Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia trzymaj sie.
I mowia ze ciaza to taki odmienny stan trzeba sie cieszyc itp. Ze sie kwitnie i wogole. A mi sie nic nie chce caly czas mysle czy wszystko ok jak zluzuje to trafiam do szpitala wr..........
Ciesze sie z mojeho skarba tak bardzo bardzo ....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny:) czytam Was juz od dawna, w koncu postanowilam dolaczyc. Tez jestem z Warszawy i usg genetyczne robilam u dr Sołowieja w Medicover Wilanów, teraz czekam na wynik Pappa ze wzgledu na pepowine dwunaczyniowa, pewnie jutro/pojutrze bedzie, czekam jak na szpilkach. Widze,ze jak wiekszosc z Was jestem na luteinie,ja ze wzgledu na skurcze i spadajacy progesteron.
Zyrcia, bedzie dobrze, musi!Joasia:), zapah_ciszy, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Zyrcia trzymaj sie i odezwij jak będziesz wiedzieć coś więcej. Nenette witaj, robiłaś badanie u tego lekarza co ja i wyobraź sobie ze tez nie mógł dostrzec pępowiny 3-naczyniowej. Stwierdził że słabo widać i ze jest to podejrzenie, które będzie można potwierdzić na usg połówkowych i żeby na razie sie tym nie martwić... Ty sama chciałaś iść na Pappe czy on/ktoś Cię skierował?
-
Zyrcia trzymaj się! Będzie dobrze!
Alorrene13, Nenette widzę, że robiłyście u tego samego lekarza. Ja byłam u Dariusza Lańczyka.
U mnie widział trójnaczynową pępowinę.
Ale ze względu, że mały nie chciał się odwrócić i pokazać nie miałam zmierzonej przezierności karkowej NT.
Zastanawiam się, czy nie iść do innego lekarza na połówkowe, zawsze to inne oko popatrzy też.
Alorrene13 zaakceptuj zaproszenie ode mnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa Pappa dostałam skierowanie razem ze skierowaniem na usg, mimo ze nie jestem w grupie ryzyka. Dlatego zastanawialam sie czy je robic,ale lekarz prowadzacy zalecił,aby to sprawdzic przy tej pępowinie-ale tez uspokajal zeby sie nie martwic,bo nawet jesli tak faktycznie jest to nie musi oznaczac niczego zlego i najczesciej wszystko jest ok:)
Na usg lekarz mowil to samo oraz, ze tak naprawde trzeba czekac do polowkowego zeby to potwierdzic. A jakby co to po polowkowym echo serca zrobic.
Ja na polowkowe bede starala dostac sie do dr Jaczyńskiej-podobno super ma oko -
Zyrcia trzymaj sie tam, tak jak pisza dziewczyny, wszystko dla dzieciatka. Ja wczoraj jak siedzialam na IP tez tak sie zle tam czulam, modlilam sie zeby mnie nie zostawili...tak tam bylo nieprzytulnie, szaroburo, a ja bylam jedna z setki aaahhhh, oby jak najmniej wizyt w tamtym miejscu. Na szczescie dzisiaj juz mi sie tak nie napinala macica.
[/url]
-
nenette wrote:Na Pappa dostałam skierowanie razem ze skierowaniem na usg, mimo ze nie jestem w grupie ryzyka. Dlatego zastanawialam sie czy je robic,ale lekarz prowadzacy zalecił,aby to sprawdzic przy tej pępowinie-ale tez uspokajal zeby sie nie martwic,bo nawet jesli tak faktycznie jest to nie musi oznaczac niczego zlego i najczesciej wszystko jest ok:)
Na usg lekarz mowil to samo oraz, ze tak naprawde trzeba czekac do polowkowego zeby to potwierdzic. A jakby co to po polowkowym echo serca zrobic.
Ja na polowkowe bede starala dostac sie do dr Jaczyńskiej-podobno super ma oko
A to skierowanie na PAPPA to w medicover dostałaś? I tak za darmo je robią jak się ma skierowanie? -
nick nieaktualny
-
Truskaweczko swietne wiadomosci
gratuluje
Zyrcia trzymaj sie i daj znac co powie lekarz ns temat tych skurczy macicy.
Ja teraz tez znow mam napiety brzuchWizyta we wtorek.
przedtem zrobilo mi sie jakos zle i mialam straszne zawroty glowy. Maz polozyl mi nogi na zaglowku i zmierzyl cisnienie. Niskie bylo az w glowie czulam. Potem zrobilo mi sie zimno i zasnelam. Teraz troche lepiej.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatha81 wrote:Truskaweczko swietne wiadomosci
gratuluje
Zyrcia trzymaj sie i daj znac co powie lekarz ns temat tych skurczy macicy.
Ja teraz tez znow mam napiety brzuchWizyta we wtorek.
przedtem zrobilo mi sie jakos zle i mialam straszne zawroty glowy. Maz polozyl mi nogi na zaglowku i zmierzyl cisnienie. Niskie bylo az w glowie czulam. Potem zrobilo mi sie zimno i zasnelam. Teraz troche lepiej.
Też dziś mi się kreciło w głowie do tego ból głowy lekki mierzyłam cisnienie ale 120/80 więc co jest ? ogólnie jakaś zmęczona ost jestem nie mam na nic siły. -
Czesc dziewczyny
zaraz was nadrobie, ale na poczatek mam ogloszenie...
Słuchajcie... chyba zakładam swoją firmę.
I potrzebuję waszej pomocy tak jakby .
Otóż... dziewczyny z genetyki nauczyły mnie robić badania płci z krwi matki. Przyłożyłam się do tego i już wiem, jak to się robi, co więcej wiem że będę mieć dziewczynkę, o ile dobrze pobrała mi babka krew na badanie. Jutro dam sobie pobrać krew jeszcze raz u siebie w labie i powtórzę badanie. Do tego jutro mam USG, więc potwierdzi lub zaprzeczy.
W każdym razie a propos biznesu: chcę otworzyć laboratorium, które będzie na początku wykonywało tylko badanieie płci dziecka od 8 tygodnia ciąży z krwi matki! Według "przepisu" badanie jest dużo bardziej skuteczne niż USG w 20tc w określaniu płci, bo ma aż 99,8% skuteczności. I teraz uwaga: mogę ZA DARMO zrobić 100 dziewczynom, bo muszę sprawdzić czy metoda będzie wiarygodna.
Jeżeli wy lub wasze znajome macie ochotę wysłać mi próbówkę z krwią, pobraną przy okazji waszych rutynowych badań, byłabym szczęśliwa.
Wynik nie będzie niestety jeszcze wynikiem medycznym, chociaż mam takie uprawnienia. Odeślę go wam w dowolnej formie (mail, sms, poczta polska)  Ale jak tylko ruszę z inreresem to bede wydawac wyniki takie z pieczątką mojego labu, z moją pieczątką i będzie to wynik który można dać ginowi do dokumentacji 
Jak wysłać mi krew;
-idziecie do labu na zwykłe pobranie
-ładnie prosicie panią, żeby wam do waszego użytku dodatkowo pobrała 1 próbówkę morfologiczną (na wersenian). Potrzebuję 1-2ml krwi.
-pakujecie to w kopertę (idealnie kurier na dzień następny ale pocztą priorytetem też można- byle nie w czasie mrozów).
Co wy na to? Ktoras sie pisze? -
Kurcze Nieukowa ciekawe, może nawet bym chciała
A to teraz zaraz chcesz tą krew? Tzn ja w styczniu będę badania robić tak koło 10 to mogłoby być? No i jak się wysyła tą próbkę to trzeba jakoś zaznaczyć że ostrożnie z tym czy coś?
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba dzisiaj taki dzień nieciekawy bo mnie też żołądek boli,jakieś kłucia mam i do tego mdłości wróciły...A wiadomo że jak niektóre objawy się nasilają to zaraz zaczynam się martwić...Jakby tego było mało to leje mi się woda z nosa i czuję że wzięło mnie przeziębienie. Już sobie zrobiłam syrop z cebuli i kuruje się pod kołderką.
zyrcia trzymam kciuki za ciebie i maleństwo!
Sporo widzę nas tu z Warszawy. Rzeczywiście kiedyś można się będzie spotkać i pogadaćJa swoje drugie czyli to lepsze wg mnie usg robiłam u dr Konecznego.
-
Czarna w dowolnym momencie! Nie musi byc nawet na czczo.
Probowke tylko do woreczka i w maly kartonik. Nie musi byc ostroznie, tak jak zwykla, malutka paczke a nawet list priorytetowy.
Dodam cie do przyjaciolek i na pw moj adres dostaniesz i nr kom
Aga od ciebie moge osobiscie odebrac probowke jakbys sie zdecydowala bo jestes spod PoznaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:25