Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z rana mnie chyba mdłości nigdy nie opuszcza paskudne poranki. Ja piersi mam teraz ogromne weszłam na miseczkę D bo moje z przed ciąży mogę se założyć na sutka chyba tylko... brzuch duży wyglądam tak jak wygladalam w pierwszej ciąży ale w 6 miesiącu i czy wstaje z rana kulka towarzyszy zawsze
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Czesc dziewczyny.
Ja wlasnie bylam u fryzjera. Chcialam zrobic pasemka bo czytalam ze to raczej nieszkodzi dziecku. Ta fryzjerka powiedziala mi ze jefne kobiety farbuja a inne nie. Ona osobiscie nie farbowalaby. Pytalam tez o farbe olia bo niby jest bez amoniaku a ona na to ze aby rozjasnic wlos musi byc amoniak lub inny skladnik ktory jest ogolnie szkodliwy. Wyszlam od fryzjera bo juz sama nie wiem co robicjestem zla bo mam okropne te wlosy
A wy farbujecie lub rozjasniacie wlosy? -
Katha ja pytałam to mojego gina i powiedział że nie ma jako takich przeciwskazań do farbowania o ile farba nie ma amoniaku i tylko ten składnik wymienił. I nie chodzi o to że on przenika przez włosy czy coś podobnego, tylko o wdychanie oparów z amoniaku. Powiedział że farbowanie najlepiej odłożyć po 20 tygodniu. Ja póki co nie farbuje bo jeszcze wyglądam jak człowiek, chociaż odrosty już są to cały czas się waham czy nie zapuścić mojego naturalnego koloru.
-
Ja nie farbuje A tak raz w miesiącu farbowalam jest szkodliwe kup se szamponetke albo na świeżym powietrzu pofarbowac ja też okrutnie wyglądam ale wytrzymam
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Hej Babeczki....Katha ja od lat robię pasemka. Pytalam mojego lekarza w pierwszym trymestrze czy mogę iść do fryzjera bo wygladam jak baba jaga a on mnie wyśmiał i powiedział że nie ma żadnych przeciwskazań, bo przecież nie będę sie tarzać w tej farbie. Ja dla swojego spokoju przeczekałam 1 trymestr i zrobilam w końcu pasemka. I tez pytalam mojej fryzjerki o farby bez amoniaku, powiedziala że owszem są takie i oni je mają ale one nigdy nie rozjaśnią włosa tak jak farba z amoniakiem i wyjdzie żółtko. Katha, jeśli robisz pasemka to fryzjerka nigdy nie nakłada ci farby az do skóry a co dopiero na skórę, tak więc nie ma kontaktu ze skora takiego jak przy farbowaniu calych wlosów gdzie masz wysmarowaną skórę glowy. Jsk przy każdej ciąży robiłam pasemka od początku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:00
-
Cześć mamuśki, jak samopoczucie?
U mnie tragiczne bo znowu mdłości się przypomniały, ale nie pękam tylko posypiam w robocie
Ja się pofarbowałam bez skrupułów, po prostu wybrałam taką farbę z wyższej półki bez amoniaku i potem siedziałam w przewiewnym pomieszczeniu...
-
Cześć
spokojnie możecie farbować włosy,nic się nie stanie!! Jeżeli komuś zapach przeszkadza to wtedy bez amoniaku,one mają lepszy zapach. Przez skórę wam nie przeniknie
a co do oparów,to przecież fryzjerki same nieraz pracują w ciąży i one tego naprawdę dużo się nawdychaja i jakoś zdrowe dzieci rodzą. Nie ma co przesadzać!!
Inesicia piękne rzeczy,podziwiam twój talent
Miłego dniaInesicia, Viola lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Katha81 wrote:Czesc dziewczyny.
Ja wlasnie bylam u fryzjera. Chcialam zrobic pasemka bo czytalam ze to raczej nieszkodzi dziecku. Ta fryzjerka powiedziala mi ze jefne kobiety farbuja a inne nie. Ona osobiscie nie farbowalaby. Pytalam tez o farbe olia bo niby jest bez amoniaku a ona na to ze aby rozjasnic wlos musi byc amoniak lub inny skladnik ktory jest ogolnie szkodliwy. Wyszlam od fryzjera bo juz sama nie wiem co robicjestem zla bo mam okropne te wlosy
A wy farbujecie lub rozjasniacie wlosy?
Katha można farbować, pytałam 2 ginów. Z blondem jest 1 problem tylko- może nie wyjść, dlatego ja przeszłam na kolor ciemny teraz, raz że strasznie mi włosy wypadają i nie chciałam ich już męczyć jasnymi a 2 bałam się że wyjdzie pomarańcz. Byłam już w ciąży a nie wiedziałam jeszcze i robiłam blond, to bardzo bardzo długo siedziałam nie chciały złapać koloru. Ale moje włosy ogólnie ciężko się rozjaśniają więc zgoniłam na ich upartość
-
Dziewczyny tak w ramach ciekawostek. Mam znajomych których dziecko ma rzadką chorobę genetyczną, której nie wykrywa usg genetyczne ani pappa. Dowiedzieli się dopiero po porodzie. Zaczęłam się niedawno zagłębiać w temat chorób genetycznych których jest około 150, a tych bardzo rzadkich o zgrozo! prawie 7 tysięcy. Przeczytałam opisy ponad połowy z nich i okazało się, że bardzo dużą ilość tych chorób udałoby się zdiagnozować dzięki usg3d ponieważ wielu szczegółów nie widać na zwykłym usg. Dlatego teraz poważnie zastanawiam się nad tym badaniem.
-
Hey ja wczoraj pomalowałam bo włosy okropne z odrostami a teraz o niebo lepiej a w tamtym tyg w środę byłam u fryzjera ja maluję Olia i jestem zadowolona, nie jest czuć amoniaku jak w tych tanich farbach..a w ciąży nie musimy wyglądać jak postrach wampirów jestem tego zdania:) Pozdrawiam:)
Muniek, Viola lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Inesica gratuluję talentu, piękny zrobiłaś prezencik.
Kciukam za najbliższe wizyty, ja mam w sobotę 20.12 więc już niedługo i też już nie mogę się doczekać. Nieukowa świetne wyniki, gratki !
Co do tematów poruszanych, nie mam chyba cukrzycy ciążowej, bo ginka nic takiego nie komentowała na podstawie wyników. Włosy mam naturalne i nie farbuje, mam może jeden albo dwa siwe, jak będzie to więcej za rok czy dwa albo wcześniej zacznę farbowaćOgólnie weekend miałam taki lajtowo-leniuchowy. Tyle pożytecznego, że kupiliśmy choinkę
Byliśmy też u lekarza medycyny podróży, nie poleca ogólnie podrózy w ciąży, ale nic na to nie poradzę że mamy bilety od dawna i chcemy wyjechać, ciąża to nie choroba
Dziewczyny w lutym Tajlandia
cieszę się i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciuki ! miłego dnia :*
Nieukowa, A1984, Inesicia, Aka81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, poszukajcie fryzjera który farbuje INOA bez amoniaku
http://www.inoa.pl/inoa/_pl/_pl/index.aspx#/page=dispatch
Ja rozjaśniam tą farbą włosy o kilka tonów, na średni blond - nie ma amoniaku, nie śmierdzi absolutnie nic i nie niszczy włosów - a kolory wychodzą piękne. Moja fryzjerka mówi że w ciąży tylko tą farbą bo po pierwsze brak amoniaku, po drugie jest w oliwce więc nie wnika w skórę głowy (i coś w tym jest, ja jestem alergiczką i bardzo mnie głowa swędziała po innych farbach, po tej bajka)
I nie jestem żadną konsultantką L'oerala że tak zachwalam
-
Rozalia wrote:Dziewczyny tak w ramach ciekawostek. Mam znajomych których dziecko ma rzadką chorobę genetyczną, której nie wykrywa usg genetyczne ani pappa. Dowiedzieli się dopiero po porodzie. Zaczęłam się niedawno zagłębiać w temat chorób genetycznych których jest około 150, a tych bardzo rzadkich o zgrozo! prawie 7 tysięcy. Przeczytałam opisy ponad połowy z nich i okazało się, że bardzo dużą ilość tych chorób udałoby się zdiagnozować dzięki usg3d ponieważ wielu szczegółów nie widać na zwykłym usg. Dlatego teraz poważnie zastanawiam się nad tym badaniem.
Rozalia z tego co pamiętam to chyba kilkanaście tys jest róznych chorób genetycznych, a może więcej bo codziennie odkrywane są nowe, na które chorują pojedyncze dzieci na świecie...
Jest fajny blog http://chorobyrzadkie.blogspot.com/ , czasami podczytuję.
U mnie USG 3D jest w standardzie u mojego gina prywatnego - płace płaską stawkę za wizytę (słono bo słono ale to insza inszość) i gin przestawia się z 2D na 3D, robi sporo fot i wygląda na to że tak pozostanie.
Moi znajomi z kolei mają 3-kę dziewczynek ,z czego ostatnia urodziła się ze skórą jak u jaszczurki - okazało się że ma rybią łuskę i nosicielem jest ojciec. Tego w ogóle na usg nie było widać, ale na szczęście to jakaś łagodna odmiana i mała rozwija się ok tylko cierpi na przejściowy niedosłuch (skóra się łuszczy w przewodach słuchowych i je zatyka, podobno jak się uszy powiększą to problem będzie mniejszy). Tak czy siak mają trochę z mała jazd, bo trzeba ją kremować co 4h (także w nocy i razem z głową i włoskami). Jak wyrośnie z wieku niemowlęcego będzie mogła być rzadziej natłuszczana a potem sama nauczy się to robić - o tyle dobrze... -
Allorene Tajlandia- zarabiście!
My jedziemy z rodzinką (teście, szwagier i ja z mężem) w Alpy pod koniec stycznia. Spróbuję się poruszać na biegówkach (narty zjazdowe odpadająoczywiście) plus jakieś spa/baseny zaliczymy i kuchnię tyrolską rzecz jasna
I mam w planach taki po bandzie wyjazd do Chorwacji na 2 tyg pod koniec marca... chcę ale czy dam radę to już czas pokażeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:55
Muniek, Aka81 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Hey ja wczoraj pomalowałam bo włosy okropne z odrostami a teraz o niebo lepiej a w tamtym tyg w środę byłam u fryzjera ja maluję Olia i jestem zadowolona, nie jest czuć amoniaku jak w tych tanich farbach..a w ciąży nie musimy wyglądać jak postrach wampirów jestem tego zdania:) Pozdrawiam:)
Też jestem tego zdania,w ciąży też trzeba jak czlowiek wyglądaća jak widzę niektóre dziewczyny to zgrozo,odrost na pół głowy bo farba szkodzi,zero makijażu bo to też szkodzi...bla bla bla
nie obraźcie się,ale naprawdę niektóre przesadzają.
Ps żadna farba nie wnika w skórę,może w pierwszą warstwę naskórka temu nieraz jest zafarbowana razem z włosami. Ale nic się więcej nie dzieje,do krwi wam to nie wniknie.
Jezeli chodzi o to że nie chcą się rozjasniać,bądź kolor wychodzi inny niż zazwyczaj to tylko działanie HORMONÓW.
Alorrene mega zazdroszczę takich wakacjiTajlandia bajka! powodzenia
A1984, Truskaweczka250, Viola lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nieukowa wrote:Rozalia z tego co pamiętam to chyba kilkanaście tys jest róznych chorób genetycznych, a może więcej bo codziennie odkrywane są nowe, na które chorują pojedyncze dzieci na świecie...
Jest fajny blog http://chorobyrzadkie.blogspot.com/ , czasami podczytuję.
U mnie USG 3D jest w standardzie u mojego gina prywatnego - płace płaską stawkę za wizytę (słono bo słono ale to insza inszość) i gin przestawia się z 2D na 3D, robi sporo fot i wygląda na to że tak pozostanie.
Moi znajomi z kolei mają 3-kę dziewczynek ,z czego ostatnia urodziła się ze skórą jak u jaszczurki - okazało się że ma rybią łuskę i nosicielem jest ojciec. Tego w ogóle na usg nie było widać, ale na szczęście to jakaś łagodna odmiana i mała rozwija się ok tylko cierpi na przejściowy niedosłuch (skóra się łuszczy w przewodach słuchowych i je zatyka, podobno jak się uszy powiększą to problem będzie mniejszy). Tak czy siak mają trochę z mała jazd, bo trzeba ją kremować co 4h (także w nocy i razem z głową i włoskami). Jak wyrośnie z wieku niemowlęcego będzie mogła być rzadziej natłuszczana a potem sama nauczy się to robić - o tyle dobrze...
Masz rację z tą ilością,ale chodziło mi o te które występują najczęściej a mimo to są rzadkie. Takie przypadki że na świecie jedna czy dwie osoby mają nie brałam pod uwagę, choć wiadomo że nigdy nie wiadomo komu się przytrafi. Choroby genetyczne o podłożu neurologicznym też są niestety wykrywane dopiero po urodzeniu i to najczęściej między 3 a 6 rokiem. Wiem jak wygląda ta choroba rybiej łuski, strasznaWiadomo że nie jesteśmy w stanie zdiagnozować większości chorób, a napisałam o tym usg bo może komuś się przyda ta informacja.