X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek wyprubowany i przy drugiej prubie odkurzacz Miele padł , jeszcze nie wiem czy tylko sie przegrzał czy coś poważniejszego. My sie karmimy i do łóżeczka, a mama czas dla siebie

Migotka85
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie tylko przegrzal:-) my wspolna kapiel mamy zaliczona, dziecie moje raczej nie bylo nia zachwycone, a wanne opuszczala z krzykiem, chyba caly blok ja slyszal, ale niepoddam sie beda kolejne proby :-) teraz jeszcze walczy ze snem, ale to juz racczej ostatnie podrygi :-) migotka dokladnie.chwila dla siebie, chwilo trwaj :-)

Migotka85, Zozolek lubią tę wiadomość

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozszezylismy diete miesiac temu (karmie kp). Ze wzgledu na bardzo szybkie przybieranie na wadze. Mialam dalej karmic na zadanie i wprowadzic 1 obiadek. Zobaczyc czy Maly bd jadl mniej mleczka. I jest tak, ze w dzien prawie w ogole nie je cycka, oprocz do drzemki (a ma 2). Je obiadek i pozniej owocka lub troszke kaszki (przy okazji kaszek, musze Wam powiedziec, ze norweskie kaszki dla dzieci to prawdziwe kaszki, w ktorych czuc zboza bez cukru :) w porownaniu do tych pl to niebo a ziemia).
    Maly jadl przez ten m-ac najpierw 2 dni marchew, bylo ok, nast 2-3 dni ziemniak, cukinie, brokula :) teraz dodaje juz troszeczke ekologicznego maselka do smaku. I troszke kaszki mannej (bo wprowadzamy gluten). W tym tyg chce dac kawalek gotowanej piersi z indyka. A no i je owocki: banany, jablka, grusvei niekiedy. Ostatnio z lenistwa kupilam gotowe: jablko z truskawka :) nie mielismy zadnych uczulen, zadnych boli brzuszka, zadnych zaparc.
    Polozna mowila, ze do 7 m-ca wprowadzone posilki nie powinny zastepowac kp. Powinny byc malym dodatkiem.
    Mamy problem tylko z piciem wody, bo Nathanek nie toleruje butelek. Dzis probowalismy z niekapka ale tez nie dalo rady :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka nastepna proba pewnie bedzie bardziej udana, tylko spokojnie i powoli. Moj mlody pi tej kapieli teraz w swojej wanience moczy palce i je ssie :)

Siamyrka, dzieki za info co do karmienia, napewno sie przyda. Zastanawiam sie tylko kiedy zaczac bo widze ze bardzo obserwuje jak ktos je.

Dzisiaj u nas kolejna noc z placzem, jak go klade wtedy na brzuszku to duzo pryka wiec chyba chodzi o te gazy. Sprobuje tego syropku bo przeciez nic nie pomaga, moglby spac na brzuszku ale nie chce...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeden lekarz w Pl powiedzial, ze gdy dziecko zaczyna sie intresowac jedzeniem, to jeden ze znakow jego organizmu, ze jest gotowe na rozszezenie diety ;)

Ojj Zozolek- biedni jestescie z tym brzuszkiem :(

U nas noc tez ciezka. Maly mial goraczke. Budzil sie z placzem. Albo to po szczepieniu albo zeby... Dalam mu Nurofen i posmarowalam dziasla. Ale i tak "przekichana" noc... Czekam az sie Maly zmeczy i klade sie z nim na drzemke...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspoczuje wam ciężkich nocy u nas trochę lepiej ale też pobudka od 1 do 3. Odkurzacz dziala. Zmykam do pracy jak tylko mój wróci z pracy czyli za 20 min

Migotka85
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba i nas cos dopadlo :( Nathanek ma katar. Ledwo oddycha biedny...
    Mam wode morska i odciagam sopelkiem. Ale krzyku przy tym co nie miara :(
    Lekka goraczke znowu mial 37 st.
    Dzwonilismy do lek ale maja awarie systemu i jutro mozemy sie dop za rejestrowac :(

karske lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Siamyrka, psikaj mu do noska ta woda, sciagaj katar i jak bedzie wysoka temp. daj cos na zbicie, wytrzymacie do jutra, trzymam kciuku!

Migotka Ty pracujesz? No i maz tak szybko w domu, fajnie ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek tak dorabiam sobie. Mój szybko z pracy bo zaczyna o 4 rano :) . U nas znów taka sama noc . Od kiedy próbuje przeciągać małaą by nie jadła tak często w nocy kończy sie to tak ze owszem pierwsze karmienie jest około 2 w nocy ale po nim Nelcia nie usypia juz chociaz staje na rzęsach by tak było . Dopiero po około 2 h widze ze mozna podjąć kolejne próby usypiania które przynoszą efekt. Przy częstym co 3h karmieniu od razu zasypiała. Chyba wtedy carskiej sie wysypialam

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 3 godziny to magiczna godzina, wiekszoac maluchow je co 3 godziny, moj niestety tez... Chcociaz w dzien czasami przespi i je co 4 ;)
    I jak w pracy? Potrafisz pogodzic karmienie piersia no i te rozstania, okropnie sie tego boje. Chyba, ze na pare godzin...

Siamyrka jak tam Nathanek? Daliscie rade w nocy?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj synek skonczyl 5 miesiecy... Wierzyc mi sie nie chce. Niech ten czas troche zwolni...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa wczoraj skończyła 5 miesięcy zgroza!! Minęło jak miesiąc pracuje tylko kilka godzin wychodzę tuż po karmieniu ale zawsze mleko w zamrazslce w razie czego, chociaz mój maź zawsze jakoś mała przeciągnie ze czeka na mój powrót z karmieniem s mała nie protestuje tylko on tak potrafi. Ale po za domem ciagle w głowie mam małą, wciąż myśle co robi i moze to głupie ale tęsknie za nia

Migotka85
  • Ania1402 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Jeśli mogę to dołączam do Was :) Na wstępie od razu napiszę, że nie dam rady pisać często, bo opieka nad dzieckiem i obowiązki domowe zajmują sporo czasu, zresztą same wiecie jak to jest :)

28 czerwca 2015 zostałam mamą Kubusia. Jest to moje pierwsze dziecko. Kubuś miał się urodzić 2 lipca, ale postanowił wyjść na świat troszkę wcześniej i z lipcówki zostałam "czerwcówką";) Karmię go piersią, ale przed świętami chciałabym powoli zacząć przechodzić na butelkę.

Co do uciekania czasu, to macie zupełną rację. Mam wrażenie jakbym wczoraj jechała na porodówkę, a tu w przyszłym tygodniu mój Kubuś też skończy 5 miesięcy! Ani się obejrzymy, a będziemy świętować pierwsze urodzinki naszych dzieciaczków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:19

ex2b2n0a8shoi81i.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cie Aniu bardzo serdecznie :*
    Masz racje, czasu brak, zmeczenie goruje, ale wpadaj jak najczesciej ;) Napisz cos o Kubusiu, jaki jest itd.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Witaj Ania! Jak milo, ze dolaczylas do naszych skromnych progow :D

My dzis bylismy u lek. Na szczescie to tylko katar. Osluchowo wszystko ok :) lekarka polecila mi jakies krople w aptece. Ale kolezanka- polka, dala mi masc majerankowa, otrivin I kropelki do inhalacji :) takze juz sie kurujemy :)
    Bylam po 18 na spacerze i Maly zasnal. I teraz walczymy ze snem :P

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff spi :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cale szczescie Siamyrka, ze to tylko katar... I jak tam? Bezproblemowo daje sie kurowac czy protestuje.
    Ty to jednak jestes odwazna, ja jak jest chlodniej, wietrzniej czy pozno to z malym nie wychodze, boi dupka ze mnie...
    A mij maly zaczyna wlasnie nocne plakanie...
    Milej nocy kobietki

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie zozolek, wytrwalosci :-)

Witaj Ania :-)

A ja mam kaca moralnego , bombonierka poszla w ruch, az mnie mdli jeszcze pol zostalo, zapraszam :-) na jutro przygotuje marchewke tez jest slodka

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - ja Malego od urodzenia staram sie delikatnie hartowac. Bo jak pojdzie tu do przedszkola to musI byc jak "norweskie dzieci" :) tu nie patrza czy mroz -10, czy leje jak z cebra - dzieci pol dnia musza byc na dworze :)
    Mamy ubranka welniane pod kombinezon i spiworek z welna z lamy :) to trzyma bardzo dobrze temp ciala i nie pozwala sie przegrzac ani wychlodzic. Polecam :)

Nathanek poddaje sie kuracji,bo nie ma wyjscia... ale nie cierpi czyszczenia i zakrapiania noska.

Juz sie zdazyl obudzic :(

Chce po nowym roku przejsc juz na mm. Maly bd mial skonczone 7 m-cy i zaczne go uczyc samodzielnego spania. Butelka do tego chyba bd latwiejsza, bo N bd mogl go tez usypiac.

Julka - ja ost czesto mam takie kace :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Noc beznadziejna, zasnal po 24, a o 1 znowu pobudka... Teraz spi, ale niespokojnie, co jakis czas sie budzi i daje mu smoczka. Ja juz sama nie wiem o co chodzo, bo nie placze non stop, czasem mysle ze to jednak nie brzuszek tylko co.

Siamyrka, bardzo dobrze do tego podchodzisz, hartowac trzeba od poczatku-popieram. Tylko ja zawsze znajde sobie wymowke bo poprostu mi sie nie chce. Mieszkam daleko od miasta, w malej wiosce, jedna ulica i las-nudaaaaa... A pozatym jestem tak zmeczona ze brakuje sil...
    Apropo ubranka, gdzie w Pl mozna kupic takie cieple fajne ciuszki?

Ja od dzisiaj wprowadzam marchewke, Krzysiu jyz chyba jest gotowy, otwiera dziubek jak my jemy wiec chyba nadszedl na to czas. Mam zamiar tez kupic na na niekapek, i uczyc gi picia wody, bo wczoraj zlapal corki bidonek i mu sie podobalo chociaz wszystko bylo na ubranku ;)

Co do butelki, chcialam mu wczoraj dac ale nie chcial, wszystko bylo na nie, ale wariacje mu sie podobaly.

Julka mnie tez ciagnie do slodyczy, nie moge czekolady ale jem po pare kostek, gdybym mogla zjadlabym cala ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ