Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI jestem szczęśliwa
!!!!!!
Wyniki z USG prenatalnego idealne. Wszystko bez zarzutu NT 1,9 obraz mózgu prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, ręce i stopy widoczne, serce w klatce piersiowej.
Wyniki z badania biopsji kosmówki : dzidzia zdrowa i to na 1000% dziewczynka))
Jestem taka szczęśliwa)
Z., Inesicia, A1984, Truskaweczka250, Czarnaa94, Alorrene13, aga87, Sista, Muniek, Rozalia, Nieukowa, Marcia86, Eowena, Katha81 lubią tę wiadomość
-
OK Z.
Dobra chyba rozważę test Pappa jeśli mogą być tak skrajnie różne wyniki usg o tego testu. Zapytam M co sądzi, może nich on zdecyduje. A czy wiecie w jaki sposób zażywanie luteiny wpływa na ten wynik - bo nie bardzo widzę związek.
Ja mam dziś ochotę na krem pomidorowy z pieczoną papryką.
I od kilku dni codziennie jem kostkę twarogu - nie wiem czemu bo nie przepadam -
Joasia gratuluję
Cieszę się, że wszystko w porządku. Chyba po sezonie na chłopów mamy teraz sezon na dziewczynki;)
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
I ja dołączam jeśli mnie przyjmieciedzisiaj rozpoczynam 14 tydzien i tym samym drugi trymestr , a termin mam na 10 czerwca
no i oczekuję dziewczynki
Alorrene13, A1984, aga87, Sista, Muniek, Rozalia, Nieukowa, Katha81, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:I jestem szczęśliwa
!!!!!!
Wyniki z USG prenatalnego idealne. Wszystko bez zarzutu NT 1,9 obraz mózgu prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, ręce i stopy widoczne, serce w klatce piersiowej.
Jestem taka szczęśliwa)
Joasia super!!! Gratuluję na maxa!Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki kochane za trzymanie kciuków.
Tyle stresu i magiczny finałchce mi się latać bo wyrosły mi skrzydła ze szczęścia. Łzy mi same napływają do oczu ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 16:21
Truskaweczka250, Alorrene13, Rozalia, Katha81 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyt i córeczek
u mnie to raczej nie będzie dziewczynki
takie mam wrażenie ale najwyżej będzie syn hehe tego nie wiem na razie mówią że to za wcześnie...ale większość dziewczyn z dnia na dzień wiedzą
-
Joasia super wieści!
Ja mam pecha, mój lekarz będzie dopiero w poniedziałek ;/ No cóż, pozostaje brać żuravit i witaminę C + woda z cytryną. Do poniedziałku to już pewnie przejdzie ta moja infekcja bo chyba już jest co raz lepiej. A miałam nadzieję podejrzeć dzidzia
Też kupiłam sobie dziś nutellęI zaraz wypiję kakao, jakoś tak mi się marzyło ostatnio
-
zyrcia wrote:Byłam u innego lekarza, dzidzia ma prawie 8 cm, przezierność, wszystkie organy w porządku. Nie mówiłam mu, że byłam już na takim badaniu. Jak zaczął sprawdzać kość nosową, powiedział, że tu też książkowo.
ja nastawiona negatywnie zaczęłam dopytywać czy na pewno z nią okej, to porobił parę razy zbliżenia, pomierzył ją i powiedział, że jak najbardziej wszystko tak jak być powinno. Spytałam czy można zrobić jakieś dodatkowe badania żeby potwierdzić, że dzidzia zdrowa to zaczął opowiadać o amnio, ale powiedział, że to bardzo inwazyjny zabieg i w sumie jedynym bezpiecznym badaniem jest pobranie próbek krwi i wysłanie do USA lub Chin i oni odsyłają wynik z pewnością 99,9 %. Ale patrzy dziwnie na mnie i mówi: Ale po co ta rozmowa skoro wszystko jest w porządku? Nagrał nam film na płytkę chociaż nie prosiliśmy nawet, sam kazał nam zaczekać i powiedział, że jeśli będziemy mieli ochotę robić u niego połówkowe to zaprasza. Nie wspomniał w ogóle o testach Pappa. Dlatego stwierdziłam, że się nie zadręczam tym bardziej, że pierwszy lekarz powiedział "o kość skostniała, jest okej, ale jak dla niego mogłaby bardziej". Co ma być to będzie, 18go idę do swojego gina na NFZ i zobaczymy co on powie, ale ja i tak żadnych testów robić nie będę żeby się nie nakręcać. Leon nadal jest Leonem, zobaczymy czy się potwierdzi, a ja obecnie leżę rozłożona na antybiotyku z zapaleniem krtani i oskrzeli- taki gratis od losu
Aaaa i gratuluję udanych wizyt
Zyrcia - strasznie się cieszę, że wszystko dobrze
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Joasia, ale super-gratuluję
Nadine, mamy ten sam termin, witaj:)
A co do naleśników dziewczyny, to byłam wczoraj z M i Filipem w naleśnikarni z tym ze ja jadłam naleśnika z kurczakiem i warzywami, ale nie smakował mi najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam to w Poznaniu w manekinie, z mielonym na ostro ale to jesli chodzi o naleśniki nie słodkie, na słodko jadam tylko w domu ale najczęściej poprostu z cukrem.nadine24, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:I jestem szczęśliwa
!!!!!!
Jestem taka szczęśliwa)
Gratulacje Joasiu. Strasznie się cieszęJoasia:) lubi tę wiadomość
-
aga87 wrote:Joasia, ale super-gratuluję
Nadine, mamy ten sam termin, witaj:)
A co do naleśników dziewczyny, to byłam wczoraj z M i Filipem w naleśnikarni z tym ze ja jadłam naleśnika z kurczakiem i warzywami, ale nie smakował mi najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam to w Poznaniu w manekinie, z mielonym na ostro ale to jesli chodzi o naleśniki nie słodkie, na słodko jadam tylko w domu ale najczęściej poprostu z cukrem.
Ja byłam w tej naleśnikarni w Toruniu. Zrobiliśmy sobie z mężem przejażdżkę, wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i naleśnik z kurczakiem wydawał mi się obrzydliwy. Gdzie ja jestem ich wielką fanką, no ale poźniej dowiedziałam się dlaczego:) -
Cześć Dziewczyny,
ja do badań prenatalnych jeszcze 13 dni. Zazdroszczę tym, które mają to już za sobą. Jutro zadzwonię do tej przychodni, gdzie idę na badania i zapytam czy lekarz mógłby mi przy okazji zrobić cytologię (do mojego gina idę dopiero 30.12, a to już będzie 14 tydzień). Co do badania, to na razie jestem dobrej myśli, lekarz ma tak samo na nazwisko jak ja, a imię takie samo jakie planuje dla mojego Maleństwa (Tomasz)- myślę, że to dobrze wróży
Ja dzisiaj w pracy spędziłam prawie 6 godzin za kierownicą, masakra. Tyle pracy, że zupełnie zapomniałam o jedzeniu i (?!) nawet nie czułam głoduMam dwie osoby w zespole na L4 ciążowym, i pracuję tymczasem na 3 etaty
Święta - nie mogę się doczekać, planuje nie robić absolutnie nic, tylko odpoczywać i głaskać MaleństwoA na prezent książki, abym się nie zanudziła
-
Alorrene13 wrote:Joasiu gratuluje
Nadine 24 witamy !
No to u mnie przyszedł czas na kapustkę kwaszoną
tez dziś miałam ochotę, ale tak mnie po niej zemdliło że skutecznie mi się jej odechciało na długi czas
zastanawiam się nad cytologią, piszecie że to ważne badanie w pierwszym trymestrze, a ja miałam robioną ostatnio ponad rok temu, a teraz mam zaplanowaną na następną wizytę a to będzie już koniec 16 tc. Mam nadzieję że mój lekarz wie co robi -
Gratuluje wizyt. Ja moze jutro tez podejrze malenstwo, troszke sie stresuje ale jak zawsze.
A mnie dzisiaj wzielo na ogladanie lozeczek i komode bede potrzebowala ale narazie tylko ogladam na necie.
Mnie po tej luteinie to sie odniechcewa dopiero jak mpozbede sie tegonsmaku z ust to zaczynam jesc heee.. Nie wiem czemu ale ostatnio musze majonez dawac na kanapke niemoge sie mpowstrzymac wtedy kanapka ma smak.....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Sista, w ramach dodania otuchy ja mam prenatalne 17-ego grudnia więc też czekam. Wczoraj byliśmy na USG i lekarz stwierdził, że jest wszystko super i widać żołądek, serducho bijące i pęcherz
Na płeć jeszcze za wcześnie, ale może na prenatalnych się coś pokaże.
Dzidzia to niezły cyrkowiec bo kręci się niesamowicie
Jedynym moim zmartwieniem jest lekko podwyższona glukoza, więc muszę zrobić obciążenie. Miejmy nadzieję, że będzie wszystko super.
Mnie do słodkiego nie ciągnie, a także do kiszonej kapusty i śledziZa to mandarynki mogę jeść tonami
Trzymam kciuki za Was wszystkie, pozdrówki
P.s. u mnie brzuszek już widoczny i zaprzyjaźniłam się ze spodniami ciążowymi, bo jest o wiele wygodniejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:01
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki
już emocje opanowane trochę ochłonęliśmy.
Dzisiejsze USG przezierności trwało ok 45min. Lekarz niezwykle miły i kompetentny. Tłumaczył co robi, co mierzy i odpowiadał bardzo rzeczowo na nasze pytania, dostaliśmy 4 kartki A4 z opisem i zdjęciami. Płci dziecka nie udało się zobaczyć. Malutka tak się nożkami zasłoniła. Nie nalegaliśmy by wróżył co widzi i co podejrzewa bo czekaliśmy na wyniki z Warszawy z genetyki.
O 14" ( 3 godz po USG ) zadzwoniliśmy do Warszawy i słyszymy, że dzidziuś zdrowy i to będzie dziewczynka
Kochane Wam życzę udanych wizyt i samych uskrzydlających wiadomości.
Miłej nocy
Sista, Nieukowa, Z., Katha81, Inesicia, sss lubią tę wiadomość