Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powracając do tematu badań prenatalnych to nie myliłam się . Dostałam skierowanie od Gin i jestem już umówiona na 27.11 , badanie mam bezpłatne na NFZ
-
Kasia trzymam kciuki! Gdzieś czytałam że zdarzają się plamienia w terminach @, ale lepiej to oczywiście skonsultować z ginem.
Ja sie fatalnie czuję, wieczne mdłości, co chwilę muszę zagryzać jakąś bułę bo inaczej mnie muli niemiłosiernie, nici z moich planów diety opartej głównie na warzywach. Nie mam dziś humoru zupełnieEvell lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:U mnie dziewczyny kicha Zaczęłam plamić ( ciemno brązowo) o 15 lecę do gina, akurat dziś przyjmuję na NFZ. Trzeciego poronienia nie zniosę, czuję się jak bym miała dostać @ - dziś powinnam dostać jak bym w ciąży nie była. Wszystkie jej objawy mam
Spokojnie w terminie @ normalne ze są czasem plamienia to nic złego nie jest a zwłaszcza jak teraz ci przypada,też miałam ciemno-brązowy kolor palmien i też to było w okolicach @ głowa dóry -
Dzięki dziewczyny na plus działa fakt, że mam 1 wymioty właśnie za sobą. Kropku się pewnie zezłościł że w niego wątpie to mnie do wc skierował. Okropnie się dziś czuje jeśli chodzi o mdłości.
Czuję się jak bym miała dostać @. Evell też poczytałam na necie i w książce o ciąży, że w dniu @ możliwe są delikatne plamienia- obyto było to.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy pisząc o badaniach prenatalnych macie na myśli usg genetyczne czy coś innego?
Ja z objawami to też mam różnie, ostatnie dwa dni umierałam na mdłości i tylko do toalety wstawałam, a dziś praktycznie jakby ręką odjął tylko delikatnie muli. Staram się nie myśleć o tym zbyt dużo bo i tak nie jestem w stanie nic na to poradzić...
kasika ja także słyszałam o tych plamieniach w dni spodziewanej miesiączki, spokojnie to na pewno nic poważnego. Trzymam kciuki! -
Czesc dziewczyny,
A ja juz myslam ze objawy mi minely a tu od wczoraj znow mdlosci wrocily i to z podwojna sila nawet w nocy sie budze i mi niedobrze. No i nadal mam zawroty glowy. Niemam sil zwlec sie z lozka. Totalne oslabienie.
Widze ze coraz wiecej juz wizyt na badania prenatalne ja mam 2.12.
Kasika trzymam kciuki aby to bylo jednorazowe plamienie. Mi lekarka i polozna powiedziala ze jak sa mdlosci to dobrze. Znaczy ze hcg rosnie i ciaza sie rozwija badz dobrej mysli -
Hej dziewczyny:) Czytam już Wasze wpisy od jakiegoś czasu, ale wolałam nie zapeszać. Sądzę, że to odpowiedni czas żeby do Was dołączyć Obecnie 9t6d. Mam już za sobą 2 wizyty u lekarza i 2xUSG. Cieszę się ogromnie, że moje maleństwo rozwija się dobrze, tym bardziej, że już jedno straciłam w lutym tego roku. Ostatnia wizyta była 30 października i dzidziuś mierzył 2 cm:) Każdego dnia modlę się, żeby tym razem się udało:) Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:)
Nieukowa, szczesliwamama, A1984, lauda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja dzisiaj zalatana od rana: zaliczyłam przegląd stomatologiczny, rajd po mieście i rynku. Przytachałam do chałupki zakupy: owocki, warzywa, mięcho. Będę pitrasić i gotować dzisiaj. Energii mam, że cho cho...
Co do objawów, to owszem mam mdłości rano, ale nie rzygam. Wczoraj mi się zdarzyło powisieć nad porcelaną podczas mycia zębów. Poza tym ciąża mi służy
Odkąd używam mydła siarkowego, twarz się zrobiła gładka, bez wyprysków i plam. Brzuch mi się zaczyna delikatnie zaokrąglać i jest super. Pogoda się tylko skiepściła dzisiaj, a ja pranie zrobiłam i chciałam na zewnątrz wywiesić.
Kasika, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Tak jak i inne dziewczyny, również czytałam o tym, że w terminie @ mogą się zdarzyć plamienia. Leż, odpoczywaj i postaraj się nie denerwować za mocno.
Wszystkim, które widziały swoje piękne maluszki - gratuluję! Sama nie mogę się doczekać do mojej wizyty poniedziałkowej
P.S. Trochę się zamotałam już z naszą listą na początku. Jak którejś nie ma dopisanej, to poproszę o wiadomość. -
Kasika, a może skoro plamienie jest brązowe to znaczy że wypływa stara krew, która gdzieś tam się zawieruszyła....a może faktycznie jest to chwilowe plamienie w terminie @.....&&&&
A ja się własnie miło wzruszyłam. Wróciłam ze sklepu, siedzę w samochodzie i czekam az się brama otworzy,i widze że jakiś facet stoi pod bramką i sie gapi na mnie. W końcu podszedł i pyta czy ja to ja. I mówi ze ma dla mnie przesyłke okolicznościową, nie wiedziałam o co chodzi bo nie mam teraz ani urodzin ani imienin. A on wyciaga z samochodu kwiaty i ladnie zapakowane rafaello! wyobrażcie sobie że mój klient z Norwegii przesłam mi kwiaty zebym szybko wracała do pracy! a ja nie mam zamiaru szybko wracac, chyba musze do niego zadzwonic, no nie? ale jaja....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:12
Nieukowa, Katha81, Aka81, lauda, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Moj lekarz kazal mi brac jodid, witamine D3 i biore kwas foliowy. Ponic witaminy w 1 trymestrze sa niewskazane, ja bralam witaminer prenatal jest tani kolo 18zl i dobry ma wszystko, juzmgo nie biore zaczne jak lekarz bedzie kazal.
Ja tak samo biorę wit D3, jod i kwas foliowy wg zaleceń lekarza na ostatniej wizycie, a ile bierzesz wit D3???Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia biore Molekin D3 jeden raz dziennie jedna tabletka ma sobie 2000% procent dziennego zapotrzebowania. Moj lekarz jest naprotechnologiem i widzialam wywiad z nim, ze przyszla para ze od 6 lat nie moga zajsc w ciaze, zrobil badania i kazal brac wit D3 ona zdziwiona brala i zaszla...ta eitamina jest bardzo wazna przed i w trakcie ciazy[/url]
-
Ja biorę DVitum Forte 2000j. Przed ciążą ginekolog zlecił mi badania witaminy D i wyszło, że mam jej za mało. Też mówił, że może być to przyczyną problemów z zajściem w ciążę.
-
aghata wrote:Moj lekarz kazal mi brac jodid, witamine D3 i biore kwas foliowy. Ponic witaminy w 1 trymestrze sa niewskazane, ja bralam witaminer prenatal jest tani kolo 18zl i dobry ma wszystko, juzmgo nie biore zaczne jak lekarz bedzie kazal.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
hej dziewczyny ale ja mam dzis dzien hehe nie wiem co ze mna mdlosci dzis minely a placze nie wiem czemu poprostu musze przestaje i zbiera mnie znow hehe moj to oszalal dzis wyje jak male dziecko az sie zanosze
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Hejka nowe mamusie
Bylam dzis u mojego lekarza rodzinnego, super babka, dopiero teraz bo byla na urlopie. Uspokoila mnie ppoweidziala, ze mam caly zestaw lekow i juz nic wiecej nie da sie zrobic. Odpoczywac i myslec pozytywnie. Chciala mi nawet dac zwolnienia z zajec, ale poweidzialam ze nie meczy mnie to tak strasznie, zreszta nie chcialabym powtarzac roku.
Co do witaminek to moja doktor twierdzi ze kwas foliowy w pierwszym trymestrze jest wystarczajacy.
Moje objawy a wlasciwie ich brak juz mniej mnie nie pokoi.
Kasika trzymam kciuki i napewno wszystko bedzie dobrze.
Viola tez bym chciala miec tak milych klienkow, super ze o Tobie pamietaja.1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Jestem po wizycie, kropkowi serduszko bije, spał akurat jak USG było robione. Gin nie wie skąd te plamienia.
Nieukowa, Magda2013, Truskaweczka250, Z., asiaaaaaa, Inesicia, Aka81, kiniusia00 lubią tę wiadomość