Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czuje niepokoj naprawde wy myslicie,ze ja npn stop panikuje,nie wiem co myslec zamiast zwiekszenia objawow to ja ich wg nie czuje piersi mnie juz wg nie bola w pietwszej ciazy poronilam w 10 tyg i pamietam ze mi nagle wszystkie objawy ustapily teraz znowu sie tak zaczyna powyarzac tak bardzo sie boje a nikt tego nie rozumie :(:(:(

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny,czuje niepokoj naprawde wy myslicie,ze ja npn stop panikuje,nie wiem co myslec zamiast zwiekszenia objawow to ja ich wg nie czuje piersi mnie juz wg nie bola w pietwszej ciazy poronilam w 10 tyg i pamietam ze mi nagle wszystkie objawy ustapily teraz znowu sie tak zaczyna powyarzac tak bardzo sie boje a nikt tego nie rozumie :(:(:(
    Idź kochana do lekarza każda ciąża jest inna i to powtarza mi też moja mama A ma nas 4 ... A po wizycie będziesz zapewne spokojniejsza tak jak ja wczoraj :-)

Gonia123 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam dziś w klinice i winiki są złe mam skrzepliwosc krwi i do tego podwyszone ryzyko wykrwawienia się przy porodzie teraz już zaplanowali że będę miała cesarke

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice mam być co 2 tyg oddawać krew

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) bylam dzis na wizycie i wszytstko w porzadku, dzidzia rośnie:) badania tez okej, nastepna wizyta 26.11... I moja ciaza awansowala 5 dni do przodu czyli jestem w 10tc 4d :) data porodu 30.05.15:) Buziaki :)
    m3sx3e3k99qq2kxt.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:23

Z., nick nieaktualny, Nieukowa, Katha81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest ryzyko że w każdej chwili mogę zacząć krwawic zalamalam się troszkę ale stwierdziłam że nie ma co to i tak mi nie pomoże więc staramy się być tacy jak byliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:24

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jupi, umówiłam się na prenatalne na 4.12 :D
    Płatne bo płatne, ale lekarz z referencji dobry, polecany przez moją kumpelę dov tego :) Teraz tylko cały miesiąc poczekać ;(
    A gdzie się umówiłaś? W Poznaniu? Jeśli można zapytać.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

Pewnie Cię to nie pocieszy, ale u mnie też objawów jest co raz mniej, a mimo tego z Maluszkiem wszystko w porządku. Przynajmniej jeszcze w piątek tak było, więc wierzę, że nadal tak jest.
    asiaaaaaa faktycznie nie ciekawa sytuacja ale wierzę, że wszystko dobrze się zakończy.
    alamakota gratuluję;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, a może ty masz brak objawów właśnie przez to że poprzednią ciążę poroniłaś właśnie w okresie którym jesteś teraz i w podświadomości ze strachu już sobie uroiłaś że na pewno coś będzie nie tak. Musisz przestać się denerwować, wiem że łatwo się mówi, rozumiem Cię ale to Ci nie pomoże. A jak to ma Cie uspokoić to idź do lekarza.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    A gdzie się umówiłaś? W Poznaniu? Jeśli można zapytać.

Do premedicare, tam jest dr Kocylowski i ma certyfikaty, dobry sprzert i szkoli sie w londynie. Kolezanka ktora ma w rodzinie 2os z zespolem downa u niego byla i bardzo zadowolona wyszla, wszzystkie parametry dr opisal, nie spieszyl sie i wyjasnil dokladnie. Ponad pol h wizyta.

Asiaaa wszystko bedzie dobrze, widocznie masz podatnosc na krwawienia i taka twoja uroda... przynhajmniej wiesz na czym stoisz i jestes pod opieka specjalisty ktory wie co robic.

Evell tylko szkodzisz dziecku tak sie denerwujac...

Alamakota gratulacje!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Hej:) bylam dzis na wizycie i wszytstko w porzadku, dzidzia rośnie:) badania tez okej, nastepna wizyta 26.11... I moja ciaza awansowala 5 dni do przodu czyli jestem w 10tc 4d :) data porodu 30.05.15:) Buziaki :)
    m3sx3e3k99qq2kxt.png

Ja tez tak samo mam ale z doswiwdczenia wiem zeby sie nie sugerowac do konca usg bo za dww miesiace moze sie zmienic...ja w poprzedniej ciazy co usg to mialam inny termin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:42

preg.png[/url]
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Kochana a kiedy masz jakas wizyte kontrolna? Ja Ciebie rozumiem, ostatnio meczylo mnie to ze juz nie wstaje do lazienki w nocy, a tu prosze od wczoraj znowu biegam jak opetana. Idz do lekarza i powiedz, ze bardzo sie martwisz, a przeciez to nie wskazane i wtedy zrobia usg.

Trzymam kcuki, bedzie dobrze

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tez tak samo mam ale z doswiwdczenia wiem zeby sie nie sugerowac do konca usg bo za dww miesiace moze sie zmienic...ja w poprzedniej ciazy co usg to mialam inny termin
    Ja właśnie sugerowalam sie terminem z USG ale lekarz dzis powiedzial zebym patrzyla na date ost miesiaczki wiec wychodzi tak jak na samym poczatku liczylam na 30 maj:)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEEEEEEJJJJJJJJJJJJ :D

no więc tak :

dzidziuś jest, ma prawie 7 mm <3 ciąża prawdopodobnie jest 3 dni młodsza niż jest na suwaczku.
    Wszystko rozwija sie prawidłowo :)serduszko widziałam jest piękne..... cudowne.... a nawet usłyszałam i co ? łzy w oczach moich i meża <3 kocham tego Skarba... już go kocham !!!!!
    mam skierowanie na badanie : mocz , morfologia, toxo, grupa krwi i przeciwciała i takie tam ... za 2 tyg wizyta z wynikami i zakładanie karty ciąży :)
    jestem najszczęśliwsza na świecie.. ! mam nadzieje, że już cały czas będzie dobrze.

Nieukowa, Inesicia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Z., Katha81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Monia ja tez bylam w 6t6d ;)
    Niesamowite uczucie, prawda ;D
    Gratuluje ;)

Ala ja bylam u dwoch ginow kilka dni po sobie i oboje ibnaczej wyliczyli wiec ja sie trzymam daty OM, tym bardziej ze cykle mialam prawie standardowe...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ale mi objawy też mijają. Pomału czas już na to. Spokojnie będzie dobrze, może idź jak tu dziewczyny sugerują do gina, uspokoisz się.

Monia i Alamakota suuuuuuuuuper :-)

Asiaaaaa najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Malutki Cud ma już 2,25cm i serducho pięknie bije :) na tym etapie jest wszystko dobrze :) wg. USG to równy 9tc :) badania wcześniej robione są bardzo dobre :) Mąż zadowolony z wizyty :) już zapowiedział, że na kolejną też idzie a to dopiero za 4tygodnie..jakoś dam radę :) no i powiedzieliśmy moim rodzicom o Cudzie :) byli pozytywnie zszokowani bo wiedzieli jak długo się staramy a w weekend powiemy rodzicom męża bo chcemy osobiście :)

nick nieaktualny, Z., Katha81, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny a czy mój 7 mm nie jest za mały jak na 6+3 ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ej dziewczyny a czy mój 7 mm nie jest za mały jak na 6+3 ?
    U mnie w 6+3 Maluch miał 5 mm czyli Twoje 7 mm jak dla mnie jest jak najbardziej odpowiednie;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jupi, umówiłam się na prenatalne na 4.12 :D
    Płatne bo płatne, ale lekarz z referencji dobry, polecany przez moją kumpelę dov tego :) Teraz tylko cały miesiąc poczekać ;(

Myśle że zapisze sie w podobnym terminie. Muszę przełożyć z 28.11☺️☺️
    Nieukowa mamy wstępnie chyba ten sam termin porodu. Wpisałam na 14.06 ale w karcie ciazy mam na 13.06 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:37

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ