Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
I jak Siamyrka? Dalas rade wszystko ogarnac? Macierzynstwo to naprawde trudna sprawa... Ciezka robota i tyle!
Moj synek przez te wieczne wybudzenia jest niedospany i dlatego tez bardziej marudny. Wczoraj skontaktowalam sie z innym pediatra i powiedzial zeby zrobic badania moczu i posiewu ale narazie nie udalo sie nasiusiac do tego smiesznego woreczka... -
Zozolek - ogarnelam, ale nie wyspalam sie znowu. Jeszcze musialam o 8 zawiezc auto na przeglad, a nie mam z kim malego zostawiac, wiec musialam go obudzic o 7... nie byl zadowolony mechanika mamy 5 min od siebie na szczescie. Wracalam pieszo z wozkiem i zmoklam przez te 5 min jak cholera! Jeszcze przed samym domem sie przewrocilam. .. ale bylam zla! Poszlam jeszcze na godzinke z Malym spac ale dalej jestem nie wyspana
Zozolek - u chlopcow i tak jest plus z tym wpreczkiem nam poszlo sprawnie jak kiedys mocz pobieralam. 3mam kciuki zeby ten pediatra doszedl, co nie daje spac Krzysiowi -
A teraz daje Synkowi do "ciumkania" kawalek buleczki albo chlebka (to tez jako gluten ). Tak mi sie przypomnialo; )
Bylam z Malym na zakupach
Kupilam mu zabawke na Mikolaja. A dla N slodkosci. Ubiore Malego w stroj mikolajowy i dostanie rano
Nathus wlasnie usypia a ja ide jesc obiad -
Siamyrka super,bedzie maly mikolajek
A kaszke jaka mu szykujesz? Bo ja wlasnie nie wiem jaka kupic. I z woda rozrabialas czy jak? Musze go tez do tego gkutenu przyzwyczajac. Zycze wam dziewczyny i waszym maluszka superowego mikolaja i mile spedzonego dnia. Ja jade z mala jutro na przeglad taneczny, pierwsze jej w zyciu zawody -
Zozolek - 3mam kciuki za 1 miejsce coreczki na zawodach!
Kasze robie z Nestlé. Z tym, ze tu w No sa inne niz te w Pl. Bez cukru i taka prawdziwa kasza. I robie z ciepla woda. Daje mu lyzeczka na gesto, bo z butelki i tak nie je.
U nas Mikolajki sa symboliczne. Wam tez zycze udanego jutrzejszego dnia! -
Zozolek powodzenia dla corki, bede trzymac kciuki siamyrka a ja juz sie glowie 2 dzien jak ugotowac lyczeczke kaszy manny, mam w domu ksszke dla dzieci bobovita ale ona zawiera mlek w proszku, slyszalam ze mozna dodac jeszcze biszkota np do jabluszka
Mikolaj dla mnie zostawil tylko pelen zlew brudnych naczy chyba bylam niegrzecznajulka82 -
Ja wrzucac lyzeczke kaszki do odrobiny wody - zagotuje sie, zgestnieje i gotowe tylko uwazaj bo moze sie szybko spalic
Ja tez nie dostalam nic od Mikolaja. Ale o Nathanku nie zapomnial cale szczescie
Wracamy wlasnie z basenu Maly zasnal i oby sobie pospal troche, bo w nocy 2 razy N go usypial i byla godzina wrzasku -
Siamyrka zadowolona jestes z zajec na basenie , dlugo trwaja ?
Ja coraz czesciej kapie swoja w wannie, zakupilismy zabawki do kapieli i jest radocho, po takiej kapielu moja cora jest glodna jak wilk i idzie spac bez jekniecia,taka kapiel to dla mnie wygoda
Jutro gotuje kasze manne , pewnie spale ale chociz sprobuje
Moj m dzis wraca,moj taki prywatny sw.mikolajjulka82 -
No i kciuki sie przydaly-pierwsze miejsce mamy ale byl okropny sped, ok 400 samych dzieci a salka mala...
Siamyrka dzieki za przepis na kaszke, bede probowac. Nathanek ma jednak cierpliwosc jak Ci nie brzeczy na basenie, a ile z nim jestes?
Julka, dzisiaj tez kapalam sie z malutkim, podoba mu sie ale chwile... Staje mi co chwile na nogi i steka ze chce isc bo zobaczyl cos extra Z nim tak jest, wszystko tylko na chwile... Wiec nie wiem ike by wytrzymal na basenie. Nawet zabawke grajaca zabke od mikolaja bawil sie chwile i juz jest beee.
Zycze Ci milego wieczoru z M...
Z reszta wszystkim mamuska zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:33
-
Z zajec na basenie jestesmy baaaardzo zadowoleni zajecia trwaja 30 min. Woda jest cieplutka. Duzo dzieciaczkow i wielka radocha! Maly juz nurkuje pieknie od stycznia zaczynamy kolejny poziom
Nathanek zasnal o 19 ale juz sie obudzil i byl okropny wrzask. Chcialam go bez cycka uspic. Nawet N poszedl. Ale godz placzu... Wiec skonczylo sie cyckiem... masakra. Nie wiem, kogo sie poradzic, jakby z tym sie uporac.no coz - uroki macierzynstwa
Milego wieczorku i dobrej, dlugiej nocy! -
Dziekuje bardzo! Nie wiem jak Ci pomoc Siamyrka, u na w ruchu jest non stop smoczek, bez tego tez bylo by zle... No i gratulacje dla Nathanka! Juz nurkuje? Niesanowite, zazdroszcze...
Dziewczyny co kupujecie swoim smykom pod choinke? Bo ja sie wlasnie zastanawiam co bt go ucieszylo. -
Ja chce kupic basen z pilkami o taki:
http://malutkichswiat.pl/mobile/pl/p/MiniBe-Suchy-Basen-z-pileczkami-150szt/1575#
Poki co mam taki pomysl N marudzi, ze powoli miejsca nie ma w mieszkaniu ale jak Maly zacznie siedziec (a juz chyba blisko), to bd zabawa na 102!
Od Siostry zazyczylismy sobie hule kule- znakomita do nauki raczkowania (Nathanek juz powoli sam sobie pelza ).
Od bliskiej przyjaciolki (jest jak moja Siostra) nocnik z fisher price (taki kibelek )- przyda sie za jakis czas, jak bd uczyc sie siusiu a tu w No sa dwa razy drozsze.
-
siamyrka, wlasnie zqmowilam hule kule czytamy sobie w myslach. Ten basenik tez fajny pomysl! Dzieki bardzo i czekam na odpowiedzi innych dziewczyn
Co do pelzania, moj jyz ladnie lezy na brzuszku oparty na dloniach ale sie nie przesuwa, probuje ale sie zlosci bo mu nie wychodzi, moze za slizgie podloze? -
u nas tez zamowinoa kula do raczkowania, na gwiazdke zamowilam rowniez klocki piankowe, zestaw fisher price : piramide, cymbalki,klocki w pudelku ,zastanawiam sie nad hustawka skoczek na framuge, ale m mowi ze nie mamy miejsca,podoba mi sie jeszcze fonntanna z pilek ale tez miejsca brak no i chyba sanki zamowimy
Zozolek gratulacje dla corci i oczywiscie dla mamy , ze ma tak utalentowana corke
Moje dziecko turla sie we wszystkie strony, zajelo to jej ok 2-3 tyg od momentu jak nauczyla sie przewracac na brzuch, dzis juz robi to bez wiekszego trudu ,i pelza jak nathanek do tylu wyglada to troche jak pelzajoca dżdżownica
Maz wrocil, o 10 zadzwonili zeby przyjechal do pracy, to sie nacieszylismy
Teraz ide gotowac manne, zjemy i na spacerjulka82