X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ja wg wizyty miesiąc temu miałam termin na 25 czerwca a wg dziś na 20 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Trzymam kciuki !! Wizytę będziesz już miała w 17 tygodniu, to już Ci chyba musi pokazać co ma między nogami ;)

Mam nadzieję że się uda bardzo byśmy chcieli wiedzieć przed świętami jak się uda żeby tylko dzidziuś współpracował :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja ja wg wizyty miesiąc temu miałam termin na 25 czerwca a wg dziś na 20 :)
    Ja też widziałam po usg że termin się przesuwa ale jak pytałam giną to powiedział że nie zmieniamy że ten co był pierwszy no zobaczymy kiedy dzidziuś wybierze:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja też widziałam po usg że termin się przesuwa ale jak pytałam giną to powiedział że nie zmieniamy że ten co był pierwszy no zobaczymy kiedy dzidziuś wybierze:)
    nooooo zawsze może mu się tak podobać w brzuszku, że nie będzie chciał wyjść :P

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca nie mamy imienia, bo nic nam się jakoś szczególnie nie podoba, a dla dziewczynki myślimy o Lili :)

Sista, Truskaweczka250, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dla córeczki Helena, dla synka - jak pisałam, nie wiem ale chyba Stefan lub Tymek ;-)

U mnie bedzie dla dziewczynki Kaja lub Helenka :) a dla chlopczyka Stefan lub Xavier :)

A1984 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

A i dzieki za porady w sprawie farbowania wlosow. Pojechalam do innego fryzjera i bylo to samo. Jakos nie odwazylam sie zafarbowac. Tylko podcielam wlosy.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuję od początku ciąży normalnie, bo czytałam i tak mi mówili lekarze, że tylko opary są szkodliwe (głównie dla nas) a sama farba nie. Farbować powinno się we w miarę przewiewnym miejscu. Odpada ciasna łazienka bez dobrej wentylacji.

Lecę spać, spróbuję zasnąć żeby jutro na prenatalnym nie straszyć ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista koniecznie daj znać po wizycie czy maleństwo zdradzilo płeć bo ja mam jutro prenatalne a jesteśmy w podobnym okresie ciąży :-)
    co do imion u mnie będzie Zuzia lub Kuba aczkolwiek Tymon też mi się podoba ale mąż się nie zgodził :-)
    Ja ostatnio byłam u fryzjerki i rozmawialyśmy o farbowaniu i powiedziała że na wiosnę użyje czegoś delikatniejszego niż zawsze.

U mnie dziś pełnią szczęścia bo zbilam cukier na czczo z 103 do 75 :-) taka mała rzecz a cieszy :-)

Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Kochane kciukam za Wasze dzisiejsze wizyty!! :)

I kolejny raz potwierdza się, że jestem szalona ;) Kupiliśmy wczoraj i tu uwaga szokujące wiadomości .....wózek dla malutkiej :)
    Ale, dla usprawiedliwienia się przed samą sobą, to głupio było nie skorzystać z fajnej oferty. Na Allegro babeczka sprzedawała nowy wózek właśnie taki jaki chcieliśmy za polowe ceny. Jeszcze w kartonie, bo teście ją uszczęśliwili a Ona chce inny. Wiem, że to za wcześniej ale z drugiej strony co ma być to bedzię i już. A tak najdroższy zakup za nami :) . Cena internetowa zestawu w tym kolorze 3w1 to od 3600 a my kupiliśmy za 1890 z przesyłką i jeszcze, rownież nowa parasolka.
    Aukcje wystawiła przed północą, więc moje późne przeglądanie Allegro przyniosło korzyści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:04

Magda_lena88, Nieukowa, Rozalia, Aka81, Muniek, Katha81, Sista lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili powodzenia;)
    Dziś obudziłam się w nocy i złapał mnie taki skurcz łydki, że ściany drapałam. Obudziłam M żeby go rozmasował i po chwili przeszło, ale jeszcze do teraz mam wrażenie, że go czuję. Kiedyś (jakieś 8-10 lat temu) zdarzały mi się takie skurcze i powodem był chyba niedobór magnezu. Bierzecie w ciąży jakiś magnez? Po wstaniu sprawdziłam i w moich witaminach jest tylko 24% ZDS magnezu.
    Pisałyście wczoraj o bólu głowy. U mnie w ubiegłym tygodniu ból był niemalże codziennie. Myślałam, że zwariuję. Teraz jest lepiej chociaż taki lekki nudzący ból często odczuwam.
    gosi_a super wynik;)

A1984, lilirose lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia masz prawdopodobnie niedobór magnezu. Tak miałam w poprzedniej ciąży i mój gin przepisywał mi dodatkowy magnez. I po paru dniach wszystko wróciło do normy a magnez brałam do końca ciąży.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja magnez brałam przed ciążą i w ciąży też biorę .. właśnie na często nocne "skurcze" nóg..a po za tym lekarz ginekolog nawet zalecał mi magnez rano i wieczorem na wyciszenie :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze najlepszy jest Adpargin bo to nie tylko niedobór magnezu ale również potasu powoduje skurcze.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena lekarz zalecił Ci jakiś konkretny magnez czy po prostu jakikolwiek preparat?
    aghata dziękuję;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:27

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Magda_lena lekarz zalecił Ci jakiś konkretny magnez czy po prostu jakikolwiek preparat?
    aghata dziękuję;)
    jakikolwiek :) ja biorę taki "najtańszy" z apteki z wit B6 :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ines: polecam jedzenie moreli i picie soku z pomidorów albo warzywnego :) U mnie te cud magnezy w tabletkach zawsze się kiepsko wchłaniały, ale od kiedy zaczęłam dodatkowo pić takie soki 1-2x w tygodniu i podgryzać morele przestały mi drgać powieki i pożegnałam skurcze łydek :P

Widzę że wrócił temat płci - ja nie znam swojej z USG ale prawdopodobnie będzie chłopiec- koleżanki z laboratorium senetycznego mi zrobiły badanie z mojej krwi na chromosom Y i wyszedł, ale słabiutki więc się wahają. Ale mam w piątek wizytę u gina z dobrym usg i smykałką do zdjęć 3D więc a nuż mi powie :P

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Gratuluję udanych wizyt i kciukam za kolejne !
    Ja też nie znam płci. Idę w sobotę do gina, będziemy kończyć 15 tydzień, ale nie wiem czy doktorka jest skora do wskazywania płci i czy maleństwo pokaże co tam ma ;) Hmmm podświadomie nastawiam się na chłopca mam imię, a z drugiej strony na przekór czuję że to jednak dziewczyna będzie i tu imię jest nie wybrane ;) zobaczymy ... też już bym chciała wiedzieć po Świętach (wyprzedaże :D ) Miłego Dnia :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja po dobrze przespanej nocy :)
    No ale reszta już nie jest taka udana...Moja mama strzeliła wczoraj focha i nie chce spędzać świąt z rodziną.Na nic tłumaczenia. Normalnie paranoja. A do tego mojemu teściowi zdiagnozowali nowotwór i lekarze dają mu mało czasu...Modlę się żeby żył jak najdłużej, ale niestety choroba jest już bardzo zaawansowana. Przepraszam że wam smęce, ale jakoś muszę to z siebie wyrzucić bo mąż i tak ma sporo na głowie...
    Do tego okazało się że moja szwagierka też jest w ciąży (będzie miesiąc różnicy między dzieciakami) i jakoś nie potrafię się z tego cieszyć, bo ona na wieść o mojej ciąży z ironią powiedziała "zajebiście, ja też bym chciała i wyszła". Spowodowane to było frustracją bo byli już miesiąc po ślubie i ona nadal nie zaszła. No cały jeden cykl i taka podłość bo brat będzie miał dziecko. Chyba muszę iść na spacer bo mam za dużo negatywnych myśli w głowie :/

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące, będzie dobrze!:)

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia doskonale cie rozumiem rak w rodzinie to jest cos ojropnego a często jest tak ze chory dowiaduje się za późno i wtedy tylko leczą paliatywnie, moja tescowa zmarla na raka płuc, okropna choroba, cale życie prawie palila, leżała w szpitalu chorób płuc gdzie na dziedzińcu nie bylo miejsca na trawie bez peta i palacze beda mi wmawiac ze palenie nie zabija.

Idź na spacer, zrelaksuj się, twoja dzidzia w brzuszku potrzebuje spokoju.

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ