Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Ci bardzo Migotka :*
Mam nadzieje, ze Twoje slowa sie sprawdza. Moja coreczka tez byla Aniolkiem, wiec teraz zmiana o 360 stopni... Zdrowiejcie dziewczynki! No i zazdroszcze meza mojego nigdy nie ma...
U nas dzisiaj spacer zaliczony, ale pozno bo ok 17. Maly dzisiaj wszedl w faze kwiczenia, wszyscy mieli z niego ubaw bo kwiczal glosno i w wysokich tonacjach tylko jak mu cos sie nie spodobalo no i znalazlam sposob na mojego lenia, jak tylko lezac na brzuszku podniosl sie na dloniach to wolalam "brawo Krzysiu" i klaskalam, zakumal od wczoraj i co chwile chce sie podniesc zebym klaskala i sie chichrala, patrzy w tedy na mnie tak jakby sztuczki robil Uperdliwy ale jaki kchany ten moj syn, musze o tym czesciej pamietac, szczegolnie w nocy
Spokojnej nocy dziewczynki -
Ja tez trzymam za was kciuki,za przespane noce, za zdrowie dzieci ,za pomocnych mezow ja mam nadzieje na spokojna noc, mala wymeczona, dzis corcie odwiedzily cocie wynosily, wybawily , wycalowaly , o 22 miala jeszcze kapiel , butla i padla jak niezywa a ja przy tej okazji wypilam drinka czuje sie lekko zakrecona kolorowych dziewczynyjulka82
-
Migotka85 - zdowiejcie!
Ja tez na obczyznie sama z N i Nathusiem. Ale dajemy rade Synek jest "upierdliwcem", ale czasami tez polezy, pobawi sie sam
Zozolek - Nathanek tez sie tak ladnie podnosi I pupe do gory. Moze ruszy szybciej i przestanie tak przybierac, bo ciezko go juz nosic.
Dzis nowy patent na noc mamy- Malego uspilam przy cycku. 1 pobudka tez jeszcze polozylam sie z nim. 2 pobudka juz byla, bardziej na zasadzie wiercenia sie. Wiec N wzial go na raczki, ululal i odlozyl do lozeczka. Tak bd robila cala noc. A w sumie sir postaram. Nakarmie go dop nad ranem. Moze sie uda I sie zniecheci do czestego budzenia.
Ja wlasnie skonczylam sprzatac. N namawia mnie na jakis film... ehh moze sie skusze. Tylko jutro bd znowu marudzila, ze sie nie wyspalam
Dobrej nocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 00:18
-
Hej Dziewczynki.
Powiem Wam, ze sposob jest chyba trafiony.
Uspilam Malego przy cycku, przy 1 pobudce tez cycek, a potem bralam na rece, lulalam i do lozeczka. Siedzialam do prawie 3 i ogladalam film a o 3:30 Maly obudzil sie wyspany i do 5 siedzialam z nim. Ale potem usnal na rekach i do lozeczka.
Jestem mega nie wyspana (I zla, bo N jak zasnal to ani razu nie wstal do Malego, zreszta spi do teraz). Ale ciesze sie, ze mam chyba sposob na spanie w lozeczku. Mam nadzieje, ze to sie uda -
O widzisz Siamyrka Sposób znaleziony, to najważniejsze, a teraz wytrwałość i na pewno się uda Trzymam kciuki
Zozolek również trzymam kciuki i podziwiam z całego serca za wytrwałość Super, że Krzyś nabiera nowych umiejętności. Cudownie patrzeć na swojego dzieciaczka, który odkrywa na swój sposób świat
Ja dziś rano zostałam zaskoczona, a mianowicie dostałam okres, pierwszy od czasu zajścia w ciąże. Myślałam, że jak się karmi tylko i wyłącznie piersią to miesiączka jednak się nie pojawia, a tu proszę
Oprócz tego po raz pierwszy zostaliśmy na weekend całkiem sami z Kubusiem. Mąż pojechał do moich rodziców odebrać nowy samochód. Mój brat za pół darmo sprzedał nam nowiutki samochód i chcemy go teraz odebrać, bo na Święta szykuje nam się podróż przez całą Polskę do rodziny
-
Dzieki Ania! Dziecko to najcudowniejszy w zyciu skarb!
Co do miesiaczki to ja tez dostalam 1 raz od zajscia w ciaze ok tygodnia temu, jednak to bujda z tym karmieniem i zabezpieczeniem... Dacie rade same w weekend powodzenia!
Siamyrka super, teraz tylko duzo wytrwalosci i cierpliwosci... -
Hej Kochane!
Jak u Was?
U nas noc nie najgorzej ale najlepiej tez nie. Wracalam o 20-tej od kolezanki i Maly mi zasnal w aucie na 15 min. No I juz bylo po spaniu. Zasnal o 22:30
Budzil sie z 5 razy z czego 2 razy udalo sie nam zasnac bez cycka i w lozeczku. Reszta niestety jeszcze przy cycochu z Mama w lozku. No ale juz pierwsze postepy sa
Za to, nie moge sie napatrzec jak Maly robi sie coraz bardziej "mobilny"
Ooo. Wlasnie budzi sie z drzemki.
Milego dnia Dziewczyny! -
Zozolek gratuuje postepu, byle tak dalej:-) a my dzis zaspalysmy do lekarza, wstalysmy o 7.30 a wizyta o 8.30 ale dalysmy rade ,wszystko w biegu, nawet mi sie snilo ze powinnam wstac bo sie spoznimy, ale przeciez to tylko sen, teraz gwiazda spi a ja ogarniam mieszkanie , bo wyglafa jakby tajfun przez nie przeszedl u nas wieje i mokro pogoda do bani , chcialo by sie tylko cieplej herbatki napic , ksiazka i pod kocyk ale moja corcia pewnie ma inne plany na te popoludnie pochwale sie mojej corci wychodzi pierwszy zabek
siamyrka lubi tę wiadomość
julka82 -
Siamyrka no to super! 2 razy w lozeczku i 3 przy cycuszku to ogromny postep, oby tak dalej
Julka no to niezly szal rano, tak na wariata tez mam czesto Gratuluje 1 zabka! Jestes jedna z pierwszych u nas slina leci, dzasla swedza ale nic na horyzoncie nie widac.
U nas noc okropna, mam wrazenie ze tylko malego kolysalam, dawalam smoczka i przekladalam na bok-sprawca maslanka z prazuchami... Glowa mi peka dzisiaj... A z dobrych rzeczy to zaliczylam fryzjera-wygladam w koncu normalnie no i maly leniuch jednak potrafi sie obracac z brzuszka na plecki o odwrotnie, wczoraj raz i dzisiaj raz, poprostu musi cos go naprawde mocno zaciekawic, a juz wszystko mu sie znudzilo podzialal Amelki stojaczek na bizuterie wymagajacy ten moj syn. -
Hej u nas weekend przeleciał szybko bo dwa dni mieliśmy gości Ania mam nadzieje, ze będziecie zadowoleni z samochodu, chociaz z doświadczenia wiem, ze to nie najlepszy pomysł kupować takie transakcje samochodowe w rodzinie u mnie jeszcze małpa nie przyszła Saną jestem ciekawa kiedy sie pojawi. I wreszcie najważniejsze dziś wreszcie odkryłam z kat ten paskudny katar - dziś zauważyłam, ze wyżyna sie małej pierwszy ząbek tak jak u Was Julka a u Was tez towarzyszył temu katar?Migotka85
-
Julka gratulacje za ząbek ja miałam podobną sytuację do Twojej przed wizytą u ortopedy. Mieliśmy na 9:00, Kubuś zawsze mi się budzi przed 7, więc nie nastawiam budzika, a tu akurat przed lekarzem postanowił pospać do 8:15. Ganiałam po mieszkaniu jak szalona, żeby ze wszystkim zdążyć
Siamyrka jest postęp, a to najważniejsze. Będzie coraz lepiej z tym spaniem mój też coraz bardziej mobilny. Ostatnio jego ulubioną zabawą jest odpychanie się nóżką od szczebla w łóżeczku i kręcenie wokół własnej osi zaczyna też troszkę pelzac na brzuszku, ale to dopiero pierwsze próby.
Zozolek brawa dla Krzysia za obroty mój Kubuś do obrotów bardzo niechętny. Z brzuszka na plecki owszem całkiem zgrabnie się przewraca, ale na boczki i z pleców na brzuszek nie ma mowy. Jak go coś zainteresuje to wymyśla jakieś dziwne pozycje, albo robi taki łuk, że główką dotyka stópki, no wszystko byle tylko się normalnie nie przewrócić
Dziewczyny, za jakieś 10 dni przechodzimy na butelkę, Kubuś będzie miał wtedy 5 miesięcy i 2 tygodnie. Podawać mu jeszcze mleko z oznaczeniem 1 czy już próbować 2?
Migotka wiem o co Ci chodzi, ale mój brat jest najukochańszym człowiekiem jakiego znam i mogę mu w ciemno zaufać
Co do ząbków, to ja jako niemowlak miałam straszny katar przy ząbkowaniu, więc to normalne gratuluję pierwszego ząbka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:40
-
Dziewczyny gratuluje zabkow!
U nas katar, slina leci, rece w buzi a nic tam nie widze
Julka- niezly poranek
Zozolek - zazdroszcze wizyty u fryzjera ja ide 17.12 od 3 m-cy nie farbuje wlosow (pol zycia mam czarne). Chce sciagnac kolor- zobaczymy jak wyjdzie
No I super, ze Maly sie pieknie obraca
Ja czekam na N i jade do kolezanki -
Siamyrka, glowa do gory, piekne nie oznacza szczuple. Widze po moim mezu ze mu sie nie podobam tak jak przed ciaza bo jestem za chuda... Jem duzo ale waga stoi w miejscu, pewnie przytyje jak przestane karmic, bo zawsze bylam "normalna".
Krzysiek juz spi, ja mam juz taki uraz do nocy, ze boje sie klasc chociaz ledwo zyje spijcie dobrze dziewczyny -
Moja spi od 21 , co raz czesciej praktykujemy wspolna kapiel, po niej mala jest glodna jak wilk i pada jak niezywa, woda wyciaga dzieki dzieczyny za przypomnienie , tez umawiam sie do fryzjera i kosmetyczki, chociaz brwi i henne zrobie tym bardziej ze maz wraca w weekend
Siamyrka ja waze wiecej niz w ostatnim m-cu ciazy, ale co sie dziwic jem za dwoch i te nocne objadanie sie slodyczami, musze nadrobic post podczas ciazy , mialam cukrzyce wiec bylam na diecie i 5 mcy ostrej diety podczas karmienia, plan jest taki folguje do swiat a pozniej dieta
Migotka u nas podczas wyzynania sie zabka kataru nie bylo i nie ma bo dzis zauwazylam druga dolna jedynke , troszke marudzila , goraczkowala i apetyt stracila wiecej objwow nie zauwazylam .
Kolorowych dla mam i waszych pociechjulka82 -
Nooo Epic - suuuuper!
Ja mialam okropna noc. Maly ani razu nie dal sie uspic na rekach ryk, wrzask. Pobudki co 45 min. Masakra!
Teraz wrocilam ze sklepu. Maly powyrastal z ciuchow. Ale zrobil taki cyrk,ze zlapalam tylko 2 pary spodni I tyle.
Teraz spi maruda jedna.
A mnie naszlo na pizze i wlasnie grzeje