X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dzięki :) już emocje opanowane trochę ochłonęliśmy.

Dzisiejsze USG przezierności trwało ok 45min. Lekarz niezwykle miły i kompetentny. Tłumaczył co robi, co mierzy i odpowiadał bardzo rzeczowo na nasze pytania, dostaliśmy 4 kartki A4 z opisem i zdjęciami. Płci dziecka nie udało się zobaczyć. Malutka tak się nożkami zasłoniła. Nie nalegaliśmy by wróżył co widzi i co podejrzewa bo czekaliśmy na wyniki z Warszawy z genetyki.

O 14" ( 3 godz po USG ) zadzwoniliśmy do Warszawy i słyszymy, że dzidziuś zdrowy i to będzie dziewczynka :)

Kochane Wam życzę udanych wizyt i samych uskrzydlających wiadomości.

Miłej nocy

Asieńko, strasznie się cieszę :) Aż mi łezka poleciała jak przeczytałam Twój wpis. Gratuluje Córeczki !!! :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia kamien z serca :) twoja choroba genetyczna dotyka tylko chlopcow wiec dziewczynka to swietna wiadomosc! A poza tym bedzie odmiana od chlopakow ;)))

Juz przebieral nozkami przed swoim badaniem ;) teraz tylko ogolić jeża, spakować wyniki dotyhchczasowe i można czekać do jutra :)

Eowena, Joasia:), Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta bardzo POZYTYWNA :) jestem mega zadowolona :) nie to co w poradni genetycznej. Dziś lekarz wszystko Nam ładnie pokazał i poopisywał i jest wszystko OK. Widzieliśmy różne narządy dzidzi, dwie rączki, nóżki, policzyliśmy paluszki wszystko na tym etapie jest w porządku :) Dzidzia ma 7,15cm, FHR ~ 160ud/min, wg. USG mamy 13t+2dz czyli 14tc :P, NT 1,6mm i NB (+) kolejna wizyta jeszcze w tym roku ale dopiero za 4 tygodnie ... czy ja dam radę tyle wytrzymać :P No i odstawiamy stopniowo dup-ka ale tak, że od jutra do ndz mam brać 2x1 a od pn już wcale :)
    Aha Maluszek taka wstydziocha, że pozował pleckami :P
    261ybmh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:37

Katha81, Eowena, zyrcia, Sista, Nieukowa, nadine24, Aka81, Inesicia, Alorrene13, sss lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, Nieukowa dzięki :) teraz ja trzymam kciuki za Wasze wizyty. Tak dziewczynka to fajna odmiana od chłopaków :) Ale to znaczy, że intuicja zawiodła bo byłam przekonana że to chłopak. Zawsze się zgadzało a teraz niespodzianka. Mój M tylko zaskoczony i taki widzę nie swój bo ciagle zadaje mi pytanie jak to jest być tatusiem córeczki :)?

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia cudowne wiesci :) gratuluje coreczki!

Nadine witam Cie :) ja tez mam termin na 10.06. :D

Magda gratuluje udanej wizyty :)

Joasia:), nadine24 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jestem pod wrażeniem, że płeć można poznać już w 12 tygodniu. Niesamowite :) Istnieje zatem szansa, że od 16 grudnia będę mówiła do Brzucha już po imieniu :)

zyrcia, Katha81 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza z rana pewnie chrapiecie a ja w pracy.

Czytam wasze postu i strasznie się cieszę ze tu tylko dobre wieści, ze znacie płeć. U mnie wszystko ok, czuje się super, tylko wieczorem ten kręgosłup. Ja teraz bede czytać o waszych wizytach bo moja dopiero 22 grudnia przed sama wigilia. JuZ się nie moge doczekać swiat

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu super wiadomość. Gratuluję.

Magdalena Tobie też :)

Ja już w pracy. Lenia mam totalnego i spać mi się chce. Do tego dziś mam wizytę u gina, ale tylko z wynikami a wcale nie chce mi się ruszać.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę 22 grudnia, a to jeszcze tyyyyle czasu :)

Dziewczyny a jak to jest u was z wagą, ja zamiast przytyć to póki co zauważam tylko spadki na wadze. Tzn. no można by się z tego cieszyć, ale wydaje mi sie to dziwne. Z żadnymi wymiotami nie miałam do czynienia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Alorrene13, Nieukowa, no to dziś nasz ważny dzień :) z tym że ja muszę czekać do 18.45 :/ Już się nie mogę doczekać, i za Was będę trzymać kciuki !!!

Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja tez mam wizytę 22 grudnia, a to jeszcze tyyyyle czasu :)

Dziewczyny a jak to jest u was z wagą, ja zamiast przytyć to póki co zauważam tylko spadki na wadze. Tzn. no można by się z tego cieszyć, ale wydaje mi sie to dziwne. Z żadnymi wymiotami nie miałam do czynienia :)

Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że w pierwszym trymestrze tak jest że jedne kobiety mają prawo schudnąć a inne tyją, jednak powinny to być minimalne wahania wagi, nieznaczne spadki i wzrosty, ja przytyłam narazie 1 kg. Ale jak byłam w szpitalu na oddziale leżała ze mną dziewczyna z bliźniakami która była w starszej ciąży ode mnie 4 dni i też schudła, była dużo chudsza ode mnie a przy wypisie miała napisane że dzieci są w dobrym stanie i nie mieli zastrzeżeń co do wagi, była z innego powodu. Więc jeśli nie schudłaś dużo to myśle że nie masz powodu do obaw, albo zapytaj swojego lekarza ;)

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nadrobiłam z czytaniem waszych wiadomość. Barrdzo się cieszę z waszych udanych wizyt, ale te nasze Maleństwa rosną :) :) Czas śmiga szybko :) Mi od początku apetyt dopisuje, przytyłam ok.2 kg, nie jest tak źle. Moja następna wizyta 17.12 :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na pozytywne wieści;) U mnie jeśli chodzi o wagę, to schudłam jakieś 0,5kg więc jest ok. Myślałam o tym, że będę musieć kupić nowy płaszcz na święta bo ten który mam sam w sobie jest dość dopasowany, ale może jednak nie będzie takiej potrzeby.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu robiłaś badania inwazyjne? Ja się nad nimi zastanawiam,nie śpię 2 noc z rzędu,każdy się z rodziny tylko na mnie drze i wiem jedno,że nie dam rady do czerwca żyć z myślą że ten wynik pappa jest lekko mówiąc nie za dobry. Wykończę się,jedyną opcją na uspokojenie się jest chyba zrobienie badania inwazyjnego.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Aga87, Nieukowa też już nie mogę doczekać się USG :)
    Moja ciąża jest chyba młodsza od waszych, Aga ma 13+1 a Twoja ciąża Nieukowa była oceniona na starszą ale mam nadzieje, ze nie będzie za wcześnie i u mnie już będzie wszystko widać, no moze poza płcią ;) ;) ;) buziaki :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jeszcze możesz iść na test potrójny, albo na połówkowym zrobić dokładne mierzenie kości nóżek (podobno mniejsze kości któreś-tam to też cecha ZD) jeżeli boisz się badań inwazyjnych (i się nie dziwię)...

Ja dziś wpadam i wypadam, bo mam kupę roboty, choć mi się diabelnie nie chce...
    Dzięki za kciuki, ja też trzymam za resztę wizytujących :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wierze ze sie martwisz... moze porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem lub specjalista genetykiem. Poza tym jest ten test nifty... drogi ale moze warto sie o niego zapytac' jaka daje gwarancje

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w czw idę do lekarza na NFZ a w sobotę za tydzień do tego od poronień. Tylko ja zwariuję do tego czasu. Gdybym wiedziała to tego testu PAPPA bym nie robiła- to to cholerstwo tak wynik zaniżyło. W moim wieku powinno być 1:500, po USG było nawet większe a jak wprowadzili wyniki z krwi to poleciało ryzyko na dół. Limit PAPPA to powyżej 0,5 , a mi wyszło 0,5252 - wyszło na samej granicy. Wiem, że to 0,03 % ale jak się wynik widzi na granicy to o byciu spokojnym nie ma mowy :-(
    Nieukowa myślałam o teście potrójnym tylko on jest bardzo mało wiarygodny.

c77352d493.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika masz ryzyko 1:306, prawda? Patrząc na to realnie to bardzo bardzo małe ryzyko.
    Ale oczywiście rozumiem nerwy bo też bym miała. Co ja bym zrobiła? Jeśli dysponujesz środkami - NIFTY, jeśli nie - nie zdecydowałabym się na amino przy takim ryzyku jak Ty masz, bo ryzyko poronienia jest dużo większe niż ryzyko że z Maluchem coś jest nie tak. Na pewno bym poszła do poradni genetycznej i zapytała czy mogą Ci jakoś pomóc w decyzji.

Moja przyjaciółka miała też mocno zawyżone ryzyko przez Pappa, jej gin jej powiedział że bez sensu w ogóle to robiła przy dobrym USG (dzieciak zdrowy). Mój gin mówi tak samo - a to jeden z najbardziej cenionych ginów w mazowieckim. Więc jak nie wiem czy zrobię Pappa, zapytam co sądzi o tym gin do którego pójdę na USG genetyczne. Ja nie umiem podjąć tej decyzji, mój M także, strasznie sprzeczne informacje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 12:48

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 bo to są strasznie trudne tematy. Niestety kasy na NIFTY nie mam, szukam dobrego genetyka w mojej okolicy. Ten mój gin jest też poniekąd genetykiem, ale muszę na niego czekać do soboty następnej, bo wyjechał na szkolenie.
    A1984 mieszczę się ze wszytskim w normach i w tym 1:306 i w tym PAPPA ale na styk jedno i drugie, stąd moja panika

c77352d493.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ