X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z jedzeniem moreli bardzo mi się podoba, ale do soku z pomidorów chyba jeszcze nie dorosłam. Raczej go nie przełknę.
    U nas święta też miały wyglądać trochę inaczej. W 2 dzień świąt mamy chrzest siostrzenicy i chrzciny miały być u moich rodziców, szwagier zdecydował jednak że chrzciny będą u niego. Siostra z mężem i Małą mieszkają za granicą stąd takie zamieszanie. Pewnie wigilię też spędzą u szwagra. Trochę nas to zdenerwowało, ale jakby to powiedział mój 4-letni bratanek "Ciocia, ale nic".

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata no właśnie mój teść też ma raka płuc i tak jak piszesz wykryty za późno...Palił całe życie po paczce dziennie i niestety taki jest efekt...No cóż jedyne co mi zostaje to wspierać męża i starać się nie denerwować...Lecę na spacerek.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciukam za same dobre wieści :D

Evell, Sista lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia lubię oczywiście post z tego powodu, że Cię popieram i rozumiem, a nie z powodu choroby. Z powodu teścia bardzo mi przykro i trzymam mocno kciuki za niego. Mamie może się odmieni, szkoda by było nie spędzić Świąt razem. A co do szwagierki, no daj spokój, cały miesiąc po ślubie i nie zaszli - szok ! A teraz i tak jej się udało ... no ale coż... miłego spacerku, oby pomógł :*

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie też od tygodnia smutna wiadomość. U szwagierki mojej mamy zdiagnozowany rak na obydwóch płucach. Tak palaczka od zawsze marki "klubowe @ plus sama odrywała filtr bo za słabe. Szkoda bardzo bo ma 19 letniego chorego syna i 10 córkę. Ech palacze nie dadzą sobie powiedzieć nic, kwitując wędzone dłużej się trzyma

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Odebralam wyniki morfologii i mam pytania domNieukowej pewnie bedziesz wiedzialamskadnte nieprawidlowowci

WBC 10, 97 norma 4-10
    NEUT 8,31 norma 1.8-7.7
    EO 0.09 norma 0.12-0.24
    BASO 0.01 norma 0.02-0.04

Co to moze znaczyc?

Z tego co widzę to twoje wyniki są ok sama bym takie chciała mieć :) masz tylko neutrofile troche podwyzszone
    ja znów mam dużo ponad norme WBC 13,0 norma 4-10.Neut 9,6 norma od 2,0-7,0 zresztą ja mam zawsze wysokie zobaczymy co lekarz na to powie. Jak ktoś sie zna to niech sie wypowie.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia współczuję złych wieści ;(

Co do szwagierki, to ludzie potrafią wyjśc na najgorszych sukin*ynów jak im hormony biją do głowy - ja zerwałam kontakty ze znajomymi a sytuacja była taka: umówiliśmy się na piwo, bo dawno się nie widzieliśmy. My i oni długo się staraliśmy (my rok z hakiem, oni prawie 3 lata). No i akurat zaszłam i się dowiedziałam niedługo przed spotkaniem. Spotkaliśmy się i przed wejściem do knajpy mój mąż mówi że ja nie piję. Bez żadnego komentarza. Kumpela się rozpłakała, powiedziała że idzie do domu, a jej facet trzasnął mi przed nosem drzwiami w knajpie, zwyzywał od najgorszych i życzył żebym nie donosiła tej ciąży. Tydzień później poroniłam.
    Od tamtej pory nie chcę tego człowieka widzieć na oczy, zresztą jego dziewczyny też nie... Zero przepraszam, nic.

W każdym razie - Życzę ci Rozalia, żeby jednak nie sprawdziły się najgorsze prognozy. A szwagierka jeszcze będzie się chciała z tobą spotykać, nic tak nie łączy w rodzinie jak wychowanie dziecka :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WBC 10, 97 norma 4-10
    NEUT 8,31 norma 1.8-7.7
    EO 0.09 norma 0.12-0.24
    BASO 0.01 norma 0.02-0.04

Aghata nie masz się czym przejmować - to są w zasadzie zupełnie dobre wyniki :)
    W ciąży te parametry mogą lekko odskakiwać od norm dla nieciężarnych, dlatego nie traktowałabym tych norm jako wyroczni.
    WBC - białe krwinki, Neutr, Eo, Baso - typy białych krwinek.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to byc tez przez dość liczne bakterie w moczu ktore mi wyszły?

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa czytam i nie wierzę własnym oczom!! Co jest nie tak z tymi ludzmi ku**a!! Aż się krew gotuje!! Ja rozumiem może być przykro,bo jak człowiek tyle czasu stara się o dziecko to można zwariować,ale z drugiej strony trzeba umieć dzielić szczęście innych jeżeli im sie w końcu uda. SZOK!!

Rozalia przykro mi bardzo,takie wieści to jest coś okropnego! A szwgierke olej po prostu!! Ty się nie denerwuj bo maleństwo potrzebuje spokój :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa od Twojej historii normalnie ciary mnie przechodzą, co za chamstwo ! Przepraszam dziewczyny, ale jak wczoraj usłyszałam w tv historię że syn zamordował wraz ze swoją dziewczyną rodziców, to aż po prostu nie mogę w to uwierzyć. Mamę która go urodziła zadźgał nożem, co się dzieje w tych czasach, nie chce psioczyć i truć no ale to jest jakaś masakra :(

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam z rana :)

Kochane kciukam za Wasze dzisiejsze wizyty!! :)

I kolejny raz potwierdza się, że jestem szalona ;) Kupiliśmy wczoraj i tu uwaga szokujące wiadomości .....wózek dla malutkiej :)
    Ale, dla usprawiedliwienia się przed samą sobą, to głupio było nie skorzystać z fajnej oferty. Na Allegro babeczka sprzedawała nowy wózek właśnie taki jaki chcieliśmy za polowe ceny. Jeszcze w kartonie, bo teście ją uszczęśliwili a Ona chce inny. Wiem, że to za wcześniej ale z drugiej strony co ma być to bedzię i już. A tak najdroższy zakup za nami :) . Cena internetowa zestawu w tym kolorze 3w1 to od 3600 a my kupiliśmy za 1890 z przesyłką i jeszcze, rownież nowa parasolka.
    Aukcje wystawiła przed północą, więc moje późne przeglądanie Allegro przyniosło korzyści :)

To gratuluje zakupu, ja tez wczoraj widziałam wózek w internecie taki jaki mi się podoba i w dobrym kolorze za ponad polowe ceny bo używany, ale nie odwazylam się jeszcze nic z tym robić, będziemy jeszcze czekać. Dlatego staram się oglądać jak najmniej takich ogłoszeń bo tylko kusza ;)
    A jaki wózek kupiliscie ?

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, dziękuję za wsparcie :*

Joasia, gratuluję zakupu :*

Rozalia, przykre wieści, współczuję :(

Nieukowa, czytam i otwieram oczy ze zdumienia. Masakra jakaś, co za ludzie... :/

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Nieukowa twoja historia to już przechodzi wszelkie pojęcie, no ale moja szwagierka nie pierwszy raz się w ten sposób zachowała także myślę że w kwestii naszych relacji nic się nie zmieni. Tym bardziej że mieszkamy 300 km od siebie i to akurat plus bo widuje ją kilka razy w roku.
    Muniek teraz to ją konkretnie oleje, bo zawsze chciałam dla dobra relacji przymykać oko ale ile można. Ja też mam uczucia i wymagam szacunku.
    Allorene też o tym słyszałam i myślę że tacy ludzi są po prostu chorzy, nikt o zdrowych zmysłach nie zabije. Ale patrząc co się dzieje teraz na tym świecie to czasami mnie przerażenie ogarnia...

Muniek lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz .... kobietki pierwszy raz weszłam na allegro podejrzeć wózki, po tym jak Joasia napisała że kupiła... Tego jest multum ! Jest strasznie dużo tanich wózków, w czym te za 500-1000 zł są gorsze od tych za 2500-3000 szok duża różnica, o tym chyba ze sprzedawcą wózków muszę pogadać, ale będę podglądać modele które polecacie. Joasiu napisz o jaki model chodzi, bo nie napisałaś a jestem ciekawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:58

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby trochę odbiec od czarnych myśli przedstawiam mojego synia i jego przeobrażenie z dosłownie małej fasolki do małego człowieczka, bo jeszcze nie miałam okazji chwalić się usg :)

nmrshjpzl1dt_t.jpg

Alorrene13, Nieukowa, Katha81, Muniek, Viola, aga87, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, mój mąż niby taki światły człowiek, a nie chce nic dla dziecka kupować "żeby nie zapeszyć". Sam chce wybrać wózek, ale nie chce tego robić teraz... Pytam go "w takim razie kiedy, może w 30 tygodniu a może dzień przed porodem na szybko?" A on bezradnie rozkłada ręce, że "nie wie, ale jeszcze nie teraz". Widać że się bidak męczy trochę z tym moim poprzednim poronieniem i że wciąż nie może uwierzyć że TAM w brzuchu jest jego żywe dziecko :P

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ale synio super ❤ ciągle nie mogę wyjść z podziwu, jak z takiej fasolki rośnie ciałko i buźka :) w którym tc. robiłaś ostatnią fotę?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że do mnie do końca też nie może dotrzeć, że będę mamusią, cieszę się bardzo, ale chyba jak już będą ruchy i z 20-30 cm to uwierzę hehe, no i mieć tą świadomość czy syn czy córka też już sporo zmienia.

Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dla mnie to pokazuje jakim cudem jest nowe życie, ze zlepka komórek do małego człowieka. Szok :) Ostatnie było w 12t5d.
    Do mnie tak samo ciężko dociera że w brzuchu mam małego, pewnie ruchy to zmienią :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ