Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się ,że przez branie Luteiny mogłam złapać jakiejś infekcji . Parę razy po
czułam szczypanie przy siku ,niekiedy bez i tego też coś lekko szczypie. Kurka wizyta dopiero 30.12. Muszę powiedzieć ,żeby gin zrobiła jakieś badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:16
-
No bakterie wskazują na to że jest infekcja, ale jest ich mało więc szybko się można ich pozbyć
ja cały czas łykam Żuravit i po bakteriach już ani śladu
A reszta wygląda normalnie , nie wiem czemu oznaczyli Ci to wykrzyknikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:20
-
Właśnie nie mam pojęcia skąd biorą się te infekcje
Ja jeszcze nie miałam badanej tarczycy,powinnam się upomnieć ?
A to będzie tron dla naszego okruszkaMuszę się dowiedzieć w końcu kto tam zamieszkuje bo już nie wiem jak mam się zwracać do brzucha
http://krzeselka.com.pl/photos/chicco-polly-magic-krzeselko-3w1-ideal-2986613575.jpg
Mam też parę ubranek , jak zrobię fotki to pokażeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:29
-
Ja nie wiem dlaczego kobietom w ciazy nie robia badan tarczycy. Przeciez ona wplywa na rozwoj intelektualny dziecka. Mi wykryto niedoczynnosc jeszcze przed ciaza. Ponoc bede brac leki do konca zycia a w trakcie ciazy jestem pod stala kontrola endokrynologa.
-
Ale tsh 2.0 jest jak najbardziej w normie w drugim i btrzecim trymestrze liczy się do 3.0 i przedewsxystkim nie robi się samego tsh tylko koniecznie razem z ft4
Lekarze wam karzą robic samo tsh w ciąży? A ft3 ft4 a przeciwciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:46
[/url]
-
Ja miałam najpierw TSH ok. 2,5
Później 3,2. Dopiero przy tym drugim wyniku lekarz zapisała lek EUTHYROX 50 raz dziennie. Miałam robione też FT4. Powiedziała że USG tarczycy w ciąży nie ma sensu, bo wynik nie będzie miarodajny bo tarczyca się zmienia w ciąży. Zobaczymy jak będzie teraz na badaniach po zażywaniu leku. -
Odebrałam wyniki: tsh 2,02
spadło, więc dawka działa, ale pewnie i tak da mi kolejną mocniejszą.
I zaskoczenie:
Mocz - leukocytów brak, bakterie nieliczne, czyli żurawinka i urosept działają
A w krwi za niska hemoglobina i hematokryt mimo, że biorę żelazo i nawet zaczęłam jeść mięso.
Proszę o kciuki, za godzinę usg prenatalne.Katha81, Alorrene13, nadine24, Joasia:), Kikusia, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Katha to TSH jest ok, spokojnie
Mi też endo mówił że do 2,5 w ciąży norma. Mogłoby być lepsze ale nie ma powodów do zmartwień
Ja w styczniu będę robić TSH itd, zobaczymy co mi wyjdzie. Może będę mogła przestać brać euthyrox
Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą/brały Acard. Kiedy Wam lekarze karzą odstawić i czy w ogóle?Katha81 lubi tę wiadomość
-
Łojeju Łojeju ... jak Forum intensywnie działa
Gratuluje wszystkim dziewczyną dobrych wieści od początku tygodnia - My również jesteśmy po dzisiejszym USG - mamy obecnie 10,6 cm. i gigantyczną stopę
Czarnaa94 - ja Acard mam brać do około 30 tygodnia - być może później przełączą mnie na CLEXANE albo na FraxiparineTruskaweczka250, Rozalia, Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Ależ się objadłam naleśników z dżemem, a do tego zimne mleczko...pychota
Katha śliczna ta pozytywka, tylko podobno maluszek jeszcze nie słyszy dźwięków z zewnątrz. No ale na pewno nie zaszkodzi mu puszczać
Odnośnie płci to mój gin mówił, że jego pacjentki które w ciąży wymiotowały miały przeważnie dziewczynki i może coś w tym jest bo ja żadnego spotkania z porcelaną nie zaliczyłam i będzie chłopak:)