X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-coneco-kangoo-2gondole-spacerowka-gratisy-i4906559745.html
    ja mam ten wozek jest wysoki i wogule co sadzicie o nim ???
    zna ktos ta firme i moze mi powiedziec czy sa dobrymi wozkami ja posiadam zielony

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na przywitanie 17 tygodnia... mdłości :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cholernie się podoba ten wózek, ale wiem wiem jest niepraktyczny tylko dla malutkich dzieci i ludzi co nie mają co z kasą robić , nie kupiłabym go sobie bo jest drogi i z kosmosu ale jeśli chodzi o wizualność to jest ekstra. :P widziałam go na blogu u jednej pani.

https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+mima+kobi&newwindow=1&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VT6RVIH0Lsj5UOj8gpAK&ved=0CDsQsAQ&biw=1242&bih=567

Ja narazie się nie rozglądam jeszcze za wózkami, na pewno chce pompowane koła bo taki miałam i był wygodny, chce mieć duży kosz na zakupy, uważam to za niezbędnik bo bede dużo spacerować, musi się składać do małych rozmiarów żeby zmieścić się do auta, mieć dużą gondole i skrętne koła przednie nie wiem narazie co w ogóle jest teraz na rynku i nawet nie chce mi się jeszcze rozglądać, myśle że zacznę od lutego chyba że coś fajnego tu u was podpatrze.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    Ja nie ogarniam tych wózków, firm, nie mam doświadczenia. Muszę je pooglądać na żywo. Jedna koleżanka ma córeczkę, to jej podpytam co używała. Natomiast nasuwa mi się jedno pytanie po przeczytaniu opinii doświadczonych mam o wózkach. Tzn. planowałam kupić 3w1 z fotelikiem. Natomiast niektóre dziewczyny mówiły, że lepiej kupić 2w1 bo spacerówki nie użyjesz praktycznie przez pierwszy rok i lepiej ją kupić oddzielnie po roku dziecku porządną, sama nie wiem .... :O To tyle z moich przemyśleń. Też coś czuję co jakiś czas w brzuchu, nie wiem co to, i zanim się zorientuję że to to, to będą już pewnie spore ruchy, nie mam doświadczenia ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś "skurczowy" dzień :) mi też dziś się strasznie stawia , ale dla nas to jeszcze za wcześnie i jak się będą powtarzać trzeba kontaktować się z lekarzem bo istnieje ryzyko że szyjka będzie się rozwierać :( a doraźnie najlepiej wtedy wziąć nospe i ułożyć się tak żeby skurcz nie napierał na szyjke no i czekać aż przejdzie

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ale ja mam ostatnio durne sny...dziś mi się moi byli faceci śnili, masakra :P

Cieszę się bardzo z dobrych wieści :)

Jeśli chodzi o wózki to ja oglądałam te po 600-1000 zł i jak dla mnie one są jakieś takie plastikowe i mało solidnie zrobione. Uważam że za dobry wózek trzeba jednak dać trochę więcej.

aga mimo jest świetny widziałam go, ale tak jak napisałaś totalnie niepraktyczny i małą ma nawet spacerówkę.

Wczoraj wieczorem sąsiedzi piekli ciasto drożdżowe i tak mi smaka narobili,że zaraz idę do cukierni :)

Miłego dnia!

Katha81 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna no czasem wydaje mi sie ze moge wszystko robic bo dobrze sie czuje ale niestety....jednak trzeba sie oszczedzac zak lekarz zalecil :/

Mi tez sie z wygladu podoba riko nano :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś źle spałam, wstałam z bólem po boku, jakbym jakiś mięsień naciągnęła. Ja leżę to ok ale jak chodzę boli strasznie.... Ciągle coś!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sprawie wózków niestety też jestem kompletnie zielona. Ale mamy jeszcze czas więc myślę, że znajdziemy coś odpowiedniego. Ja dziś nadal czuję lekki skurcz po tym mocnym skurczu łydki poprzedniej nocy. Zaraz idę na spacer więc pewnie kupię jakiś magnez i po drodze pójdę do przychodni zapisać się na USG połówkowe.
    Po za tym czekam na wieści od mojego M kiedy w końcu zaczyna urlop (miał zacząć już w miniony poniedziałek) i kiedy będziemy mogli pojechać do rodziców. Już nie mogę się doczekać;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja uwazam ze gondola jest ok dopoki maluch nie zacznie siadac. i chce sie jej pozbyc jak najszybciej. W moim wozku mozna bedzie oparcie do poziomu ustawic wiec nawet materacyk bede mogla wstawic do spacerowki na plask.

Mi nigdy brzuch nie twardnial i uwazam ze lykanie nospy bez przykazu lekarza to niepotrzebne trucie siebie i dziecka...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim ;/
    ja mam dzisiaj wizytę o 16.45 i wiecie co ostatnio kupiłam sobie wkładki ale nie to co zawsze bo już puste pułki były a nie miałam żadnej wiec kupiłam podobne do tych co używam tylko jakieś zapachowe ładnie pachniały:) ale od kilku dni jak je używam to infekcje załapałam:( piecze mnie mam podrażnione wargi i jak siedzę to mi podrażnia skórę:( dzisiaj powiem gin zeby mi coś dał bo wczoraj wzięłam Lactovaginal ale zero rezultatów:( a od pół roku nie miałam objawów infekcji:( Masakra..

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś kiepsko spałam,ale to też dzięki moim sąsiadom którzy już przed 4 rano urządzają sobie kłótnie :-\
    Z wózków spodobał mi się ten
    http://allegro.pl/wozek-camarelo-sevilla-3w1-maxi-cosi-mimas-gratis-i4868601479.html?no-rwd=1#tabsContent
    Ale nie mam pojęcia jak na żywo się zachowuje,bo narazie tylko w sici przeglądam. Może miała któraś z nim styczność?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć Wszystkim ;/
    ja mam dzisiaj wizytę o 16.45 i wiecie co ostatnio kupiłam sobie wkładki ale nie to co zawsze bo już puste pułki były a nie miałam żadnej wiec kupiłam podobne do tych co używam tylko jakieś zapachowe ładnie pachniały:) ale od kilku dni jak je używam to infekcje załapałam:( piecze mnie mam podrażnione wargi i jak siedzę to mi podrażnia skórę:( dzisiaj powiem gin zeby mi coś dał bo wczoraj wzięłam Lactovaginal ale zero rezultatów:( a od pół roku nie miałam objawów infekcji:( Masakra..

Na twoim miejscu wkładki od razu bym wywalila i nie kupowała zapachowych,bo to właśnie nic dobrego. Są nakrapiane czym a potem właśnie takie efekty.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Na twoim miejscu wkładki od razu bym wywalila i nie kupowała zapachowych,bo to właśnie nic dobrego. Są nakrapiane czym a potem właśnie takie efekty.

Tak właśnie zrobię:( muszę mieć jakieś uczulenie bo mam tak opuchnięte wargi ze nie wiem czy wapno jak bym wypiła to by coś pomogło.. :( Dobrze ze dzisiaj mam wizytę bo bym zwariowała jak by mnie w święta dopadło

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczyny,
    Mam z 6 stron Waszych wiadomości do nadrobienia, kawkę sobie zrobię i siadam do czytania :D Dziś mam USG genetyczne, jest stres.....
    A tymczasem mój brzuch, na duuuużej wypince ale coś tam jest hehe

http://zapodaj.net/2a36105233150.jpg.html

Kikusia, Rozalia, Scintilla, aga87, Katha81, Nieukowa, Evell, zyrcia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta tuż tuż a przede mną wielkie wyzwanie a mianowicie sprzątanie,zakupy,gotowanie :D taki leniuszek się ze mnie zrobił , że ciężko się do tego zabrać . Trudno trzeba to nie ma wyjścia :)
    Będziemy dziś zmieniać firanki i może to być całkiem komiczne w roli mojego K :) ponieważ ja mu będę podpowiadać a on robić :D
    Mam problem co kupić teściowi ... :P

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Czuje taki dyskomfort na dole jakbym miala taki skurcz bezbolesny nie wiem co robic bralam nospe i nic a w pracy siedze

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Wiecie co? Czuje taki dyskomfort na dole jakbym miala taki skurcz bezbolesny nie wiem co robic bralam nospe i nic a w pracy siedze

A masz opcję położenia się na 15 minut na jakiejś kanapie?
    Mi na wszelkie brzuszne ciągnięcia i małe skurcze pomaga ciepła herbata

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam takie dziwne odczucia szczególnie wieczorem jak chce zasnąć to tak jakby ciągnięcie w brzuszku i nie mogę się wtedy ułożyć i na boku źle i na plecach źle jest to 14tydz już też się nie mogę doczekać ruchów dzidziusia

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mo też się podoba wozek Riko nano. Mój mąż chwile nim jeździł i mowil że jest super. Na razie nie kupowalismy, sama chcę go w sklepie przetestować :-)
    Dzisiaj byłam na prenatalnych i z Usg jest wszystko ok, na wyniki krwi trzeba czekać :-) moja dzidzia ze wzrostu jest dwa dni starsza :-) i na razie jest wskazanie na dziewczynkę :-)

Scintilla, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ