X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc :* jesteście kochane :* Lubie czytać posty, choć nie pisze o sobie za dużo :) zawsze słuzycie pomocą.

A1984, Sista lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet słowa przepraszam... dobrze, że mąż pojecha, bo nie chciała przez telefon sprawdzić i mnie poinformować.dobrze ze mój mąż pracuje w domu i pojechał. ..aż mnie brzuch boli ze stresu

f2w3w1d3c12dnook.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Pomyliły się głupie cipy... wynik mam 244,3
    no i całe szczęście :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Nawet słowa przepraszam... dobrze, że mąż pojecha, bo nie chciała przez telefon sprawdzić i mnie poinformować.dobrze ze mój mąż pracuje w domu i pojechał. ..aż mnie brzuch boli ze stresu

No to szybko pod kołdrę - odpoczywać - a jak czujesz silne nerwy najlepiej melisa i mała drzemka.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jelśli chodzi o wózki trzykolowe to teraz jak byliśmy na tydzień we Włoszech w Livigno to w 99% widziałam właśnie te 3 kołowce, a ponieważ teren górzysty to może jednak takie wózki są praktyczniejsze albo po prostu tam taka moda ;)
    Ja jednak zostaję przy tradycyjnym 4 kołowym.

Wczoraj byliśmy na powtórnym badaniu, bo tydz temu było prenatalne i juz wszystko ok, przepływy ktore były wątpliwe są w porządku, serce ładne i żołądek się pojawił. I na razie prawdopodobnie będzie dziewczynka :) dzidziuś ma już 7,6cm

Nieukowa, Rozalia, aga87 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984: Podaję wynik w setkach, tak jak Gonia miała na wyniku.

Norma to 150-450 [tysięcy], czyli tak jak mówisz 150 000-450 000.
    Płytek może być ponad milion (czyli 1000 tysięcy), widywałam u siebie w labie takie wyniki jak kierowali do nas pacjentów lekarze z poradni hematologicznych. Były też kobiety w ciąży wśród nich...

To dobrze że wynik okazał się być w normie, aż mi serce skoczyło jak zobaczyłam te 2000...
    Najgorsze jest to, że debile z tego laboratorium powinni wychwycić tę wartość i sprawdzić od razu czy nie zaszła pomylka - u nas od razu jest procedura żeby takie wyniki weryfikować i zawiadamiać lekarza i/lub pacjenta jeżeli taki wynik jest prawdziwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:32

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Gonia, nie denerwuj się, musisz iść/zadzwonić do laboratorium, może naprawdę się pomylili, nie możesz od razu panikować :* na początek to sprawdź.
    Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium, bo wczoraj nie doszły moje wyniki i Pani miała mi się w Poznaniu dowiedzieć czy już są i czy będą w piątek, tak więc w piątek powinny być u nas w laboratorium ale z tego co usłyszała/zrozumiała choć nie powinna mi tego mówić przez tel to wynik jest ujemny czyli dobry . Dla mnie to dobra wiadomość, bo przezierność jest zawyżona ale to jest tylko ryzyko i po amnio może się okazać ze wszystko jest ok, ale jakbym miała parwowirusa to już byłoby ryzyko że dziecko może mieć jakąś wadę związaną z nim... No nic, musze dalej czekać, za chwilę dzwonie na Polną zapytać czy mają już wynik pappa, bo na mailu pusto a minęło 9 dni.

Aga super wiadomość, jeśli wynik ujemny to klasa!!!Będzie dobrze.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Gonia co za idioci pracują w tym labo.
    Zapisałam się na USG połówkowe na 14.01. Przy okazji dowiedziałam się, że ceny wizyt i badań w mojej przychodni ulegną zmianie. Oczywiście na większe. No cóż trudno...

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    gratuluję pozytywnych wizyt :)
    za kolejne wizytujące 3mam kciuki <3 wszystkie cztery :P
    U mnie dalej ciąża bezobjawowa gdyby piersi nie bolały to w sumie jakby wgl. ciąży nie było..a brzuszek to mam wrażenie, że zamiast rosnąć to maleje :| - to już chyba jakaś paranoja :O :O a wizyta 29.12 - dam radę / muszę / nie mam wyjścia :P
    Dziś od rana latałam po mieście z całą tą papierologią, która towarzyszy nam przy kupnie mieszkania taki mały maraton sąd-wydział podatkowy-bank i wszystko w innym miejscu..masakra ale dałam radę :) teraz odpoczynek w domu :) a wieczorem mąż mnie chce wyciągnąć po jakieś zakupy do nowego mieszkania trzeba kupić kafelki itp. pierdoły by zrobić łazienkę - oj będzie dziś łażenia :P
    Kurcze ten czas tak szybko leci dziś wg. BBF zaczynamy 16tc (15tc+0dz) a pamiętam dzień kiedy zobaczyłam II kreski <3
    Miłego dnia i pięknych mało męczących przygotowań do świąt :) a to już za 7 dni <3

Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku nie sprzątam, nie będę ryzykować. Mam te plamienia, choć na razie od szpitala ani widu :-) lekarz kazał się oszczędzać. Mąż tylko kuchnie wymyje a reszta poczeka. Amelcia ważniejsza niż biała rękawiczka perfekcyjnej pani domu :-)

Scintilla, lilirose, Magda_lena88, Inesicia, Katha81, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też prawie bezobjawowo. Piersi lekko pobolewają, a raczej sutki i czasem czuję kłucie w pochwie, w pachwinach i okolicach.

Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie ubrałam choinkę i udekorowałam mieszkanie na święta :) Teraz wstawiłam rosołek i biorę się za sprzątanie. W tym roku święta u nas więc trzeba dobrze wypaść przed rodzinką ;)

Inesicia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili ja się nie znam niestety...
    Spojrzałam na wzrost twojego malucha i mój miał bez kilku mm praktycznie tyle samo co twój na prenatalnych :)

lilirose lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Gratuluje udanych wizyt :)

Żyrcia, bebetto silvia to też mój faworyt chociaż jeszcze nie miałam okazji zobaczyć go na żywo. Mówisz że fajnie się prezentuje ? to chyba już mnie przekonałaś do reszty :) a zwróciłaś uwagę na gondolę - czy faktycznie jest taka duża czy nas oszukują w opisach ?

Prezentuje się super ;D Antek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyślę :D

Zastanawia mnie czemu Leon od wczoraj siedzi w lewej stronie brzucha? widać zgrubienie z tej strony. Tak mu się podoba czy coś nie tak, bo wizyta dopiero jutro -_-

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje przygotowania do Świąt są w czarnej du**** :D choinkę z mężem ubieramy w ndz bo ona ponad 2 metry ma to ja bym potrzebowała drabinę :P z moim 160cm wzrostem w kapeluszu :D Dobrze, że Wigilię spędzamy u moich rodziców <3 to szaleństwo kulinarne mnie ominie :P ale i tak lubię coś od siebie zrobić i pewnie upiekę keksa i obiecałam koreczki ser+śledź+ananas+czarna oliwka a wszystko w sosie majonez+śmietana+ogórek kiszony :) A w Boże Narodzenie śniadanie chyba u moich rodziców a później jedziemy do teściów ale Oni nic nie wiedzą - taka niespodzianka i chyba upiekę na wyjazd "krówkę" - ale się zobaczy :) co do porządków to zacznę od sb ale to tak stopniowo żeby nie paść :P Mycie okien w tym roku sobie daruję..Bobas ważniejszy niż lśniące okna :P
    A moje przygotowania świąteczne póki co są na takim etapie: 27ystuw.jpg :)

Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?
    Kobiety w ciąży nie powinny pić herbaty zawierającej hibiskus

zyrcia wrote:
    Prezentuje się super ;D Antek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyśle :D
    Ja napewno też będę chciała go obejrzeć przed zakupem, ale teraz to już wątpliwe że zmienię zdanie :)

aghata wrote:
    Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj
    U mnie też się powtarzało więc wysłałam wiadomość do mojego lekarza. No i mam się nie ruszać z łóżka, luteina znowu 3x dziennie, w razie czego nospa żeby rozluźnić trochę macicę, a w "krytycznej" sytuacji od razu mam jechać do niego do szpitala. Na tym etapie to niestety nie jest normalne, chociaż nie musi zwiastować niczego złego, ale wymaga kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:09

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja się pochwalę i uciekam :P
    Moja pierwsza w życiu gwiazda betlejemska, mam nadzieję że nie padnie do świąt :D

ldxc2fqv0skf_t.jpg

I cudaki na okno,tylko mąż wróci z pracy to powiesi.

jglb6ygn6ddy_t.jpg

Magda_lena88, Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    lili ja się nie znam niestety...
    Spojrzałam na wzrost twojego malucha i mój miał bez kilku mm praktycznie tyle samo co twój na prenatalnych :)

Czyli podobne dzidzie nam rosną :) może u nas też chłopczyk, bo coś tam odstawało między nóżkami, ale lekarz nie chciał wyrokować.

Super dekoracje :) u nas na razie tylko białe lampki na oknach i świece. Choinka pewnie w piątek będzie :)

O hibiskusie doczytałam. Odstawiam więc i będę piła zieloną na zmianę z czarną. Lepiej nie eksperymentować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:10

Rozalia lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ