Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia123 wrote:Nawet słowa przepraszam... dobrze, że mąż pojecha, bo nie chciała przez telefon sprawdzić i mnie poinformować.dobrze ze mój mąż pracuje w domu i pojechał. ..aż mnie brzuch boli ze stresu
No to szybko pod kołdrę - odpoczywać - a jak czujesz silne nerwy najlepiej melisa i mała drzemka. -
Hej, jelśli chodzi o wózki trzykolowe to teraz jak byliśmy na tydzień we Włoszech w Livigno to w 99% widziałam właśnie te 3 kołowce, a ponieważ teren górzysty to może jednak takie wózki są praktyczniejsze albo po prostu tam taka moda
Ja jednak zostaję przy tradycyjnym 4 kołowym.
Wczoraj byliśmy na powtórnym badaniu, bo tydz temu było prenatalne i juz wszystko ok, przepływy ktore były wątpliwe są w porządku, serce ładne i żołądek się pojawił. I na razie prawdopodobnie będzie dziewczynkadzidziuś ma już 7,6cm
Nieukowa, Rozalia, aga87 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
A1984: Podaję wynik w setkach, tak jak Gonia miała na wyniku.
Norma to 150-450 [tysięcy], czyli tak jak mówisz 150 000-450 000.
Płytek może być ponad milion (czyli 1000 tysięcy), widywałam u siebie w labie takie wyniki jak kierowali do nas pacjentów lekarze z poradni hematologicznych. Były też kobiety w ciąży wśród nich...
To dobrze że wynik okazał się być w normie, aż mi serce skoczyło jak zobaczyłam te 2000...
Najgorsze jest to, że debile z tego laboratorium powinni wychwycić tę wartość i sprawdzić od razu czy nie zaszła pomylka - u nas od razu jest procedura żeby takie wyniki weryfikować i zawiadamiać lekarza i/lub pacjenta jeżeli taki wynik jest prawdziwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:32
A1984 lubi tę wiadomość
-
aga87 wrote:Gonia, nie denerwuj się, musisz iść/zadzwonić do laboratorium, może naprawdę się pomylili, nie możesz od razu panikować :* na początek to sprawdź.
Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium, bo wczoraj nie doszły moje wyniki i Pani miała mi się w Poznaniu dowiedzieć czy już są i czy będą w piątek, tak więc w piątek powinny być u nas w laboratorium ale z tego co usłyszała/zrozumiała choć nie powinna mi tego mówić przez tel to wynik jest ujemny czyli dobry . Dla mnie to dobra wiadomość, bo przezierność jest zawyżona ale to jest tylko ryzyko i po amnio może się okazać ze wszystko jest ok, ale jakbym miała parwowirusa to już byłoby ryzyko że dziecko może mieć jakąś wadę związaną z nim... No nic, musze dalej czekać, za chwilę dzwonie na Polną zapytać czy mają już wynik pappa, bo na mailu pusto a minęło 9 dni.
Aga super wiadomość, jeśli wynik ujemny to klasa!!!Będzie dobrze. -
O rany Gonia co za idioci pracują w tym labo.
Zapisałam się na USG połówkowe na 14.01. Przy okazji dowiedziałam się, że ceny wizyt i badań w mojej przychodni ulegną zmianie. Oczywiście na większe. No cóż trudno... -
hej
gratuluję pozytywnych wizyt
za kolejne wizytujące 3mam kciukiwszystkie cztery
U mnie dalej ciąża bezobjawowa gdyby piersi nie bolały to w sumie jakby wgl. ciąży nie było..a brzuszek to mam wrażenie, że zamiast rosnąć to maleje- to już chyba jakaś paranoja
a wizyta 29.12 - dam radę / muszę / nie mam wyjścia
Dziś od rana latałam po mieście z całą tą papierologią, która towarzyszy nam przy kupnie mieszkania taki mały maraton sąd-wydział podatkowy-bank i wszystko w innym miejscu..masakra ale dałam radęteraz odpoczynek w domu
a wieczorem mąż mnie chce wyciągnąć po jakieś zakupy do nowego mieszkania trzeba kupić kafelki itp. pierdoły by zrobić łazienkę - oj będzie dziś łażenia
Kurcze ten czas tak szybko leci dziś wg. BBF zaczynamy 16tc (15tc+0dz) a pamiętam dzień kiedy zobaczyłam II kreski
Miłego dnia i pięknych mało męczących przygotowań do świąta to już za 7 dni
Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku nie sprzątam, nie będę ryzykować. Mam te plamienia, choć na razie od szpitala ani widu
lekarz kazał się oszczędzać. Mąż tylko kuchnie wymyje a reszta poczeka. Amelcia ważniejsza niż biała rękawiczka perfekcyjnej pani domu
Scintilla, lilirose, Magda_lena88, Inesicia, Katha81, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
U mnie też prawie bezobjawowo. Piersi lekko pobolewają, a raczej sutki i czasem czuję kłucie w pochwie, w pachwinach i okolicach.
Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnynadine24 wrote:Gratuluje udanych wizyt
Żyrcia, bebetto silvia to też mój faworyt chociaż jeszcze nie miałam okazji zobaczyć go na żywo. Mówisz że fajnie się prezentuje ? to chyba już mnie przekonałaś do resztya zwróciłaś uwagę na gondolę - czy faktycznie jest taka duża czy nas oszukują w opisach ?
Prezentuje się superAntek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyślę
Zastanawia mnie czemu Leon od wczoraj siedzi w lewej stronie brzucha? widać zgrubienie z tej strony. Tak mu się podoba czy coś nie tak, bo wizyta dopiero jutro -_- -
a moje przygotowania do Świąt są w czarnej du****
choinkę z mężem ubieramy w ndz bo ona ponad 2 metry ma to ja bym potrzebowała drabinę
z moim 160cm wzrostem w kapeluszu
Dobrze, że Wigilię spędzamy u moich rodziców
to szaleństwo kulinarne mnie ominie
ale i tak lubię coś od siebie zrobić i pewnie upiekę keksa i obiecałam koreczki ser+śledź+ananas+czarna oliwka a wszystko w sosie majonez+śmietana+ogórek kiszony
A w Boże Narodzenie śniadanie chyba u moich rodziców a później jedziemy do teściów ale Oni nic nie wiedzą - taka niespodzianka i chyba upiekę na wyjazd "krówkę" - ale się zobaczy
co do porządków to zacznę od sb ale to tak stopniowo żeby nie paść
Mycie okien w tym roku sobie daruję..Bobas ważniejszy niż lśniące okna
A moje przygotowania świąteczne póki co są na takim etapie:Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj
Rozalia lubi tę wiadomość
[/url]
-
lilirose wrote:Dziewczyny, czy herbata z dodatkiem liści jeżyn może mi zaszkodzić? Dostałam pyszna jagodowo - waniliową i po wypiciu połowy szklanki stwierdziłam, że sprawdzę skład. W herbacie m.in. hibiskus i liście jeżyn. To tak jak z liśmi malin?
zyrcia wrote:Prezentuje się superAntek się topi w gondoli i myślę, że długo posłuży, rzeczywiście jest wielka i w sumie zastępuję łóżeczko, bo bujają go w tym i jest mega spokojny :o Jak obejrzę na żywo moich faworytów to się namyśle
aghata wrote:Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:09
-
Rozalia wrote:lili ja się nie znam niestety...
Spojrzałam na wzrost twojego malucha i mój miał bez kilku mm praktycznie tyle samo co twój na prenatalnych
Czyli podobne dzidzie nam rosnąmoże u nas też chłopczyk, bo coś tam odstawało między nóżkami, ale lekarz nie chciał wyrokować.
Super dekoracjeu nas na razie tylko białe lampki na oknach i świece. Choinka pewnie w piątek będzie
O hibiskusie doczytałam. Odstawiam więc i będę piła zieloną na zmianę z czarną. Lepiej nie eksperymentować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:10
Rozalia lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥