnosze. Po 10' intensywnego gadulstwa do sciany... Zasnal do samego rana :O w zyciu sie nie spodziewalabym takiego obrotu, bylam oewna ze juz mnie czeka pobudka, a tu taka niespodziana :)

mhsvclb12eebnfwx.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ