Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane
Mocno, mocno, bardzo mocno 3mam kciuki za wszystkie wizyty i za wszystkie wyniki badańMy swoje z krwi idziemy odebrać już w czw
nie powiem stres jest ale na to nie mam wpływu..staram się mocno wierzyć w to, że skoro na USG w poradni genetycznej gdzie Bobas miał ok 6cm przeziorność była 1,6mm i tydzień później na prenatalnych u mojego gina gdzie Dzieć miał 7,15cm lekarz mierzył przeziorność i trochę dziwnie bo dwa wyniki mam 1,5mm i 1,6mm ale w sumie bez zmian więc mocno wierzę w to, że wyniki badań krwi będą też dobre
ale pokręciłam
Co do czasu oczekiwania to mi od razu powiedzieli 2 tyg, ale pewnie dlatego, że byłam na NFZ
Kochane jak ja Wam zazdroszczę tych brzuszków - tak pozytywnieU mnie to chyba nadal jest to moja oponka albo ja dostrzec tego nie umiem
A myślałam, że może w święta już brzuszek będzie, jednak coś czuję, że sobie na niego jeszcze poczekam
Co do wózków to mi się wydaje, że lepsze są koła pompowane bo je zawsze można dopompować a te piankowe jak się zetrą to koniec - ale to moje zdanie
U mnie ogólnie samopoczucie OK objawów -BRAKczujemy się bezciążowo
jedyne co męczy to katar ale walczymy z nim wodą morską z jakimiś olejkami z "prenalen".
A miałam zdać relacje na temat podusi. Pierwsza noc przespana spokojnie (na tyle na ile pozwolił katar) i myślę, że to dobry zakup, chociaż nie wiem jak będzie się sprawdzała przy brzuszku bo jak pisałam powyżej mojego brzusia jeszcze nie widać aż tak..ale ogólnie polecam
No i od wczoraj jesteśmy bez dup-ka i póki co jest okijedyne co zauważyłam to z czasem jak zmniejszałam dawkę i z dniem odstawienia mam jakby więcej śluzu raz biały, raz żółtawy ale bezwonny póki co staram się tym nie zawracać sobie głowy. Ważne, że nie ma krwawień i plamień
I nie wiem czy to po odstawieniu dup-ka ten śluz czy na tym etapie ciąży po prostu jest go więcej a tak się z czasem zbiegło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:40
Katha81 lubi tę wiadomość
-
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a271c9aaf13dd10.html
a co tez sie pochwaleAka81, Joasia:), A1984, Czarnaa94, Truskaweczka250, Katha81, Eowena lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
asiaaaaa jaka chudzinka z Ciebie
Ale brzusio odstaje
Allorene, Nieukowa przy takich dużych bobasach to mi się wydaje że przezierność okWiadomo, chciałoby się żeby było wszystko idealnie ale nie ma tak łatwo
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny widzę że szał brzuszków:) mój to za mały a oponka wystaje wiec nie jest tak typowo ciążowy ale jak się zaokrągli to Wam wyślę
Jak tam przygotowania do Świąt w Waszym wydaniu? mnie w sobotę czeka wielkie sprzątanie mąż ma wolne to go zagonie żeby mi pomógł
-
u mnie na ostatniej wizycie było +1kg ale wydaje mi się, że to zasługa zimowego obuwia i spodni bo 4tyg wcześniej na wizycie byłam w leginsach i adidasach
albo sobie wmawiam
domyślam się, że na kolejnej wizycie 29.12 może być też trochę na plus bo to po samych świętach będzie
A co do przygotowań do świąt to ja zacznę jakoś w przyszłym tygodniuJakieś pierniki ..bo wiadomo sałatki, ciasta to nawet dzień przed świętami aby świeże było. Strojenie mieszkania, ubieranie choinki, porządki pewnie w weekend przed świętami. Jakoś to zleci
a święta pewnie trochę u moich rodziców, jak będę dobrze się czuła to może pojedziemy do rodziców męża też i tak upłyną..jednak mimo wszystko to będą piękne i wyjątkowe święta
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie ja też czuje te święta:) bo przeważnie zawsze ciężko pracowałam przed świętami i nie było mowy o tym żeby odpocząć przez te kilka dni..
ale teraz to zakupy dużo czasu wolnego sprzątanie itd wiec zawsze to sie czuje:) tez zaczynamy od soboty:)
-
jedyne co niefajne to to, że chyba tej zimy będziemy mieć piękną wiosnę..u mnie słońce wyszło pełną parą..i chyba pora się przygotować na kolejne zielone święta a tak bardzo marzą mi się w końcu porządnie białe
ale może przed świętami albo w dzień świąt coś spadnie
tzn. śnieg byle nie deszcz
Evell lubi tę wiadomość
-
A u mnie wczoraj wieczorem spadł śnieg i jest biało:) tylko że mrozu nie ma i zaczyna sie chlapa...
no brakuje tego uroku zimowego a ja sie cieszyłam że będąc w domu tej zimy nie będę miała problemu z zasypanymi drogami żeby do pracy jechać jak co roku.. a tu bach nie ma śniegu na tyle żeby nie było przejazdu hehe
-
Hmmm siedzę w pracy, w radiu lecą świąteczne piosenki, jest nawet miło
Lubię te hity świąteczne i nie znudzą mi się i tak, kolendy też
Ja chcę pojechać z M. po choinkę w tą sobotę, żebyśmy się nią jak najdłużej nacieszyli. Święta u rodziców spędzimy raczej, u jednych i drugich, ale postaram się zrobić chociaż jedno ciasto, może coś ze śledziami po słyszałam że mają kwasy tłuszczowe OMEGA3 i są zdrowe dla ciężarnychMoże jeszcze jakieś mięso bym dla M.upiekła ... schabik czy coś, zaznaczam nigdy tego nie robiłam
A na śnieg ... nie liczę, jak spadnie będzie niespodzianka !
-
https://www.etsy.com/de/listing/193124835/mutterschaft-mutterschaft-kleidung?ref=shop_home_active_8
zamowilam sobie ta bluzeczkeAlorrene13 lubi tę wiadomość
https://www.etsy.com/de/listing/181201609/maternity-maternity-clothes-maternity?utm_source=google&utm_medium=product_listing_promoted_de_de&utm_campaign=Clothing-low&gclid=CPHG9LHYuMICFefnwgodKYcAgg
ta tez fajowa
Cześć dziewczyny
A więc, byłam wczoraj na Polnej, zrobili mi USG, Pani doktor była dość małomówna, kość nosowa jest ale przezierność faktycznie zawyżona, co prawda nie 5,6 a 3,1, Lekarka powiedziała że zakładając że moja prowadząca ginka zrobiła badanie dobrze to przezierność spadła aczkolwiek jest bardzo wysoka i powyżej 3 zalecają zrobić aminiopunkcję, dała mi skierowanie na PAPPA które od razu po wyjściu od niej zrobiłam w laboratorium ale oświadczyła że możemy być pewni że wynik bedzię zły przy tej przezierności więc zapytała czy chcemy aminio, powiedzieliśmy że tak, nie bede teraz czekać na wynik 10 dni i potem dopiero umawiać się na aminio bo to za dużo czasu tym bardziej że są swięta i pewnie dopiero po 3 Króli by nam zrobili więc od razu dała nam skierowanie, zadzwoniła i mamy aminio 22 grudnia. więc od 21 wieczorem do 23 bede w szpitalu, boję się tego jak cholera ale jak trzeba to trzeba! Powiedziała że tylko 30% dzieci przy tej przezierności jest w pełni zdrowe, ja czytałam gdzieś że 70%, komu wierzyć? W każdym razie jestem dobrej myśli. Kazała mi jeszcze zrobić badania na parwowirusa bo kiedy kobieta się nim zarazi ma zwiększoną przezierność, zrobiłam parwowirusa CPR DNA w poznaniu zapłaciłąm 190 zł i ma stwierdzić czy jestem zakażona obecnie, a jutro idę zrobić jeszcze w laboratorium u mnie na przeciwciała i z tymi wynikami mam się zgłosić na zabieg, obym jednak tego nie miała bo jak o tym poczytałam to.... Mam nadzieje że dziecko bedzie zdrowe. tego się trzymam. ale czekanie na wyniki z aminio też bedzie straszny, czeka się 3 tyg chyba że chcemy wynik przyspieszony do 5 dni to koszt 850 zł więc nie wiemy narazie.
Kasika, mam nadzieje że u Ciebie wszystko ok!
Pozdrawiam Was!Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Magda_lena ten śluz to w ciąży ponoć normalne,ja wczoraj właśnie mojej lekarki pytałam,bo strasznie czasem się ze mnie leje,a ona mówi że tak już jest,żeby niczym się nie przejmować.Także nie masz się czym martwić.
Jak usiade do kompa to też wrzuce moje zdjęcie,bo coś powoli brzuszek wychodziale wczoraj na wrażeniu waga tak jak ostatnio,stoi narazie w miejscu. Mimo że ostatnio coś więcej słodyczy wcinam
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek