X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Siamyrka? Dalas rade wszystko ogarnac? Macierzynstwo to naprawde trudna sprawa... Ciezka robota i tyle!
    Moj synek przez te wieczne wybudzenia jest niedospany i dlatego tez bardziej marudny. Wczoraj skontaktowalam sie z innym pediatra i powiedzial zeby zrobic badania moczu i posiewu ale narazie nie udalo sie nasiusiac do tego smiesznego woreczka... ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - ogarnelam, ale nie wyspalam sie znowu. Jeszcze musialam o 8 zawiezc auto na przeglad, a nie mam z kim malego zostawiac, wiec musialam go obudzic o 7... nie byl zadowolony :( mechanika mamy 5 min od siebie na szczescie. Wracalam pieszo z wozkiem i zmoklam przez te 5 min jak cholera! Jeszcze przed samym domem sie przewrocilam. .. ale bylam zla! Poszlam jeszcze na godzinke z Malym spac ale dalej jestem nie wyspana :(

Zozolek - u chlopcow i tak jest plus z tym wpreczkiem :) nam poszlo sprawnie jak kiedys mocz pobieralam. 3mam kciuki zeby ten pediatra doszedl, co nie daje spac Krzysiowi

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wprowadzacie swoim dzieciom gluten , jezeli tak to w jakiej postaci ?

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wprowadzilam ok m-ca temu. Dodawalam do zupek/papek lyzeczke a potem 2 kaszy mannej. Po ok tyg zaczelam dawac kaszki (z glutenem), jako podwieczorek :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz daje Synkowi do "ciumkania" kawalek buleczki albo chlebka (to tez jako gluten ;)). Tak mi sie przypomnialo; )
    Bylam z Malym na zakupach
    Kupilam mu zabawke na Mikolaja. A dla N slodkosci. Ubiore Malego w stroj mikolajowy i dostanie rano :D
    Nathus wlasnie usypia a ja ide jesc obiad :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka super,bedzie maly mikolajek ;)
    A kaszke jaka mu szykujesz? Bo ja wlasnie nie wiem jaka kupic. I z woda rozrabialas czy jak? Musze go tez do tego gkutenu przyzwyczajac. Zycze wam dziewczyny i waszym maluszka superowego mikolaja i mile spedzonego dnia. Ja jade z mala jutro na przeglad taneczny, pierwsze jej w zyciu zawody :)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - 3mam kciuki za 1 miejsce coreczki na zawodach! :)

Kasze robie z Nestlé. Z tym, ze tu w No sa inne niz te w Pl. Bez cukru i taka prawdziwa kasza. I robie z ciepla woda. Daje mu lyzeczka na gesto, bo z butelki i tak nie je.
    U nas Mikolajki sa symboliczne. Wam tez zycze udanego jutrzejszego dnia!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek powodzenia dla corki, bede trzymac kciuki :-) siamyrka a ja juz sie glowie 2 dzien jak ugotowac lyczeczke kaszy manny, mam w domu ksszke dla dzieci bobovita ale ona zawiera mlek w proszku, slyszalam ze mozna dodac jeszcze biszkota np do jabluszka :-)

Mikolaj dla mnie zostawil tylko pelen zlew brudnych naczy :-) chyba bylam niegrzeczna :-)

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucac lyzeczke kaszki do odrobiny wody - zagotuje sie, zgestnieje i gotowe ;) tylko uwazaj bo moze sie szybko spalic :P
    Ja tez nie dostalam nic od Mikolaja. Ale o Nathanku nie zapomnial cale szczescie :D

Wracamy wlasnie z basenu :) Maly zasnal i oby sobie pospal troche, bo w nocy 2 razy N go usypial i byla godzina wrzasku :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka zadowolona jestes z zajec na basenie , dlugo trwaja ?
    Ja coraz czesciej kapie swoja w wannie, zakupilismy zabawki do kapieli i jest radocho, po takiej kapielu moja cora jest glodna jak wilk i idzie spac bez jekniecia,taka kapiel to dla mnie wygoda :-)
    Jutro gotuje kasze manne , pewnie spale ale chociz sprobuje :-)
    Moj m dzis wraca,moj taki prywatny sw.mikolaj :-)

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kciuki sie przydaly-pierwsze miejsce mamy ;) ale byl okropny sped, ok 400 samych dzieci a salka mala...
    Siamyrka dzieki za przepis na kaszke, bede probowac. Nathanek ma jednak cierpliwosc jak Ci nie brzeczy na basenie, a ile z nim jestes?

Julka, dzisiaj tez kapalam sie z malutkim, podoba mu sie ale chwile... Staje mi co chwile na nogi i steka ze chce isc bo zobaczyl cos extra ;) Z nim tak jest, wszystko tylko na chwile... Wiec nie wiem ike by wytrzymal na basenie. Nawet zabawke grajaca zabke od mikolaja bawil sie chwile i juz jest beee.
    Zycze Ci milego wieczoru z M... ;)
    Z reszta wszystkim mamuska zycze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:33

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zajec na basenie jestesmy baaaardzo zadowoleni :) zajecia trwaja 30 min. Woda jest cieplutka. Duzo dzieciaczkow i wielka radocha! Maly juz nurkuje pieknie :) od stycznia zaczynamy kolejny poziom :)

Nathanek zasnal o 19 ale juz sie obudzil i byl okropny wrzask. Chcialam go bez cycka uspic. Nawet N poszedl. Ale godz placzu... Wiec skonczylo sie cyckiem... masakra. Nie wiem, kogo sie poradzic, jakby z tym sie uporac.no coz - uroki macierzynstwa ;)
    Milego wieczorku i dobrej, dlugiej nocy!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - no i oczywiscie gratulacje dla Coruni!!! :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo! Nie wiem jak Ci pomoc Siamyrka, u na w ruchu jest non stop smoczek, bez tego tez bylo by zle... No i gratulacje dla Nathanka! Juz nurkuje? Niesanowite, zazdroszcze...
    Dziewczyny co kupujecie swoim smykom pod choinke? Bo ja sie wlasnie zastanawiam co bt go ucieszylo.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupic basen z pilkami :) o taki:

http://malutkichswiat.pl/mobile/pl/p/MiniBe-Suchy-Basen-z-pileczkami-150szt/1575#

Poki co mam taki pomysl :) N marudzi, ze powoli miejsca nie ma w mieszkaniu :P ale jak Maly zacznie siedziec (a juz chyba blisko), to bd zabawa na 102! :)

Od Siostry zazyczylismy sobie hule kule- znakomita do nauki raczkowania (Nathanek juz powoli sam sobie pelza :) ).
    Od bliskiej przyjaciolki (jest jak moja Siostra) nocnik z fisher price (taki kibelek ;) )- przyda sie za jakis czas, jak bd uczyc sie siusiu :) a tu w No sa dwa razy drozsze.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) siamyrka, wlasnie zqmowilam hule kule ;) czytamy sobie w myslach. Ten basenik tez fajny pomysl! Dzieki bardzo i czekam na odpowiedzi innych dziewczyn ;)
    Co do pelzania, moj jyz ladnie lezy na brzuszku oparty na dloniach ale sie nie przesuwa, probuje ale sie zlosci bo mu nie wychodzi, moze za slizgie podloze?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - hula kula to super sprawa :)

Nathanek na panelach tez sie denerwuje i bardziej mu do tylu wychodzi. Ale na puzzlach i na lozku powolutku sie przemieszcza do przodu ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) :-) u nas tez zamowinoa kula do raczkowania, na gwiazdke zamowilam rowniez klocki piankowe, zestaw fisher price : piramide, cymbalki,klocki w pudelku ,zastanawiam sie nad hustawka skoczek na framuge, ale m mowi ze nie mamy miejsca,podoba mi sie jeszcze fonntanna z pilek ale tez miejsca brak :-) no i chyba sanki zamowimy :-)
    Zozolek gratulacje dla corci i oczywiscie dla mamy , ze ma tak utalentowana corke :-)

Moje dziecko turla sie we wszystkie strony, zajelo to jej ok 2-3 tyg od momentu jak nauczyla sie przewracac na brzuch, dzis juz robi to bez wiekszego trudu ,i pelza jak nathanek do tylu wyglada to troche jak pelzajoca dżdżownica
    Maz wrocil, o 10 zadzwonili zeby przyjechal do pracy, to sie nacieszylismy :-)
    Teraz ide gotowac manne, zjemy i na spacer :-)

julka82
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa , a co myslicie na temat krzeselka do kapieli, ma ktoras ?

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze juz tak sie turla :) z ta kula to niezle sie zgralysmy ;) Niestety z krzeselkiem nie pomoge bo nie wiem o co kaman...

ukdy3e5exkks76t9.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ