X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę męża przycisnąć, żeby zaczął wybierać ten wózek, bo nie chcę zostać ostatnia :P

Co do wózków na pompowanych kołach, to przypomniało mi się, jak kiedyś wybrałyśmy się z koleżanką i z jej dzieckiem-nówką na spacer. Chwaliła się jaki wózek bajerancki kupili, jakie on ma funkcje i w ogóle cycuś malina. I mówi:

-I ma koła pompowane na dętki! A nie jakieś tam piankowe!
    -Fajnie, a masz przy sobie zapasową dętkę, albo pompkę?
    -Nie...

Koniec historii :D

Z., Katha81, lilirose, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc na niekotre wózki sporo się czeka jeśli sie chce np. Jakis kolor czy sa sprowadzane wiec warto zrobic orient wczesniej. No i ja chcialabym kupic na tyle wczesniej zeby mi nie wiem jakaś taka nowością nie zalatywal tylko troche wywietrzal czy tez przeszedl domowymi zapachami :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamietam który akurat oglądaliśmy, jakiś w Smyku. Po oglądnięciu na żywo odpadł również Maxi Cosi Mura 4, i stwierdziłam że dużo bym zaryzykowala kupując wózek bez "macania" a tak chciała zrobić. Jestem po prostu szalona ale dobrze ze czasami mój mąż jest rozsądniejszy ode mnie. Jednak takie rzeczy trzeba sprawdzić na żywo.
    Z. wrote:
    Xlander to marka i ma kilka modeli. Jaki ogladalas? Bo modele się różnią miedzy soba dość mocno. Nie tylko tej firmy. A sama chcialabym zobaczyc na zywo xlandera x-cite. Jest jednym z moich typów ze wzgledu na lekkosc.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK Z dam znac jak COS znajde :)

Z. lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    To ja jestem jak twój mąż hehe wszędzie widzę zarazki i kaszlących ludzi :P Bez auta ani rusz:)

Zobaczysz na pewno malucha, na tym etapie już widać twarzyczkę i małe rączki, a jak dostaniesz film to jeszcze będziesz się w domu rozczulać jak ja z moim mężem :)
    Hehe, ja też widzę zarazki, ale na blatach, dłoniach, itd. A przed ciążą nie miałam takiej schizy ;) Teraz myję co chwile ręce jak robię jedzenie, otwieram lodówkę, pogłaszczę psa. Pewnie to przez to, że nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a poza tym teraz panują różne wirusy i boję się, że coś złapie.

Mam nadzieję, że zobaczę. Schizuje, że coś może być nie tak, bo nie widać brzuszka, a waga stoi w miejscu.

Ja nie mam pojęcia jaki wózek brać. Wiem tylko, że musi być lekki, bo nie chcę targać ciężarów po schodach, że ma mieć pompowane koła i być do 2 tys. No i kolor chcę neutralny, najlepiej szary z ciemniejszymi wstawkami, żeby był dobry dla drugiego dziecka w przyszłości.

Ma ktoś jakiś pomysł? :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:28

Rozalia lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, ja przy dwójce moich dzieci miałam głęboki wózek na pompowanych kołach i nie pamiętam zebyśmy je kiedykolwiek pompowali....przy wózkach przeciwnie do rowerów nie ucieka tak powietrze no i są 4 koła a nie 2 no j obciążenie jest duuuużo mniejsze, tak więc pompka nie jest niezbędna na spacerze ;-)

Eowena wrote:
    Chyba muszę męża przycisnąć, żeby zaczął wybierać ten wózek, bo nie chcę zostać ostatnia :P

Co do wózków na pompowanych kołach, to przypomniało mi się, jak kiedyś wybrałyśmy się z koleżanką i z jej dzieckiem-nówką na spacer. Chwaliła się jaki wózek bajerancki kupili, jakie on ma funkcje i w ogóle cycuś malina. I mówi:

-I ma koła pompowane na dętki! A nie jakieś tam piankowe!
    -Fajnie, a masz przy sobie zapasową dętkę, albo pompkę?
    -Nie...

Koniec historii :D

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja na razie ogladam tylko w neci i sugeruje sie wygladam i opiniami a tak naprawde to musze obejzec te wozki na zywo zobaczyc jaka jest jakos itd. Po drugie musimy znalezc taki wozek aby pasowal wlasnie do mojego wzrostu (157cm) jak i do meza (187cm) oraz byl lekki.
    U mnie też musi być lekki bo nie mamy windy a mieszkamy na 2 piętrze i musi pasować do wzrostu (ja mam 152 cm, a M 186 cm)

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Eowena, ja przy dwójce moich dzieci miałam głęboki wózek na pompowanych kołach i nie pamiętam zebyśmy je kiedykolwiek pompowali....przy wózkach przeciwnie do rowerów nie ucieka tak powietrze no i są 4 koła a nie 2 no j obciążenie jest duuuużo mniejsze, tak więc pompka nie jest niezbędna na spacerze ;-)

Viola, bardzo możliwe, ja tam się nie znam i nie upieram :) Mimo to jakoś mnie to wtedy rozśmieszyło :)

Viola lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj pierwszy zakup dla maluszka :)

http://zapodaj.net/efa0d5a30ca2c.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:44

Muniek, Truskaweczka250, Z., Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja pierwsza proba wstawienia zdjecia na forum...nie wyszlo ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    A to moj pierwszy zakup dla maluszka :)

http://zapodaj.net/efa0d5a30ca2c.jpg.html

Przesłodki misio <3

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)
    Ja od samego rana mam bojowe nastawienie że szok..ale już nie chce mi sie pisać i ponownie się nad tym denerwować:) Przyszły mi spodnie ciążowe które zamówiłam i jestem z nich zadowolona bo tylko miałam czarne spodnie z podniesionym stanem i tylko w nich jest mi dobrze a czas na coś ciążowego;) bo w leginsach i dresach ciążowych nie bee śmigała w Święta hehe:). Jutro może przyjdzie następna paczuszka prezent dla A dobrze że ma drugie zmiany to go nie będzie chociaż może kurier przywieźć przedpołudniem...:/

Jutro tez mam wizytę na 16.45.

Co do wózków to ja mam upatrzony model podobają mi się Retro:) ale jeszcze nie będę biegać po sklepach za jego zakupem dużo czasu jeszcze oby z dzidzią do końca było ok bo nigdy nic nie wiadomo..

szczesliwamama lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozytywka. Od wczoraj puszczam ja na dobranoc brzuszkowi :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie też musi być lekki bo nie mamy windy a mieszkamy na 2 piętrze i musi pasować do wzrostu (ja mam 152 cm, a M 186 cm)

Ja na 4 mieszkam :-) U mnie podstawą będzie lekkość :-)

Nieukowa pamiętam Twoją historię chyba jeszcze z tematu poronień, masakra. U nas było mniej drastycznie ale przy 1 ciąży usłyszałam, od 1 laski na imprezce u nas: " eeee tam teraz każda porania"!!! Laska do tej pory nie widzi w tym niczego złego, kontakt z mojej strony jest 0. Ludzie już tacy są.

Rozalia przykro mi z powodu teścia i szwagierki :-( Mam nadzieję, że spacerek troszkę pomógł.

Rozalia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    To pozytywka. Od wczoraj puszczam ja na dobranoc brzuszkowi :)

Moja mama wczoraj kupiła taką pozytywkę- choinkę świecącą, i mówi do mnie: Za rok niuni na święta będzie grać i migać :-) Babcia zaczyna zakupy ;-)

Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede puszczac ja juz teraz do konca ciazy a zwlaszcza w 3 trymestrze bo dzieci po urodzeniu pamietaja i mam nadzieje ze bedzie sie potem przy niej wyciszac :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wam sie dziwie ze nie chcecie miec kontaktu po takich slowach. Tez bym nie chciala. Wogole nierozumie ja mozna tak ciezarnej powiedziec :/ ludzie sa okropni

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o wózkach to my będziemy mieli ten , już czeka na maluszka :D

http://i4.dobramama.pl/c1d15e0f2146b7c69cc7a03ee07465c4/wozek-gleboko-spacerowy-x-lander-xa-3in1-rocky-2010-42564.jpg

Tak z innej beczki HELP ME PLEASE GIRLS !! :D

Ciała ketonowe nieobecne < 5 mg/dl !
    Urobilinogen w normie < 1 mg/dl !
    Leukocyty 0-2 wpw 0-4 wpw !
    Bakterie liczne nieliczne !

Wypisałam to co było z wykrzyknikiem , oczywiście nie wiem co to znaczy . Coś ktoś wie ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:09

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pozytywka śliczna ;-) chyba sobie też jakąś kupie i będę puszczać do brzuszka.Ja generalnie jestem fanką pozytywek :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia ja niestety nie znam sie za bardzo na wynikach :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ