Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Dzieki dziewczyny.
Jestem przyjęta na oddział nawet mnie nie zbadali nie wien co sie dzieje. Czuje sie dobrze moze rroche mam napiety brzuch. Pobyt w szpitalu to dla mnie tragedia
Zyrcia - jesteś w Madurowiczu czy w Matce Polce ??? - trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Leżąc kilka razy w Madurowiczu zauważyłam, że przyjmują 90% dziewczyn z IZBY - przynajmniej na DOBĘ aby zwróciła im się kasa z NFZ. Leżałam z dziewczyną której właśnie napinał się brzuch w 18tyg - leżała 2 dni - zrobili jej podstawowe badania krwi, 2 x USG i wypisali. -
Zyrcia ogromnie wspolczuje i trzymam kciuki za ciebie i Leosia!
Asiaa wizytujemy w tym samym czssie, ja tez jutro na 16:00
W ogole sezon na wizyty sie zaczsl znowu. Czekam na same pOzytywne wiesci! Ps. Zajadsm borowiki marynowane wlasnieasiaaaaaa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa to ciekawe co piszesz;) Będę robić badania w styczniu więc może i ja się zdecyduję
U mnie dziś nie za ciekawie. Też wydaje mi się, że miałam dziś momentami taki napięty brzuch i nie wiem czy to normalne czy to może jakiś problem. Jak mi nie przejdzie to jutro pójdę do mojego lekarza albo na IP. A najgorsze jest to, że już sama nie wiem czy faktycznie nie wiem czy coś się dzieje czy tylko ja mam takie wrażenie. Pewnie powiecie, że panikuję, ale jak pomyślę, że coś mogłoby się stać z naszym Maluszkiem to masakra.Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa - ja b. chętnie wezmę udział w "projekcie"
ale swoją próbkę będę w stanie wysłać dopiero po Świętach bo wówczas mam małą serię badań do zrobienia.
Płeć u mnie jest "podejrzewana" więc chętnie skonfrontuje to z Twoimi badaniamiNieukowa lubi tę wiadomość
-
Jejku, chyba co druga z nas ma problemy z napietym brzuchem...a moj lekarz do mnie dzisiaj mowil, ze wszystkie jego pacjetki przychodza przed swietami z twardym brzuchem...zabronil sprzatac wiec wy tez lezcie i nie ma porzadkow na swieta. I mam brac luteine 2x400 nospe 3x1 aspargin czyli magnez 2x2 i duuuuo lezec.
[/url]
-
Nieukowa ja chętnie się włącze do projektu, mam nadzieję że wampirem nie jesteś
A tak poważnie to próbkę mogłabym przesłać dopiero po 8 stycznia, bo wtedy mam wizytę kontrolną u gina i ma mi dać skierowanie na kolejne badania. Nie za późno będzie?
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeze w matce polce. Zrobili mi zwykle badanie gin pobrali krew dali nospe i w sumie tyle. Jestem zla bo prosilam o usg ale dopiero jutro. Rownie dobrze moglabym lezec w domu i wziac nospe... zenada. Tak czy inaczej ide jutro do domu bo tu nie wysiedze nikt nic nie robi a ja sie tylko denerwuje. Jak pytam o jakies rospoznanie czy cos to nie potrafia powirdziec czyli albo wszystko dobrze albo nie wiedza.
-
zyrcia wrote:Leze w matce polce. Zrobili mi zwykle badanie gin pobrali krew dali nospe i w sumie tyle. Jestem zla bo prosilam o usg ale dopiero jutro. Rownie dobrze moglabym lezec w domu i wziac nospe... zenada. Tak czy inaczej ide jutro do domu bo tu nie wysiedze nikt nic nie robi a ja sie tylko denerwuje. Jak pytam o jakies rospoznanie czy cos to nie potrafia powirdziec czyli albo wszystko dobrze albo nie wiedza.
W Matce Polce nigdy nie leżałam więc nie mam porównania - a to nie mieli USG na IZBIE PRZYJĘĆ ? ... Kuzynka 3 mies temu pojechała do Matki Polki z podejrzeniem zapalenia pęcherza bo jej lekarz był na urlopie - położyli ją na Oddział - źle zamontowali cewnik i Finał był taki, że wypisała się na własne żądanie następnego dnia. -
nick nieaktualnyJa tez sie jutro wypisuje bo nie dam rady. Ja nie wiem jak tu mozna rodzic... jest tak brudno... brodzik pod prysznicem czarny.... smierdzi na calym oddziale takim zaduchem nie wiem... usg nie zrobili bo nie. Lekarz chyba poszedl spac wiec jak nie zwariuje to bedzie dobrze. Zebym chociaz wiedziala ze z dzieckiem okej...
-
Zyrcia na pewno jest ok - tylko pewnie się dziwi, czemu mama tak długo i mocno się denerwuje - postaraj się przespać jakoś w tych "kolonijnych" warunkach.
Mam nadzieję, że USG robią z rana i przed weekendem będziesz w domu z dobrymi wieściami i miękkim brzuszkiem.
Niestety w Łodzi godne warunki są jedynie chyba w SALVE -
jak można tak olać pacjentkę
zamiast zrobić usg , żeby mama moga być spokojna to wolą ją stresować i narażać na nieprzespane noce. Żenada !
Dziewczyny co stosujecie na ból kręgosłupa ?
tak mnie bole nad pupą ten odcinek e nie wyrabiam -
Oj mnie tez tak boli odcinek nad pupa tak jakb upadla i mocno potukla kosc ogonowai Do tego czasami na möge na prawa noge nie möge ustac jakbym jakis ucisk nerwu miala.jedynie Co pomaga to polozyc sie i polozyc nogi na poduszce.boje sie ze jak brzus urosnie to dopiero Pojdzie mi na kregosup jeszcze ze mam krzywy.a mozna brac znieczulenia Do kregoslupa jak sie ma problem z nim?
-
Dziewczyny z problemami, wspieram i trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.
Ja dziś po standardowej wizycie u gin. Wszystko z nami ok - cytologia grupa 1, badanie gin, usg przez brzuch i prawdopodobnie będziemy mieli chłopcaale to jeszcze nic pewnego, bo wiadomo, troszkę za wcześnie. Myślimy nad imieniem i wymyśliliśmy Szymona
Jutro zaczynamy II trym. W końcu zaczęłam się mniej bać.
Orchidea, skonsultuj to z lekarzem a na ból odcinka lędźwiowego polecam Ci delikatne rozciąganie. Kiedyś linkowałam do filmiku na YT, mnie pomaga od razu po jednym ćwiczeniu.Scintilla, Aka81 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥