X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze- moj Maly ma taka "kaszke" po bokach brzuszka i na zewn str ud. Za tydz mamy wizyte ale obawiam sie, ze powiedza mi, ze to "normalne"- tu na prawie wszystko tak reaguja :( na szczescie za niedlugo bd w Pl.
    Zozolek- w tradycyjnej formie zamowilam ksiazke.
    Nathanek od wczoraj najchetniej by na rekach byl... placzliwy i jakis taki maruda :/ ciezko mi bo klocek wazy "lekko" 9 kg :O kregoslup mi padnie

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka a nie zmienialas ostatnio proszku? Pewnie cos go uczulilo? Co do noszenia na rekach to wspolczuje, moj wazy 6 i jak go nosze dluzej to rece i kregoslup siadaja...

Najadlam sie wczoraj golabkow bez kapusty i noc byla bardzo ciezka... Kiedy to sie skonczy? Bo juz trace nadzieje...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noc ciezka, moze lacznie przespalam 3h, dzis bede jak neptyk, a do tego mala ma coraz wiekszy katar, od czasu do czasu pokasluje, mam nadzieje ze nic zlego z tego nie wyniknie,

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc "normalna" czyli pobudki co 2 godz.
    Zozolek - no wlasnie nie zmienilam proszku... Zastanawiam sie z czego to moze byc :/
    Nathanek tez ma troszke katarek. I pokasluje- ale tylko w sypialni- mamy tak strasznie sucho i to napewno powod. Dzis zamawiam nawilzacz powietrza - zawsze sie przyda :)
    Dziewczyny które kp- jak zasypiaja Wasze Dzieci? Bo moj tylko przy piersi... I zastanawiam sie, jak moge gi tego oduczyc i przyzwyczaic do samodzielnego zasypiania

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - kurcze... dlugo u Was trwaja te kolki :( u nas juz chyba z 2 m-ce temu minely.

Julka - oby zadne chorobsko sie u Was nie rozwinelo ! :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlugo, nie dosc ze kolki to i alergia. Jest ciezko bo mam jeszcze 7 letnia core ale chyba kiedys to sie skonczy...
    Co do usypiania to ja jak widze ze jest spiacy to klade go do lozeczka, daje smoczusia i pieluszke obok buzki to sie w nia wtula i wychodze z pokoju. Czasem wracam sie pare razy jak mu smoczek wyleci ale zazwyczaj udaje sie odrazu.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek podziwiam, i chyle czola ja z jedna mam po pachy roboty, jak wieczorem poloze ja spac to nie wiem w co rece wlozyc, ale i tak juz sie nie napinam jak na poczatku , nie wszystko musi byc perfekcyjnie zrobione

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podziwiam Zozolek. Mam podobnie jak Julka. Jak Maly wieczorem zasypia, nie wiem, czy sprzatac, gotowac na nastepny dzien, poczytac, czy isc spac. Dobrze, ze juz organizm sie przyzwyczail do tego, ze co 2 godz Maly sie budzi.
    Zozolek- kurcze... U nas jest ten problem, ze Nathanek nie akceptuje smoczka :( wczesniej niekiedy ciumkal teraz jest be. Wydalam juz majatek w poszukiwaniu jakiegos "extra", ktory mu podpasuje i ciagle nic. Gryzie je bardziej- moze z powodu tych zabkow... ehh musze podpytac polozna.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Ja tez juz nie mam takiego cisnienia ze wszystko musi byc zrobione, np podlogi lepia sie jak cholera ale umyje jak bede miec czas ;) chociaz naleze do osob tych co lubia porzadek ;)
    Kurde Siamyrka nie wiem jak ci pomoc! Moze inne dziewczyny z forum maja inne sposoby?
    Ja gdyby nie smok to tez lulalabym go na rekach albo przy cycu pewnie...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka twoj synek nie ma mocneg odruchu ssania i uwaza ze gumowy ,zimny i bez smaku smoczek jest mu nie potrzebny ,co innego cieplutka cyca, moze cis z wedzidelkiem ale jak cyce ssie dobrze to tez raczej nie to. Na mnie czeka kupa prasowania,nie wiem jak sie za to zabrac, jak dluzej postoje przy desce to plecy mnie strasznie bola, juz wole mala nosic , wychodzi znieczulenie .

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mniejwiecej minut jedza wasze dzieci? Bo moj maly od kilku dni ssie piers ok 4-5 minut a potem juz tylko sie bawi czyli chwyta, puszcza i rozglada za chwile znowu to samo. Wczesniej ssal o wiele dluzej...
    Dzisiaj ma wogole dzien spiocha, juz ma 4 drzemke tylko ze latam co chwile bo chce spac ale cos mu przeszkadza i jak smok wypadnie to steka.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - Nathanek tez tak robi. Podobno tak jest, jak dziecko zaczyna sie wszystkim interesowac. Ja mam sposob na to- przeciagam Malego bez jedzenia dluzej i jak jest glodny to juz tak nie robi. Dopiero jak sie znowu naje.
    Julka- wlasnie Synek piers ssie dobrze (rece i inne rzeczy oprocz smoczka tez :P )

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek moja max 5 min na obu piersiach,ale czytalam ze to normalne zemaluchy szybciej jedza, moze maja juz wiecej sily i sprawniej im to idzie,inaczej jest w nocy wtedy moja gwiazda lubi polezec pprzy piersi, u nas jak Manka jest glodna to nie ma mowy o zadnym przeciaganiu, jedzenie ma byc juzinaczej pol osiedla ja slyszy, wszyscy mowia ze ma donosny placz, ogolnie taka nerwuska jest chyba po mamie;Siamyrka a w jakiej sytuacji najbardziej chcialabys uzyc smoka dla Nathanka ?

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka- w nocy jak sie budzi niekiedy miedzy karmieniami, np. pol godz po wczesniejszym karmieniu i wiem, ze nie jest glodny i wtedy bym mu wlasnie chciala dac smoczka. Albo jak jest pojedzony juz a nie spi jeszcze. No ale niestety moj Niunkek nie chce :) woli cycusia ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - 3majcie kciuki- dzis planuje Malego cala noc odkladac do jego lozeczka. Strasznie boli mnie kregoslup i juz niewygodnie spi mi sie w 3... uspilam Malego na rekach przy cycku i odlozylam do lozeczka. Mam nadzieje, ze bedzie ladnie spal. I ze uda mi sie go w nocy, bez budzenia, odkladac spowrotem.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 10 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:-)

julka82
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 11 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak minela noc, powiodl sie plan ? u nas noc koszmarna , mala plakala 2 h non stop , spinala sie, dobrze ze we wtorek mamy wizyty u gastrologa moze cos poradzi

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... Maly budzi sie co niecale 2 godz. Wiec juz o 24 zrezygnowalam. W ogole bym sie nie wyspala... A tak jak mam go obok, to cos przy karmieniu przysypiam. Ale ogolnie wiem, ze w lozeczku spi bez wiekszego problemu. Wiec jak tylko zacznie wiecej przesypiac - wracamy do lozeczka hehe.
    Dzis bylismy na basenie :) zapisalam sie z kolezanka i jej coreczka tu u nas w No. Roznia sie te zajecia troche ale jest bardzo fajnie i sympatycznie. Myslelismy, ze dzis bd tylko spotkanie info a jednak bylismy w wodzie 15 min :) Nathanek byl glodny i niewyspany. I troszke plakal... ale za tydz juz bd bardziej przygotowani ;)
    A jak u Was? :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • sunrise Koleżanka

Wysłany: 11 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa najpierw jadła ok 20 minut, w pewnym momencie jadła tylko po ok 7 minut a ja oczywiście sie stresowałam czy nie za mało... Teraz je nawet 20 -30 minut albo i dłużej... Mam czasem wrażenie ze nie mam nic w cycach. Czyżby jakiś kryzysik laktacyjny?

• sunrise Koleżanka

Wysłany: 11 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam ze wasze maluszki tak często sie budzà. Moja niunia śpi 21-5, czasem 6. Nie budzi sie na cyca w trakcie nocy. Chociaż zdaza sie ze jest głodna ok 3 czy 4. Tylko ze ja staram sie odżywiać w miarę. Z uwagi na skaże nie jem nabiału pod żadną postacią, codziennie wypijam butle wody a na śniadanie codziennie zjadam płatki owsiane z siemieniem lnianym na wodzie. I takie śniadanko wcinam od 3 miesięcy....

‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ