Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Kto jak kto ale wam zawsze moge sie wyzalic.
Dzis noc tez okropna tak wiec musze cos fzialac bo sie wszyscy wykonczymy, najbardziej zal mi synks, biedny chce spac a nie umie... Teraz wlasnie spi juz 3 godziny-pewnie odsypia noc. Ja podaje od urodzenia caly czas biogaie 5 kropli dziennie-zalecenie pediatry, ale nic wiecej nie chce mi poradzic. Pozatym jak malemu chwilowo nic nie jest to sobie gada i sie smieje sam do siebie.
Dzieki Siamyrka za rade co do lezenia na brzuszku, nadal ciezko ale nie odpuszczam i jest odrobine lepiej.
A jak tam z postepow waszych maluszkow? Co potrafia nowego? -
Czy Wasze Maluszki tez sie czesto krztusza slina? Kurcze- Nathanek strasznie ostatni. Wczoraj 2 razy az oddechu nie mogl zlapac a ja prawie na zawal zeszlam ma slinotok bo cieknie mu z buzi caly czas.
2m-czna coreczka mojej kolezanki dzis trafila do szpitala z .... katarem! W szoku jestem. Poszla do lek bo mowi, ze miala spory ten katar. Ale do tego nic wi3cej- zaden kaszel, goraczka. I ja zostawili w szpitalu. Dali jej m.inn. czopka, pobrali krew. I caly czas mowia jej ze jest wszystko ok. Ehh jak ja nie lubie tej norweskiej sluzby zdrowia
Nathanek tez ma lekki katar. Ale nie cieknie mu z noska, tylko jak niekiedy pociagnie. Musze mu jak wstanie, zakropic woda morska i odciagnac.
I niekiedy zakaszle - ale to juz dluuugo. Polozna twierdzi, ze to od nawalu sliny, albo suche powietrze w domu. Oby tylko to!
-
Albo zeby ida,dzieci tez sie wtedy slinia,moja dodatkowo pcha wszystko do buzki, rece to tak gleboko ze az sie krztusi,my juz 2x zmienilismy pediatre, wczesniejsze mowily ze jest ok , ze hisyetyzuje bo dziecko zdrowe, ja czulam ze jest cos nie tak, ostatnia pediatra.mi powiedzala ze nie dbam o dziecko, to trzasnelam drzwiami, poczytalam na forum ,obdzwonilam znajomych i mamy kolejnego pediatre teraz jestem zadowolona, ale jakby co to mi zostala jeszcze jedna bezplatna zmina ns nfzjulka82
-
Czesc dziewczyny. Co tam u Was slychac? U nas bez zmian, maly znowu odsypia nocke... Ostatnio zauwazylam ze smieje sie na glos ale bardzo niesmialo albo smiesznie piszczy wczoraj byla super kapiel! Na siedzaca nawet glowka wymyta bez placzu potem masaz cialka a wtedy sie chichral bo ma laskotki
Siamyrka jak tam Nathanek z tym katarkiem? Lepiej ? -
Witam dziewczyny nasza Kruszynka z dnia na dzień jest coraz bardziej uśmiechnięta i coraz więcej rzeczy ją ciekawi, wszystko łapie do rączek na głos się uśmiecha właściwie to piszczy. Jednak jak coś jej nie pasuje to wszyscy dobrze w domu o tym widzą bo tak krzyczy, że aż uszy bolą, Ja na kolki dawałam sabsimplex jednak pod koniec 3 m-c mi się skończył i kupiłam espumisan teraz została mi końcówka i daje jej do wieczornego karmienia ale dokończymy tą buteleczkę i już nie będziemy kupować bo mam nadzieje, że ten problem mamy z głowy. Za kilka dni dokładnie 8 października będzie rok jak na teście ciążowym pojawiły mi się dwie kreseczki:) jak ten czas leci.
-
Hej hej.
U nas tez bez zmian. Maly rosnie, smieje sie, ciekawi wszystkim do okola. W nocy dalej budzi sie co 1-2-3 godz. Ale dajemy rade
Zozolek - w sumie nie ma katarku. Niekiedy pociagnie noskiem i zacharczy mu tak cos ale wydaje mi sie, ze to mleczko mu trafia do nosa jak mu sie niekiedy uleje.
Ja za to z N nie moge sie ostatnio dogadac. Wydaje mu sie, ze siedzenie z dzieckiem w domu to nic... A on pracuje jak wol... -
Czesc dziewczynki! Ja od 3 tygodni walczylam z chorobami dzieciaczkow. Dopiero teraz wychodzimy na prosta. Wykupilam chyba z pol apteki. Sily na zagladanie na forum mi brakowalo bo czuwalam caly czas przy moich sloneczkach. Mikolaj budzil mi sie w nocy z atakiem kaszlu i balam sie, ze mi sie udusi:( Mlody tez sie slini na potege ciagle musze go przebierac. Najgorsze jest to, ze moj syn placze gdy ma sie nim zajac tata bo maz po 12 godzin dziennie w pracy. Jak wychodzi to mlody spi a jak przychodzi to zasypia:( Dzisiaj wyjatkowo pracowal 8 godzin i nie mogl go przypilnowac bo wrzeszczal u niego jak opetany.
-
Heh hej.
Moj synek chyba tez nie lubi za dlugo z tata. Jak go bierze na rece to troszke i juz marudzi... no ale malo czasu spedzaja razem, ostatnio 2 tygodnie go nie widzial. Wczoraj mlody mial kolke i u mnie sie uspokoil a u niego minute wytrzymal i ryk. Nie wiem jak ta relacje naprawic, moze jak mlody podrosnie bedzie inaczej a teraz caly ciezar na nas kobietki...
Mojemu D tez sie chyba wydaje ze ja mam pelen relaks a on zapierdziela, tylko ze on ma kontakt z roznymi ludzmi, gada smieje sie a ja wiecznie spieta...
Dobrze mrowka ze maluszki w koncu wyzdrowialy -
Mysle, ze z czasem jak dzieciaczki podrosna bedzie latwiej. No i nasi mezczyzni zaczna nawiazywac blizsze relacje z pociechami;) Chociaz Wika do teraz tylko mama i mama. Czasem chcialabym chwilke odsapnac ale nic z tego. A z drugiej strony te nasze lobuzy tak szybko rosna, ze potem bedzie nam jeszcze brakowac tych chwil razem. Bo potem to juz obciach tak z mama sie przytulac;)
siamyrka, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
My mamy alergie pokarmowa, mala jest karmiona kp, wsadza cale piastki do buzi, czasem tak gleboko az sie krztusi, ogolnie jestesmy na etapie pchania wszystkiego do buzi, ale raczki smakuja najbardziejj..U nas powrot nieprzespanych nocy, mala drzemie jest dobrze dopki smok nie wypadnie wiec czuwamjak stroz,za tydz mamy wizyte u gastrolga moze cos poradzi na te problemy brzuszkowe bo inaczej przechodze na mm ile mozna sie meczyc,julka82
-
Ja tez karmie tylko piersia i maly ma alergie a co za tym idzie problemy brzudzkowe. Co jakis czad probuje cos z nabialu ale wtedy jest gorzej. W nocy mam tak samo jak julka, jak wypadnie smok to krecenie i niespokojnosc wiec nie spie tylko czuwam...
Najgorsze jest to ze nikt mnie nie wspiera tylko slysze daj mu w koncu butelke... -
U nas problemy brzuszkowe wywoluja alergeny w tym wypadku to była margaryna,może nie było by problemu gdybym zjadła kawałek szarlotki ,a ja zjadłam pól blaszki, uważnie czytam etykiety wydawało mi sie że to będzie"bezpieczna margaryna" , w niedziele najadłam sie pasztetu zrobionego przez moja mame ,po fakcie okazało sie że dodała selera , seler rownież jest jednym z najsilniejszych alergenów, od dzis znów ścisła dieta i tylko produkty które znam i sama zrobie, bo mam dość nie przespanych nocy ,bujania małej godzinamijulka82
-
Hej Dziewczyny. My mielismy wczoraj co najmniej dziwna noc... Maly sie czesto budzil po czym od 23 jak sie polozylam z nim- nie mogl zasnac. Lezal spokojnie przy cycku. Po czym jak przysypial, pojekiwal, wkladal reke do buzi. I tak do 3... musialam go wtulac we mnie, bo inaczej jakis taki niespokojny. Mysle, ze to zeby. Dzis w dzien podobnie. Mam nadzieje, ze noc bd znosna. Wlasnie moj Skarbek zasnal.
Czytala, ktoras z Was ksiazke "zaklinaczka dzieci"? Tej samej autorki co "jez niemowlat". Podobno jest w niej b.duzo przydatnych info. Znajoma mi pisala, ze dzieki tej ksiazce, jej 3m-czny Synek przesypia pol nocy. Opinie w necie tez ma dobre.podobno sposoby latwiejsze do wprowadzenia, niz w "jez niemowlat". Wlasnie ja zamowilam i czekam z niecierpliwoscia; ) -
Ta alergia to jakieś fatum... Prawie każde dziecko ma ;( u mojej niuni objawia sie czerwonymi plackami z krostek na policzkach, ostatnio zauważyłam na nóżkach i rączkach odstawiłam nabiał i jaja. Przygasło i zostają suche szorstkie plamy... A u waszych dzieci jak sie objawia skaza czy inne alergie?
-
Siamyrka to napewno zabki, sa masci na dzasla-stosowalam przy Amelce i bardzo pomagaja wiec mozesz sprobowac. Co do ksiazki to zamawialas tradycyjna czy na kompa? Tez chetnie bym przeczytala.
Sunrise moj po zjedzeniu alergenu ma ciemieniuche na glowce i brwiach no i bole brzuszka... Czasami ciezko mi rozszyfrowac po czym bo on ogolnie cierpi na kolki no a z reszta sladowe ilosci sa wszedzie...
Krzysiu wczoraj pobil rekord, nie spal od 14 do 22... O 20 chcial juz isc spac ale rozbolal go brzusze-masakra, moze na zmiane pogody? Normalnie bez snu max 3 godziny wytrzyml. Za to noc super 2 pobutki i sen. Oczywiscie znalazlam go w lozku jak lezal glowa w nogach, kreciolek jeden
-
U nas noc super , pierwsza pobudka ok.4 ,zauważyłam w tym tyg ze moja córcia śpi mniej w dzień ,ma 4 drzemki po ok.30 min , chyba juz nie potrzebuje duzo snu w ciągu dnia. U nas alergia objwia sie ciemieniucha, czerwonymi plamami,suchościa skóry, sapka, katarem, w cięzkim przypadku zaparciami i kolkami nsilonych w nocy, od czasu do czasu swiad skory,mala wstaje podrapana. Sunrise zwróc uwage na białko sojowe bardzo mocno uczula a jest prawie w kazdym produkcie od wędliny po ciastka. Ahhh te zęby ,dopiero kolki sie skończyły a juz zęby,dla mnie mówili że najgorsze są pierwsze 3-mce ,pózniej z górki chyba kłamalijulka82