X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, trzymam kciuki :)

Ja też mam dziś wizytę u gin, pewnie znowu zobaczę maluszka :) chciałabym znać już płeć, bo męczy mnie kwestia imienia. Dla dziewczynki cała lista, a dla chłopca zero.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Agata, tak szybko bedziesz miała wynik? mi powiedzieli że wynik po 3 tygodniach a jeśli chce mieć przyspieszony, po 5 dniach tak zwany fish to muszę zapłacić 840 zł...

Aga, doczytałam na skierowaniu - ja mam biopsję kosmówki, niby ciut bardziej niebezpieczna niż amino ale lekarz mi powiedział że u niego ryzyko 0,25%. Wyniki miałabym w tydzień, ale święta... Plus jest taki że Mały to chłopak więc nie pomylą mojego DNA z DNA dziecka.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, a1984 (Agata?) Rozalia, ja też jestem z Wawy. Miło widzieć, że ktoś jest z okolic. W jakim szpitalu chcecie rodzić ? Powiem szczerze Agata że nie wiem jak poważna jest ta sprawa z zastawką. Ja miałam podobną przezierność do Ciebie, robiłam test pappa. Po jego zrobieniu wynik znowu średni, ale nie robię dalszych badań inwazyjnych bo nie ma takiej potrzeby. Czuję się trochę jak Kasika, niepewność jakaś pozostanie we mnie jeszcze pewnie długo lub do samego porodu. Lekarz w ogóle nie proponował Ci Pappa? Fakt że to tylko statystki i mogą sporo namieszać, ale przy określeniu tego ryzyka robi się dalsze badania lub nie. Nie słyszałam o doktorze Roszkowiskim, ale też nie szukałam informacji na temat USG. Ja chodzę do medicover, bo tam mam pakiet. Aga, Agata oczywiście z całej siły trzymam kciuki za Was i za dalsze badania !!! Mnie brzuch nie boli, czasami coś zakłuje ale rzadko, mam twardy brzuszek, wieczorami bardziej i większy. Muszę też jakąś aktualną fotkę zrobić. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję tych już udanych, ja w sobotę... Dziewczyny Was zostawić na 12-15 godzin i już mam tyle do czytania ! :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzusia tez nie widac, jest ale to chyba moje wypchane jelita czyli oponka. Dzis mam kiepski dzien, troche chcialam posprzatac to mi jakos slabo. Rano normalnie mialam napad glodu, potem mdlosci a teraz mega bulgotanie pewnie jelita......
    Ja jutromo 16.30 mam wizyte nie moge sie doczekac juz wczoraj z emocji nie moglam zasnac, mam nadzieje ze na swieta bede jakies dobre wiesci.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hej Kobietki, a1984 (Agata?) Rozalia, ja też jestem z Wawy. Miło widzieć, że ktoś jest z okolic. W jakim szpitalu chcecie rodzić ? Powiem szczerze Agata że nie wiem jak poważna jest ta sprawa z zastawką. Ja miałam podobną przezierność do Ciebie, robiłam test pappa. Po jego zrobieniu wynik znowu średni, ale nie robię dalszych badań inwazyjnych bo nie ma takiej potrzeby. Czuję się trochę jak Kasika, niepewność jakaś pozostanie we mnie jeszcze pewnie długo lub do samego porodu. Lekarz w ogóle nie proponował Ci Pappa? Fakt że to tylko statystki i mogą sporo namieszać, ale przy określeniu tego ryzyka robi się dalsze badania lub nie. Nie słyszałam o doktorze Roszkowiskim, ale też nie szukałam informacji na temat USG. Ja chodzę do medicover, bo tam mam pakiet. Aga, Agata oczywiście z całej siły trzymam kciuki za Was i za dalsze badania !!! Mnie brzuch nie boli, czasami coś zakłuje ale rzadko, mam twardy brzuszek, wieczorami bardziej i większy. Muszę też jakąś aktualną fotkę zrobić. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję tych już udanych, ja w sobotę... Dziewczyny Was zostawić na 12-15 godzin i już mam tyle do czytania ! :)

Ja również jestem z Warszawy.
    Też korzystam z usg w medicover, w szpitalu w Wilanowie.
    A rodzić będę prawdopodobnie na Karowej. Ale nie znam się na szpitalach.

Z tym twardym brzuchem to też nie wiem o co Wam chodzi.. W sensie to chyba nie chodzi ból od przejedzenia i ewentualnych zaparć?
    Ciągnienie macicy mam, ale się wydaje takie naturalne, jakby się tam rozciągało co nieco.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane wizyty :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam pojechac po zwolnienie byl lekarz i mnie przyjal, zwolnienie na 3 tyg, zero sprzatania na swieta, powiexzial ze chyba szykuje sie dziewczynka ale jak zapytalam na ile procent to chciql sie wymigac i mowi ze na 50. Znowu oonska dawka luteiny i nospa 3x1

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene ja nie będę rodzić w Warszawie. Wspominałam gdzieś wcześniej że będę miała cesarkę (z własnej woli) w szpitalu w którym pracuje moja mama i zrobi mi ją znajomy lekarz, także będę otoczona przyjaznymi ludźmi.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie Zapach Ciszy, u kogo byłaś na USG? Ja u Piotra Sołowieja w Wilanowie. A do gina do której przychodni chodzisz? Co do szpitala, wiem że opinie najlepsze opinie krążą o Żelaznej, ze względu na warunki, ale ja wybiorę szpital bródnowski, ze względu na bliską znajomą osobę tam pracującą. Aghata odpoczywaj, ja też biorę zwolnienie na przerwę świąteczną, mam nadzieję dostać do 5 stycznia.
    zapah_ciszy wrote:
    Ja również jestem z Warszawy.
    Też korzystam z usg w medicover, w szpitalu w Wilanowie.
    A rodzić będę prawdopodobnie na Karowej. Ale nie znam się na szpitalach.

Z tym twardym brzuchem to też nie wiem o co Wam chodzi.. W sensie to chyba nie chodzi ból od przejedzenia i ewentualnych zaparć?
    Ciągnienie macicy mam, ale się wydaje takie naturalne, jakby się tam rozciągało co nieco.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane wizyty :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, to dobrze dla Ciebie. A z ciekawości wolisz cesarkę czy masz wskazania medyczne?
    Rozalia wrote:
    Allorene ja nie będę rodzić w Warszawie. Wspominałam gdzieś wcześniej że będę miała cesarkę (z własnej woli) w szpitalu w którym pracuje moja mama i zrobi mi ją znajomy lekarz, także będę otoczona przyjaznymi ludźmi.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Ja teraz jakbym miała jeszcze raz podjąć decyzje o przystąpieniu do tych badań,chyba bym się nie zdecydowała. Kosztuje mnie to teraz tylko nerwy i w głowie 1 myśl, wynik na granicy normy. Na połówkowe muszę iść przez ten wynik, będą dokładnie badać kręgosłup,podobno roszczep oznacza ZD.

A ja jestem znad morza, chyba jedyna tutaj

Ja tez jestem z nad morza, z Trójmiasta ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Warszawy. Chodzę do przychodni na Żelaznej i tam też chciałabym rodzić.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba nie mogę sama na zakupy wychodzić,już drugi raz zrobiło mi się słabo w sklepie,ale tym razem już ledwo utrzymałam się na nogach. Dopiero wyjście na świeże powietrze pomogło. Do tego od wczoraj też jakoś dziwnie ciągnie mnie w podbrzuszu. A jutro czeka nas prawie 9godzinna podróż do polski. Chyba oszaleleje w tym samochodzie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

Ja już od dziś nazywam siebie głupią! Są dni że nie myślę o tych prenatalnych a są takie dni jak dziś, że od rana czytam te głupoty na necie :-( Najgorsza jest ta niewiedza. Zamiast cieszyć się ciążą to panikuję. Wyniki na granicy są najgorsze- bo lekarze odradzają dalsze badania a matka żyje w niepewności. Jeszcze u malutkiej wyszło to wodonercze, zbagatelizowałam je a okazało się że to ono zanizyło to ryzyko.Ale musimy wierzyć, że te graniczne wyniki są w końcu w normie!!! :-)
    Testy Pappa wychodzą błędne przy problemach z wątrobą u matki. Niedługo zostanę expertem w dziedzinie badań prenatalnych :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wiem co czujesz .... Upierać się nie będę, że chcę amniopunkcję bo i po co, pomyślą, że wariatka, z resztą nie chcę mieć tych badań, ale wtedy może wiedziałabym coś na pewno. Trudno. Wierzę że nasze bąbelki są zdrowe. Myślę że są też inne symptomy które mogą nam to potwierdzić na dalszych etapach ciąży np. przy następnym USG prawda? Przynajmniej jeśli chodzi o wykluczenie trisomii21?

kasika8303 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie:)
    Będziemy mieć córeczkę!!!na 1000% ukochaną:) tak się cieszę!bardzo chciałam dziewczynkę:)
    Maleńka jest starsza o 4 dni ma 15.4cm waży 153g
    BPD-3.33mm
    HC-120,1mm
    AC-100,2mm
    FL-22,3mm
    Akcja komór i przedsionków ok 158/min
    Wszystkie ograny są prawidłowo rozwinięte, kręgosłup i kostki też:)
    Dzidzia się drapała w uszko i się przeciągała<3
    Jesteśmy tacy szczęśliwi:)
    Niestety nie mam fotki całej dzidzi bo lekarz sie skupiła na badaniu małej dokładnie i nie strzelił nam fotki ale jeszcze jak podrośnie to nam zrobi mamy fotkę za to maleńkiej "Cipki:)"

Po badaniu mąż zabrał mnie do restauracji na obiad:)tak po tym usg emocje zemnie wychodziły że ze szczęścia mi łzy leciały :)

A1984, Z., zyrcia, Inesicia, Muniek, Alorrene13, Kikusia, Rozalia, Czarnaa94, Evell, Joasia:), asiaaaaaa, Katha81, Scintilla, Aka81 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko super gratulacje :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Kasika wiem co czujesz .... Upierać się nie będę, że chcę amniopunkcję bo i po co, pomyślą, że wariatka, z resztą nie chcę mieć tych badań, ale wtedy może wiedziałabym coś na pewno. Trudno. Wierzę że nasze bąbelki są zdrowe. Myślę że są też inne symptomy które mogą nam to potwierdzić na dalszych etapach ciąży np. przy następnym USG prawda? Przynajmniej jeśli chodzi o wykluczenie trisomii21?

Słyszałam, że na połówkowym patrzą na kręgosłup, czy nie ma rozszczepu, jak jest to świadczy o trisomii 21.
    Alorrene wiesz Tobie wyszło ryzyko dużo mniejsze, amino robi się w przypadku 1:299, ja mam do 306 więc nie wiele lepsze. Ja bardziej zastanawiam się na NIFFY lub Harmony, ludzie na gorsze rzeczy biorą kredyty. Najgorsze, że nie mam z kim o tym pogadać, mąż uważa że dziecko jest zdrowe i już a rodzice uważają że nie ma podstaw do dalszych badań. Tylko że jakby było 299 to by była podstawa. Nie życzę nikomu aby przeżywał taki strach.
    No ale tak jak piszesz, musi być dobrze!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mozna jesc w ciazy wedzonego kurczaka?

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny, mozna jesc w ciazy wedzonego kurczaka?

wędzonego na ciepło chyba tak, wędzonego na zimno nie bardzo

Truskaweczko, ale duża dzidzia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:17

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka gratuluję;) Też chciałabym już poznać płeć i upewnić się, że wszystko w porządku. Ale masz fajnie, że to dziewczynka;) Kusi mnie żeby jeszcze przed świętami pójść na usg i spędzić te święta w spokoju, ale chyba jednak się powstrzymam.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ