X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell mogę Ci powiedzieć, że też nie mam prawie żadnych objawów. Wczoraj poszłam do gina, miałam usg i uspokoiłam się. Dzidziuś jest grzeczny i tyle ;) Już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. Tym razem mam nadzieje szybko zleci :D

Evell lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja juz na nogach ale mialam dzisiaj sen ze poronilam Jeju jak płakałam juz chciałam wam napisać pocoeisza mnie fakt ze w całej poprzedniej ciąży mialam takie sny i mała urodziła się zdrowa jak ryba.

Ciesze się ze wizyty wczorajsze były ok oby tak do końca. Wczoraj sobie poczytalam listopadowki i one są na etapie porodów chciałabym żebyśmy wszystkie dotrwaly do czerwca lub maja i mogły pochwalić się zdjęciem swojej pociechy.

Z. lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze straszne macie te sny o krwawieniach i poronieniach ;/

Mi się dla odmiany śniło, że zgubiliśmy się z mężem w Rosji na jakimś zadupiu i nie potrafiliśmy trafić na dworzec kolejowy ;/

Kurde a ja dziś zaliczyłam pierwszą prawdziwą cofkę ;/ Jak ja wam zazdroszczę ustępujących objawów, ja nie mam życia ostatnio ;/ Zaraz po pracy idę spać, budzę się i mnie mdli, w pracy ledwo jestem w stanie się ruszyć do czegokolwiek bo albo łeb boli, albo mdłości....

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanie z innej beczki :P możecie polecić jakieś wit. dla I trymestru (w rozsądnej cenie) aha i jeszcze jedno mam nadzieję, że nie głupie pyt. :x bo wczoraj dostałam dodatkowo skierowanie do poradni genetycznej ze względu na to, że szczęśliwy cykl był stymulowany i teraz myślę, czy jak mam skierowanie bo to na NFZ będzie czy muszę osobiście jechać i rejestrować się czy uda się tel...może głupie pyt, ale ponoć kto pyta nie błądzi :)
    Ps: Moniś Twój dzidziuś ma piękne wymiary mój w tym czasie miał 6,4mm :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny kicha :-( Zaczęłam plamić ( ciemno brązowo) o 15 lecę do gina, akurat dziś przyjmuję na NFZ. Trzeciego poronienia nie zniosę, czuję się jak bym miała dostać @ - dziś powinnam dostać jak bym w ciąży nie była. Wszystkie jej objawy mam :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi bardzo niedużo brakowało żeby pierwszą prawdziwą cofkę zaliczyć wczoraj wieczorem przy myciu zębów, ale na szczęście obeszło się bez tego.
    Dziś rano po śniadaniu M chciał dać mi buziaka, a ja do niego, że co on jadł bo czuję coś jakby masło orzechowe, a on zaczął się śmiać, że już nawet nie może zjeść wafelka (orzechowego oczywiście) żebym o tym nie wiedziała;)
    Znów dziś boli mnie ucho;/
    kasika, a nie chcesz od razu zgłosić się na izbę przyjęć? Ja chyba nie wytrzymałabym do 15. Trzymam kciuki. Oby wszystko było w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:33

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia będą kazali mi iść na rejon do ginekologa- taki szpital, już to przerabiałam.

Dzwoniłam do gina tego od poronień, mam leżeć brać luteinę i tyle możemy zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:41

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja chyba też pojechałabym na izbę. Czas w tym przypadku może być ważny.

Jeżeli dalej chcesz czekać to przynajmniej staraj się uspokoić.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Kasika ja chyba też pojechałabym na izbę. Czas w tym przypadku może być ważny.

Jeżeli dalej chcesz czekać to przynajmniej staraj się uspokoić.

Wygonią mnie na rejon, oni udzielają pomocy jak przychodnie są zamknięte- już to dziewczyny przerabiałam, przy tamtych poronieniach. Musiałam i tak jechać na rejon.

c77352d493.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie :*

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    Współczuję Wam jeśli chodzi o mdłości, zwłaszcza praca w takim stanie musi być tragiczna, nie dałabym rady. Raz tylko zachorowałam po tej pizzy, ale to było w weekend, poza tym żadnych sensacji. Miłego Dnia :) Kasika trzymaj się, powodzenia! Apropos snów mi się przypomniało ... Mi się śniło tylko dwa razy że jakaś koleżanka była w ciąży i ja się cieszyłam że jesteśmy razem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:50

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny szpital, u nas przyjmuja od reki bo wiedza ze wizyty w przychodni sa zaplanowane z wyprzedzeniem 3 tyg i nie ma miejsca. W szpitalu u nas od razu badania, usg i zatrzymuja na kilka dni.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a ja mam takie pytanie z innej beczki :P możecie polecić jakieś wit. dla I trymestru (w rozsądnej cenie) aha i jeszcze jedno mam nadzieję, że nie głupie pyt. :x bo wczoraj dostałam dodatkowo skierowanie do poradni genetycznej ze względu na to, że szczęśliwy cykl był stymulowany i teraz myślę, czy jak mam skierowanie bo to na NFZ będzie czy muszę osobiście jechać i rejestrować się czy uda się tel...może głupie pyt, ale ponoć kto pyta nie błądzi :)
    Ps: Moniś Twój dzidziuś ma piękne wymiary mój w tym czasie miał 6,4mm :)

Moj lekarz kazal mi brac jodid, witamine D3 i biore kwas foliowy. Ponic witaminy w 1 trymestrze sa niewskazane, ja bralam witaminer prenatal jest tani kolo 18zl i dobry ma wszystko, juzmgo nie biore zaczne jak lekarz bedzie kazal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:59

lilirose lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika 3maj się, wiem, że ciężko ale trzeba być dobrej myśli .. póki krew nie jest "żywo czerwona" można powiedzieć, że jest dobrze.
    Mimo wszytko to dziwną politykę zdrowotną prowadzi ten szpital u mnie jest tak, że są 3 szpitale z czego w jednym patologia ciąży jest ale po 30tc (zależy od sprzętu) w drugim tam gdzie przeważnie bywałam są dwie IP-GP jedna od wczesnej ciąży do 25tc a druga po 25tc nie wiem jak w tym 3 ale tam chyba jest od wczesnej ciąży bo kilka razy tam była siostra koleżanki. Mam nadzieję, że to plamienie to jednorazowy wybryk natury u Ciebie i z Dzidzią wszystko OK - 3mam mocno kciuki <3
    A mi udało się zarejestrować do poradni genetycznej telefonicznie i wizyta 27.11 już za 3 tyg :) i jestem w szoku bo bardzo miła pani odebrała i wszystko mi wytłumaczyła co zabrać, gdzie iść jak przyjadę itd..chociaż znając moją orientację w terenie szpitalnym i tak pobłądzę :P
    Kochane 3majcie się cieplutko <3 Razem damy radę !! <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Moj lekarz kazal mi brac jodid, witamine D3 i biore kwas foliowy. Ponic witaminy w 1 trymestrze sa niewskazane, ja bralam witaminer prenatal jest tani kolo 18zl i dobry ma wszystko, juzmgo nie biore zaczne jak lekarz bedzie kazal.
    dziekuję :) właśnie o tym myślałam, no ale lekarz mi kazał coś zakupić i mówił, że nie zaszkodzi..chyba wie co robi :P a wiadomo co lekarz to inna polityka :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karollaa Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny

To i ja sie do Was dołącze :) termin wedłog belly 28.06 :) Troche o sobie mam 34 lat :P
    jestem po dwóch poronieniach,ale mam cudowna córeczke 5,5l.Od poczatku ciąży biore luteine 2x2 i dzis ide na pierwsze usg na 12! Juz nie moge sie doczekac aczkolwiek jest gdzies we mnie głebok jest strach czy wszystko dobrze.Co do objowów u mnie nic tylko ból piersi :) zadnych mdłosci jak w poprzednich ciążach.

Pozdrawiam

aga87, Alorrene13, lauda lubią tę wiadomość

26aup5z.png
    w777blq.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Witaj Karolla :)

Ja dzisiaj nie mam jakoś nastroju czuje się jakoś do kitu..:( od samego rana jestem rozdrażniona i wszystko mnie wkurza dookoła.. jeszcze w śnie sie zdenerwowałam bo śniło mi sie że M dostał mandat i trzeba będzie go zapłacić a ja juz miałam inne plany na tą gotówkę hehe i tak wkurzona wstałam jeszcze księżyc mi w nocy świecił w Twarz budzę mojego żeby zasłonił mi okno bo on spi bliżej okna to odwrócił sie i usnął...to ja wkurzona zasłoniłam to okno i zaczęłam do niego litanię... a on śpi rano jak mu to mówiłam to nic nie pamiętał ze ja do niego mówiłam heheh wrrrr... dzisiaj bez kija nie podchodź :P

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymaj się i odpoczywaj i jak się tylko da uderzaj na szpital albo do gina!

Ja biorę co 2 dzień Pregnę+ bo gin mi zalecił: tam nie ma witamin poza wit. D, B6 i B1.
    Poza tym jest żelazo, jod, omega3 i DHA, no i kwas foliowy.
    Sama nie za bardzo wierze w suplementy, ale akurat żelazo, B6, kw foliowy i jod i tak bym łykała, a tak mam to załatwione za jednym razem :)
    Co prawda specyfik nie jest jakoś tani , bo wychodzi 40zł za 30 tabsów, ale jakby kupić osobno żelazo i foliaka to też wyjdzie 30zł...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    co do witamin to mi lekarz wczoraj zalecił novovit uno i feminion 1 z zaleceniem na ten drugi. Uprzedził mnie że jest droższy ale lepszy (nie sądzęyby mnie nabijał na kasę bo mówił gdzie najtaniej).
    Mój smyk ma 6,74 mm i tętno 114. Lekarz śmiał się ze mnie jakie powinno być tętno na tym etapie bo mówił że na pewno się już naczytalam w necie. Jak mu powiedziałam że powyżej stu to mowil że to są stare dane bo już 80 jest normalne. Poza tym z doświadczenia mogę Wam doradzić żeby nie czytać w necie o poronieniach, prawidlowych normach itp bo później jest tylko stres a to jest przecież szkodliwe. Pomyślcie sobie ile wokół ciąż się szczęśliwie rozwiązało a nie skupiajcie się na tych złych. Będzie dobrze Dziewczyny!

Z., lauda lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za mile słowa otuchy może faktycznie te objawy mijaja i jest ok,ale ten niepokój już niestety zostanie ze mną do samego porodu.Życze wam kochane miłego i pogodnego dnia :)

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ