X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam nad tym krzeselkiem i w sumie chetnie poczytam opinie :)
    Fajna rzecz :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wielkie dzieki , po raz kolejny forum okazało sie skarbnica wiedzy :) właśnie zamówiłam hula kula tylko w niemieckiej wersji, a zupełnie nie miałam pomysłu na prezent dla małej ;)

siamyrka, Zozolek lubią tę wiadomość

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek dzisiaj oficjalnie zaczal sie turlac bez zadnej mojej pomocy i zachety ;) co go rano polozylam na brzuszek to n myk na plecki, a teraz po obiadku lezac na pleckach zrobil myk na brzuch a potem myk na plecki ;) oczywiscie musi byc wypoczety i w dobrym nastroju! A no i wczoraj przepelzna do tylu jakies 0,5 m ;) robia postepy te nasze smyki!

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj robia i to kazde w swoim tepie :-) juz teraz tylko siadanie raczkowanie i.beda biegac i gadac :-) my dzis bylismy na szczepieniu i pani dr przypomniala mi ze jutro moja cora konczy pol roku, chetnie bym zatrzymala czas , teraz moja cora jest najfajniejsz i taka pocieszna :-)

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Zozolek - suuuuper! Maly zdolniacha :)
    Nathanek pelza coraz ladniej (do przodu ;) ). Najlepszym wabikiem jest telefon :) hihi. Ale leniuch malo sie obraca z pleckow na brzuszek.
    Julka! Czas leci nieublaganie. Widac to po dzieciach najbardziej.
    Nathanek 14-go konczy 6 m-cy :)
    I 14-go lecimy do Pl yeeeee! :D

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja do tej pory nie moge uwierz c ze go mam a to juz pol roku niedlugo... Siamyrka pewnie sie cieszysz z przyjazdu do PL, na jak dlugo przyjezdzacie? I z mezem tym razem?
    Wracajac jeszcze do prezentow, przypomnialo mi sie, ze Amelka bardzo lubila skoczka-konika z gumy! Skakala na nim siedzac i gryzla jego uszka. Pilecaja go takze do rechabilitacji. Sa bardzo tanie i niby dla dzieci powyzej roku ale teraz tez beda miec radoche ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece teraz 14-go a N dojedzie samochodem 20-go. I wracamy 2.01. Troche u mnie w k-ach i troche u N na pomorzu :)

Zozolek a co to za konik? Zainteresowalas mnie tym :) Nathanek uwielbia "hopsac"- wystarczy go przytrzymac w pozycji pionowej a podskakuje jak zabka ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo znalazlam je w Inyernecie ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Siamyrka, zamowilam mu dokladnie skoczka krowke z firmy tootiny. Bo nie podobala mi sie ta guma blyszczaca, a te krowki sa bardzo fajne ;)
    Noc minela-nadal z placzem a mocz nie pobrany, albo nie nasiusia albo wyleci...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie jezdzenia... Z dolu na sama gore...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj. A czemu to tak kiepsko idzie Wam z tym pobraniem moczu? Ja Malemu zakladalam o 3/4 nad ranem i o 7/8 sciagalam.
    U nas noc tez bez rewelacji... pobudki co ok 2 godz i tylko cycek...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka jak zwykle, nie najgorzej ale nadal karmienie dosyć częste, my do Pl jedziemy 17.12 juz sie nie moge doczekać. 20.12 organizujemy chrzciny i jest troche stres. Mała za dnia coraz mniej spi . Boje sie troche tej podróży do Pl jechałam z mała jak miała 3 miesiące , moja siostra wtedy siedziała z tylu przy Nel bo ja prowadziłam ale jazda zajęła nam 10h, teraz zamierzamy wyjechać na noc. Moze bedzie lepiej.

Migotka85
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

U nas wszystko jak na razie bardzo dobrze, (tfu, tfu, tfu). Mąż ma ostatnio sporo pracy, jak to przed Świętami wszystko trzeba podopinać na ostatni guzik, dlatego też mam mniej czasu, żeby do Was zajrzeć.
    W przyszły piątek, 18 grudnia, jedziemy w nasze rodzinne strony, (cała Polska do przejechania) i zostajemy do 4 stycznia. Dziadkowie już wyczekują Kubusia i cały czas o nim gadają :) Oprócz tego 27 grudnia chrzcimy naszego brzdąca, będzie to jedyna okazja przed Wielkanocą, kiedy cała rodzina w końcu się spotka :)
    Kubuś garnie się do siadania jak szalony i zaczął w końcu przewracać się na boczki, aczkolwiek widzę, że nie znosi tego robić i w ogóle jakoś pozycja na boku mu nie odpowiada ;)
    Od kilku dni próbujemy również przechodzić na mm, ale na razie z marnym skutkiem. Kubuś pluje mlekiem modyfikowanym i płacze straszliwie przy próbie podania mu czegoś innego niż mój cyc ;) W przyszłym tygodniu zacznę wprowadzać pokarmy stałe, może do nich przekona się chętniej ;)
    Dziś w nocy Kubuś po raz pierwszy pospał od 19:30 do 4:00 rano. Pierwszy raz od prawie pół roku pospałam tyle godzin z rzędu i przyznaję jestem jestem dziś w szoku ;)

Wybaczcie, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, więc:

Przelotem zobaczyłam, że córeczka Zozolek zajęła pierwsze miejce w przeglądzie, GRATULACJE! :D
    Oprócz tego gratuluje wszystkim dzieciaczkom za postępy jakie czynią i ząbki jakie rosną :)

Migotka85 widzę, że Ciebie też czeka taka długa podróż z dzieckiem. U mnie Kubuś uwielbia jazdę samochodem, więc mamy nadzieję, że dobrze zniesie te 10 godzin w podróży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:34

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 - ja bd wracala z Pl samochodem i tez obawiam sie tej podrozy... ale damy rade :) przez ost pol roku stwierdzilam, ze nie ma silniejszych osob, niz mamy, na swiecie ;) tyle ile my robimy na raz, z czym dajemy sobie rade i ile poswiecamy! Naleza nam sie oklaski :) I to codziennie!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moja córka tez lubi jazdę samochodem ale nie aż tak długą ;) siamyrka racja brawa dla nas :))

siamyrka lubi tę wiadomość

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Siamyrka, jestesmy mega silne, zdolne i the best :)

siamyrka lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek dzisiaj oszalal, po kapieli nie moglam go wymasowac i ubrac bo non stop sie turlal, pelzal i krecil wokol osi, po calym lozku-taka mial glupawke... Kazda proba konczyla sie ucieczka ;)

Dziewczyny, przyzwyczajacie juz maluszki do mm? Bo ja od 3 dni daje mu na noc butelke z nutramigenem, dzisiaj wypil prawie 200 ml wiec postepy sa. Czyli juz 2 karmienia bez cyca... Ale nie wiem wlasnie kiedy calkiem odstawic...

Spijcie dobrze dziewczynki!

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Zozolek - to sie Maly rozkrecil :)
    Nathanek dzis byl wyjatkowo leniwy :P

Co do mm to ja tez myslalam, czy nie dawac juz na noc ale poczekam az wrocimy z Pl. Polozna powiedziala, ze takich zmian nie powinno sie wprowadzac przy wyjazdach itp. Podwojny stres dla dziecka.
    Ciagle mysle jak dlugo jeszcze karmic. Niekiedy jestem tym zmeczona. A z drugiej str nie ma lepszego "uspokajacza" od cycka hahaha. No i wygodnie. Nie trzeba wszedzie brac butelki itd.
    Maly spi. Przy drugiej pobudce ululalam na rekach i wlozylam do lozeczka. Ciekawe jak dlugo pospi. Na cud nie licze :/
    Dobrej nocy :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek Ja zaczynam przyzwyczajać do mm. Przez pierwsze trzy dni podawałam jeden posiłek z butelki i było bardzo ciężko. Kubuś płakał, nie chciał nawet patrzeć na coś innego nic cyc i pluł strasznie mlekiem modyfikowanym. Od dwóch dni jest postęp i zjada 80 ml bez krzyku i plucia, także jestem w miarę zadowolona. Zaczyna powolutku akceptować nowy smak i butelkę i myślę, że jakoś w weekend wprowadzę już dwa posiłki dziennie z mm. I tak stopniowo będę zwiększać, aż całkowicie przejdziemy na mm. Podaję Kubusiowi mleko HIPP Bio Combiotik.

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy jest tu jakas czerwcowka ktora jest ponownie w ciazy ?

f2w3rjjg5apekm56.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ