X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też lekkie mdłości. A w pracy dziś mamy szkolenie i catering i jak patrzę na to ciasto i kanapki to nie daję rady :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie.
    Wszystko jest okejowo. Zdziwiły mnie tylko wyniki morfologii: jestem na pograniczu anemii... Szok! Od wielu lat honorowo oddaję krew, ostatni raz w sierpniu (jeszcze przed ciążą), wyniki zawsze wzorowe, a tu proszę... Na szczęście z moczem wszystko bardzo dobrze.
    Gineks zbadał mnie, pobrał również wymaz na cytologię. USG nie robił. Powiedział, że widzimy się za trzy tygodnie i wtedy zrobi mi zdjęcia malucha i nagra bicie serduszka.
    Trochę mi łyso, bardzo chciałam zobaczyć już moją fasolinkę - nie wiem czy nie iść prywatnie. Mój gineks zapewnia mnie, że wszytko jest okej.
    Poza tym, w związku z brakiem mdłości i innych objawów, kupiłam sobie nowy stanik na poczet rosnących piersi. 75DD :D :D :D

Viola, Nieukowa, Aka81, Inesicia lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, Lauda super wiadomości :-) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie.
    Wszystko jest okejowo. Zdziwiły mnie tylko wyniki morfologii: jestem na pograniczu anemii... Szok! Od wielu lat honorowo oddaję krew, ostatni raz w sierpniu (jeszcze przed ciążą), wyniki zawsze wzorowe, a tu proszę... Na szczęście z moczem wszystko bardzo dobrze.
    Gineks zbadał mnie, pobrał również wymaz na cytologię. USG nie robił. Powiedział, że widzimy się za trzy tygodnie i wtedy zrobi mi zdjęcia malucha i nagra bicie serduszka.
    Trochę mi łyso, bardzo chciałam zobaczyć już moją fasolinkę - nie wiem czy nie iść prywatnie. Mój gineks zapewnia mnie, że wszytko jest okej.
    Poza tym, w związku z brakiem mdłości i innych objawów, kupiłam sobie nowy stanik na poczet rosnących piersi. 75DD :D :D :D

Nie chwal się tym brakiem mdłości, bo ja też się tak podniecałam :D a teraz leże blada jak ściana :D
    Ile już litrów krwi oddałaś ;> Załapujesz się już na zasłużonego dawcę ;> Bo wiesz, że wtedy w żadnych kolejkach nie czekasz ;)?
    To jak Ci nie robił USG to może oni tak wszyscy robią i dlatego mój kazał przyjść dopiero 23go?

lauda lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super dziewczyny!! Inesicia zazdroszczę ci serduszka:-)pozytywnie oczywiście:-) a ty Lauda teraz mi podpadłaś! cąłe życie miałam kompleksy z powodu bycia Tereską (z tyłu deska z przodu deska) a ty tak po prostu idziesz i kupujesz cyckonosz 75DD! NO NIE, podpadziocha ;-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No to super dziewczyny!! Inesicia zazdroszczę ci serduszka:-)pozytywnie oczywiście:-) a ty Lauda teraz mi podpadłaś! cąłe życie miałam kompleksy z powodu bycia Tereską (z tyłu deska z przodu deska) a ty tak po prostu idziesz i kupujesz cyckonosz 75DD! NO NIE, podpadziocha ;-)
    haha :D ja mam to samo :D Teraz mam już B i Radżi ciągle chcę dotknąć :D

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, ja to nawet chciałabym odwalić jakieś rzyganko - ot tak, bym się poczuła jak ciężarna matka polka ;)

Viola, wierz mi, urosną Ci bimbałki mleczne, że aż się zdziwisz. Zawsze zazdrościłam dziewczynom z mniejszymi biustami - można kupić stanik do wyboru do koloru, najwyżej pushaka i już... W ciąży piersi pięknie się zaokrąglą i urosną. A ja co mam powiedzieć? Wiesz jaki to ciężar? Przybyło mi na wadze prawie pół kilo i to widać na moich cycach. A na stare lata co? Zwis i koniec. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałam ponad 10. Nie wiem czy to są już jakieś odznaki czy co... W moim mieście jeżdżę za darmoszke busami.

A co do USG, to właśnie wyczytałam, że o ile ciąża rozwija się prawidłowo, co można stwierdzić po wynikach bety i pozostałych badaniach laboratoryjnych, to usg powinno wykonać się po ukończeniu 10 tc., bo wtedy mija najniebezpieczniejszy okres zwany zarodkowym. Choć nie ma dowodów na szkodliwość USG dla zarodka, to często lekarze nie chcą wykonywać badania przed 11 tc. Ot takie mądrości wyczytałam... No i teraz sama nie wiem co o tym sądzić.
    zyrcia wrote:
    Nie chwal się tym brakiem mdłości, bo ja też się tak podniecałam :D a teraz leże blada jak ściana :D
    Ile już litrów krwi oddałaś ;> Załapujesz się już na zasłużonego dawcę ;> Bo wiesz, że wtedy w żadnych kolejkach nie czekasz ;)?
    To jak Ci nie robił USG to może oni tak wszyscy robią i dlatego mój kazał przyjść dopiero 23go?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Oddałam ponad 10. Nie wiem czy to są już jakieś odznaki czy co... W moim mieście jeżdżę za darmoszke busami.

A co do USG, to właśnie wyczytała, że o ile ciąża rozwija się prawidłowo, co można stwierdzić po wynikach bety i pozostałych badaniach laboratoryjnych, to usg powinno wykonać się po ukończeniu 10 tc., bo wtedy mija najniebezpieczniejszy okres zwany zarodkowym. Choć nie ma dowodów na szkodliwość USG dla zarodka, to często lekarze nie chcą wykonywać badania przed 11 tc. Ot takie mądrości wyczytała... No i teraz sama nie wiem co o tym sądzić.

No to leć do placówki PCK i wyrabiaj legitymację zasłużonego, bo to od 5 litrów przysługuję ;) Na nic nie czekasz, w aptekach nie czekasz. Ja po wypadku musiałam mieć rehabilitację,poszłam się umówić, spodziewałam się, że będę czekać jakieś pół roku a tu mi tego samego dnia proponowali :o ;)

Co do usg to 23go będę sępić i nie ma, że nie, to już będzie początek 9tc więc ma robić bez gadania ;D

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda znam ten ból...też zawsze chciałam mieć mniejsze piersi, aktualnie mam 75D (zgodnie z tabelą Triumpha), strach pomyśleć co będzie później.

Z takimi cyckami to ani biegać, ani skakać...Przyjaciółka ma mały biust, idzie do pierwszego lepszego sklepu czy na targ, kupuje stanik za 20 zł i super, a dla mnie na targu same babcine, w sklepach za 150 zł ;/ żyć nie umierać ;D

Poszlam na tą betę, wynik dzisiaj wieczorem ;p

lauda lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale super wieści macie!!! Gratulacje!!!
    Kiedyś jak szukałam różnych info to wyczytałam, że USG nie szkodzi, ale maluszki strasznie tego nie lubią!!! Więc nie potrzebnie denerwować te nasze kropki. Do mojego poprzedniego gina ganiałam co tydzień w początkowej fazie ciąż i nie pomogło... obecny, cóż od ostatniego USG (5tc+0d) po potwierdzeniu, że jest pęcherzyk, powiedział - kolejna wizyta za 3 tygodnie! Pierwsza myśl, on zwariował, albo ja zwariuję!!! Dziś siedzę, trochę nerwowa, ale nie sprawdzam, czy pęcherzyk nie za mały, czy zarodek już powinien być, jeśli tak to jaki duży, a serduszko to od dziś, czy od jutra i takie tam... Tylko pozytywne myślenie, przynajmniej w większej części czasu :-) Ale do 23go to chyba jednak zwariuję!!!

PS. Kochane dziewczyny, podpowiedzcie jak zrobić takie piękne suwaczki ciąży jak wy macie?

Nieukowa lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG tutaj link ;)
    http://fajnamama.pl/suwaczki/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, to my wygląda na to,że rodzimy razem :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja chce mieć duże i już Invision-Board-France-377.gif Nie powiem teraz tez mi sporo urosły, I ŁADNIE SIĘ ZAOKRĄGLIŁY, W SUMIE TO BYŁABYM NAWET Z TAKICH ZADOWOLONA JAKBYM MIAŁA JE NA STAŁE ;-)
    lauda wrote:
    Zyrcia, ja to nawet chciałabym odwalić jakieś rzyganko - ot tak, bym się poczuła jak ciężarna matka polka ;)

Viola, wierz mi, urosną Ci bimbałki mleczne, że aż się zdziwisz. Zawsze zazdrościłam dziewczynom z mniejszymi biustami - można kupić stanik do wyboru do koloru, najwyżej pushaka i już... W ciąży piersi pięknie się zaokrąglą i urosną. A ja co mam powiedzieć? Wiesz jaki to ciężar? Przybyło mi na wadze prawie pół kilo i to widać na moich cycach. A na stare lata co? Zwis i koniec. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:34

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, kliknij poprostu w któryś, który Ci się podoba i z automatu przeniesie Cię na stronę suwaczków.

P.S. Narobiłyście mi smaku tymi gołąbkami. Robię na obiad faszerowaną paprykę. :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roba, jak chcesz mieć suwaczek to po prostu klikasz na ten który ci się podoba i przeniesie cie na stronę tego suwaczka i tam sobie skonfigurujesz jaki będziesz chciała.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info! Następny wpis, oby już z suwaczkiem :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam w knajpie na tym rosole, bleeee, woda z maggi, bo myślałam ze do domu nie dojadę a kelnera zagryzę ze tak długo każe czekać. Moj mąż dojechał do mnie i mimo ze rosół był do niczego to pożarłam swój i jego....oczywiście później juz nic nie zjadłam do końca dnia i czułam się jak sie czułam ale zaspokoiłam zwierzęcą ochotę na rosół...dzisiaj nic mi się nie chce...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, że jak strona wygeneruje Ci link do Twojego suwaczka, to musisz go skopiować, a następnie na stronie Belly wejść w ustawenia -> społeczność i w miejscu gdzie masz podpis umieścić .....twój adres suwaczka :D
    RobaG wrote:
    Dziękuję za info! Następny wpis, oby już z suwaczkiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, wiesz że za mną też chodził smak na rosół i myślałam o Tobie kiedy zastnawiałam się w jakiej knajpie ja mogłabym zjeść. Ale zaraz sobie pomyślałam też, że w sumie rosół to pewnie na niedzielę gotują i w czwartek mogę zastać stary, albo mrożony... I tym sposobem postanowiłam poczekać do niedzieli ;)
    Viola wrote:
    A ja wczoraj byłam w knajpie na tym rosole, bleeee, woda z maggi, bo myślałam ze do domu nie dojadę a kelnera zagryzę ze tak długo każe czekać. Moj mąż dojechał do mnie i mimo ze rosół był do niczego to pożarłam swój i jego....oczywiście później juz nic nie zjadłam do końca dnia i czułam się jak sie czułam ale zaspokoiłam zwierzęcą ochotę na rosół...dzisiaj nic mi się nie chce...

Viola lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ