X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A proszę bardzo, zdjęcie z przed chwili :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d1e32f4cd5.jpg

No tak mi się wydaje że to chyba kopniaczki tylko jeszcze takie słabo wyczuwalne ;) Jak się najem i leżę na plecach.

Katha81, Joasia:), zapah_ciszy, Viola, Truskaweczka250, Nieukowa, aga87, Rozalia, sss, A1984 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzusio :D

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    A proszę bardzo, zdjęcie z przed chwili :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d1e32f4cd5.jpg

No tak mi się wydaje że to chyba kopniaczki tylko jeszcze takie słabo wyczuwalne ;) Jak się najem i leżę na plecach.
    No bardzo ładny brzuszek i jaki duży u mnie jeszcze mały ale sądzę że jeszcze wszystkie dogoni:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna super brzuchol! Ja sie sieczorem wyciszam i probuje poczuc kopniaki, ale jeszcze za wczesnie jak sadze.

Wracajac do dyskusji o wozkach, chyba wybralam: baby jogger city elite ;)
    Najpierw go skreslilam bo myslalam ze tylko spacerowka, ale jednak sa 2:1.
    O taki o:
    baby-jogger-city-elite-2014-37.jpg

Sista gratuluje wyniku, juz teraz widze ze ryzyko ci zmalalo i wszystko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:46

Sista, Czarnaa94, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki ;)
    Dziś jak leżałam na plecach obczaiłam, że Leoncjo ułożył się po lewej stronie :o widziałam tak lekko spulchnione z tej strony :D Chciałabym już go poczuć, bo na razie tylko strasznie burczy :D Odebrałam wyniki morfologii wszystko okej, mocz też jedynie strzałka w górę jest przy MCHC cokolwiek to oznacza, może któraś wie ?

Byłam dziś u koleżanki, która urodziła Antka 5.12 i nie śmiejcie się :D, ale byłam w szoku, że noworodki są aż tak małe ;o nigdy nie widziałam takiego małego bobaska na żywo, on waży prawie 4 kg a w ciuszkach które już nabyłam pewno by się utopił :o nie wiem sama, jakoś w tych Na dobre i na złe i innych to te dzieci jakieś większe :D :D to ja większe lalki miałam jak byłam mała :D
    Obczajałam też ich wózek, mają Bebetto silvia granatowy i powiem Wam, że jest super ! ładnie się prezentuję i w sumie na żywo wygląda tak "na bogato" :D muszę porównać z tymi co sobie upatrzyłam i jak nie będą fajniejsze to chyba też takie kupie ;)

W czwartek wizyta u gina, ale pewnie bez usg więc Leonidasa ujrzymy zapewne dopiero w styczniu na połówkowym. Nie mam już hajsu na prywatną wizytę, bo te święta mnie wykończyły :D

Nieukowa, Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mchc to stezenie hemoglobiny w krwince. Samo z iebie nic nie znaczy jak reszta jest w normie, jesli jest anemia to pomaga okreslic czego brakuje w organizmie.

Ja z kolei sie boje ze urodze wielkoluda albo mikrusa i ze ciuszki 56 nie beda pasowac. W razie wu kupie tez troche kompletow na 62 i 68 zeby potem z noworodkiem po sklepach nie biegac :)

zyrcia, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nieukowa ;)
    Mój brat ważył 4300g, ja prawie 4000g po urodzeniu :D brat ma teraz prawie 2m, ja 180cm, mój R. 193 cm... nie wiem czy to ma znaczenie przy wadze urodzeniowej, ale jeśli tak to już się boję :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa też kiedyś rozważałam ten wózek ale później troche mnie odstraszyły opinie że trójkołowce są jednak mniej stabilne i są wywrotne. Nie wiem co ty sądzisz? Sprawdzałaś to?

Żyrcia ja Bebetto ogladałam w Smyku i jest super i jest dostępny w takim kolorze jaki ja chcę dokładnie: szary jeans.
    Ja już chyba wszystkie wózki "przeleciałam" ;-)

Nieukowa wrote:
    Czarna super brzuchol! Ja sie sieczorem wyciszam i probuje poczuc kopniaki, ale jeszcze za wczesnie jak sadze.

Wracajac do dyskusji o wozkach, chyba wybralam: baby jogger city elite ;)
    Najpierw go skreslilam bo myslalam ze tylko spacerowka, ale jednak sa 2:1.
    O taki o:
    baby-jogger-city-elite-2014-37.jpg

Sista gratuluje wyniku, juz teraz widze ze ryzyko ci zmalalo i wszystko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:16

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, no widzisz, czyli jednak to nie do końca prawda z tą wywrotnością. A ja odpuściłam bo przeczytałam kilka opinii i się wystraszyłam.

Sista wrote:
    Violu, jakieś 10 lat temu byłam nianą w Wielkiej Brytanii. I jedno z "moich" dzieci miało właśnie trzykołowy Phil&Teds. "Obsługiwałam" go przez 2,5 roku, od 1 do 3,5 roku dziecka. Jak dla mnie: rewelacja i po chodniku i po trawie w parku.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam na szybko powiedzieć, co i jak po USG prenat.

Strachy na lachy, okazało się, że u nas wszystko ok :) NT 1,4 mm, CRL 63,1 mm, czyli odpowiada idealnie wiekowi płodu. Płci lekarz nie chciał określać, bo mówi, że to za wcześnie. Coś tam między nóżkami odstawało, ale powiedział, że na tym etapie to równie dobrze może być przerośnięta łechtaczka, która wygląda jak siusiak. Jak zaczęłam dopytywać to powiedział coś o chłopcu, ale ręki nie dał sobie uciąć ;) W styczniu powinniśmy już wiedzieć.

Ryzyko trisomii 21: 1:17 783, trisomii 18: 1:24 737 i trisomii 13: 1:135 791. Wyniki piękne :)

Narządy wszystkie na swoim miejscu, bez żadnych odchyleń. Jedynie zmartwiłam się kością udową, jakaś taka mała - tylko 7,2 mm i mało uderzeń serca - 154 u/min. Mam nadzieję, że to nie zwiastuje niczego złego.

Nasz bejbik <3
    http://zapodaj.net/images/040a1a7c51da9.png

Dziękuję za Wasze kciuki :*

Nieukowa, Aka81, Alorrene13, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Lili Gratulacje!!! Piękne wyniki :)
    Uderzeniami serca się nie przejmuj. My mamy 153 ud/min i lekarz powiedział, że książkowo :) My kość udową mamy 10,9mm, ale ja mam 176cm, M 186 cm i długie szczupłe nogi :)
    Dobrej nocy :)
    Dzięki Sista :* No my nie za wysocy, ok. 170 ja, a mąż 176. Może taki chudzinek będzie :D

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mega gratulacje ;) to teraz do polowkowego ciesz sie i relaksuj bo wyniki piekne ;)

Co do trojkolowcow to zalezy jaki model, jak osadzony ciezar i jak duze kola. Gadalam z sasiadka na temat tego joggera i jest mega zadowolona, zawsze czula ze maly jest w wozku bezpieczny. ja tez sie nim przejechalam i raczej przy nim zostane. Latwiej na pewno o upadek lekkiej 4kolowej spacerowki do tylu niz tego kloca w bok ;)

lilirose lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Żyrcia, bebetto silvia to też mój faworyt chociaż jeszcze nie miałam okazji zobaczyć go na żywo. Mówisz że fajnie się prezentuje ? to chyba już mnie przekonałaś do reszty :) a zwróciłaś uwagę na gondolę - czy faktycznie jest taka duża czy nas oszukują w opisach ?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)
    a ja jeszcze dziś wizytuje u swojej ginki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Nieukowa też kiedyś rozważałam ten wózek ale później troche mnie odstraszyły opinie że trójkołowce są jednak mniej stabilne i są wywrotne. Nie wiem co ty sądzisz? Sprawdzałaś to?

Żyrcia ja Bebetto ogladałam w Smyku i jest super i jest dostępny w takim kolorze jaki ja chcę dokładnie: szary jeans.
    Ja już chyba wszystkie wózki "przeleciałam" ;-)

Moja córcia jeździła w takim trójkołowcu. Ja bardzo go sobie chwaliłam. Super zwrotny wózek.

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc z ranca.
    Ja dzisiaj rano przed wstaniem polozylam sir na plecach i dotykalam brzucha i wiecie co? Napiela mi sie macica z jednej strony tak jakbym miala juz te skurcze jakiegoś tam alva costam. To moja druga ciążą więc mam porównanie. Nie sadze ze to maluch się tak wypial bo taka gulka się zrobiła.

preg.png[/url]
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Lilirose gratuluje :)
    Monia zycze przyjemnej wizyty u ginki :)

Aghata co to sa za skurcze? Mi tez tak czasem sie robi..2-3 razy mialam juz taka gulke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 08:39

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytaj sobie skorcze Alvareza co prawda wszedzie jest napisane ze pojawiają się po 20 tyg ale mi sie wydaje ze to właśnie to.

Katha81 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczytalam i mysle ze to moze byc to. Ja dzis cala noc zle spalam..pobolewal mnie brzuch i wlasnie takie napiencia mam od poniedzialku. Juz 3 dzis biore nospe. Myslr ze moze to byc od tego ze od kilku dni malo leze i za duzo robie w domu.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chociaż wiadomo rano brzuszek malutki ;) Dopiero później wychodzi :)

A co do wózków to tylko mi się podoba riko nano? :P Tzn on mi się podoba z wyglądu bo się jakoś specjalnie nie zagłębiałam jeszcze w te tematy. Kiedyś myślałam że tylko trójkołowy, żaden inny ale tak jak Viola przeczytałam sporo nieprzychylnych opinii i teraz już sama nie wiem.

Katha mnie też wieczorem bolał brzuch, brałam nospe. Faktycznie u mnie też może to być przez sprzątanie. No to leż więcej kochana! :* Męża do pracy zagoń :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ