Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dziś byłam na wizycie kontrolnej po 2 tygodniach, serduszko bije a co najważniejsze moja fasolka ma tyle tygodni ile powinna, na wcześniejszej wizycie podobno była o tydzień mlodsza co mnie trochę martwilo. Teraz czuje się super po wizycie. Dobranoc
Z., Magda_lena88 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
BrumBrumek wrote:Kasika super!! wszystko będzie dobrze, zobaczysz, plamienia się zdarzają
Dziewczyny na L4 powiedzcie jak spędzacie czas wolny? Macie jakieś zajęcia? Czy zaczynacie się nudzić tak jak ja ??
Czesc z ranca ( jak zwykle jestem pierwsza ale chodze spac z kurami kolo 21 i nie moge juz rano spac)
Ja jestem na l4 bo distalam na 3 tyg, ale prawie caly czas leze, wypoczywam, cos tam ugotuje,m ogarne dom ale bez odsuwania mebli...jednak wiekszosc czasu leze takie mam zaleceniamod lekarza.
[/url] -
Dzien dobry dziewczynki ja tez chodze spac o 21 nawet o 20 ,a wczoraj maz skrecal pulki w lazience nudzilo mi sie i zasnelam o 19 ale za to wstajemy ok 6.30,bo synek do przedszkola na 8 a chodzi rowne 30 min na nogach w ramach chartowania,z tata oczywiscie bo mama wciaga zoltko w lozku ;P co do samopoczucia,jest lepiej,mdlosci nie trzymaja juz caly dzien,ale trzymaja wczoraj rano zjadlam banana zeby moc czyms zwymiotowac bo rano nigdy nie mam czym i sie mecze...piersi ani nie urosly(chyba)bolec nie bola,moze wrazliwe od czasu do czasu ale tak to bez szalu,brzuch mam jak w 4 mies,macica widac urosla,ale ginekolog powiedziala mi,ze w drugiej ciazy juz wszystko szybciej rosnie...mam nadzieje,ze fasolka bedzie rosla,przyzwyczailam sie do niej :)buziakiiiiiiiii[/url]
-
Witajcie:)
moje dolegliwości i objawy po woli ustają piersi już urosły na tyle że większe na razie nie będą bo już nie bolą ale napięte są, całkiem dobrze sie czuje ale po jakimś większym wysiłku to jestem senna i zmęczona około 14/15 godziny. Mam nadzieję że juz będzie wszytko ok i maleństwo juz jest na tyle mocne żeby dalej sie rozwijać i do końca z nami zostać
aghata też mam takie wrażenie że jakoś coraz mniej dziewczyn sie udziela na naszym forum wiem że wizyty,praca ale jakoś kiepska frekwencja w porównaniu z mamami z innych miesięcy.. -
Hej dziewczynki. Ja tu zagladam codziennie i czytam co tam u Was. Nie mam jakos natchnienia zeby coś napisac. Jutro mam wizyte i zobaczymy czy fasolka wieksza czy krwiak choc troche sie zmniejszyl. Plamienia mam takie lekkie nadal i leze i leze....Tak wiec u mnie bez zmian. Mycie zebow to koszmar jak widze tylko szczoteczke ale to dobrze no i piersi grawitacja dziala czasem bola mniej czasem bardziej.
Trzymajcie sie cieplutko.....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyJa też jestem. Wczoraj byłam u gina w szpitalu. Bardzo fajna babeczka i chyba się na nią zdecyduję. Dała mi masę skierowań na bezpłatne badania. Zbadała mnie "dotykowo" i za tydz umówiła mi usg tez w szpitalu.
Jedyny minus takich wizyt że oni w gabinecie nie mają usg ani nawet możliwości zbadania tętna. Ale czasem wybiorę się prywatnie i tyle.
Po południu miałam wizytę u swojego starego gina, na którą rejestrowałam się już dawno temu i przypadkiem terminy wizyt się zgrały. Okazało się, że jednego dnia nie może być dwóch wizyt na nfz. Ale zapytał po co przyszłam (a chciałam chociaż usłyszeć serduszko żeby wiedzieć, że maluch żyje). Anulował wizytę, ale zrobił mi ekspresowe usg na którym widziałam maluch i bijące serduszko
Teraz mogę spokojnie czekać do przyszłego tygodnia.Z., Nieukowa, Alorrene13, kiniusia00 lubią tę wiadomość
-
Heja
Byłam wczoraj na pierwszym usg Termin z belly idealnie pokrywa sie z terminem z usg czyli 28.06.słyszałam serduszko 117 uderzeń niesamowite uczucie.Długosc kropka 6,6 mm ,ba nawet ginekolog powiedzial mi z ktorego jajnika było jajeczkowanie.Natepne usg 12 grudzien przezierność karkowa.Czy któras z was bedzie robic test podwójny papp? zastanawiam sie nad nim.Inesicia, Nieukowa, lilirose, Magda_lena88 lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem cały czas. Wczoraj przez pół dnia ryczałam z powodu problemów mojej mamy w pracy. Po prostu niektórzy szefowie nie nadają się nawet do sprzątania, a nie mówiąc o zarządzaniu ludźmi. Nie sądziłam, że coś takiego może aż tak wyprowadzić mnie z równowagi. Przyznam się Wam, że dziś męczą mnie wyrzuty sumienia. Moim małym hobby jest decoupage i teraz zamartwiam się oby nie zaszkodziłam Maleństwu kiedy używałam lakieru i farby akrylowej. Co prawda używałam ich niewiele w ostatnim czasie i starałam się mieć otwarte okno ale i tak męczą mnie wyrzuty.
-
Hejka
Jestem po rozmowie z szefem. Jednak równy z niego gość Ucieszył się chyba bardziej niż mój mąż że jestem w ciąży
Od razu +10 do zapału do pracy.
Jeszcze mnie z bezpośrednią przełożoną rozmowa czeka w przyszłym tyg [ta już będzie mniej przyjemna bo to dwulicowa s*ka)...Z., Magda_lena88, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
karollaa wrote:Heja
Byłam wczoraj na pierwszym usg Termin z belly idealnie pokrywa sie z terminem z usg czyli 28.06.słyszałam serduszko 117 uderzeń niesamowite uczucie.Długosc kropka 6,6 mm ,ba nawet ginekolog powiedzial mi z ktorego jajnika było jajeczkowanie.Natepne usg 12 grudzien przezierność karkowa.Czy któras z was bedzie robic test podwójny papp? zastanawiam sie nad nim.
Karola ja robię PAPPę+ przezierność. Dużo lepiej wygląda kalkulowanie ryzyka, bo jak jest ok. to nie masz na wyniku np. 1:1000 jak przy samej przezierności tylko 1:10000 tys a to robi różnicę -
Ja myślę, że część się wykruszyła zdołowana czytaniem o problemach i stratach. Przynajmniej kilka dziewczyn tak pisało, że na różowej mają jeszcze kilka koleżanek i tam odpoczywają psychicznie, a na fioletowej ciągle jakieś smutki, bóle, krwawienia, obawy o serduszko i to je bardziej nakręca do negatywnego myślenia.
A ja się dziś zważyłam i mimo, że od tygodnia codziennie jem tosty z serem i pozwalam sobie na słodycze to... schudłam może zwiększona dawka euthyroxu miała na to wpływ. A i opracowałam metodę na poranne mdłości, które najgorsze są w momencie głodu - wieczorem przygotowuję sobie tosty, wkładam do lodówki i rano tylko hop do opiekacza, do tego miętowa herbata i czuję się superSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnysimon86 wrote:Aka ale chyba można chodzić do dwóch lekarzy na nfz co? bo ja mam jednego tutaj gdzie mieszkam, a chciałam iść jeszcze do swojego starego, zaufanego lekarza, u rodziców w mieście!
Można na pewno. W moim przypadku chodziło o dwie wizyty jednego dnia. -
Hej ja cały czas podczytuję, ale się nie udzielam za bardzo, jakoś tak chyba czasu brak. Wizytę mam za tydzień w czwartek, dziś byłam na badaniach krwi. Ogólnie czuję, że urósł mi brzuch, od kilku dni męczą mnie nie tyle mdłości, co potworne wymioty - powinno mi to już chyba powoli mijać?
Umówiłam się na usg na przezierność na 17.11 i zastanawiam się czy to jednak nie za wcześniej?