X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się uspokoić, bo czuję że malutka też cierpi, brzuch mnie od 2 dni boli :-(
    Dziewczyny mozna pić melisę w ciąży? Zawsze to trochę mnie uspokoi

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to spokojnie możesz pić melisę.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Bardzo się cieszę z waszych wizyt i ze wszystko jest tak jak powinno. Ja tez po szybkiej wizycie dzisiaj. Wyniki badań ok , dzidzia się wierci i już ma 41mm.. Moze za 2 tygodnie poznam płeć,przeczuć żadnych więc się okaże. Chciałabym żeby było zdrowe najlepiej dziewczynka bo u nas w rodzinie sami chłopcy... ale co będzie będę się cieszyć byle zdrowe było.

Katha81 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    A1984 bo to są strasznie trudne tematy. Niestety kasy na NIFTY nie mam, szukam dobrego genetyka w mojej okolicy. Ten mój gin jest też poniekąd genetykiem, ale muszę na niego czekać do soboty następnej, bo wyjechał na szkolenie.
    A1984 mieszczę się ze wszytskim w normach i w tym 1:306 i w tym PAPPA ale na styk jedno i drugie, stąd moja panika

Kasika - jak sama piszesz MIEŚCISZ się w normach. Popatrz na te cyfry realnie. To nie jest ryzyko 1:20 czy nawet 1:100. Rozumiem stres ale staraj się uspokoić i popatrzeć na to z innej strony. Masz 305 szans na całkiem zdrowe dziecko i 1 na chore. Podobnie jak większość populacji. Bardziej bym się bała tego że taki stres zaszkodzi dziecku (a teraz kształtuje się jego mózg) niż że będę tą 306. Ale wiem, łatwo mówić...
    Ściskam Cię i wyluzuj trochę kochana!

kasika8303 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Kasika tak: nie słuchaj nikogo tylko zrób tak jak uważasz. Tylko daj sobie czas na przemyślenie wszystkiego dokładnie.

Czarnaa94, Katha81, Nieukowa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś dla miłośniczek czarnego humoru :) Hehe no ja leję ze śmiechu :D

Hmm, nie mogę wrzucić jako fotki, to może tak pójdzie: klik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:18

asiaaaaaa, Nieukowa, Viola lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasiu nie martw sie oczywiście zrób dodatkowe badania, mam koleżankę której lekarz powiedział że dziecko jest chore ona powiedziała że nie usunie i co teraz cieszy się zdrową córeczką więc u ciebie mały ten procent i wydaję mi sie że każda z nas ma jakieś tam ryzyko... trzymajcie się i myślcie pozytywnie i zrób dodatkowe badania

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.libramed.pl/wpg/NumeryArchiwalne/05/06.html

Kasika masz takie ryzyko jak statystyczna 36 latka
    I myślisz że każda 36 latka aż tak się przejmuje? :) A co mają powiedzieć starsze kobiety gdzie ryzyko drastycznie wzrasta?

Nie chcę odwodzić Cię od kolejnych badań, ale na Boga - takie wyniki nie powinny być powodem do takiego zamartwiania się! Wiesz jakie są szanse że człowiek jeżdżący samochodem co najmniej 3x w tygodniu ulegnie wypadkowi w czasie 5 lat? 1:189.

Marcia86, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, im więcej o tym myślę, to tym bardziej przekonuję się że aminopunkcji nie będę robiła. Zresztą genetyk powiedział, że on by nie robił. Że wynik mógłby być lepszy ale jest dobry.
    W przyszłą sobotę pogadam z moim ginem o teście potrójnym, ewentulanie to zrobię, jak powie że warto. Przeanalizujemy te 4 strony A4 i podejmiemy decyzję.

A1984 wiem , że takie ryzyko ma 36 latka, ale ja mam 32 :-) u mnie powinno być 1:500 około.
    Dzięki za dobre słowo :-)

Chyba skupię się nad wyborem imienia, bo wołanie do brzucha pani kropkowa nie pasi :-)

Violu zrobię to co uważam za słuszne. Skonsultuję wyniki z ginekologiem i genetykiem.

A1984, Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey a ja nie robię żadnych badań typu papa i aminopunkcji mam 25 lat to może będzie wszystko ok na razie tak jest:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ma jeszcze wodonercze 1 nerki, ale tym lekarz nie kazał się przejmować. Albo malutka siku wstrzymywała albo samo to zaniknie do 9 miesiąca. Zdarza się, że zostaje ten syndrom do urodzenia, ale to wtedy od razu zrobią jej USG i leki, jest to całkowicie wyleczalne.

c77352d493.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie po badaniu... troche sie rozczarowalam jego czasem, no ale coz, rzekomo wybitny specjalista z certyfikatami "zagramanicznymi" to sie nie bede klocic...
    Czesc 
    Dosc krotka IMO lekarz mnue badal. Sprawdzal glownie przeplywy, troche poogladal struktury mozgu. Na razie nie mam nic poza crl i nt. Wynik szczegolowy z PAPPA bede miala na maila w poniedzialek. Poki co lekarz rozplywal sie nad tym jaki to podrecznikowy dziec i jak wszystko ok. Termin pozostal idealnie wg OM, moje F1 ma 6.6 cm. Ruszal sie jak szalony, robil podwojne axele wokol pepowiny itd 
    czekam na wyniki ale raczej ze spokojem ;)
    O plci nawet nie chcial nic powiedziec, mowil ze na polowkowym mi powie.
    No i chyba zrobie u niego to polowkowe tak z rozpedu... tez ma dotego certyfikaty, poza tym daja w gabinecie fajne gratisy! ;). Dali mi m.in. butelke aventa i troche pieluszek! Nastepnym razem wyciagne drugi taki komplecik :D

Aka81, Alorrene13, Marcia86 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodonerczem sie nie przejmuj, bywaja rozne niesociagnkecia na tym etapie- torbiele w glowce, nierowno rosnace nerki, lekkie anomalie serducha... to sie zdarza, im lepszy sprzet tym wiecej widzi ;)
    Ja nawet nie wiem czy u mnie badal nerki... na pewno zoladek ogladal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:25

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super, a ile wynosi NT, jeśli mogę wiedzieć?
    Ja widziałam różne narządy ale wiesz że pępowiny nie widziałam :-) Moja też fikała, dlatego tak długo leżałam bo nie dała się zbadać.

Mnie zawiodły kariotypy, miałam je teraz robione. Naciąganie kasy na to wychodzi, bo co z tego, że mamy z mężem je w porządku? O niczym one nie świadczą. Dobrze że miałam na NFZ bo bym się wkurzyła jak bym ponad 1000 zł wydała na badanie nikomu nie potrzebne :-)

c77352d493.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika a kariotypy nie sa bardziej wiarygodne niz wyliczenie ryzyka na podstawie usg i pappa?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy 5,05cm NT bylo 1,2 a teraz przy 6,6cm jest 2,0.

A kariotyp czasami sie przydaje (maz Ani84 z of ma klinefeltera i by sie starali o dziecko do konca swiata naturalnie gdyby nie ten wynik). sek w tym ze baaardzo rzadko cos z kariotypem jest nie tak. I dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:21

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam chyba dzieckiem w brzuchu z torbielem w glowie i niestety mam go do dzis. Musze co roku robic rezonans sprawdzac czy sie nie powieksza. Przez tego dziada mialam cc i cos mi sie wydaje ze tym razem tez siemtak skonczy, chociaz nie nukrywam, ze chcialabym rodzic naturalnie.

Dzisiaj po obiadokolacji mialam powrot mdlosci.

preg.png[/url]
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NT 5,6
    W poniedziałek jadę na konsultacje do pani profesor w Poznaniu która ma to sprawdzić i powiedzieć co dalej. Jak naraziw to tylko chce mi się płakać choć pani ginekolog kazała narazie nic nie przesadzać...jasne...

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Aga nie wiem co powiedziec... a ja mialam mysli ze 2.0 to dosc sporo...
    Trzymam kciuki zeby okazalo sie to falszywym alarmem...

Trzymaj sie i napisz, jak tylko bedziesz wiedziala cos wiecej...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie bede musiała zrobić badania inwazyjne

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ