Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej Dziewczyny.
U nas juz troszke lepiej. Maly spal "normalnie" (czyt.jak zawsze hehe).
Ale budzi sie kurcze z placzem... nigdy tal nie mial.
Dzis jedlismy pierwszy raz piers z indyka z marchewka i maselkiem.Alez Nathan zajadal - az mu sie uszu trzesly
Wlasnie ma druga drzemke.
Ja wstawilam obiad I usiadlam.
Martwi mnie, ze moj leniuszek nie chce sie obracac na boki sie obraca ale to tyle polozna powiedziala, ze spokojnie, zacznie sie obracac. No ale czlowiek sie martwi. .. -
Siamyrka, moj tez sie nie obraca, udalo mu sie dawniej pare razy a teraz ani mu sie sni... Na bok sie obroci ale tylko glowa i brzuszek, nozki i pupka zostaja prosto..m na brzuszku nadal lezy z niechecia... Wkurzaja mnie portale dzieciece, bo tam pokazuja co maluch w tym wieku robi... Moj z tego nic... Na brzuszku nie chce sie bawic, obracac tez nie ale ma swoje zdanie, jest ciekawski, kazdy maluszek inny i tyle. Tylko po co ta nagonka odrazu, potem mamy wariuja
-
Dokladnie Zozolek kazde dziecko ma swoje tepo ,Siamyrka spokojnie Nathanek zacznie sie przewracac jak bedzie na to gotowy, nam probowano wmowic ze dzieci w 3 mce powinny chwytac przedmioty zaczelam sie nakrecac a ona za 2 tyg zaczela wyciagac raczki,moja mania juz sie przewraca z pleckow na brzuszek ale tylko w lewa strone, a z brzuszka na plecki w ogole choc wczesniej jej sie zdarzalo my dzis jadlysmy brokul, ziemniaczek i indyk robie dokladnie jak Siamyrka tylko maslo zastepuje oliwa z oliwek
Ja to dzis mialam luz mala spokojna (oby w zla godzine nie powiedziec) poprasowalam , troche odpoczelam nawet paznokcie pomalowalam ostatnio moje dziecko wiecej spi w dzien
Niekapek zamowiony na mikolajki, wszyscy nas atakuja pytaniami na prezenty, macie jakies pomysly ?julka82 -
Dziewczyny nie materie sie tym, ze wasze pociechy nie robią tego czy tamtego.. Chodzę z mała raz w tygodniu na takie zajęcia które prowadzi Polozna ,w grupie sa dzieci w jednakowym wieku różnica max 3-4 tygodni i każde dziecko jest na innym etapie, to tak jak z waga i wzrostem maluchów każde jest inne, siamyrka to ze twój maluszek jeszcze sie nie obraca wcale nie znaczy, ze nie stanie szybciej na nóżkach niz dzieci które opanowały te umiejetność dużo wcześniej głowa do góry. Moja pulpecinka właśnie zasnęła przy cycu teraz akcja odkładanie przede mną. Ale mi dziś kręgosłup dokucza jakaś masakra.Migotka85
-
Julka mi pomyslow tez juz brakuje... Sama sie zastanawiam co.
Migotka zgadzam sie w 100%! Przyklad z zycia wziety. Moja corka wogole nie lezala na brzuszku, za kazdym razem jak ja kladlam byl okropny ryk! Nawet nie probowala sie podnosic, za to stawala przy lozeczku majac 8 miesiecy! Chciala chodzic i zaczela sama majac 10 miesiecy! Wogole ani razu nie raczkowala. Chodzi jedynie o to, ze pnoc omijajac ten etap moga byc pozniej problemy z nauka lub koncentracja w szkole... Ale z tego co widze duzo dzieci nie raczkuje i ma sie dobrze. My mamy juz tak mamy ze sie zamartwiamy
Synek dzisiaj pluskal sie ze mna w wannie, bylo super, plywal na brzuszku ale tak bardzo chcial posmakowac wody ze ja noskiem zaciagnal... Placz przeogromny. Mam tylko nadzieje, za nie sie nie zrazi... -
Hej Kochane.
Jak weekend mija?
Ja wczoraj caly dzien nie moglam doczekac sie paczki z Pl dopiero po 23 dojechala. Dzis juz testowalismy nowe krzeselko do karmienia Nathus zachwycony! Dostal tez puzzle piankowe na podloge i teraz mozemy sobie lezec i cwiczyc przewracanie hehe. Kupilam tez nawilzacz i sokowirowke i powiem Wam, ze bardzo dobrze wydane pieniazki nawilzam teraz sypialnie i olbas wlewam tez. Super sie spi i oddycha. A od soczku jablkowo marchewkowego Nathanek nie mogl sie "odkleic"
Noo. Musialam sie komus pochwalic (mam.nadzieje, ze na "chwalipiete" nie wyjde), bo N tylko marudzi, ze pieniadze wydaje hehe.
No i dzis nosilismy sie pierwszy raz w Tuli. Ahhh Dziecko majszczesliwsze na swiecie no i mamie kregoslup w pol nie peka.
Zasnal o 19 i juz byly 2 pobudki. Katarek dalej siedzi, ale gdzies tam w srodku bo jak czyszcze to nic nie wychodzi...
Jutro mamy basen. Lekarz powiedziala, ze mamy spokojnie sobie jechac, bo goraczki nie ma, a poza tym jej to wyglada na katar przy zabkowaniu... Hmm oby.
-
Siamyrka jak chwalipieta? My tu o wszystkim piszemy przeciez
Bardzo dobrze, nawilzacz super sprawa, tez mam i polecam, tylko potem mam bardzo podloge mokra. Krzeselko mam po Amelce ale jeszcze nie wyciagalam. Co do kataru to tez jestem zdania, ze jak nie ma goraczki to mozna wszystko robic.
Moj synek zdrowy a tez zasnal przed chwila dopiero, polozylam go o 19 ale o 20 sie obudzil i marudzil. Chcialam troche z mezem posiedziec ale teraz jak dzieci spia ja tez padam na twarz.
Kolorowych snow! -
Zozolek ja rano prawie "orla wywinelam" na mokrej podlodze
A Tule kupilam na babytula.pl Kupilam Tula Star nie chcialam zbyt pstrokatej ,zeby N tez nosil
Ja siedze, patrze w tv, w Internet a w sumie moglabym juz spac A N gra na komputerze hehe. Ahh te "romantyczne wieczory " -
Wiesz co Siamyrka, u nas to wyglada tak samo... Mlodzi wlasnie poszli spac, ja siedze na necie a D oglada Bonda... Masakra co to sie porobilo... Z reszta pewnie i tak Krzysiu da zaraz o sobie znac.
Mam pytanie do was dziewczyny, czy wasze szkraby tez sie juz wstydza? Ja zauwazyla, za gdzie kolwiek jestesmy czy u moich rodzicow czy u siostry maly jest strasznie marudny, pozatym kto kolwiek inny bierze go na rece, czy tesciu czy moj tata to jak na niego spojrzy zaraz usta w podkowke i placze... No masakra! W domu tez marudzi ale to zupelnie inny bardziej wesoly chlopak... -
Zozolek - u nas jest tak- Maly w sumie nie placze u innych na rekach, ale patrzy za mna i mine ma zazwyczaj malo zadowolona. I czesto jak ktos do niego mowi, a jest u mnie na rekach, wtula twarz we mnie, albo obraca glowke. Jakby sie wlasnie wstydzil.
Powiem Wam Dziewczyny, ze jestem zalamana budzeniem sie Nathanka w nocy. Co pol, co 1 godzina.... coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac nad przejsciem na butelke boje sie uczenia Malego spania w swoim lozeczku (wspólne spanie, jest prawdopodobnie przyczyna czestych pobudek ). Poza tym N spi osobno juz chyba 2 m-ce. I nasze zycie intymne juz w ogole nie istnieje -
Hej dziewczyny moja corcia to cyganskie dziecko, idzie do kazdego, usmuecha sie , ale w domu zachowuje sie inaczej ,a w gosciach inaczej ale to moze dlatego ze ja wszystko ciekawi Siamyrka moze na poczatek na noc daj dla nathanka butelke , mzesz dodac kleik lub jakos kaszke ,wtedy posilek bedzie bardziej tresciwy, tylko pamietaj ze te kaszki to troszke tucza maluszki, ale moze warto sprobowac, nikt Ci nie da gwarancji ze bedzie lepiej .Ja swojej daje na noc 180 ml , i spi teraz do 5 z kleiku zrezygnowlam bo nic on nie wnosil .
Weekend za nami , jak te dni szybko uciekajajulka82 -
Julka. Dawalam juz mm z kaszka (norweskie kaszki sa bez cukru). I nic to nie dalo on nie budzi sie z glodu tylko na cycka... I niestety poki go nie naucze spania bez mnie, prawdopodobnie bedzie sie tak budzil. Aktualnie nie spi w ogole... A mnie juz nerwy nie wytrzymuja (( wisial na cycku godzine i I tak nie spi! !! (((
-
I jak noc? Wspolczuje bo wiem co to znaczy... Tez sie boje oduczania. Mnie ratuje smoczek ktorego milion razy mu daje... Sprobuj z ta butelka, ale wydaje mi sie ze jedynie spanie w lozeczku pomoze... Podejrzewam ze u mnie czesciowo tez... Bo dzisiaj np nic mu nie bylo q miluon razy sie budzil...
-
Cześć
U nas weekend jak zwykle rodzinny. W sobotę i niedzielę spędzamy czas we trójkę i maksymalnie się sobą cieszymy, bo w tygodniu mąż cały dzień pracuje i jak wraca to zostaje nam tylko wieczór.
Mieszkamy bardzo daleko od rodziców, jednych i drugich, więc niedzielne obiadki rodzinne też nas omijają ;P
Jeśli chodzi o rozwój dziecka, to ja już też przystopowałam, bo pamiętam, że na początku ciągle się stresowałam, że Kubuś czegoś nie robi, "a przecież w tabelce/filmiku na YT czy innych źródłach dziecko już to wykonuje".
Mój Kubuś też jeszcze się nie przewraca. Tzn. z brzuszka na plecki owszem, ale na boczek czy plecków na brzuszek, ani mu się śni. Ostatnio zaczął robić mostki jak leży na pleckach, to podobno jakiś sygnał do przewrotów, ale ja już wyluzowałam Przewróci się jak będzie miał ochotę
Każdy dzieciaczek jest inny i naprawdę te wszystkie "mądre" rozpiski, co kiedy niemowlę powinno robić, są mało warte. Ja podobno jako niemowlę, w ogóle się nie przewracałam, nie raczkowałam, a siadłam dopiero jak skończyłam rok ;p I Mama do dzisiaj mi powtarza, że dobrze, że za tych czasów nie było takiej szczegółowej analizy niemowlaków, bo by przy mnie osiwiała ze zmartwienia ;P
Jutro mamy szczepienie i w tym roku to już koniec. Następne, 3 dawka WZW, w styczniu.
U mnie Kubuś w nocy budzi się co 2-3 godziny. Na razie jest na piersi i też się zastanawiam czy coś się zmieni jak przejdziemy na butelkę. Tzn. czy będzie spał dłużej, bo naje się treściwego mleka czy dalej będzie się budził, bo będzie potrzebował bliskości i przytulenia. Na butlę chcę przejść za jakieś dwa tygodnie, więc wszystko się okaże
Jeśli chodzi o wstydliwość to trudno mi powiedzieć, bo przez to, że dwa miesiące po urodzeniu Kubusia przeprowadziliśmy się na drugi koniec Polski, to nie ma tu naszych rodzin, ani znajomych i Kubuś "obcych" twarzy nie widuje. Na święta jedziemy w rodzinne strony i wtedy się okaże. Podejrzewam, że początek będzie trudny, bo jest przyzwyczajony tylko do nas.
-
nick nieaktualnyWitam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015 https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.
-
Hej Laski!
My dzis dzien aktywnie. Spacer (-6 i nas pozadnie zmrozilo...), pol dnia z Malym na podlodze sie wyglupialismy i wkoncu Nathanek "zakumal", jak sie obrocic z brzucha na plecy musze sie z nim duzo ruszac, zeby spalal to co zjada w nocy
Dzis chcialam go odlozyc do lozeczka jak zasnal, ale dupa blada... obudzil sie... sprobuje przy nastepnym karmieniu. Teskni juz mi, za przytuleniem do N... -
Ania podziwiam, zdala od rodziny, caly dzien sama... Dobrze za maluszek grzeczny
Siamyrka a na jednym lozku za malo macie miejsca na wasza trojke? Bo my znowu spimy razem, maly ja i D wiec przytulamy sie jak chcemy. Gratulacje dla Nathanka za obrot. Krzysiu zrobil postep w tym, ze od kilku dni lezac na brzuszku probuje przez chwile uniesc sie na dloniach, ale chyba nigdy nie polubi tej pozycji -
Hejka. Ja rownież mam zamiar zacząć oduczyć Nel budzenia sie w nocy na jedzenie, Polozna mówi ze w tym wieku maluszki w nocy nie sa głodne a budzą sie z przyzwyczajenia, poradziła żebym małej zamiast cyca dawała ciepła wodę , na razie sie do tego planu przymierzam chociaz przypuszczam, ze nie bedzie łatwo. U nas nadal mega gile, odciągam praktycznie co godzinę i aż sie w głowie nie mieści co tam siedziMigotka85