Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w sobotę ubiorę choinkę,mamy taki zwyczaj że ja u rodziców ją uberam bo i tak właściwie całe święta z nimi siedzimy,a mojej już 3lata nie ubierałam,bo stwierdziłam że nie ma sensu skoro po 2tyg.wracamy do niemiec,tylko kupa roboty z tym,a u nas mało co jesteśmy
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Czy też zauważyłyście u siebie poprawę "jakości" włosów
?
Zawsze miałam smalec na głowie następnego dnia po umyciu ... a od jakiegoś czasu myję co 2 dzień co jest u mnie ogromnym sukcesem
Jeśli ktoś ma ponury humor - polecam na poprawę:
https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3QEowena lubi tę wiadomość
-
Ja też się pochwalę jak mi idą przygotowania do świąt:
HeheChujowa ze mnie pani domu, robić mi się nie chce, siedzę i gram w wolfensteina
Choinki pewnie nie będziemy ubierać, bo i tak to my będziemy nawiedzać rodzinę, a nie rodzina nas. (A tak szczerze mówiąc to po prostu nam się nie chce
)
Ale w sumie nie ukrywam, że trochę wam zazdroszczę. U mnie w domu rodzinnym zawsze była piękna żywa choinka i ładne dekoracje, mama włączała kolędy, co kiedyś mnie strasznie wkurzało, ale teraz wspominam to z nostalgią i uśmiechem. Wg mnie to właśnie dzieci są takim czynnikiem, dla którego warto się starać, bo samemu dla siebie nie ma takiej potrzeby. No... Ale to już się buforujeInesicia, Truskaweczka250, Scintilla, Muniek, Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Czy też zauważyłyście u siebie poprawę "jakości" włosów
?
Zawsze miałam smalec na głowie następnego dnia po umyciu ... a od jakiegoś czasu myję co 2 dzień co jest u mnie ogromnym sukcesem
Jeśli ktoś ma ponury humor - polecam na poprawę:
https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q
Szczerze to nie włosy rzadkie wypadają szybko się przetłuszczają strasznie..
cera tez nie jest rewelacyjna...te hormonya mówią że się pięknieje w ciąży że włosy puszyste..taaa ale nie u mnie:(
-
aghata wrote:Jestem na IP moja przychodnia dzisiaj zamknięta nie mialam jak do położnych zadzwonić, twardniala mi ta macica to przyjechałam, wszystko z dzidzia ok tylko czekam bo to moze od infekcji układu moczowego i ma przyjść lekarka obejrzeć moje wyniki z wczoraj
Aghata daj znac co powie lekarz.
Ja tez sie zastanawiamialam czy pojsc do lekarza ale na razie jest dobrze.
Leze caly dzien a raczej spie bo mnie straszne zmeczenie i sennosc ogarnelo. -
U nas też nie ma choinki bo na święta zawsze jeździmy do moich rodziców (chociaż nie chcę zapeszać bo co prawda wniosek urlopowy M na święta od dawna leży w kadrach, ale u niego w pracy nigdy nic nie wiadomo). Planujemy wrócić do siebie siebie dopiero po 6 stycznia więc choinka nam nie potrzebna. W ubiegłym roku na ubieraniu choinki u rodziców byliśmy my, rodzice, siostra z mężem, 3-letni bratanek i babcia (niestety zmarła w kwietniu) i było ogromnie wesoło. Dwa tygodnie temu bratanek opowiadał mojej mamie jak to było w ubiegłym roku z tą choinką i wszyscy byliśmy w szoku, że 3 latek to zapamiętał.
Co do włosów to może rzeczywiście przetłuszczają się mniej, ale niestety ciągle wypadają. Miałam nadzieję, że w ciąży może się to zmieni, a tu lipa. Niestety o ubiegłego tygodnia na twarzy zaczyna mi coś wyskakiwać. Na razie nie wiele, ale nie chciałabym straszyć w święta;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:02
-
Eowena takie przygotowania to ja rozumiem
kawusia i pązczuś,mniam.
Co do włosów to takie jakby sztywniejsze są i się niestety bardziej przetłuszczają,zresztą cera na twarzy też zrobiła mi się tłusta,gdzie kiedyś była mega sucha.Eowena lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Mi włosy odkąd zafarbowałam jakiś czas temu się okropnie zniszczyły . Widać niewielka poprawę ale nadal wypadają
Już postanowiłam nigdy nie farbować
Trochę dziś posprzątałam,jutro trzeba kupić prezenty
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-bukowe-olivier-pkg-i4857479846.html
Co myślicie o takim łóżeczku ?:> -
Jeszcze wrócę do tematu moich badań, wkurzyłam Się strasznie I niestety w pracy nie odreaguje i dodatkowo w robocie mega nerwówka
nie panuje czasem nad nerwami, aż mnie skręca e brzuchu, potem staram się wyluzować. .. ale jak, uczę stażystkę na moje miejsce+ ogólny zapieprz. Boje się co czuje moje Maleństwo, musze wytrzymać do 10 lutego, taj z szefem się ugadalam. Czy coś mojemu Miłoszkowi może się stać przez czasami ostre nerwy?
-
Agatha super że wszystko ok!
A co to właściwie znaczy twarda macica? Jej, ja mam cały czas twardy brzuch na dole, zwłaszcza wieczorami ale nie boli mnie nic, plamień nie ma. Brzuch ma być miękki? (przepraszam za głupie pytania ale naprawdę mnie to zaintrygowało)
Kiepsko znoszę dziś to USG genetyczne o 19, mega ból głowy, rozstrój żołądka, aż się cała spociłam - czy Was też to tak stresowało? Żadnej radości że zobaczę Maluszka, raczej pragnienie by jak najszybciej było po... -
A1984 wrote:Kiepsko znoszę dziś to USG genetyczne o 19, mega ból głowy, rozstrój żołądka, aż się cała spociłam - czy Was też to tak stresowało? Żadnej radości że zobaczę Maluszka, raczej pragnienie by jak najszybciej było po...
Ja mam tak przed każdym USG - wówczas dodatkowo załącza mi się symptom białego Fartucha a efekt widać w kontrolnym mierzeniu ciśnienia gdzie puls potrafię mieć około 120. Pewnie jak będzie już po - będziesz żałowała, że tak szybko poszło -
A1984 ciężko opisać, to taki bezbolesny skurcz. Ja dopiero podczas tego twardnienia zobaczyłam jaka macica jest już wielka, bo się cała wypięła do przodu i myślałam że mi zaraz rozerwie skórę i wyskoczy
jeśli Tobie zacznie się stawiać (oby jak najpóżniej) napewno to rozpoznasz