X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mi nawet nie chodzi o serduszko. |Wiem, że mogłam go nie widzieć bo jest wcześnie.
    Ufam temu lekarzowi. A on powiedział, że nie tego się spodziewał na tym etapie.
    Emocje powoli opadają chociaż jak o tym myślę to lzy lecą. Boję się. Jedno już straciłam. Nie chcę powtórki.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Mi nawet nie chodzi o serduszko. |Wiem, że mogłam go nie widzieć bo jest wcześnie.
    Ufam temu lekarzowi. A on powiedział, że nie tego się spodziewał na tym etapie.
    Emocje powoli opadają chociaż jak o tym myślę to lzy lecą. Boję się. Jedno już straciłam. Nie chcę powtórki.

Nie stresuj sie bo tez wpływa na maluszka.. różne są przypadki ale nic nie mówił ze jest zagrożenie wiec nie myśl tak będzie dobrze:) trzymam kciuki <3

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka to normalne że się boisz, ale mi się zdaje że on może nie do końca pomyślał co mówi, nie wiedział że Cię wystraszy. Zdziwił się, ale skoro pytał o bliźniaki to chyba pozytywnie :) Spokojnie kochana, nie dziwię Ci się że się wystraszyłaś. Moim zdaniem większy zarodek raczej nie świadczy o czymś złym, może ciąża jest starsza :) Uszy do góry, będzie dobrze ;)

Viola lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka znalazłam w necie co oznacza hbd. To oznacza tydzień ciąży wiec twoj gin wypatrzyl jakiś "obiekt" ktory moze byc zarodkiem, ale ze jest spory jak na etap w jakim jesteś to pewnie podejrzewa ciążę bluźniaczą:-) a wiesz ze ja u siebie też taki scenariusz rozważałam, bo też b.wczesnie pokazał się zarodek? Mówimy oczywiście o ciąży bliźniaczej jednojajowej....

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem naprawdę co mam myśleć. Nie chcę sobie robić nadziei. On najpierw sugerował ciążę starszą o miesiąc która się nie rozwija tak jak powinna! ale to niemożliwe. Chyba nie. Wszystkie objawy mam od teraz. Wcześniej kompletnie nic.

Ale dziękuję Wam. Trochę mnie uspokoiłyście.

A wiecie co z tą twardą macicą? Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.

Viola a Ty już wiesz czy jest jedno dzieciątko czy dwa?

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka to jest tylko taka moja teoria spiskowa z tymi bliźniakami bo moj gin tez patrzył z niedowierzaniem w monitor no bo 5t0d to troche wczesnie jak na zarodek, wiec pomyślałam ze moze z tego dużego zarodka zrobią się dwa;-) a jesli chodzi o macicę to nie mam pojęcia czemu jest twarda, a szukalas w necie?

Aka81 wrote:
    Nie wiem naprawdę co mam myśleć. Nie chcę sobie robić nadziei. On najpierw sugerował ciążę starszą o miesiąc która się nie rozwija tak jak powinna! ale to niemożliwe. Chyba nie. Wszystkie objawy mam od teraz. Wcześniej kompletnie nic.

Ale dziękuję Wam. Trochę mnie uspokoiłyście.

A wiecie co z tą twardą macicą? Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.

Viola a Ty już wiesz czy jest jedno dzieciątko czy dwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:49

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka czytałam w google i twwarda macica to nie częsty, ale zdarzający sie przypadek. Wypowiadały się mamy więc wszystko było dobrze :)

Tobie w USG doliczył tygodnie, mnie odjął, choć się dogadamy i będzie cacy ;)

Viola lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście pod moją nieobecność ;) Ale wszystko grzecznie przeczytałam i nadrobiłam.
    Ja miałam dzisiaj fantastyczny dzień! Jestem pełna dobrej energii, chętnie się z każdą z Was podzielę. Przytulam każdą i trzymam kciuki za nas wszystkie!
    Ja do gina idę jutro. Słowa Czarnej mam jako motto ;)
    Czarnaa94 wrote:
    Dlatego nie ma sensu wyszukiwać w sobie jakichś objawów. Co ma być to będzie i my nie mamy na to za bardzo wpływu. Jedynie taki, że stres i ten strach ogromnie szkodzi fasolce. Także pozytywne myślenie przede wszystkim! Głowa do góry :)

Viola, Z., Czarnaa94, Nieukowa, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie kolejnego słonecznego dnia. Dziś o 11 mam wizytę i już nie mogę się doczekać. Musi być dobrze. Nic innego nie biorę pod uwagę;)
    lauda trzymam też kciuki za Cibie;)

Z., Nieukowa, Viola lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki, u mnie też pięknie, słoneczko świeci.
    Inesicia, trzymam kciuki i pisz od razu po wizycie czy chłopczyk czy dziewczynka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 08:51

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wy do ginów, a ja poszłam sobie dziś na betę. A co :)
    Miałam do zrobienia toxo przed wizytą u gina więc miałam pretekst :) Wieczorem lub jutro rano zobaczymy, czy coś u mnie faktycznie rośnie :D

Jak będzie w 1000-cach to nie robię repety, jak poniżej 500 to zrobię w poniedziałek jeszcze raz, a jak pomiędzy 500 a 1000 to sama jeszcze nie wiem :P

W każdym razie dzień ładny i mam powera do pracy po tym zastrzyku adrenaliny jak zobaczyłam igłę :P

Viola lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa, no i za Laudę trzymam kciuki oczywiście!! no i Nieukowa za twoją betę....cholera jak ja będę dzisiaj pracować jak muszę trzymać za was kciuki bedzie_ok.gif

Nieukowa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam za wszystkie kciuki.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam życzyć Wam pogodnego weekendu <3 <3
    odpoczywajcie <3 :)
    Ja hcg z krwi robiłam 3 razy (ten 3 raz tylko dlatego, że lekarz kazał) teraz czekam na poniedziałkową wizytę :) i jestem ciekawa czy uda się wypatrzeć na USG jakąś kropeczkę <3 - od tak takie marzenie :) choć zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie na większą wizję niż pęcherzyk :P
    Trzymajcie się cieplutko :)

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!! nareszcie piątek :-) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę udanego weekendu :-)

Viola lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i ja się melduję :-) Piąteczek, Piątunio :-) w końcu.
    Inesicia daj znać po wizycie co i jak :-) Trzymam kciuki!!!!

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane jak tam mija dzionek? u mnie zapracowanie wczoraj po wizycie u gina byłam na zakupach i kupiłam kapustę i dzisiaj od 8 r zabrałam sie za robienie gołąbków z kiełbasa i sosem jogutrowo-pomidorowym:) i niedawno skończyłam, teraz padam ze zmęczenia bo nogi mnie tak bolą, ale już od dawna chodziły za mną gołąbki:)

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudy straszne, dzisiaj siedzę w pracy sama. Zdecydowałam, pójdę na jedną betę, i do mojej gin w środę.

Powiedziałam o tym mojemu mężowi, powiedział, że to nie głupi pomysł. Do tego wypadałoby mojej wcześniejszej gin jakoś podziękować, bo dzięki niej jestem w ciązy, więc może jakieś merci zapodam, bo w końcu nie będzie mnie prowadziła.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie, siedzę i uśmiecham się do zdjęcia naszego bobasa;) Wszystko w porządku. Maluch ma 0,52 cm i było widać pulsujące serducho. Normalnie banan nie schodzi z mojej twarzy;) Z usg wynika, że to 6w2d czyli nawet więcej niż myślałam. Obstawiałam, że Maluch będzie miał 2 dni mniej. Na kolejną wizytę mam przyjść za 2-3 tygodnie z wynikami badań i wówczas lekarz założy kartę ciąży.
    Trusskaweczka ja też zjadłabym gołąbki. Wczoraj miałam nawet mówić mojej mamie, że jak do nich przyjedziemy to musi je zrobić. A póki co jutro zrobię chyba w końcu pierogi z kapustą.
    Pozdrawiam i dziękuję za kciuki;)

Czarnaa94, Nieukowa, Katarzyna87, Magda_lena88, simon86, Viola, Z., Aka81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba schudnę sto kilo, bo na nic nie mam ochoty, no może ewentualnie chciałabym zwymiotować, ale nawet to mi nie idzie -_-

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ