Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę męża przycisnąć, żeby zaczął wybierać ten wózek, bo nie chcę zostać ostatnia :P

Co do wózków na pompowanych kołach, to przypomniało mi się, jak kiedyś wybrałyśmy się z koleżanką i z jej dzieckiem-nówką na spacer. Chwaliła się jaki wózek bajerancki kupili, jakie on ma funkcje i w ogóle cycuś malina. I mówi:

-I ma koła pompowane na dętki! A nie jakieś tam piankowe!
    -Fajnie, a masz przy sobie zapasową dętkę, albo pompkę?
    -Nie...

Koniec historii :D

Z., Katha81, lilirose, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc na niekotre wózki sporo się czeka jeśli sie chce np. Jakis kolor czy sa sprowadzane wiec warto zrobic orient wczesniej. No i ja chcialabym kupic na tyle wczesniej zeby mi nie wiem jakaś taka nowością nie zalatywal tylko troche wywietrzal czy tez przeszedl domowymi zapachami :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamietam który akurat oglądaliśmy, jakiś w Smyku. Po oglądnięciu na żywo odpadł również Maxi Cosi Mura 4, i stwierdziłam że dużo bym zaryzykowala kupując wózek bez "macania" a tak chciała zrobić. Jestem po prostu szalona ale dobrze ze czasami mój mąż jest rozsądniejszy ode mnie. Jednak takie rzeczy trzeba sprawdzić na żywo.
    Z. wrote:
    Xlander to marka i ma kilka modeli. Jaki ogladalas? Bo modele się różnią miedzy soba dość mocno. Nie tylko tej firmy. A sama chcialabym zobaczyc na zywo xlandera x-cite. Jest jednym z moich typów ze wzgledu na lekkosc.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK Z dam znac jak COS znajde :)

Z. lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    To ja jestem jak twój mąż hehe wszędzie widzę zarazki i kaszlących ludzi :P Bez auta ani rusz:)

Zobaczysz na pewno malucha, na tym etapie już widać twarzyczkę i małe rączki, a jak dostaniesz film to jeszcze będziesz się w domu rozczulać jak ja z moim mężem :)
    Hehe, ja też widzę zarazki, ale na blatach, dłoniach, itd. A przed ciążą nie miałam takiej schizy ;) Teraz myję co chwile ręce jak robię jedzenie, otwieram lodówkę, pogłaszczę psa. Pewnie to przez to, że nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a poza tym teraz panują różne wirusy i boję się, że coś złapie.

Mam nadzieję, że zobaczę. Schizuje, że coś może być nie tak, bo nie widać brzuszka, a waga stoi w miejscu.

Ja nie mam pojęcia jaki wózek brać. Wiem tylko, że musi być lekki, bo nie chcę targać ciężarów po schodach, że ma mieć pompowane koła i być do 2 tys. No i kolor chcę neutralny, najlepiej szary z ciemniejszymi wstawkami, żeby był dobry dla drugiego dziecka w przyszłości.

Ma ktoś jakiś pomysł? :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:28

Rozalia lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, ja przy dwójce moich dzieci miałam głęboki wózek na pompowanych kołach i nie pamiętam zebyśmy je kiedykolwiek pompowali....przy wózkach przeciwnie do rowerów nie ucieka tak powietrze no i są 4 koła a nie 2 no j obciążenie jest duuuużo mniejsze, tak więc pompka nie jest niezbędna na spacerze ;-)

Eowena wrote:
    Chyba muszę męża przycisnąć, żeby zaczął wybierać ten wózek, bo nie chcę zostać ostatnia :P

Co do wózków na pompowanych kołach, to przypomniało mi się, jak kiedyś wybrałyśmy się z koleżanką i z jej dzieckiem-nówką na spacer. Chwaliła się jaki wózek bajerancki kupili, jakie on ma funkcje i w ogóle cycuś malina. I mówi:

-I ma koła pompowane na dętki! A nie jakieś tam piankowe!
    -Fajnie, a masz przy sobie zapasową dętkę, albo pompkę?
    -Nie...

Koniec historii :D

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja na razie ogladam tylko w neci i sugeruje sie wygladam i opiniami a tak naprawde to musze obejzec te wozki na zywo zobaczyc jaka jest jakos itd. Po drugie musimy znalezc taki wozek aby pasowal wlasnie do mojego wzrostu (157cm) jak i do meza (187cm) oraz byl lekki.
    U mnie też musi być lekki bo nie mamy windy a mieszkamy na 2 piętrze i musi pasować do wzrostu (ja mam 152 cm, a M 186 cm)

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Eowena, ja przy dwójce moich dzieci miałam głęboki wózek na pompowanych kołach i nie pamiętam zebyśmy je kiedykolwiek pompowali....przy wózkach przeciwnie do rowerów nie ucieka tak powietrze no i są 4 koła a nie 2 no j obciążenie jest duuuużo mniejsze, tak więc pompka nie jest niezbędna na spacerze ;-)

Viola, bardzo możliwe, ja tam się nie znam i nie upieram :) Mimo to jakoś mnie to wtedy rozśmieszyło :)

Viola lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj pierwszy zakup dla maluszka :)

http://zapodaj.net/efa0d5a30ca2c.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:44

Muniek, Truskaweczka250, Z., Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja pierwsza proba wstawienia zdjecia na forum...nie wyszlo ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    A to moj pierwszy zakup dla maluszka :)

http://zapodaj.net/efa0d5a30ca2c.jpg.html

Przesłodki misio <3

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)
    Ja od samego rana mam bojowe nastawienie że szok..ale już nie chce mi sie pisać i ponownie się nad tym denerwować:) Przyszły mi spodnie ciążowe które zamówiłam i jestem z nich zadowolona bo tylko miałam czarne spodnie z podniesionym stanem i tylko w nich jest mi dobrze a czas na coś ciążowego;) bo w leginsach i dresach ciążowych nie bee śmigała w Święta hehe:). Jutro może przyjdzie następna paczuszka prezent dla A dobrze że ma drugie zmiany to go nie będzie chociaż może kurier przywieźć przedpołudniem...:/

Jutro tez mam wizytę na 16.45.

Co do wózków to ja mam upatrzony model podobają mi się Retro:) ale jeszcze nie będę biegać po sklepach za jego zakupem dużo czasu jeszcze oby z dzidzią do końca było ok bo nigdy nic nie wiadomo..

szczesliwamama lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozytywka. Od wczoraj puszczam ja na dobranoc brzuszkowi :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie też musi być lekki bo nie mamy windy a mieszkamy na 2 piętrze i musi pasować do wzrostu (ja mam 152 cm, a M 186 cm)

Ja na 4 mieszkam :-) U mnie podstawą będzie lekkość :-)

Nieukowa pamiętam Twoją historię chyba jeszcze z tematu poronień, masakra. U nas było mniej drastycznie ale przy 1 ciąży usłyszałam, od 1 laski na imprezce u nas: " eeee tam teraz każda porania"!!! Laska do tej pory nie widzi w tym niczego złego, kontakt z mojej strony jest 0. Ludzie już tacy są.

Rozalia przykro mi z powodu teścia i szwagierki :-( Mam nadzieję, że spacerek troszkę pomógł.

Rozalia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    To pozytywka. Od wczoraj puszczam ja na dobranoc brzuszkowi :)

Moja mama wczoraj kupiła taką pozytywkę- choinkę świecącą, i mówi do mnie: Za rok niuni na święta będzie grać i migać :-) Babcia zaczyna zakupy ;-)

Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede puszczac ja juz teraz do konca ciazy a zwlaszcza w 3 trymestrze bo dzieci po urodzeniu pamietaja i mam nadzieje ze bedzie sie potem przy niej wyciszac :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wam sie dziwie ze nie chcecie miec kontaktu po takich slowach. Tez bym nie chciala. Wogole nierozumie ja mozna tak ciezarnej powiedziec :/ ludzie sa okropni

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o wózkach to my będziemy mieli ten , już czeka na maluszka :D

http://i4.dobramama.pl/c1d15e0f2146b7c69cc7a03ee07465c4/wozek-gleboko-spacerowy-x-lander-xa-3in1-rocky-2010-42564.jpg

Tak z innej beczki HELP ME PLEASE GIRLS !! :D

Ciała ketonowe nieobecne < 5 mg/dl !
    Urobilinogen w normie < 1 mg/dl !
    Leukocyty 0-2 wpw 0-4 wpw !
    Bakterie liczne nieliczne !

Wypisałam to co było z wykrzyknikiem , oczywiście nie wiem co to znaczy . Coś ktoś wie ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:09

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pozytywka śliczna ;-) chyba sobie też jakąś kupie i będę puszczać do brzuszka.Ja generalnie jestem fanką pozytywek :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia ja niestety nie znam sie za bardzo na wynikach :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ