Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa, ale numer
ludzie sa okropni..
Inecsica ja bralam i biore nadal magnez taki do rozpuszczania. Pomaga rowniez na moje bole krzyzowe.
A ja wczoraj kupilam pierwszy raz cos dla dzidziusiasmoczek, byl w 2paku. Jeden bedzie dla tesciowej pod choinke a drugi zostanie nam oraz prezent dla dzidziusia pod choinke...pozytywke ktora juz teraz bede puszczac mu na dobranoc do brzuszka
jak bede na kompie to wrzuce fotke
A co do wozka to mi sie bardzo spodobal TAKO CITY MOVEjade na swieta do PL to bede go ohladac w sklepie
Asia fajnie ze udalo ci sie kupic wozek potak atrakcyjnej cenie
Kciukam za wizyty. Ja jeszcze tak dlugo musze czekac na wizyte z usg az do 26.01.wczesniej 8.01. Mam tylko polozna
Muniek lubi tę wiadomość
-
Ja też się melduję po długawej nieobecności
Wczoraj wizyta i wszystko cacy, ale płeć jeszcze nie potwierdzona. A mnie nadal raz na godzinę zmieniają się preferencje co bym wolała
Powiem wam, że ja już powoli dochodzę do tego etapu, że często zapominam, że jestem w ciążyNa początku było niedowierzanie i cały czas się o tym myślało. A teraz jakoś tak życie się toczy po staremu i dobrze mi z tym
Ostatnio spotkaliśmy się ze znajomymi i pojawił się pomysł, żeby iść na łyżwy. Ja oczywiście pierwsza do takich rzeczy, a zaraz słyszę od kolegi "ale ty też będziesz jeździła?" - "No a dlaczego nie?" - "przecież jesteś w ciąży" - "a no tak
". A swoją drogą już nie wiem czy to też nie przesada. Jeździć umiem, nie przewracam się. Nie umiem obiektywnie postawić tej granicy, co jest przegięciem, a co jeszcze nie? Jak myślicie?
A propos reakcji znajomych to myślałam, że reakcja moich była chamska "Wy?! Nie wyobrażam sobie was jako rodziców, no ale jak tam sobie chcecie", ale widzę, że przy relacji Nieukowej ta historia wymiękaJa oczywiście się wkurzyłam i mówię "A to już trzeba być starym i nudnym, żeby dostać zezwolenie na dziecko?". Dodam, że takimi super młodzieniaszkami też już nie jesteśmy, ja mam 26, mąż 32 lata. Chociaż w sercu nadal 18
A tymczasem ja lecę po pączka, bo nie wytrzymię!Alorrene13, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość
-
No gdyby ktoś mi taki tekst rzucił "Wy?! Nie wyobrażam sobie was jako rodziców, no ale jak tam sobie chcecie" to chyba bym w gębę przywaliła!! u nas dzięki bogu wszyscy byli zachwyceni wiadomością że będziemy mieć dziecko. Niektórzy to wręcz wcześniej nam żyć nie dawali i mówili no kiedy w końcu
Także naprawdę współczuje takich znajomych!!
Katha ja też właśnie jak będziemy w Pl to mam zamiar w sklepie pooglądać wózki,żeby mieć rozeznanie.A jak mi jakiś spasuje to sobie go później na allegro kupię.Bo narazie nie chce szaleć,bo w lutym przeprowadzka.
Rozalia ja też na moje zdjęcia nie mogę sie napatrzeć i uwierzyć,że z takiego ziarenka dzidzio rośnie.Też czekam z utęsknieniem na pierwsze ruchy,bo narazie czasem ciężko mi pojąć że tam w środku bryka mój brzdąć
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Eowena ja też mam skleroze co do mojego stanu
i na łyżwy tez miałam ochotę ale to tak jak z jazda samochodem. Możesz jeździć bezpiecznie ale jak się trafi debil i w Ciebie wjedzie to pozamiatane. Ja bym sobie odpuscila bo ryzyko jest spore. Ale wiadomo że to tylko moja opinia
-
Czesc dziewczynki dawno mnie nie bylo ale nie mialam internetu
my 2 tyg bylismy na badaniach prenatalnych okazalo sie ze na styk bo byl to 14 tydzien,wszystko wyszlo wporzadku !!! Rozpoznal nam plec : chlopiec
))) na ktorego baaaaaardzo liczylismy,i powiem wam ze ja ruchy czuje juz przed 14 tyg,teraz mam 16 tydzien i sa bardziej intensywne ale to juz moja druga ciaza,ktoras z was ma podobnie ? buziakiiiiiiiiiiiiii
Katha81, Alorrene13, Suzanna22, Sista lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyWózek Quinny Moodd biały stelaż 4w 1, bo okazało się, że babeczka ma go razem z bazą do fotelika czego w aukcji nie napisała;) to jeszcze lepsza wiadomość. Kolor natural beż. Gadałam z nią przez tel bardzo fajna. Poprostu teście kupili Quinny a Oni chcieli Stoke
Jestem bardzo zadowolona bo cena super, a w przesądy nie wierzę. Narazie bedzie u rodziców.
W trzeciej ciąży chyba ma się wiecej odwagi
A co to opinii o wózkach, to tak jak ze wszystkim są rożne. My jesteśmy zauroczeni tym wózkiem i kropka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 13:05
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
No właśnie dziewczyny, jakie Wam się podobają wózki? Ja byłam przekonana do Xlandera xa ale jak zobaczyłam brak amortyzacji i wykonanie spacerowki z dykty to zmienilam zdanie. Teraz jestem fanką Riko nano w kolorze malachit. Któraś słyszała coś o tym wózku?
-
Alorrene, Rozalia, do mnie też przez większość czasu nie dociera, może przez to, że nie mam brzuszka. I tak jak pisze Eowena, częściej zapominam, życie toczy się po staremu. Przypominam sobie jak czuję ból cycków, jak coś mnie zakłuje w podbrzuszu albo jak mąż się upiera na wożenie mnie samochodem na każdą wizytę lekarską, bo "w autobusie same zarazki i chorzy ludzie"
Marzę, żeby zobaczyć nasze dzieciątko takie duże z twarzyczką i wyraźnymi kończynami ❤
Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Alorrene, Rozalia, do mnie też przez większość czasu nie dociera, może przez to, że nie mam brzuszka. I tak jak pisze Eowena, częściej zapominam, życie toczy się po staremu. Przypominam sobie jak czuję ból cycków, jak coś mnie zakłuje w podbrzuszu albo jak mąż się upiera na wożenie mnie samochodem na każdą wizytę lekarską, bo "w autobusie same zarazki i chorzy ludzie"
Marzę, żeby zobaczyć nasze dzieciątko takie duże z twarzyczką i wyraźnymi kończynami ❤
To ja jestem jak twój mąż hehe wszędzie widzę zarazki i kaszlących ludziBez auta ani rusz:)
Zobaczysz na pewno malucha, na tym etapie już widać twarzyczkę i małe rączki, a jak dostaniesz film to jeszcze będziesz się w domu rozczulać jak ja z moim mężem
lilirose lubi tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:Czesc dziewczynki dawno mnie nie bylo ale nie mialam internetu
my 2 tyg bylismy na badaniach prenatalnych okazalo sie ze na styk bo byl to 14 tydzien,wszystko wyszlo wporzadku !!! Rozpoznal nam plec : chlopiec
))) na ktorego baaaaaardzo liczylismy,i powiem wam ze ja ruchy czuje juz przed 14 tyg,teraz mam 16 tydzien i sa bardziej intensywne ale to juz moja druga ciaza,ktoras z was ma podobnie ? buziakiiiiiiiiiiiiii
Zazdraszam, ja nie czuje i czekam na to z niecierpliwością. Czasem wieczorami ok. 21-23 jak się położę na płasko na plecach z wyprostowanymi nogami to wydaje mi się, że coś tam stuka, plumka, wybija od spodu, ale nie jestem wstanie stwierdzić czy to na pewno to. A to pierwsza ciąża więc zanim nabiorę pewności to pewnie trochę minie.
Domyślam się, że te które właśnie są w kolejnych ciążach lada moment napiszą, że czują już maluszki
Chciałabym takiego małego kopniaczka na gwiazdkę
a poznanie płci jakoś bardzo nie zmienia tej świadomości, że ktoś jest w środkuJa wiem, że będzie chłopiec ale dalej trudno mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży bo tam cicho
szczesliwamama lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Zazdraszam, ja nie czuje i czekam na to z niecierpliwością. Czasem wieczorami ok. 21-23 jak się położę na płasko na plecach z wyprostowanymi nogami to wydaje mi się, że coś tam stuka, plumka, wybija od spodu, ale nie jestem wstanie stwierdzić czy to na pewno to. A to pierwsza ciąża więc zanim nabiorę pewności to pewnie trochę minie.
Domyślam się, że te które właśnie są w kolejnych ciążach lada moment napiszą, że czują już maluszki
Chciałabym takiego małego kopniaczka na gwiazdkę
a poznanie płci jakoś bardzo nie zmienia tej świadomości, że ktoś jest w środkuJa wiem, że będzie chłopiec ale dalej trudno mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży bo tam cicho
no u mnie wlasnie tak sie to zaczelo,jak leze na plecach nogi wyprostowane to czuje go,wtedy mi sie wbija pod pempek i mam taka smieszna twarda bule na brzuchuto sa ruchy
jak chodze i sie nie skupie to go nie czuje,ale jak sie poloze to zawsze ale nie mecze go zbyt czesto ta pozycja,sporadycznie zeby sie uspokoic 3 razy dziennie na pare sekund sie klade i sie wsluchuje
Z. lubi tę wiadomość
[/url]
-
gosi_a wrote:No właśnie dziewczyny, jakie Wam się podobają wózki? Ja byłam przekonana do Xlandera xa ale jak zobaczyłam brak amortyzacji i wykonanie spacerowki z dykty to zmienilam zdanie. Teraz jestem fanką Riko nano w kolorze malachit. Któraś słyszała coś o tym wózku?
-
No wlasnie ja tez bylam napalona na Xlandera ale po obmacaniu go w sklepie odpuściłam....jesli chodzi o Quinny to niestety ale nie przypadł mi do gustu, szczególnie mini kółka. Przy drugiej córce kupiliśmy cos w tym stylu i nie mam dobrych wspomnień, dziecko podskakuje na najnniejszej dziurze dlatego tym razem idę w pompowane koła. Całe szczęście że ile ludzi tyle opini, inaczej wszyscy jeździliby tymi samymi wózkami, samochodami i ubierali dziewczynki w te same kiecki
gosi_a wrote:No właśnie dziewczyny, jakie Wam się podobają wózki? Ja byłam przekonana do Xlandera xa ale jak zobaczyłam brak amortyzacji i wykonanie spacerowki z dykty to zmienilam zdanie. Teraz jestem fanką Riko nano w kolorze malachit. Któraś słyszała coś o tym wózku?Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:No wlasnie ja tez bylam napalona na Xlandera ale po obmacaniu go w sklepie odpuściłam....jesli chodzi o Quinny to niestety ale nie przypadł mi do gustu, szczególnie mini kółka. Przy drugiej córce kupiliśmy cos w tym stylu i nie mam dobrych wspomnień, dziecko podskakuje na najnniejszej dziurze dlatego tym razem idę w pompowane koła. Całe szczęście że ile ludzi tyle opini, inaczej wszyscy jeździliby tymi samymi wózkami, samochodami i ubierali dziewczynki w te same kiecki
Xlander to marka i ma kilka modeli. Jaki ogladalas? Bo modele się różnią miedzy soba dość mocno. Nie tylko tej firmy. A sama chcialabym zobaczyc na zywo xlandera x-cite. Jest jednym z moich typów ze wzgledu na lekkosc.Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ja na razie ogladam tylko w neci i sugeruje sie wygladam i opiniami a tak naprawde to musze obejzec te wozki na zywo zobaczyc jaka jest jakos itd. Po drugie musimy znalezc taki wozek aby pasowal wlasnie do mojego wzrostu (157cm) jak i do meza (187cm) oraz byl lekki.
Z., Inesicia lubią tę wiadomość