X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem szczęśliwa :)!!!!!!
    Wyniki z USG prenatalnego idealne. Wszystko bez zarzutu NT 1,9 obraz mózgu prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, ręce i stopy widoczne, serce w klatce piersiowej.
    Wyniki z badania biopsji kosmówki : dzidzia zdrowa i to na 1000% dziewczynka :)))

Jestem taka szczęśliwa :))

Z., Inesicia, A1984, Truskaweczka250, Czarnaa94, Alorrene13, aga87, Sista, Muniek, Rozalia, Nieukowa, Marcia86, Eowena, Katha81 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK Z. :-) Dobra chyba rozważę test Pappa jeśli mogą być tak skrajnie różne wyniki usg o tego testu. Zapytam M co sądzi, może nich on zdecyduje. A czy wiecie w jaki sposób zażywanie luteiny wpływa na ten wynik - bo nie bardzo widzę związek.

Ja mam dziś ochotę na krem pomidorowy z pieczoną papryką.
    I od kilku dni codziennie jem kostkę twarogu - nie wiem czemu bo nie przepadam

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratuluję;) Cieszę się, że wszystko w porządku. Chyba po sezonie na chłopów mamy teraz sezon na dziewczynki;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    I ja dołączam jeśli mnie przyjmiecie :) dzisiaj rozpoczynam 14 tydzien i tym samym drugi trymestr , a termin mam na 10 czerwca :) no i oczekuję dziewczynki :)

Alorrene13, A1984, aga87, Sista, Muniek, Rozalia, Nieukowa, Katha81, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Wyniki z USG prenatalnego idealne. Wszystko bez zarzutu NT 1,9 obraz mózgu prawidłowy, kręgosłup prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, ręce i stopy widoczne, serce w klatce piersiowej.
    Wyniki z badania biopsji kosmówki : dzidzia zdrowa i to na 1000% dziewczynka :)))

Joasia super!!! Gratuluję na maxa!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za trzymanie kciuków.

Tyle stresu i magiczny finał :) chce mi się latać bo wyrosły mi skrzydła ze szczęścia. Łzy mi same napływają do oczu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 16:21

Truskaweczka250, Alorrene13, Rozalia, Katha81 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i córeczek :) u mnie to raczej nie będzie dziewczynki :( takie mam wrażenie ale najwyżej będzie syn hehe tego nie wiem na razie mówią że to za wcześnie...ale większość dziewczyn z dnia na dzień wiedzą:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia super wieści! :)

Ja mam pecha, mój lekarz będzie dopiero w poniedziałek ;/ No cóż, pozostaje brać żuravit i witaminę C + woda z cytryną. Do poniedziałku to już pewnie przejdzie ta moja infekcja bo chyba już jest co raz lepiej. A miałam nadzieję podejrzeć dzidzia :P

Też kupiłam sobie dziś nutellę :) I zaraz wypiję kakao, jakoś tak mi się marzyło ostatnio :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Byłam u innego lekarza, dzidzia ma prawie 8 cm, przezierność, wszystkie organy w porządku. Nie mówiłam mu, że byłam już na takim badaniu. Jak zaczął sprawdzać kość nosową, powiedział, że tu też książkowo. o.O ja nastawiona negatywnie zaczęłam dopytywać czy na pewno z nią okej, to porobił parę razy zbliżenia, pomierzył ją i powiedział, że jak najbardziej wszystko tak jak być powinno. Spytałam czy można zrobić jakieś dodatkowe badania żeby potwierdzić, że dzidzia zdrowa to zaczął opowiadać o amnio, ale powiedział, że to bardzo inwazyjny zabieg i w sumie jedynym bezpiecznym badaniem jest pobranie próbek krwi i wysłanie do USA lub Chin i oni odsyłają wynik z pewnością 99,9 %. Ale patrzy dziwnie na mnie i mówi: Ale po co ta rozmowa skoro wszystko jest w porządku? Nagrał nam film na płytkę chociaż nie prosiliśmy nawet, sam kazał nam zaczekać i powiedział, że jeśli będziemy mieli ochotę robić u niego połówkowe to zaprasza. Nie wspomniał w ogóle o testach Pappa. Dlatego stwierdziłam, że się nie zadręczam tym bardziej, że pierwszy lekarz powiedział "o kość skostniała, jest okej, ale jak dla niego mogłaby bardziej". Co ma być to będzie, 18go idę do swojego gina na NFZ i zobaczymy co on powie, ale ja i tak żadnych testów robić nie będę żeby się nie nakręcać. Leon nadal jest Leonem, zobaczymy czy się potwierdzi, a ja obecnie leżę rozłożona na antybiotyku z zapaleniem krtani i oskrzeli- taki gratis od losu o.O

Aaaa i gratuluję udanych wizyt ;)

Zyrcia - strasznie się cieszę, że wszystko dobrze :):):):):)

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu gratuluje :) Nadine 24 witamy !
    No to u mnie przyszedł czas na kapustkę kwaszoną ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, ale super-gratuluję :)
    Nadine, mamy ten sam termin, witaj:)
    A co do naleśników dziewczyny, to byłam wczoraj z M i Filipem w naleśnikarni z tym ze ja jadłam naleśnika z kurczakiem i warzywami, ale nie smakował mi najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam to w Poznaniu w manekinie, z mielonym na ostro ale to jesli chodzi o naleśniki nie słodkie, na słodko jadam tylko w domu ale najczęściej poprostu z cukrem.

nadine24, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Gratulacje Joasiu. Strasznie się cieszę :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine witaj :-) ale wam strasznie gratuluję i zazdroszczę ;-) oj tak bardzo też bym już chciała wiedzieć.Cieszę się razem z wami!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Joasia, ale super-gratuluję :)
    Nadine, mamy ten sam termin, witaj:)
    A co do naleśników dziewczyny, to byłam wczoraj z M i Filipem w naleśnikarni z tym ze ja jadłam naleśnika z kurczakiem i warzywami, ale nie smakował mi najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam to w Poznaniu w manekinie, z mielonym na ostro ale to jesli chodzi o naleśniki nie słodkie, na słodko jadam tylko w domu ale najczęściej poprostu z cukrem.

Ja byłam w tej naleśnikarni w Toruniu. Zrobiliśmy sobie z mężem przejażdżkę, wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i naleśnik z kurczakiem wydawał mi się obrzydliwy. Gdzie ja jestem ich wielką fanką, no ale poźniej dowiedziałam się dlaczego:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja do badań prenatalnych jeszcze 13 dni. Zazdroszczę tym, które mają to już za sobą. Jutro zadzwonię do tej przychodni, gdzie idę na badania i zapytam czy lekarz mógłby mi przy okazji zrobić cytologię (do mojego gina idę dopiero 30.12, a to już będzie 14 tydzień). Co do badania, to na razie jestem dobrej myśli, lekarz ma tak samo na nazwisko jak ja, a imię takie samo jakie planuje dla mojego Maleństwa (Tomasz)- myślę, że to dobrze wróży :)
    Ja dzisiaj w pracy spędziłam prawie 6 godzin za kierownicą, masakra. Tyle pracy, że zupełnie zapomniałam o jedzeniu i (?!) nawet nie czułam głodu :) Mam dwie osoby w zespole na L4 ciążowym, i pracuję tymczasem na 3 etaty ;)
    Święta - nie mogę się doczekać, planuje nie robić absolutnie nic, tylko odpoczywać i głaskać Maleństwo :) A na prezent książki, abym się nie zanudziła ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Joasiu gratuluje :) Nadine 24 witamy !
    No to u mnie przyszedł czas na kapustkę kwaszoną ;)

tez dziś miałam ochotę, ale tak mnie po niej zemdliło że skutecznie mi się jej odechciało na długi czas :)

zastanawiam się nad cytologią, piszecie że to ważne badanie w pierwszym trymestrze, a ja miałam robioną ostatnio ponad rok temu, a teraz mam zaplanowaną na następną wizytę a to będzie już koniec 16 tc. Mam nadzieję że mój lekarz wie co robi :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt. Ja moze jutro tez podejrze malenstwo, troszke sie stresuje ale jak zawsze.
    A mnie dzisiaj wzielo na ogladanie lozeczek i komode bede potrzebowala ale narazie tylko ogladam na necie.
    Mnie po tej luteinie to sie odniechcewa dopiero jak mpozbede sie tegonsmaku z ust to zaczynam jesc heee.. Nie wiem czemu ale ostatnio musze majonez dawac na kanapke niemoge sie mpowstrzymac wtedy kanapka ma smak.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika gratulacje coreczki :D Na testach pappa sie nie znam ale trzymam kcikaski zeby bylo dobrze <3

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, w ramach dodania otuchy ja mam prenatalne 17-ego grudnia więc też czekam. Wczoraj byliśmy na USG i lekarz stwierdził, że jest wszystko super i widać żołądek, serducho bijące i pęcherz :) Na płeć jeszcze za wcześnie, ale może na prenatalnych się coś pokaże.
    Dzidzia to niezły cyrkowiec bo kręci się niesamowicie :)
    Jedynym moim zmartwieniem jest lekko podwyższona glukoza, więc muszę zrobić obciążenie. Miejmy nadzieję, że będzie wszystko super.
    Mnie do słodkiego nie ciągnie, a także do kiszonej kapusty i śledzi :) Za to mandarynki mogę jeść tonami :)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, pozdrówki :)
    P.s. u mnie brzuszek już widoczny i zaprzyjaźniłam się ze spodniami ciążowymi, bo jest o wiele wygodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:01

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) już emocje opanowane trochę ochłonęliśmy.

Dzisiejsze USG przezierności trwało ok 45min. Lekarz niezwykle miły i kompetentny. Tłumaczył co robi, co mierzy i odpowiadał bardzo rzeczowo na nasze pytania, dostaliśmy 4 kartki A4 z opisem i zdjęciami. Płci dziecka nie udało się zobaczyć. Malutka tak się nożkami zasłoniła. Nie nalegaliśmy by wróżył co widzi i co podejrzewa bo czekaliśmy na wyniki z Warszawy z genetyki.

O 14" ( 3 godz po USG ) zadzwoniliśmy do Warszawy i słyszymy, że dzidziuś zdrowy i to będzie dziewczynka :)

Kochane Wam życzę udanych wizyt i samych uskrzydlających wiadomości.

Miłej nocy

Sista, Nieukowa, Z., Katha81, Inesicia, sss lubią tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ