X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Kochane ja mocno wierzę w to i cały czas trzymam kciuki za to, że wyniki będą jak najlepsze a dzieciaki będą zdrowe. Wiem, że jest stres i pewnie pozostanie on aż do samego rozwiązania i później też pewnie będziemy gdybać czy aby dziecko na pewno dobrze się rozwija itp. itd. Jednak trzeba mocno wierzyć, że jest DOBRZE - chociaż wiem, że nie zawsze jest lekko. Sama zauważyłam, że w tej ciąży jestem strasznie przejęta wręcz chyba ogarnia mnie panika jakaś i można powiedzieć, że w końcu wyląduje się w psychiatryku :P - ale trzeba sobie jakoś z tymi obawami radzić, zająć czymś głowę - choć może być trudno. My wizytę mamy dopiero 29.12 - po samych Świętach i mam nadzieję, że ten rok zakończy się pozytywnie z samymi dobrymi wieściami :) chociaż jak to ja już na 2tyg przed wizytą panikuję bo to objawów brak, bo to, bo tamto itd..nie wiem czemu tak mam ale zawsze największy niepokój załącza mi się 2 tyg. po ostatniej wizycie...chyba przywykłam do tego, że na początku wizyty miałam do 2 tyg. Cierpliwość, cierpliwość i raz jeszcze cierpliwość - DAMY RADĘ !! ;)
    Wczoraj całe 3h spędziliśmy w sklepie z płytkami itp. rzeczami by kupić coś do łazienki do nowego M4 no i udało się kupić fajną umywalkę z szafką i do tego całą masę tego wszystkiego co potrzeba by się płytki trzymały ścian :P pozostało zakupienie płytek i prysznica. I tutaj problem - bo podobają Nam się prysznice (kwadrat, prostokąt) z dość płytkimi brodzikami ale jak się urodzi Maluszek to myślę, że dłużej niż do 5/6mce życia będzie kąpany w wanience a później hmm..płytki brodzi raczej się nie sprawdzi...musimy to jeszcze przemyśleć..a co Wy o tym myślicie?? Ja chyba poczekam do wizyty jak będzie OK to podejmę decyzję :)
    Wizytować będziemy pod koniec 17tc a na początku 18tc więc mam nadzieję, że może lekarz Nam zdradzi Kto się chowa :) ostatnio coraz częściej myślę o dziewczynce - sama nie wiem czemu :P ale ważne by Bejbik był zdrowy :)
    Dziś też udało mi się w końcu wybrać na zakupy i kupić prezent dla męża <3
    A na obiad mąż sobie zażyczył: pulpety w sosie pomidorowym :P On to dopiero ma zachcianki :D :D :D
    NO a my chyba jednak powoli bo powoli ale rośniemy w brzuszku.
    To My wg. BBF 16tc (15t+1dz)
    2uthtzk.jpg
    Kochane DAMY RADĘ - Bo kto jak nie MY ??
    PS: a ja chyba jedyna jestem z kuj-pom / Bydgoszcz/
    PS'': TRUSKAWECZKO GRATULUJĘ CÓRCI - wymarzonej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:20

Rozalia, Truskaweczka250, Alorrene13, Evell, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Rozumiem, to dobrze dla Ciebie. A z ciekawości wolisz cesarkę czy masz wskazania medyczne?

Ciężko powiedzieć co wolę,bo nigdy nie rodziłam więc porównania nie mam :) Ale wizja długiego porodu w męczarniach,pęknięcie krocza itp skutecznie mnie odstraszają od porodu siłami natury. Wiem że po cesarce też swoje wycierpię, ale mam tyle pewności że pół h i dziecko jest na świecie, a jak jeszcze wiem że oddaję się w dobre ręce to już w ogóle.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=kasika8303 Ja bardziej zastanawiam się na NIFFY lub Harmony, ludzie na gorsze rzeczy biorą kredyty. Najgorsze, że nie mam z kim o tym pogadać, mąż uważa że dziecko jest zdrowe i już a rodzice uważają że nie ma podstaw do dalszych badań. Tylko że jakby było 299 to by była podstawa. Nie życzę nikomu aby przeżywał taki strach.
    No ale tak jak piszesz, musi być dobrze![/QUOTE]

Szkoda chyba pieniędzy na NIFTY. Ostatnio gin na tym drugim usg mi o nim opowiadał i powiedział, że jeśli on pokaże kiepskie wyniki to i tak dalszą diagnostyką jest amniopunkcja.

Truskaweczko gratuluję córci, niech dalej rośnie zdrowo mała księżniczka :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczynki:) teraz trzymam kciuki za Wasze Maluszki:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_lena my mamy sporą wannę i taki jakby szklany parawan, ktory służy za prysznic. Uparłam się na wannę bo myślałam że jak będzie dziecko to potrzeba wanny, że ja będę się wylegiwać a póki co może kilka razy wzięłam kąpiel :) Teraz rozmawialiśmy z mężem że wzielibyśmy właśnie taki prysznic o jakim ty piszesz, czyli płytki brodzik (no ale wiadomo nie na 2 cm), to dziecko można też wsadzić i wykąpać, a do tego dużą szklaną, rozsuwaną kabinę na całą ścianę.

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Czarna, a kiedy masz najbliższą wizytę u gina, żeby podpytać? Bo ja nie wiem czy mam się wbijać do niego jak najszybciej, czy mogę poczekać do 5 stycznia. A ty bierzesz albo brałaś luteinę?

19 stycznia dopiero wizyta. Lutki nie brałam, ale duphaston do 12 tyg. Na razie poczekam, zobaczę co Katha powie po wizycie, tzn co jej ginka powie ;) Jak będę się mocno niepokoić to może się wybiorę po świętach do gina. Aha, no i spróbuję nie spać już na plecach, może to pomoże :)

Katha81 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Szkoda chyba pieniędzy na NIFTY. Ostatnio gin na tym drugim usg mi o nim opowiadał i powiedział, że jeśli on pokaże kiepskie wyniki to i tak dalszą diagnostyką jest amniopunkcja.

Truskaweczko gratuluję córci, niech dalej rośnie zdrowo mała księżniczka :)

Rozalia ma rację, de facto jakby było coś nie tak i tak trzeba robić biopsję kosmówki / amino.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko gratuluję córci ;) Mam nadzieję że dowiem się w sobotę w 15 tygodniu, z drugiej strony wątpię, lepiej się nie nastawiać.
    15 cm to już dużo !!! Kasika dziewczyny mają nieraz wyniki 1:150 lub 1:50 sama wiesz bo czytałaś i rodzą zdrowe dzieci. Tu jest pamiętnik jednej z dziewczyn, miała 1:163
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/od-zlego-wyniku-testu-pappa-do-amniopunkcji,933.html

Będzie dobrze, musi !!!

Truskaweczka250, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w poprzednim M5 mieliśmy taka kabinę z głębokim brodzikiem. Ja wzrostu 158 cm mogłam sobie usiąść i wodę miałam do pasa. Bartek jak miał ok 6-7 miesięcy stabilnie siedział i kąpał się w nim razem z bratem :! Uwielbiał takie zabawy w wodzie. Teraz od roku mieszkamy w nowym M5 i tu zrobiliśmy kabinę bez brodzika ( odpływ liniowy ) i kabinę od ściany do ściany 1m/1,5m wiec pewnie wanienkę bede stawić w kabinie i tak kapać. Oczywiście na samym początku na stojaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:51

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena o mamy ten sam tydzień i dzień ciąży :) i wizytujemy 29.12. O której masz wizytę ja na 14:45

Kikusia lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za rady :)
    Jeszcze na spokojnie sobie przemyślimy :)
    Joasiu widzę, że kolejna wizyta 29.12 :) tak jak u Nas tylko My dopiero na 17:30 :| - 3mam kciuki <3

Joasia:), Kikusia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny mam wizytę dzień po was bo 30.12 :P będę za wszystkie trzymać kciuki i mam nadzieję , że moja dzidzia ma się tam dobrze <3

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, panikara ze mnie i tyle.

Alorrene blog przeczytam :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczko gratulacje :)
    a my dziewczyny rosniemy w oczach :D
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8824e7cae466a2e0.html
    jutro wizyta :D godz 16 jakos sie nie boje juz wizyt :D
    zdjecie w boxerkach mojego tak mi naj wygodniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:23

Alorrene13, Kikusia, Truskaweczka250, Joasia:), Czarnaa94, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pokażę , chociaż sama nie wiem czy coś już tak widać :P Przyznam ,że nigdy nie byłam najszczuplejsza :D

d4f2e1b5c49df5eemed.jpg

asiaaaaaa, Truskaweczka250, Alorrene13, Magda_lena88, Joasia:), Czarnaa94, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    To ja też się pokażę , chociaż sama nie wiem czy coś już tak widać :P Przyznam ,że nigdy nie byłam najszczuplejsza :D

d4f2e1b5c49df5eemed.jpg
    wiadac widac ladny brzuchal :D

Kikusia, Joasia:) lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Inesica fajnie, że Ty też z Wawki. Kiedyś ze wszystkimi okolicznymi można jakąś kawkę zaliczyć.

Inesicia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie. Schudłam kilogram, skurcze serca się nasiliły, z lewej strony mam strasznie twardą macicę i przy badaniu skurcze macicy. Skierowanie do szpitala, ale to w razie czego jakby w swieta sie pogorszylo i luteine 2 tabletki 3 razy dziennie, mam jechac na Izbe Przyjec wiec ruszam wlasnie. Martwie sie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia trzymaj się. Oby wszystko się uspokoiło. Jesteśmy z Tobą

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    ja już po wizycie. Schudłam kilogram, skurcze serca się nasiliły, z lewej strony mam strasznie twardą macicę i przy badaniu skurcze macicy. Skierowanie do szpitala, ale to w razie czego jakby w swieta sie pogorszylo i luteine 2 tabletki 3 razy dziennie, mam jechac na Izbe Przyjec wiec ruszam wlasnie. Martwie sie :(

Trzymam za Was kciuki oby wszystko było w porządku.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ