Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciesze sie Ania, za u Was tez sa postepy z nauka picia z butelki :)

Czesc Stokrotka, no mi przynajmniej nic nie wiadomo-chyba, ze cos przeoczylam. A o co chodzi?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha - Zozolek :) usmialam sie tym,"chyba, ze cos przeoczylam"
    Ja ost sie zastanawialam czy jak biore tabl ciagiem i nie mam okresu a jednak by sie trafilo, to czy bym sie zorientowala :O
    Stokrotka - no ja tez nie jestem (chyba :P). A szczerze - podziwiam Dziewczyny które sie teraz zdecyduja na nastepne dziecko.

Zozolek lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka- ja też chyba nie jestem xD I nie planuję przez najbliższe 4/5 lat ;P
    Zgadzam się z Siamyrką: podziwiam dziewczyny, które tak szybko zdecydowałyby się na drugą pociechę :) Ja z całkiem grzecznym dzieckiem nie wiem czasem w co ręce włożyć xD

Zozolek lubi tę wiadomość

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie w 100%! Przy trojce osiwialabym jak nic ;) Ale wszystko sie moze zdazyc.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - ja bym teraz nawet z dwojka nie dala rady :/
    No ale jakby trzeba bylo to kto jak nie my ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przełom z karmieniem mm. Kubuś w końcu zaakceptował butelkę i nowy smak i wczoraj cały dzień ładnie pił mm. Jestem bardzo zadowolona, bo u mnie już pokarmu coraz mniej, tak w sam raz na nocne dokarmianie :) cieszę się też, że zdążył się przestawić na tydzień przed podróżą. Nie będę go musiała już stresować przy wyjeździe na drugi koniec Polski i zobaczeniu całej rodziny, (dla Kubusia zupełnie obcych osób).

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Ania! Bardzo sie ciesze! Jak czesto domaga sie butelki i ile ml wypija na raz? Jestem ciekawa jak to wyglada po kp. Moj pije mm ale tylko jedna butle o 20 potem cyc.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wypija 160 ml co 2,5/3 godziny. Na opakowaniu jest napisane, że teoretycznie dziecko po 4 miesiącu powinno pić 210 ml, ale Kubuś tyle nie wciśnie, nie ma szans ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:20

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze przejścia na mm. Ja wstrzymam sie i zacznę po powrocie z Pl. Chyba potrzebuje ciężarówkę zeby przewieźć do Pl wszystko to co sobie zaplanowałam. Denerwuje sie juz podczas kp bo Nel rozprasza sie dosłownie wszystkim, wystarczy ze pies przejdzie , maź coś powie i mała zaczyna sie rozglądać ,?tym sposobem karmienie trwa wiecznie. Teraz juz od godziny śpi. Jeszcze tylko 3 dni i jedziemy :) pewnie jeszcze mi sie odechce tego pobytu w Pl ale na ten moment sie bardzo ciesze.

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ale tu cisza, pewnie zakupowe szalenstwo przed swiateczne co?
    Nas tez nie ominelo. Odwazylam sie dzisiaj jechac z Krzyskiem do galeri we Wroclawiu... Maz z corka na basen, a ja z synkiem i mama na zakupy. Masakra jednym slowem. Nie umial spac, chyba halas go draznil. Marudzil przez cale 3 godziny, na zmiane go nosilysmy i bylysmy tylko w 3 sklepach przez ten czas ;) Na szczescie pare prezentow udalo mi sie kupic. Wy tez kupujecie dla bliskich? My mamy taki zwyczqj ze tak, tzn mezowi, dzieciom, rodzica, siostrze i szwagrowi bo tam spedzamy wigilie.
    Wrocilismy wieczorem (jednak 100 km do pokonania). Teraz maly probuje zasnac.

No i chyba synek zostanie pilkarzem po dziadku, bo wczoraj maz trzymajac go na rekach kopal pilke, a on smial sie jak szalony a uwierzcie-ciezko go rozsmieszyc :)

A wam jak minal weekend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 20:57

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Mogotka-wierze Ci. Co jak co, ale rodzina jest wazna, no i pewnie tesknisz za nimi. A mm sie nie przejmuj, nauczy sie raz dwa.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek ja rownież gratuluje Twojej córeczce wygranej w konkursie, u nas tyle sie dzieje, ze wcześniej wyleciało mi z głowy . Co do prezentu gwiazdkowego pisałam , ze tez zamówiłam ta grająca kule, i dostałam emaila ze wyczerpały sie zapasy i znów na szybciora musiałam małą spakować do auta i heja do sklepu, śle na szczescie kupiłam, dziś byliśmy u znajomych i koleżanki synuś 2 latek skakał na takiej gumowej krówce, ale sie naśmiałam. A propo postu powyżej w ciąży tez nie jestem, ale mimo iż przed ciąża zarzekałam sie , ze tylko jedno dziecko bo to i tamto.. To tak jestem teraz szczęśliwa i spełniona (nie wierze, ze to pisze) , ze zachciewa mi sie kolejnego. To niesamowite uczucie byc mamą

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :)
    Wlasnie taka skoczke krowke zamowilam! Co do dzieci, to ja tez nie chcialam 2, ale po 3 latach zapragnelam miec kolejne i nie moglam zajsc w ciaze... Wyrok-endometrioza 4 stopnia i nieplodnosc... Ale po 3 latach stal sie cud i ciesze sie z niego kazdego dnia :) Bez dzieci zycie nie mialoby sensu, chociaz wymaga to wiele pracy.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek domyślam sie, ze gdy z ust lekarza pada Taja diagnoza to dziecka pragnie sie jeszcze bardziej. Ciesze sie, ze sie Wam udało, wspaniałe słyszeć, ze cuda sie zdarzają :)

Migotka85
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej gdy taka dignoza pada gdy w ogole nie ma sie dzieci :-( tak czy inaczej w kazdej sytuacji nie jest prosto.
    My juz przeszlysmy na mm , ale u nas poszlo prosto moze dlatego ze mala dostawla butle na noc, je 3x 150 ml, i na noc dostaje 180 z keikiem kukurydzianym, plus jeden posilek staly, na deser jablko i do zabawy dostaje chrupki kukurydziane,
    Szal zakupowy trwa, w sobote tlum ludzi, wybieram zakupy na allegro :-) jeszcze dla malej zamowilismy klocki piankowe, i z braku laku szczeniaczka uczniaczka, juz jest brak miejsca, mamy tylko 30 m ,pod sufit bedziemy zawaleni
    Maz juz dzis pojechal, znowu zostalysmy same,
    Wszystkim spokojnej podrozy , bezpiecznie wracajcie do domu :-)

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :)

My dzis na ost basenie bylismy. Maly poszalal jak zawsze :)
    Oprocz tego pakowanie- jutro lece z Nathankiem do K-wic. N dojedzie za tydzien (dobrze, ze dojedzie samochodem bo ja ledwo sie spakowalam :P).
    Przez ten tydz bd z Siostra sprzatac i robic zakupy- na ile Maly pozwoli.

Wczoraj mielismy tragiczna noc. Budzil sie czesto. A 2 razy obudzil sie i nie chcial spac... I w efekcie poszlam spac przed 4. Na szczescie pospalismy (oczywiscie z przerwami na cycka) do 10:30.
    Dzis lepiej. Spi od 20:30 I poki co (tfu tfu), spi ladnie.
    Pobudka o 5:30.

Ja bym chciala nastepne dzidzi tak za rok-2. Dzis odstawilam tabl anty, bo czuje jak woda mi sie zatrzymuje w ciele. I czuje sie jak wieloryb (I prawie tak wygladam :( ). Teraz trzeba bedzie uwazac ;)

Co do mm- ja glupieje- nie wiem kiedy przejsc. Moze w Pl poradze sie mojego pediatry co sadzi. A w styczniu mam bilans polroczny tu w No. Wiec.tez podpytam.

Ja zamiast spac to siedze i patrze na tv :/

Dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:11

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka ja tez głupieje z tym karmieniem. Próbowałam małej wprowadzać pokarmy nie mleczne, w porze karmienia około południa. Zjada kilka łyżeczek (dynia lub marchew) po czym domaga sie cyca i koniec końców i tak posiłek kończymy mlekiem :( jabłuszka wogole nie chce jeść krzywi sie. Dziewczyny co dalej? Pomóżcie

Migotka85
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to niewiem czy plakac czy cieszyc sie z waszych pociech. Moj Alex w niedziele ma 7 miesiecy,i tyle o ile sie przewraca na boki,nie mowiac o jakims turlaniu ,skakaniu,pelzaniu :( nic,strasznie sie martwie,siedzi dosc stabilnie jak mu pomagam,ale nadal sie nie przewraca,ani nowych slow tez nie ma ;/ jak jest u was ?

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 wrote:
    Siamyrka ja tez głupieje z tym karmieniem. Próbowałam małej wprowadzać pokarmy nie mleczne, w porze karmienia około południa. Zjada kilka łyżeczek (dynia lub marchew) po czym domaga sie cyca i koniec końców i tak posiłek kończymy mlekiem :( jabłuszka wogole nie chce jeść krzywi sie. Dziewczyny co dalej? Pomóżcie

nie martw sie ,moj Alex od 4 miesiaca ma pokarmy stale,zjadla ladnie cala miseczke(spora!) a po 15-20 min domaga sie mleka modyfikowanego malo tego,zje jak zawsze 180 mleka ! i tak jest za kazdym razem,tyle ze ja staram sie go przeciagac chociaz godzine od obiadku by poprawil to mlekiem ;)

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja jak zaczynalam wprowadzac produktyvstale to przedvkarmiam piersia ,przerywalam w polowie i dawalam np marchew,po piersi byla zla ze jej przerywalam wiec mysialam uspokoic, pierwsze jedzenie same w sobie bylo koszmarne, plula wszystkim, wszystko brudne, nie umiala polykac,dynia jej raczej nie zachwycila , nawet buzi niechciala otworzyc , odczekalam i pinowilam probe, poszlo jak z platka, dzis je juz obiadki kilku skladnikowe , mleka nie daje juz przed, wiec wszystko przed toba :-)

julka82
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ