WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm fajnie :) a jak długo będę czekać na wynik? :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 dni.
    Jak sie spreze to i w 5h ale to w normalnej pracy juz bedzie nierealne :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super :) To jeszcze się zgłoszę później do Ciebie w sprawie tego adresu itd :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dzieki dziewczyny.
    Jestem przyjęta na oddział nawet mnie nie zbadali nie wien co sie dzieje. Czuje sie dobrze moze rroche mam napiety brzuch. Pobyt w szpitalu to dla mnie tragedia

Zyrcia - jesteś w Madurowiczu czy w Matce Polce ??? - trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Leżąc kilka razy w Madurowiczu zauważyłam, że przyjmują 90% dziewczyn z IZBY - przynajmniej na DOBĘ aby zwróciła im się kasa z NFZ. Leżałam z dziewczyną której właśnie napinał się brzuch w 18tyg - leżała 2 dni - zrobili jej podstawowe badania krwi, 2 x USG i wypisali.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ogromnie wspolczuje i trzymam kciuki za ciebie i Leosia!

Asiaa wizytujemy w tym samym czssie, ja tez jutro na 16:00 :)

W ogole sezon na wizyty sie zaczsl znowu. Czekam na same pOzytywne wiesci! Ps. Zajadsm borowiki marynowane wlasnie ;)

asiaaaaaa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to ciekawe co piszesz;) Będę robić badania w styczniu więc może i ja się zdecyduję:)
    U mnie dziś nie za ciekawie. Też wydaje mi się, że miałam dziś momentami taki napięty brzuch i nie wiem czy to normalne czy to może jakiś problem. Jak mi nie przejdzie to jutro pójdę do mojego lekarza albo na IP. A najgorsze jest to, że już sama nie wiem czy faktycznie nie wiem czy coś się dzieje czy tylko ja mam takie wrażenie. Pewnie powiecie, że panikuję, ale jak pomyślę, że coś mogłoby się stać z naszym Maluszkiem to masakra.

Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - ja b. chętnie wezmę udział w "projekcie" :) ale swoją próbkę będę w stanie wysłać dopiero po Świętach bo wówczas mam małą serię badań do zrobienia.
    Płeć u mnie jest "podejrzewana" więc chętnie skonfrontuje to z Twoimi badaniami :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, chyba co druga z nas ma problemy z napietym brzuchem...a moj lekarz do mnie dzisiaj mowil, ze wszystkie jego pacjetki przychodza przed swietami z twardym brzuchem...zabronil sprzatac wiec wy tez lezcie i nie ma porzadkow na swieta. I mam brac luteine 2x400 nospe 3x1 aspargin czyli magnez 2x2 i duuuuo lezec.

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja chętnie się włącze do projektu, mam nadzieję że wampirem nie jesteś :P A tak poważnie to próbkę mogłabym przesłać dopiero po 8 stycznia, bo wtedy mam wizytę kontrolną u gina i ma mi dać skierowanie na kolejne badania. Nie za późno będzie?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za pozno. Nawet badanie bardziej wiarygodne. Dodam was do znajomych i na priva wysle kontakt. To od Was zalezy czy skorzystacie ;) za przesylke moge nawet zaplacic jak bedzie kurier potrzebny, jezeli bedzie za zimno (lepiej unikac mrozu)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dołącze trochę później :) Nie będę cię obarczać kosztami, wystarczy że zrobisz nam przysługę:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze w matce polce. Zrobili mi zwykle badanie gin pobrali krew dali nospe i w sumie tyle. Jestem zla bo prosilam o usg ale dopiero jutro. Rownie dobrze moglabym lezec w domu i wziac nospe... zenada. Tak czy inaczej ide jutro do domu bo tu nie wysiedze nikt nic nie robi a ja sie tylko denerwuje. Jak pytam o jakies rospoznanie czy cos to nie potrafia powirdziec czyli albo wszystko dobrze albo nie wiedza.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Leze w matce polce. Zrobili mi zwykle badanie gin pobrali krew dali nospe i w sumie tyle. Jestem zla bo prosilam o usg ale dopiero jutro. Rownie dobrze moglabym lezec w domu i wziac nospe... zenada. Tak czy inaczej ide jutro do domu bo tu nie wysiedze nikt nic nie robi a ja sie tylko denerwuje. Jak pytam o jakies rospoznanie czy cos to nie potrafia powirdziec czyli albo wszystko dobrze albo nie wiedza.

W Matce Polce nigdy nie leżałam więc nie mam porównania - a to nie mieli USG na IZBIE PRZYJĘĆ ? ... Kuzynka 3 mies temu pojechała do Matki Polki z podejrzeniem zapalenia pęcherza bo jej lekarz był na urlopie - położyli ją na Oddział - źle zamontowali cewnik i Finał był taki, że wypisała się na własne żądanie następnego dnia.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie jutro wypisuje bo nie dam rady. Ja nie wiem jak tu mozna rodzic... jest tak brudno... brodzik pod prysznicem czarny.... smierdzi na calym oddziale takim zaduchem nie wiem... usg nie zrobili bo nie. Lekarz chyba poszedl spac wiec jak nie zwariuje to bedzie dobrze. Zebym chociaz wiedziala ze z dzieckiem okej...

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia na pewno jest ok - tylko pewnie się dziwi, czemu mama tak długo i mocno się denerwuje - postaraj się przespać jakoś w tych "kolonijnych" warunkach.
    Mam nadzieję, że USG robią z rana i przed weekendem będziesz w domu z dobrymi wieściami i miękkim brzuszkiem.

Niestety w Łodzi godne warunki są jedynie chyba w SALVE :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia z dzidziusiem pewnie wszystko dobrze tylko ty sie biedna na cierpisz :(
    Sprobuj sie niedenerwowac i zasnąć <3 trzymaj sie mocno!

Co za szpital...brak mi slow :/

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak można tak olać pacjentkę :O zamiast zrobić usg , żeby mama moga być spokojna to wolą ją stresować i narażać na nieprzespane noce. Żenada !

Dziewczyny co stosujecie na ból kręgosłupa ?
    tak mnie bole nad pupą ten odcinek e nie wyrabiam :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie tez tak boli odcinek nad pupa tak jakb upadla i mocno potukla kosc ogonowai Do tego czasami na möge na prawa noge nie möge ustac jakbym jakis ucisk nerwu miala.jedynie Co pomaga to polozyc sie i polozyc nogi na poduszce.boje sie ze jak brzus urosnie to dopiero Pojdzie mi na kregosup jeszcze ze mam krzywy.a mozna brac znieczulenia Do kregoslupa jak sie ma problem z nim?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore magnez i klade sie na boku, w tej pozycji nie boli

orchidea33 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z problemami, wspieram i trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.

Ja dziś po standardowej wizycie u gin. Wszystko z nami ok - cytologia grupa 1, badanie gin, usg przez brzuch i prawdopodobnie będziemy mieli chłopca :) ale to jeszcze nic pewnego, bo wiadomo, troszkę za wcześnie. Myślimy nad imieniem i wymyśliliśmy Szymona :)

Jutro zaczynamy II trym. W końcu zaczęłam się mniej bać.

Orchidea, skonsultuj to z lekarzem a na ból odcinka lędźwiowego polecam Ci delikatne rozciąganie. Kiedyś linkowałam do filmiku na YT, mnie pomaga od razu po jednym ćwiczeniu.

Scintilla, Aka81 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ