X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę ubiorę choinkę,mamy taki zwyczaj że ja u rodziców ją uberam bo i tak właściwie całe święta z nimi siedzimy,a mojej już 3lata nie ubierałam,bo stwierdziłam że nie ma sensu skoro po 2tyg.wracamy do niemiec,tylko kupa roboty z tym,a u nas mało co jesteśmy ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też zauważyłyście u siebie poprawę "jakości" włosów :) ?
    Zawsze miałam smalec na głowie następnego dnia po umyciu ... a od jakiegoś czasu myję co 2 dzień co jest u mnie ogromnym sukcesem :)

Jeśli ktoś ma ponury humor - polecam na poprawę :) :
    https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q

Eowena lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ubiorę choinkę w sobotę zawsze ubieramy wcześniej żeby była atmosfera Świąteczna ale w tym roku jakoś później wyszło:)

Niedługo jadę wizytę mam nadzieję że mi coś dobrego przypisze na tą infekcje:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę jak mi idą przygotowania do świąt:

1.jpg

Hehe :) Chujowa ze mnie pani domu, robić mi się nie chce, siedzę i gram w wolfensteina :D Choinki pewnie nie będziemy ubierać, bo i tak to my będziemy nawiedzać rodzinę, a nie rodzina nas. (A tak szczerze mówiąc to po prostu nam się nie chce :P)
    Ale w sumie nie ukrywam, że trochę wam zazdroszczę. U mnie w domu rodzinnym zawsze była piękna żywa choinka i ładne dekoracje, mama włączała kolędy, co kiedyś mnie strasznie wkurzało, ale teraz wspominam to z nostalgią i uśmiechem. Wg mnie to właśnie dzieci są takim czynnikiem, dla którego warto się starać, bo samemu dla siebie nie ma takiej potrzeby. No... Ale to już się buforuje :D

Inesicia, Truskaweczka250, Scintilla, Muniek, Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Czy też zauważyłyście u siebie poprawę "jakości" włosów :) ?
    Zawsze miałam smalec na głowie następnego dnia po umyciu ... a od jakiegoś czasu myję co 2 dzień co jest u mnie ogromnym sukcesem :)

Jeśli ktoś ma ponury humor - polecam na poprawę :) :
    https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q

Szczerze to nie włosy rzadkie wypadają szybko się przetłuszczają strasznie..:(
    cera tez nie jest rewelacyjna...te hormony :( a mówią że się pięknieje w ciąży że włosy puszyste..taaa ale nie u mnie:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj

Aghata daj znac co powie lekarz.
    Ja tez sie zastanawiamialam czy pojsc do lekarza ale na razie jest dobrze.
    Leze caly dzien a raczej spie bo mnie straszne zmeczenie i sennosc ogarnelo.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie ma choinki bo na święta zawsze jeździmy do moich rodziców (chociaż nie chcę zapeszać bo co prawda wniosek urlopowy M na święta od dawna leży w kadrach, ale u niego w pracy nigdy nic nie wiadomo). Planujemy wrócić do siebie siebie dopiero po 6 stycznia więc choinka nam nie potrzebna. W ubiegłym roku na ubieraniu choinki u rodziców byliśmy my, rodzice, siostra z mężem, 3-letni bratanek i babcia (niestety zmarła w kwietniu) i było ogromnie wesoło. Dwa tygodnie temu bratanek opowiadał mojej mamie jak to było w ubiegłym roku z tą choinką i wszyscy byliśmy w szoku, że 3 latek to zapamiętał.

Co do włosów to może rzeczywiście przetłuszczają się mniej, ale niestety ciągle wypadają. Miałam nadzieję, że w ciąży może się to zmieni, a tu lipa. Niestety o ubiegłego tygodnia na twarzy zaczyna mi coś wyskakiwać. Na razie nie wiele, ale nie chciałabym straszyć w święta;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:02

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok infekcji nie ma mam odpoczywać i dalej luteina i nospa internista odmówił mi wypisania zwolnienia i jutro musze specjalnie jechac do poradni do położnych

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podobnie jak u mnie , a ile bierzesz luteiny ?

A swoją drogą co to za dziad co zwolnienia nie chce wypisać jak jest wskazanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:13

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata kamień z serca, grunt że jest ok. I bierz kochana zwolnienie.

Co do włosów, mi strasznie wypadają, przetłuszczają się może mniej ale tracę bardzo dużo włosów.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena takie przygotowania to ja rozumiem :-) kawusia i pązczuś,mniam.

Co do włosów to takie jakby sztywniejsze są i się niestety bardziej przetłuszczają,zresztą cera na twarzy też zrobiła mi się tłusta,gdzie kiedyś była mega sucha.

Eowena lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata cale szczescie ze wszystko ok.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy odkąd zafarbowałam jakiś czas temu się okropnie zniszczyły . Widać niewielka poprawę ale nadal wypadają :( Już postanowiłam nigdy nie farbować :P
    Trochę dziś posprzątałam,jutro trzeba kupić prezenty :D

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-bukowe-olivier-pkg-i4857479846.html

Co myślicie o takim łóżeczku ?:>

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wrócę do tematu moich badań, wkurzyłam Się strasznie I niestety w pracy nie odreaguje i dodatkowo w robocie mega nerwówka :( nie panuje czasem nad nerwami, aż mnie skręca e brzuchu, potem staram się wyluzować. .. ale jak, uczę stażystkę na moje miejsce+ ogólny zapieprz. Boje się co czuje moje Maleństwo, musze wytrzymać do 10 lutego, taj z szefem się ugadalam. Czy coś mojemu Miłoszkowi może się stać przez czasami ostre nerwy?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha super że wszystko ok!
    A co to właściwie znaczy twarda macica? Jej, ja mam cały czas twardy brzuch na dole, zwłaszcza wieczorami ale nie boli mnie nic, plamień nie ma. Brzuch ma być miękki? (przepraszam za głupie pytania ale naprawdę mnie to zaintrygowało)

Kiepsko znoszę dziś to USG genetyczne o 19, mega ból głowy, rozstrój żołądka, aż się cała spociłam - czy Was też to tak stresowało? Żadnej radości że zobaczę Maluszka, raczej pragnienie by jak najszybciej było po...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia bardzo ładne łóżeczko;)

Kikusia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kiepsko znoszę dziś to USG genetyczne o 19, mega ból głowy, rozstrój żołądka, aż się cała spociłam - czy Was też to tak stresowało? Żadnej radości że zobaczę Maluszka, raczej pragnienie by jak najszybciej było po...

Ja mam tak przed każdym USG - wówczas dodatkowo załącza mi się symptom białego Fartucha a efekt widać w kontrolnym mierzeniu ciśnienia gdzie puls potrafię mieć około 120. Pewnie jak będzie już po - będziesz żałowała, że tak szybko poszło :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia mnie również się podoba dokładnie to łóżeczku.
    Pewnie je kupię, ale dopiero za kilka miesięcy, bliżej porodu :)

No chyba, że któraś z dziewczyn pokaże tu coś jeszcze ładniejszego:) hehe

relgh371nuuw2sg6.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też brzuch mam ogólnie twardy, szczególnie wieczorami. Chyba później to jest bardziej istotne jak brzuszek urośnie. Dziś będę u gin. O 20 to się zapytam :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ciężko opisać, to taki bezbolesny skurcz. Ja dopiero podczas tego twardnienia zobaczyłam jaka macica jest już wielka, bo się cała wypięła do przodu i myślałam że mi zaraz rozerwie skórę i wyskoczy :) jeśli Tobie zacznie się stawiać (oby jak najpóżniej) napewno to rozpoznasz :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ