X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale numer :( ludzie sa okropni..

Inecsica ja bralam i biore nadal magnez taki do rozpuszczania. Pomaga rowniez na moje bole krzyzowe.

A ja wczoraj kupilam pierwszy raz cos dla dzidziusia :) smoczek, byl w 2paku. Jeden bedzie dla tesciowej pod choinke a drugi zostanie nam oraz prezent dla dzidziusia pod choinke...pozytywke ktora juz teraz bede puszczac mu na dobranoc do brzuszka :) jak bede na kompie to wrzuce fotke

A co do wozka to mi sie bardzo spodobal TAKO CITY MOVE :) jade na swieta do PL to bede go ohladac w sklepie :)

Asia fajnie ze udalo ci sie kupic wozek potak atrakcyjnej cenie :)

Kciukam za wizyty. Ja jeszcze tak dlugo musze czekac na wizyte z usg az do 26.01. :( wczesniej 8.01. Mam tylko polozna

Muniek lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super maluszek :)

Rozalia lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję po długawej nieobecności :) Wczoraj wizyta i wszystko cacy, ale płeć jeszcze nie potwierdzona. A mnie nadal raz na godzinę zmieniają się preferencje co bym wolała :)

Powiem wam, że ja już powoli dochodzę do tego etapu, że często zapominam, że jestem w ciąży :P Na początku było niedowierzanie i cały czas się o tym myślało. A teraz jakoś tak życie się toczy po staremu i dobrze mi z tym :) Ostatnio spotkaliśmy się ze znajomymi i pojawił się pomysł, żeby iść na łyżwy. Ja oczywiście pierwsza do takich rzeczy, a zaraz słyszę od kolegi "ale ty też będziesz jeździła?" - "No a dlaczego nie?" - "przecież jesteś w ciąży" - "a no tak :)". A swoją drogą już nie wiem czy to też nie przesada. Jeździć umiem, nie przewracam się. Nie umiem obiektywnie postawić tej granicy, co jest przegięciem, a co jeszcze nie? Jak myślicie?
    A propos reakcji znajomych to myślałam, że reakcja moich była chamska "Wy?! Nie wyobrażam sobie was jako rodziców, no ale jak tam sobie chcecie", ale widzę, że przy relacji Nieukowej ta historia wymięka :) Ja oczywiście się wkurzyłam i mówię "A to już trzeba być starym i nudnym, żeby dostać zezwolenie na dziecko?". Dodam, że takimi super młodzieniaszkami też już nie jesteśmy, ja mam 26, mąż 32 lata. Chociaż w sercu nadal 18 :D

A tymczasem ja lecę po pączka, bo nie wytrzymię! :P

Alorrene13, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdyby ktoś mi taki tekst rzucił "Wy?! Nie wyobrażam sobie was jako rodziców, no ale jak tam sobie chcecie" to chyba bym w gębę przywaliła!! u nas dzięki bogu wszyscy byli zachwyceni wiadomością że będziemy mieć dziecko. Niektórzy to wręcz wcześniej nam żyć nie dawali i mówili no kiedy w końcu ;-)
    Także naprawdę współczuje takich znajomych!!

Katha ja też właśnie jak będziemy w Pl to mam zamiar w sklepie pooglądać wózki,żeby mieć rozeznanie.A jak mi jakiś spasuje to sobie go później na allegro kupię.Bo narazie nie chce szaleć,bo w lutym przeprowadzka.

Rozalia ja też na moje zdjęcia nie mogę sie napatrzeć i uwierzyć,że z takiego ziarenka dzidzio rośnie.Też czekam z utęsknieniem na pierwsze ruchy,bo narazie czasem ciężko mi pojąć że tam w środku bryka mój brzdąć <3

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena ja też mam skleroze co do mojego stanu :-) i na łyżwy tez miałam ochotę ale to tak jak z jazda samochodem. Możesz jeździć bezpiecznie ale jak się trafi debil i w Ciebie wjedzie to pozamiatane. Ja bym sobie odpuscila bo ryzyko jest spore. Ale wiadomo że to tylko moja opinia :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki dawno mnie nie bylo ale nie mialam internetu :D my 2 tyg bylismy na badaniach prenatalnych okazalo sie ze na styk bo byl to 14 tydzien,wszystko wyszlo wporzadku !!! Rozpoznal nam plec : chlopiec :)))) na ktorego baaaaaardzo liczylismy,i powiem wam ze ja ruchy czuje juz przed 14 tyg,teraz mam 16 tydzien i sa bardziej intensywne ale to juz moja druga ciaza,ktoras z was ma podobnie ? buziakiiiiiiiiiiiiii

Katha81, Alorrene13, Suzanna22, Sista lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek Quinny Moodd biały stelaż 4w 1, bo okazało się, że babeczka ma go razem z bazą do fotelika czego w aukcji nie napisała;) to jeszcze lepsza wiadomość. Kolor natural beż. Gadałam z nią przez tel bardzo fajna. Poprostu teście kupili Quinny a Oni chcieli Stoke ;)
    Jestem bardzo zadowolona bo cena super, a w przesądy nie wierzę. Narazie bedzie u rodziców.
    W trzeciej ciąży chyba ma się wiecej odwagi ;)
    A co to opinii o wózkach, to tak jak ze wszystkim są rożne. My jesteśmy zauroczeni tym wózkiem i kropka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 13:05

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, jakie Wam się podobają wózki? Ja byłam przekonana do Xlandera xa ale jak zobaczyłam brak amortyzacji i wykonanie spacerowki z dykty to zmienilam zdanie. Teraz jestem fanką Riko nano w kolorze malachit. Któraś słyszała coś o tym wózku?

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, Rozalia, do mnie też przez większość czasu nie dociera, może przez to, że nie mam brzuszka. I tak jak pisze Eowena, częściej zapominam, życie toczy się po staremu. Przypominam sobie jak czuję ból cycków, jak coś mnie zakłuje w podbrzuszu albo jak mąż się upiera na wożenie mnie samochodem na każdą wizytę lekarską, bo "w autobusie same zarazki i chorzy ludzie" :D

Marzę, żeby zobaczyć nasze dzieciątko takie duże z twarzyczką i wyraźnymi kończynami ❤

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia to jest cudo wózek, nie wiem jak się sprawuje ale wyglądowo zawsze mi się podobał :)
    Ja pisałam już wcześniej że będę miała x landera move, xa są dużo gorsze.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Alorrene, Rozalia, do mnie też przez większość czasu nie dociera, może przez to, że nie mam brzuszka. I tak jak pisze Eowena, częściej zapominam, życie toczy się po staremu. Przypominam sobie jak czuję ból cycków, jak coś mnie zakłuje w podbrzuszu albo jak mąż się upiera na wożenie mnie samochodem na każdą wizytę lekarską, bo "w autobusie same zarazki i chorzy ludzie" :D

Marzę, żeby zobaczyć nasze dzieciątko takie duże z twarzyczką i wyraźnymi kończynami ❤

To ja jestem jak twój mąż hehe wszędzie widzę zarazki i kaszlących ludzi :P Bez auta ani rusz:)

Zobaczysz na pewno malucha, na tym etapie już widać twarzyczkę i małe rączki, a jak dostaniesz film to jeszcze będziesz się w domu rozczulać jak ja z moim mężem :)

lilirose lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    Czesc dziewczynki dawno mnie nie bylo ale nie mialam internetu :D my 2 tyg bylismy na badaniach prenatalnych okazalo sie ze na styk bo byl to 14 tydzien,wszystko wyszlo wporzadku !!! Rozpoznal nam plec : chlopiec :)))) na ktorego baaaaaardzo liczylismy,i powiem wam ze ja ruchy czuje juz przed 14 tyg,teraz mam 16 tydzien i sa bardziej intensywne ale to juz moja druga ciaza,ktoras z was ma podobnie ? buziakiiiiiiiiiiiiii

Zazdraszam, ja nie czuje i czekam na to z niecierpliwością. Czasem wieczorami ok. 21-23 jak się położę na płasko na plecach z wyprostowanymi nogami to wydaje mi się, że coś tam stuka, plumka, wybija od spodu, ale nie jestem wstanie stwierdzić czy to na pewno to. A to pierwsza ciąża więc zanim nabiorę pewności to pewnie trochę minie.
    Domyślam się, że te które właśnie są w kolejnych ciążach lada moment napiszą, że czują już maluszki :)
    Chciałabym takiego małego kopniaczka na gwiazdkę :)

a poznanie płci jakoś bardzo nie zmienia tej świadomości, że ktoś jest w środku :) Ja wiem, że będzie chłopiec ale dalej trudno mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży bo tam cicho ;)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Zazdraszam, ja nie czuje i czekam na to z niecierpliwością. Czasem wieczorami ok. 21-23 jak się położę na płasko na plecach z wyprostowanymi nogami to wydaje mi się, że coś tam stuka, plumka, wybija od spodu, ale nie jestem wstanie stwierdzić czy to na pewno to. A to pierwsza ciąża więc zanim nabiorę pewności to pewnie trochę minie.
    Domyślam się, że te które właśnie są w kolejnych ciążach lada moment napiszą, że czują już maluszki :)
    Chciałabym takiego małego kopniaczka na gwiazdkę :)

a poznanie płci jakoś bardzo nie zmienia tej świadomości, że ktoś jest w środku :) Ja wiem, że będzie chłopiec ale dalej trudno mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży bo tam cicho ;)

no u mnie wlasnie tak sie to zaczelo,jak leze na plecach nogi wyprostowane to czuje go,wtedy mi sie wbija pod pempek i mam taka smieszna twarda bule na brzuchu :) to sa ruchy :) jak chodze i sie nie skupie to go nie czuje,ale jak sie poloze to zawsze ale nie mecze go zbyt czesto ta pozycja,sporadycznie zeby sie uspokoic 3 razy dziennie na pare sekund sie klade i sie wsluchuje ;)

Z. lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GGosiami sie podobaly riko nano i riko primo ale teraz chce obejzec tako city move. On ma takie fajne okienka z boku :) i gondola mi sie podoba

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w Nano przekonała wysokość na jakiej jest gondola (mój mąż ma 195cm) oraz wielkość gondoli i możliwość podniesienia podglowka dla dziecka. A w tym tako move jest chyba mała gondola ale nie wiem na pewno.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    No właśnie dziewczyny, jakie Wam się podobają wózki? Ja byłam przekonana do Xlandera xa ale jak zobaczyłam brak amortyzacji i wykonanie spacerowki z dykty to zmienilam zdanie. Teraz jestem fanką Riko nano w kolorze malachit. Któraś słyszała coś o tym wózku?
    My ostatnio oglądaliśmy Riko Nono i powiem szczerze, że nas nie zachwycił. Wydawał się nam jakiś taki słaby. Nie mam do niego żadnych konkretnych zarzutów. Po prostu przejechałam nim ze 2 metry i miałam wrażenie, że jeśli wyjechałabym nim na pierwszy lepszy chodnik to by się rozpadł. Ale to był jedyny wózek jaki do tej pory oglądaliśmy więc nie mam porównania z innymi.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez bylam napalona na Xlandera ale po obmacaniu go w sklepie odpuściłam....jesli chodzi o Quinny to niestety ale nie przypadł mi do gustu, szczególnie mini kółka. Przy drugiej córce kupiliśmy cos w tym stylu i nie mam dobrych wspomnień, dziecko podskakuje na najnniejszej dziurze dlatego tym razem idę w pompowane koła. Całe szczęście że ile ludzi tyle opini, inaczej wszyscy jeździliby tymi samymi wózkami, samochodami i ubierali dziewczynki w te same kiecki ;-)

gosi_a wrote:

Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No wlasnie ja tez bylam napalona na Xlandera ale po obmacaniu go w sklepie odpuściłam....jesli chodzi o Quinny to niestety ale nie przypadł mi do gustu, szczególnie mini kółka. Przy drugiej córce kupiliśmy cos w tym stylu i nie mam dobrych wspomnień, dziecko podskakuje na najnniejszej dziurze dlatego tym razem idę w pompowane koła. Całe szczęście że ile ludzi tyle opini, inaczej wszyscy jeździliby tymi samymi wózkami, samochodami i ubierali dziewczynki w te same kiecki ;-)

Xlander to marka i ma kilka modeli. Jaki ogladalas? Bo modele się różnią miedzy soba dość mocno. Nie tylko tej firmy. A sama chcialabym zobaczyc na zywo xlandera x-cite. Jest jednym z moich typów ze wzgledu na lekkosc.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie ogladam tylko w neci i sugeruje sie wygladam i opiniami a tak naprawde to musze obejzec te wozki na zywo zobaczyc jaka jest jakos itd. Po drugie musimy znalezc taki wozek aby pasowal wlasnie do mojego wzrostu (157cm) jak i do meza (187cm) oraz byl lekki.

Z., Inesicia lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha to mamy podobne wymagania :) jak znajdziesz coś spełniającego te warunki to też chetnie się przyjrze :) na razie tez tylko w necie oglądałam.

Katha81 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ