X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :) jesteśmy na tym samym etapie :) no ja w śr też zobaczę maleństwo bo mam wizytę u mojej gin :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jedyny okres kiedy rodzina i znajomi mogą powiedzieć Ci wprost, że nie "wyglądasz najlepiej" - wystarczy, że powiedzą jakiś komentarz o dziewczynce i już wiadomo o co chodzi :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie czuję ciągnięcia .. niccc ,mdłości czasem, piersi już nic nie bolą ale brzuszek coś zaczyna się pokazywać :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa mi dała do zrozumienia że "zbrzydłam " - piękne są takie komplementy :)

Scintilla, asiaaaaaa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ci teściowa jedna ;-) ja niestety też "pryszczyca",twarz,dekold i plecy :-( koszmar!! ale gdyby nie one to wydaję mi się że nie wyglądam najgorzej ;-) mi lekarka ostatnio nie chciała powiedzieć jaka płeć,mimo że ona chyba już wiedziała,ale stwierdziła że takie prawo w niemczech że może mnie poinformować dopiero po 14tc,czyli kurde tydzień mi brakło,a teraz do stycznia muszę czekać.
    U nas badanie prenatalne też wydaje mi się trochę drogie 100euro.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że u mnie ceny USG dobre: samo prenat. to koszt 200 zł, a z pappą 400 zł i chodzimy do prywatnej kliniki, gdzie lekarze mają certyfikaty FMF i najnowsze ultrasonografy.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na prenatalne pomimo iż nie spełniam :
    1. Ukończyły 35 lub więcej lat,

2. Urodziły już jedno dziecko z wadą genetyczną lub anatomiczną,

3. Chorują lub chorowały na wady wrodzone,

4. Przyjmują na stałe leki mogące szkodzić dziecku,

5. Pacjentki u których lekarz prowadzący wykrył nieprawidłowości płodu.

Też liczę na dziewczynkę , pryszcze co chwilę się pokazują haha

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam M. do Biedronki po Masło ...

A wrócił z .... TYGRYSEM.

I tak to oto została zakupiona po raz pierwszy rzecz dla naszego szkraba ... szkoda jedynie, że mąż mnie ubiegł :)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/14/DSC0270.jpg

Evell, Rozalia, Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z testem PAPPA płaciłam też 400 zł.

Kikusia no to skierowanie Ci się udało :-) mi gin mówił, że nie piszę się na NFZ.

Prenatalne miałam robione i przez brzuch i dopochwowo. Ale dostałam spódniczkę , taką 1 razową i skarpetki :-) Więc byłam zasłonięta. Chyba zależy to od położenia dziecka, jak jest robione.
    A na bank o położeniu dziecka świadczy przezierność , moja na brzuszku ma 1,8 a na pleckach 1,4. Także dużo zależy od tego jak dziecko leży, tak mówił genetyk.
    Tak, prawdą jest że płeć określają po długości jakiejś kości, któraś z dziewczyn wyżej pisała o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 14:55

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myślicie do kiedy można spać na brzuchu ?:)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    jak myślicie do kiedy można spać na brzuchu ?:)

Chyba do kiedy Ci wygodnie :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Scintilla myśle, że to cos dla mnie, gdyż odkąd jestem w ciąży nie smakuje mi kawa. Tylko gdzie kupi mama coffee?

Widziałam dzisiaj Mama Caffe w Rossmanie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Fajnie, że zaczął się wątek badań genetycznych, bo się wybieram na takowe w środę. U mnie USG genetyczne z testem podwójnym i płytą kosztuje 350 zł. Też cały czas się zastanawiam, czy poznam płeć, ale jak byłam u swojego gina 2.grudnia to powiedział, że jest szansa, że na prenatalnych już będzie widać. Wiadomo wszystko zależy od ułożenia, ale nastawiam się, że się uda, bo na ostatnim usg moja dzidzia dosłownie szalała :)
    Niestety kilka dni temu wykryli mi cukrzycę ciążową, więc obowiązuje mnie ścisła dieta i trafiam pod opiekę poradni diabetologicznej :(
    Mam nadzieję, że na diecie się skończy, bo cholernie boję się insuliny.

Ja też często widzę Mama Coffee w rossmanie i też widziałam w aptekach chociaż mi tam kawa smakuje dalej :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Fajnie, że zaczął się wątek badań genetycznych, bo się wybieram na takowe w środę. U mnie USG genetyczne z testem podwójnym i płytą kosztuje 350 zł. Też cały czas się zastanawiam, czy poznam płeć, ale jak byłam u swojego gina 2.grudnia to powiedział, że jest szansa, że na prenatalnych już będzie widać. Wiadomo wszystko zależy od ułożenia, ale nastawiam się, że się uda, bo na ostatnim usg moja dzidzia dosłownie szalała :)
    Niestety kilka dni temu wykryli mi cukrzycę ciążową, więc obowiązuje mnie ścisła dieta i trafiam pod opiekę poradni diabetologicznej :(
    Mam nadzieję, że na diecie się skończy, bo cholernie boję się insuliny.

Ja też często widzę Mama Coffee w rossmanie i też widziałam w aptekach chociaż mi tam kawa smakuje dalej :)

Dieta cukrzycowa nie jest taka zła - trzeba metodą prób i błędów testować co podnosi Ci cukier - sama jestem na niej 3 tyg.
    Plus jest taki, że nie przytyjmy za mocno :)

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przyszły tydzień znowu obfituje w badania prenatalne. Ja idę we wtorek na 15.00. Refundacja z NFZ, razem z PAPPA, wskazanie - wiek.
    Trzymam kciuki za nasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 16:32

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dieta cukrzycowa nie jest taka zła - trzeba metodą prób i błędów testować co podnosi Ci cukier - sama jestem na niej 3 tyg.
    Plus jest taki, że nie przytyjmy za mocno :)

Tylko tym się pocieszam :) Chociaż czasami mam mega doła, że nie mogę zjeść czegoś pysznego. Ale przecież dla brzdąca wszystko zrobię.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy choć bezproblemowy dzień:)

My dziś ciąg dalszy załatwiania różnych spraw, kolejna wizyta u znajomych a na koniec w ramach obiadu pyszny burger z kurczakiem i frytkami mniami :)

Ja za swoje usg genetyczne płaciłam po 200 zł, a że miałam dwa to wyszło mi 400. No ale jak szukałam tego drugiego gina to rzeczywiście były ceny u niektórych kosmiczne, dla mnie to przesada bo większość ma certfikat i jest doświadczona. A już maksymalnym szokiem był dla mnie koszt pappa w jednej z tych placówek - 600 zł. Chyba oszaleli.

Dostałam z badań sporo fotek i dwie płytki z nagraniem usg, widać nawet jak słodko się drapie po nosie :)

Na brzuchu nie jest wskazane spać kiedy macica już jest spora, więc pewnie u każdej z nas to różnie wypadnie. Ja jeszcze śpię na brzuchu ale robi mi się coraz mniej wygodnie i nie wiem jak to będzie w 3 trymestrze:)

Dziś widzieliśmy się ze znajomym dla którego poród to codzienność i próbował mnie namówić na poród naturalny. No ale jak powiedział że u ponad 90% rozrywa krocze albo je nacinają, to zbladłam i za nic decyzji nie zmienię :)

gosia mi położna mimo super wyników cukru zalecała dietę cukrzycową, bo podobno na niej maluch dostaje wszystkie niezbędne składniki a my nie obrastamy w tłuszcz :D

Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki w przyszłym tygodniu!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Tylko tym się pocieszam :) Chociaż czasami mam mega doła, że nie mogę zjeść czegoś pysznego. Ale przecież dla brzdąca wszystko zrobię.

Takie są matki :) - gdyby kazali mi siedzieć w szpagacie całą ciąże też bym się nie wahała :).

Ważne aby pożegnać się z prostymi cukrami - ograniczyć białe pieczywo - jeść regularnie i będzie dobrze.

Wczoraj np zrobiliśmy z M spaghetti - żytnie makarony, mielone z indyka, sos własnej roboty i cukier miałam niższy niż po śniadaniu :)
    Żal tylko tych najsłodszych przysmaków :(

Dobrze, że wiesz o problemie wcześniej - większe szanse na uniknięcie Insuliny :)

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś fajny link do opisu / przepisów diety cukrzycowej dla ciężarnych?
    Cukier mam ok, ale podobno bardzo wskazana w ciąży tak czy siak :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny macie jakiś fajny link do opisu / przepisów diety cukrzycowej dla ciężarnych?
    Cukier mam ok, ale podobno bardzo wskazana w ciąży tak czy siak :)

Mi spodobała się b. ta strona :
    http://www.znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html

dużo jest blogów słodkich mam z przepisami.
    Fajnie jest też samemu kupić sobie glukometr i badać jak organizm reaguje na niektóre potrawy - sam glukometr można spokojnie dostać do 100zł - gorzej jest z paseczkami - jeśli nie ma recepty to już koszt około 40zł na opakowanie.

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ