Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ja wg wizyty miesiąc temu miałam termin na 25 czerwca a wg dziś na 20 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Trzymam kciuki !! Wizytę będziesz już miała w 17 tygodniu, to już Ci chyba musi pokazać co ma między nogami ;)

Mam nadzieję że się uda bardzo byśmy chcieli wiedzieć przed świętami jak się uda żeby tylko dzidziuś współpracował :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja ja wg wizyty miesiąc temu miałam termin na 25 czerwca a wg dziś na 20 :)
    Ja też widziałam po usg że termin się przesuwa ale jak pytałam giną to powiedział że nie zmieniamy że ten co był pierwszy no zobaczymy kiedy dzidziuś wybierze:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja też widziałam po usg że termin się przesuwa ale jak pytałam giną to powiedział że nie zmieniamy że ten co był pierwszy no zobaczymy kiedy dzidziuś wybierze:)
    nooooo zawsze może mu się tak podobać w brzuszku, że nie będzie chciał wyjść :P

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca nie mamy imienia, bo nic nam się jakoś szczególnie nie podoba, a dla dziewczynki myślimy o Lili :)

Sista, Truskaweczka250, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dla córeczki Helena, dla synka - jak pisałam, nie wiem ale chyba Stefan lub Tymek ;-)

U mnie bedzie dla dziewczynki Kaja lub Helenka :) a dla chlopczyka Stefan lub Xavier :)

A1984 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

A i dzieki za porady w sprawie farbowania wlosow. Pojechalam do innego fryzjera i bylo to samo. Jakos nie odwazylam sie zafarbowac. Tylko podcielam wlosy.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuję od początku ciąży normalnie, bo czytałam i tak mi mówili lekarze, że tylko opary są szkodliwe (głównie dla nas) a sama farba nie. Farbować powinno się we w miarę przewiewnym miejscu. Odpada ciasna łazienka bez dobrej wentylacji.

Lecę spać, spróbuję zasnąć żeby jutro na prenatalnym nie straszyć ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista koniecznie daj znać po wizycie czy maleństwo zdradzilo płeć bo ja mam jutro prenatalne a jesteśmy w podobnym okresie ciąży :-)
    co do imion u mnie będzie Zuzia lub Kuba aczkolwiek Tymon też mi się podoba ale mąż się nie zgodził :-)
    Ja ostatnio byłam u fryzjerki i rozmawialyśmy o farbowaniu i powiedziała że na wiosnę użyje czegoś delikatniejszego niż zawsze.

U mnie dziś pełnią szczęścia bo zbilam cukier na czczo z 103 do 75 :-) taka mała rzecz a cieszy :-)

Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Kochane kciukam za Wasze dzisiejsze wizyty!! :)

I kolejny raz potwierdza się, że jestem szalona ;) Kupiliśmy wczoraj i tu uwaga szokujące wiadomości .....wózek dla malutkiej :)
    Ale, dla usprawiedliwienia się przed samą sobą, to głupio było nie skorzystać z fajnej oferty. Na Allegro babeczka sprzedawała nowy wózek właśnie taki jaki chcieliśmy za polowe ceny. Jeszcze w kartonie, bo teście ją uszczęśliwili a Ona chce inny. Wiem, że to za wcześniej ale z drugiej strony co ma być to bedzię i już. A tak najdroższy zakup za nami :) . Cena internetowa zestawu w tym kolorze 3w1 to od 3600 a my kupiliśmy za 1890 z przesyłką i jeszcze, rownież nowa parasolka.
    Aukcje wystawiła przed północą, więc moje późne przeglądanie Allegro przyniosło korzyści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:04

Magda_lena88, Nieukowa, Rozalia, nick nieaktualny, Muniek, Katha81, Sista lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili powodzenia;)
    Dziś obudziłam się w nocy i złapał mnie taki skurcz łydki, że ściany drapałam. Obudziłam M żeby go rozmasował i po chwili przeszło, ale jeszcze do teraz mam wrażenie, że go czuję. Kiedyś (jakieś 8-10 lat temu) zdarzały mi się takie skurcze i powodem był chyba niedobór magnezu. Bierzecie w ciąży jakiś magnez? Po wstaniu sprawdziłam i w moich witaminach jest tylko 24% ZDS magnezu.
    Pisałyście wczoraj o bólu głowy. U mnie w ubiegłym tygodniu ból był niemalże codziennie. Myślałam, że zwariuję. Teraz jest lepiej chociaż taki lekki nudzący ból często odczuwam.
    gosi_a super wynik;)

A1984, lilirose lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia masz prawdopodobnie niedobór magnezu. Tak miałam w poprzedniej ciąży i mój gin przepisywał mi dodatkowy magnez. I po paru dniach wszystko wróciło do normy a magnez brałam do końca ciąży.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja magnez brałam przed ciążą i w ciąży też biorę .. właśnie na często nocne "skurcze" nóg..a po za tym lekarz ginekolog nawet zalecał mi magnez rano i wieczorem na wyciszenie :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze najlepszy jest Adpargin bo to nie tylko niedobór magnezu ale również potasu powoduje skurcze.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena lekarz zalecił Ci jakiś konkretny magnez czy po prostu jakikolwiek preparat?
    aghata dziękuję;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:27

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Magda_lena lekarz zalecił Ci jakiś konkretny magnez czy po prostu jakikolwiek preparat?
    aghata dziękuję;)
    jakikolwiek :) ja biorę taki "najtańszy" z apteki z wit B6 :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ines: polecam jedzenie moreli i picie soku z pomidorów albo warzywnego :) U mnie te cud magnezy w tabletkach zawsze się kiepsko wchłaniały, ale od kiedy zaczęłam dodatkowo pić takie soki 1-2x w tygodniu i podgryzać morele przestały mi drgać powieki i pożegnałam skurcze łydek :P

Widzę że wrócił temat płci - ja nie znam swojej z USG ale prawdopodobnie będzie chłopiec- koleżanki z laboratorium senetycznego mi zrobiły badanie z mojej krwi na chromosom Y i wyszedł, ale słabiutki więc się wahają. Ale mam w piątek wizytę u gina z dobrym usg i smykałką do zdjęć 3D więc a nuż mi powie :P

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Gratuluję udanych wizyt i kciukam za kolejne !
    Ja też nie znam płci. Idę w sobotę do gina, będziemy kończyć 15 tydzień, ale nie wiem czy doktorka jest skora do wskazywania płci i czy maleństwo pokaże co tam ma ;) Hmmm podświadomie nastawiam się na chłopca mam imię, a z drugiej strony na przekór czuję że to jednak dziewczyna będzie i tu imię jest nie wybrane ;) zobaczymy ... też już bym chciała wiedzieć po Świętach (wyprzedaże :D ) Miłego Dnia :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja po dobrze przespanej nocy :)
    No ale reszta już nie jest taka udana...Moja mama strzeliła wczoraj focha i nie chce spędzać świąt z rodziną.Na nic tłumaczenia. Normalnie paranoja. A do tego mojemu teściowi zdiagnozowali nowotwór i lekarze dają mu mało czasu...Modlę się żeby żył jak najdłużej, ale niestety choroba jest już bardzo zaawansowana. Przepraszam że wam smęce, ale jakoś muszę to z siebie wyrzucić bo mąż i tak ma sporo na głowie...
    Do tego okazało się że moja szwagierka też jest w ciąży (będzie miesiąc różnicy między dzieciakami) i jakoś nie potrafię się z tego cieszyć, bo ona na wieść o mojej ciąży z ironią powiedziała "zajebiście, ja też bym chciała i wyszła". Spowodowane to było frustracją bo byli już miesiąc po ślubie i ona nadal nie zaszła. No cały jeden cykl i taka podłość bo brat będzie miał dziecko. Chyba muszę iść na spacer bo mam za dużo negatywnych myśli w głowie :/

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące, będzie dobrze!:)

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia doskonale cie rozumiem rak w rodzinie to jest cos ojropnego a często jest tak ze chory dowiaduje się za późno i wtedy tylko leczą paliatywnie, moja tescowa zmarla na raka płuc, okropna choroba, cale życie prawie palila, leżała w szpitalu chorób płuc gdzie na dziedzińcu nie bylo miejsca na trawie bez peta i palacze beda mi wmawiac ze palenie nie zabija.

Idź na spacer, zrelaksuj się, twoja dzidzia w brzuszku potrzebuje spokoju.

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ