X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc :* jesteście kochane :* Lubie czytać posty, choć nie pisze o sobie za dużo :) zawsze słuzycie pomocą.

A1984, Sista lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet słowa przepraszam... dobrze, że mąż pojecha, bo nie chciała przez telefon sprawdzić i mnie poinformować.dobrze ze mój mąż pracuje w domu i pojechał. ..aż mnie brzuch boli ze stresu

f2w3w1d3c12dnook.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Pomyliły się głupie cipy... wynik mam 244,3
    no i całe szczęście :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Nawet słowa przepraszam... dobrze, że mąż pojecha, bo nie chciała przez telefon sprawdzić i mnie poinformować.dobrze ze mój mąż pracuje w domu i pojechał. ..aż mnie brzuch boli ze stresu

No to szybko pod kołdrę - odpoczywać - a jak czujesz silne nerwy najlepiej melisa i mała drzemka.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jelśli chodzi o wózki trzykolowe to teraz jak byliśmy na tydzień we Włoszech w Livigno to w 99% widziałam właśnie te 3 kołowce, a ponieważ teren górzysty to może jednak takie wózki są praktyczniejsze albo po prostu tam taka moda ;)
    Ja jednak zostaję przy tradycyjnym 4 kołowym.

Wczoraj byliśmy na powtórnym badaniu, bo tydz temu było prenatalne i juz wszystko ok, przepływy ktore były wątpliwe są w porządku, serce ładne i żołądek się pojawił. I na razie prawdopodobnie będzie dziewczynka :) dzidziuś ma już 7,6cm

Nieukowa, Rozalia, aga87 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984: Podaję wynik w setkach, tak jak Gonia miała na wyniku.

Norma to 150-450 [tysięcy], czyli tak jak mówisz 150 000-450 000.
    Płytek może być ponad milion (czyli 1000 tysięcy), widywałam u siebie w labie takie wyniki jak kierowali do nas pacjentów lekarze z poradni hematologicznych. Były też kobiety w ciąży wśród nich...

To dobrze że wynik okazał się być w normie, aż mi serce skoczyło jak zobaczyłam te 2000...
    Najgorsze jest to, że debile z tego laboratorium powinni wychwycić tę wartość i sprawdzić od razu czy nie zaszła pomylka - u nas od razu jest procedura żeby takie wyniki weryfikować i zawiadamiać lekarza i/lub pacjenta jeżeli taki wynik jest prawdziwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:32

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Gonia, nie denerwuj się, musisz iść/zadzwonić do laboratorium, może naprawdę się pomylili, nie możesz od razu panikować :* na początek to sprawdź.
    Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium, bo wczoraj nie doszły moje wyniki i Pani miała mi się w Poznaniu dowiedzieć czy już są i czy będą w piątek, tak więc w piątek powinny być u nas w laboratorium ale z tego co usłyszała/zrozumiała choć nie powinna mi tego mówić przez tel to wynik jest ujemny czyli dobry . Dla mnie to dobra wiadomość, bo przezierność jest zawyżona ale to jest tylko ryzyko i po amnio może się okazać ze wszystko jest ok, ale jakbym miała parwowirusa to już byłoby ryzyko że dziecko może mieć jakąś wadę związaną z nim... No nic, musze dalej czekać, za chwilę dzwonie na Polną zapytać czy mają już wynik pappa, bo na mailu pusto a minęło 9 dni.

Aga super wiadomość, jeśli wynik ujemny to klasa!!!Będzie dobrze.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Gonia co za idioci pracują w tym labo.
    Zapisałam się na USG połówkowe na 14.01. Przy okazji dowiedziałam się, że ceny wizyt i badań w mojej przychodni ulegną zmianie. Oczywiście na większe. No cóż trudno...

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    gratuluję pozytywnych wizyt :)
    za kolejne wizytujące 3mam kciuki <3 wszystkie cztery :P
    U mnie dalej ciąża bezobjawowa gdyby piersi nie bolały to w sumie jakby wgl. ciąży nie było..a brzuszek to mam wrażenie, że zamiast rosnąć to maleje :| - to już chyba jakaś paranoja :O :O a wizyta 29.12 - dam radę / muszę / nie mam wyjścia :P
    Dziś od rana latałam po mieście z całą tą papierologią, która towarzyszy nam przy kupnie mieszkania taki mały maraton sąd-wydział podatkowy-bank i wszystko w innym miejscu..masakra ale dałam radę :) teraz odpoczynek w domu :) a wieczorem mąż mnie chce wyciągnąć po jakieś zakupy do nowego mieszkania trzeba kupić kafelki itp. pierdoły by zrobić łazienkę - oj będzie dziś łażenia :P
    Kurcze ten czas tak szybko leci dziś wg. BBF zaczynamy 16tc (15tc+0dz) a pamiętam dzień kiedy zobaczyłam II kreski <3
    Miłego dnia i pięknych mało męczących przygotowań do świąt :) a to już za 7 dni <3

Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku nie sprzątam, nie będę ryzykować. Mam te plamienia, choć na razie od szpitala ani widu :-) lekarz kazał się oszczędzać. Mąż tylko kuchnie wymyje a reszta poczeka. Amelcia ważniejsza niż biała rękawiczka perfekcyjnej pani domu :-)

Scintilla, lilirose, Magda_lena88, Inesicia, Katha81, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też prawie bezobjawowo. Piersi lekko pobolewają, a raczej sutki i czasem czuję kłucie w pochwie, w pachwinach i okolicach.

Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie ubrałam choinkę i udekorowałam mieszkanie na święta :) Teraz wstawiłam rosołek i biorę się za sprzątanie. W tym roku święta u nas więc trzeba dobrze wypaść przed rodzinką ;)

Inesicia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili ja się nie znam niestety...
    Spojrzałam na wzrost twojego malucha i mój miał bez kilku mm praktycznie tyle samo co twój na prenatalnych :)

lilirose lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Gratuluje udanych wizyt :)

Żyrcia, bebetto silvia to też mój faworyt chociaż jeszcze nie miałam okazji zobaczyć go na żywo. Mówisz że fajnie się prezentuje ? to chyba już mnie przekonałaś do reszty :) a zwróciłaś uwagę na gondolę - czy faktycznie jest taka duża czy nas oszukują w opisach ?

Prezentuje się super ;D Antek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyślę :D

Zastanawia mnie czemu Leon od wczoraj siedzi w lewej stronie brzucha? widać zgrubienie z tej strony. Tak mu się podoba czy coś nie tak, bo wizyta dopiero jutro -_-

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje przygotowania do Świąt są w czarnej du**** :D choinkę z mężem ubieramy w ndz bo ona ponad 2 metry ma to ja bym potrzebowała drabinę :P z moim 160cm wzrostem w kapeluszu :D Dobrze, że Wigilię spędzamy u moich rodziców <3 to szaleństwo kulinarne mnie ominie :P ale i tak lubię coś od siebie zrobić i pewnie upiekę keksa i obiecałam koreczki ser+śledź+ananas+czarna oliwka a wszystko w sosie majonez+śmietana+ogórek kiszony :) A w Boże Narodzenie śniadanie chyba u moich rodziców a później jedziemy do teściów ale Oni nic nie wiedzą - taka niespodzianka i chyba upiekę na wyjazd "krówkę" - ale się zobaczy :) co do porządków to zacznę od sb ale to tak stopniowo żeby nie paść :P Mycie okien w tym roku sobie daruję..Bobas ważniejszy niż lśniące okna :P
    A moje przygotowania świąteczne póki co są na takim etapie: 27ystuw.jpg :)

Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?
    Kobiety w ciąży nie powinny pić herbaty zawierającej hibiskus

zyrcia wrote:
    Prezentuje się super ;D Antek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyśle :D
    Ja napewno też będę chciała go obejrzeć przed zakupem, ale teraz to już wątpliwe że zmienię zdanie :)

aghata wrote:
    Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj
    U mnie też się powtarzało więc wysłałam wiadomość do mojego lekarza. No i mam się nie ruszać z łóżka, luteina znowu 3x dziennie, w razie czego nospa żeby rozluźnić trochę macicę, a w "krytycznej" sytuacji od razu mam jechać do niego do szpitala. Na tym etapie to niestety nie jest normalne, chociaż nie musi zwiastować niczego złego, ale wymaga kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:09

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja się pochwalę i uciekam :P
    Moja pierwsza w życiu gwiazda betlejemska, mam nadzieję że nie padnie do świąt :D

ldxc2fqv0skf_t.jpg

I cudaki na okno,tylko mąż wróci z pracy to powiesi.

jglb6ygn6ddy_t.jpg

Magda_lena88, Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    lili ja się nie znam niestety...
    Spojrzałam na wzrost twojego malucha i mój miał bez kilku mm praktycznie tyle samo co twój na prenatalnych :)

Czyli podobne dzidzie nam rosną :) może u nas też chłopczyk, bo coś tam odstawało między nóżkami, ale lekarz nie chciał wyrokować.

Super dekoracje :) u nas na razie tylko białe lampki na oknach i świece. Choinka pewnie w piątek będzie :)

O hibiskusie doczytałam. Odstawiam więc i będę piła zieloną na zmianę z czarną. Lepiej nie eksperymentować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:10

Rozalia lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ