X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strasznym obżartuchem, ale tak już mam że jestem szczupła, teraz to i tak wyglądam już dobrze i jestem zadowolona bo jeszcze w lutym tego roku ważyłam 46 kg i nic a nic nie mogłam przytyć, kilka lat walczyłam z tym dopiero w tym roku przed zajściem w drugą ciążę udało mi się przybrać 5 kg więc ciążowy start zaczęłam przy 51 kg, a teraz mam niecałe 52 w sumie.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga świetnie wyglądasz ! Zyrcia powodzenia :)
    Też sobie tak tłumaczę, że dzidzia może mieć większą przezierność, jak ma mieć taki kark jak mąż to hoho niedziwne, zwłaszcza jak będzie to syn ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga chudzino!!

Ja mam prawie 4kg na plusie a na początku prawie nic nie jadałam a tyłam i tyje dalej bo zaczełam jeść.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam trochę za dużo przed ciążą, więc liczę od tej wagi i mam tak 1 kg-1,5 kg na plusie, co wizytę to się zmienia, ale to jest tak pół kilo w tą i pół w tą. Mam nadzieję, że mało przytyję w sumie. Nigdy chuda nie byłam, bo jestem też byłym sportowcem i trochę przypakowana jestem, to i cięższa ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Jestem w szpitalu,z malutka ok.bede miala zakladany szew okrezny,czekaja na decyzje,mui byc jego zgoda,mam slaby net wiec napisze jak bede po- w domku. Dzieki dziewczyny.Martwilam sie pappa a to teraz najmniejszy problem dla mnie.plamienia ustaly ale sa zdecydowanie za czeste :-( jak bedzie na 100% potwierdzona dziewczynka to bedzie Amelka.ciagle jej mowie-walcz!!!skacze w brzuszku na usg

A jakie masz wskazania do założenia szwu okreznego? Ja już jestem tydzień po założeniu szwu ale u mnie jest stwierdzona niewydolność ciśnieniowo szyjkowa i pierwsza ciążę straciłam właśnie przez to w 23tyg. Teraz z założeniem szwu czekali do 14tyg. Wcześniej nie chcieli założyć bo duże ryzyko powikłań. Trzymajcie sie!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko ..
    z początku brałam luteine podjęz. 2 x 1 potem z powodu mdłości miałam brac 2x1 dupka .. brałam ale mi się skończył wzięłam rano ostatnią tabl i na wieczór już nie mam :O mam jeszcze tą obrzydliwą luteinę w domu mam ją brać ? bo wizyta dopiero u gin za 8 dni ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 8dni to dlugo a moze idź do internisty niech ci wypisze dupka

Suzanna22, Rozalia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brała, odstawienie tak od razu moze nie byc dobrym rozwiązaniem .

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój brzucholek,mam wrażenie że teraz w oczach rośnie ;-) a martwiłam się że nie rośnie,a teraz to pewno bęben zrobi się wielki :-)

Aga zazdroszczę figury;)wyglądasz super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 07:16

Inesicia, aga87, Katha81, Eowena, Alorrene13, Rozalia, Czarnaa94, Joasia:), Katarzyna87 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki super! Chociaż twój Aga chyba najbardziej "brzuszek", a nie "brzuch" :) Też wrzucam swój, chociaż akurat gówno widać na tym zdjęciu :P Wyglądam jakbym miała oponkę po prostu... W domu syfilis jak zwykle, ale to się może kiedyś ogarnie :D

1.jpg

Jeszcze może wrzucę jakieś w negliżu, będzie lepiej widać :P

aga87, Muniek, A1984, Alorrene13, Rozalia, Aka81, Czarnaa94, Nieukowa, Joasia:), Katarzyna87, Katha81 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu laseczki sa. Ja to waze 70 kilo i od paru lat nie udaje mi sie tego pozbyc. Choc bywalo gorzej 4 lata sie odczulalam i sterydy zrobily swoje ale ja zawsze grubokscista bylam.
    Trzymam dziewczyny za was i dzidziusie zeby wszystko bylo ok. Jak to czytam zaczynam sie stresowac swoim genetycznym jeszcze wkecej niz tydzien ale mam nadzieje ze na swieta beda dobre wiadomosci

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odstawienia dup-ka z dnia na dzień to są różne opinie. Ja bralam 3x1 tabl. Od ubiegłego czw do ndz miałam brać 2x1 a od pn odstawic całkowicie i dziś mamy drugi dzień bez. Póki co jest ok. Kochane mocno wierzę w to że Każdej będzie dobrze;-)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Ale tu laseczki sa. Ja to waze 70 kilo i od paru lat nie udaje mi sie tego pozbyc. Choc bywalo gorzej 4 lata sie odczulalam i sterydy zrobily swoje ale ja zawsze grubokscista bylam.
    Trzymam dziewczyny za was i dzidziusie zeby wszystko bylo ok. Jak to czytam zaczynam sie stresowac swoim genetycznym jeszcze wkecej niz tydzien ale mam nadzieje ze na swieta beda dobre wiadomosci

To witaj w klubie ja przygotowywajac się do ciąży sporo przytylam teraz w ciąży mniej ale wsze juz 69.5

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika czyli jednak z malutka ok, nie strasz nas tak więcej! Bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze :) Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy i oni wiedzą jak Ci pomóc :*

Aga podziwiam Cię za optymizm, to cudowne :) Ja zawsze powtarzam że pozytywne myślenie to połowa sukcesu ;) Trzymam mocno kciuki za wyniki.

Dziewczyny ale z Was laski :) Ja ostatnio jak założyłam taki dość obcisły sweterek to aż się przeraziłam po spojrzeniu w lustro. Wyglądałam po prostu jakbym miała taką dużą oponkę a nie dzidziusia :P Więcej go nie założę :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i kasika fajnie że dzidzie mają się dobrze. Aga trzeba się cieszyć ze spadła przezierość to już jest dobra informacja:)
    Kasika będzie dobrze zobaczysz.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja założyłam ostatnio sukienkę, która była nawet dość obcisła przed ciążą i nie powiem, podobał mi się widok okrągłego brzuszka ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów dopadły mdłości i kiepskie samopoczucie...A było już tak pięknie:)

Ja generalnie miałam nadwagę przed zajściem, ale póki co od początku ciąży przytyłam 30 deko. Biorąc pod uwagę że z jedzeniem nie miałam problemów, jem sporo słodkiego i niezdrowego żarcia, i nie wymiotowałam to nie jest źle;) No ale muszę się opanować bo później to trzeba zrzucić...

Czas się położyć, miłego wieczoru!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak szwow nie bede miala,za duze ryzyko poronienia i moj gin sie nie zgodzil.poza tym wkurzyl sie na tych lekarzy tu ze po co zszywac jak z szyjka ok.malutka dalej fika :-) baluje w brzuszku.w sobote wizyta u gina od poronien

Suzanna22 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh dziewczyny chyba zacznie mi się wreszcie wszystko układać ! :D Bank chcę mi dać około 50 tys. kredytu będę mogła wreszcie działać !! :D uh uh wieczorem zrobię sesję brzucholka się pochwalić :D

I super, że u Was wszystko w porządku ! Teraz będzie już tylko lepiej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:04

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za ciekawy biznes planujesz ? :)
    Ja jestem od poczatku na L4 i szukam pomysłu na siebie, fajnie by było zarabiać samemu na siebie, może mnie zainspirujesz :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ