X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dzięki :) już emocje opanowane trochę ochłonęliśmy.

Dzisiejsze USG przezierności trwało ok 45min. Lekarz niezwykle miły i kompetentny. Tłumaczył co robi, co mierzy i odpowiadał bardzo rzeczowo na nasze pytania, dostaliśmy 4 kartki A4 z opisem i zdjęciami. Płci dziecka nie udało się zobaczyć. Malutka tak się nożkami zasłoniła. Nie nalegaliśmy by wróżył co widzi i co podejrzewa bo czekaliśmy na wyniki z Warszawy z genetyki.

O 14" ( 3 godz po USG ) zadzwoniliśmy do Warszawy i słyszymy, że dzidziuś zdrowy i to będzie dziewczynka :)

Kochane Wam życzę udanych wizyt i samych uskrzydlających wiadomości.

Miłej nocy

Asieńko, strasznie się cieszę :) Aż mi łezka poleciała jak przeczytałam Twój wpis. Gratuluje Córeczki !!! :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia kamien z serca :) twoja choroba genetyczna dotyka tylko chlopcow wiec dziewczynka to swietna wiadomosc! A poza tym bedzie odmiana od chlopakow ;)))

Juz przebieral nozkami przed swoim badaniem ;) teraz tylko ogolić jeża, spakować wyniki dotyhchczasowe i można czekać do jutra :)

Eowena, Joasia:), Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta bardzo POZYTYWNA :) jestem mega zadowolona :) nie to co w poradni genetycznej. Dziś lekarz wszystko Nam ładnie pokazał i poopisywał i jest wszystko OK. Widzieliśmy różne narządy dzidzi, dwie rączki, nóżki, policzyliśmy paluszki wszystko na tym etapie jest w porządku :) Dzidzia ma 7,15cm, FHR ~ 160ud/min, wg. USG mamy 13t+2dz czyli 14tc :P, NT 1,6mm i NB (+) kolejna wizyta jeszcze w tym roku ale dopiero za 4 tygodnie ... czy ja dam radę tyle wytrzymać :P No i odstawiamy stopniowo dup-ka ale tak, że od jutra do ndz mam brać 2x1 a od pn już wcale :)
    Aha Maluszek taka wstydziocha, że pozował pleckami :P
    261ybmh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:37

Katha81, Eowena, zyrcia, Sista, Nieukowa, nadine24, Aka81, Inesicia, Alorrene13, sss lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, Nieukowa dzięki :) teraz ja trzymam kciuki za Wasze wizyty. Tak dziewczynka to fajna odmiana od chłopaków :) Ale to znaczy, że intuicja zawiodła bo byłam przekonana że to chłopak. Zawsze się zgadzało a teraz niespodzianka. Mój M tylko zaskoczony i taki widzę nie swój bo ciagle zadaje mi pytanie jak to jest być tatusiem córeczki :)?

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia cudowne wiesci :) gratuluje coreczki!

Nadine witam Cie :) ja tez mam termin na 10.06. :D

Magda gratuluje udanej wizyty :)

Joasia:), nadine24 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jestem pod wrażeniem, że płeć można poznać już w 12 tygodniu. Niesamowite :) Istnieje zatem szansa, że od 16 grudnia będę mówiła do Brzucha już po imieniu :)

zyrcia, Katha81 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza z rana pewnie chrapiecie a ja w pracy.

Czytam wasze postu i strasznie się cieszę ze tu tylko dobre wieści, ze znacie płeć. U mnie wszystko ok, czuje się super, tylko wieczorem ten kręgosłup. Ja teraz bede czytać o waszych wizytach bo moja dopiero 22 grudnia przed sama wigilia. JuZ się nie moge doczekać swiat

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu super wiadomość. Gratuluję.

Magdalena Tobie też :)

Ja już w pracy. Lenia mam totalnego i spać mi się chce. Do tego dziś mam wizytę u gina, ale tylko z wynikami a wcale nie chce mi się ruszać.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę 22 grudnia, a to jeszcze tyyyyle czasu :)

Dziewczyny a jak to jest u was z wagą, ja zamiast przytyć to póki co zauważam tylko spadki na wadze. Tzn. no można by się z tego cieszyć, ale wydaje mi sie to dziwne. Z żadnymi wymiotami nie miałam do czynienia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Alorrene13, Nieukowa, no to dziś nasz ważny dzień :) z tym że ja muszę czekać do 18.45 :/ Już się nie mogę doczekać, i za Was będę trzymać kciuki !!!

Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja tez mam wizytę 22 grudnia, a to jeszcze tyyyyle czasu :)

Dziewczyny a jak to jest u was z wagą, ja zamiast przytyć to póki co zauważam tylko spadki na wadze. Tzn. no można by się z tego cieszyć, ale wydaje mi sie to dziwne. Z żadnymi wymiotami nie miałam do czynienia :)

Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że w pierwszym trymestrze tak jest że jedne kobiety mają prawo schudnąć a inne tyją, jednak powinny to być minimalne wahania wagi, nieznaczne spadki i wzrosty, ja przytyłam narazie 1 kg. Ale jak byłam w szpitalu na oddziale leżała ze mną dziewczyna z bliźniakami która była w starszej ciąży ode mnie 4 dni i też schudła, była dużo chudsza ode mnie a przy wypisie miała napisane że dzieci są w dobrym stanie i nie mieli zastrzeżeń co do wagi, była z innego powodu. Więc jeśli nie schudłaś dużo to myśle że nie masz powodu do obaw, albo zapytaj swojego lekarza ;)

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nadrobiłam z czytaniem waszych wiadomość. Barrdzo się cieszę z waszych udanych wizyt, ale te nasze Maleństwa rosną :) :) Czas śmiga szybko :) Mi od początku apetyt dopisuje, przytyłam ok.2 kg, nie jest tak źle. Moja następna wizyta 17.12 :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na pozytywne wieści;) U mnie jeśli chodzi o wagę, to schudłam jakieś 0,5kg więc jest ok. Myślałam o tym, że będę musieć kupić nowy płaszcz na święta bo ten który mam sam w sobie jest dość dopasowany, ale może jednak nie będzie takiej potrzeby.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu robiłaś badania inwazyjne? Ja się nad nimi zastanawiam,nie śpię 2 noc z rzędu,każdy się z rodziny tylko na mnie drze i wiem jedno,że nie dam rady do czerwca żyć z myślą że ten wynik pappa jest lekko mówiąc nie za dobry. Wykończę się,jedyną opcją na uspokojenie się jest chyba zrobienie badania inwazyjnego.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Aga87, Nieukowa też już nie mogę doczekać się USG :)
    Moja ciąża jest chyba młodsza od waszych, Aga ma 13+1 a Twoja ciąża Nieukowa była oceniona na starszą ale mam nadzieje, ze nie będzie za wcześnie i u mnie już będzie wszystko widać, no moze poza płcią ;) ;) ;) buziaki :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jeszcze możesz iść na test potrójny, albo na połówkowym zrobić dokładne mierzenie kości nóżek (podobno mniejsze kości któreś-tam to też cecha ZD) jeżeli boisz się badań inwazyjnych (i się nie dziwię)...

Ja dziś wpadam i wypadam, bo mam kupę roboty, choć mi się diabelnie nie chce...
    Dzięki za kciuki, ja też trzymam za resztę wizytujących :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wierze ze sie martwisz... moze porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem lub specjalista genetykiem. Poza tym jest ten test nifty... drogi ale moze warto sie o niego zapytac' jaka daje gwarancje

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w czw idę do lekarza na NFZ a w sobotę za tydzień do tego od poronień. Tylko ja zwariuję do tego czasu. Gdybym wiedziała to tego testu PAPPA bym nie robiła- to to cholerstwo tak wynik zaniżyło. W moim wieku powinno być 1:500, po USG było nawet większe a jak wprowadzili wyniki z krwi to poleciało ryzyko na dół. Limit PAPPA to powyżej 0,5 , a mi wyszło 0,5252 - wyszło na samej granicy. Wiem, że to 0,03 % ale jak się wynik widzi na granicy to o byciu spokojnym nie ma mowy :-(
    Nieukowa myślałam o teście potrójnym tylko on jest bardzo mało wiarygodny.

c77352d493.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika masz ryzyko 1:306, prawda? Patrząc na to realnie to bardzo bardzo małe ryzyko.
    Ale oczywiście rozumiem nerwy bo też bym miała. Co ja bym zrobiła? Jeśli dysponujesz środkami - NIFTY, jeśli nie - nie zdecydowałabym się na amino przy takim ryzyku jak Ty masz, bo ryzyko poronienia jest dużo większe niż ryzyko że z Maluchem coś jest nie tak. Na pewno bym poszła do poradni genetycznej i zapytała czy mogą Ci jakoś pomóc w decyzji.

Moja przyjaciółka miała też mocno zawyżone ryzyko przez Pappa, jej gin jej powiedział że bez sensu w ogóle to robiła przy dobrym USG (dzieciak zdrowy). Mój gin mówi tak samo - a to jeden z najbardziej cenionych ginów w mazowieckim. Więc jak nie wiem czy zrobię Pappa, zapytam co sądzi o tym gin do którego pójdę na USG genetyczne. Ja nie umiem podjąć tej decyzji, mój M także, strasznie sprzeczne informacje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 12:48

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 bo to są strasznie trudne tematy. Niestety kasy na NIFTY nie mam, szukam dobrego genetyka w mojej okolicy. Ten mój gin jest też poniekąd genetykiem, ale muszę na niego czekać do soboty następnej, bo wyjechał na szkolenie.
    A1984 mieszczę się ze wszytskim w normach i w tym 1:306 i w tym PAPPA ale na styk jedno i drugie, stąd moja panika

c77352d493.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ