X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Aga trzymam kciuki za Was w poniedzialek. Badzcie dobrej mysli!

A1984, aga87 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia piekny brzucholek :) na pewno nie ma tam 2 bąbelków? ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko - ogromnie wierzę, że Twoja historia skończy się dobrze i Nowy Rok zaczniesz z pewnością o zdrowie swojej kruszynki!

Wszystkim mówimy Dzień Dobry i życzymy Miłego dnia.

zyrcia - dobrze widzieć tu kogoś z Łodzi :)

A1984 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, te skurcze są bezbolesne, a jeśli odczuwa się przy nich ból to powinno to chyba wzbudzić niepokój, mi lekarz powiedział że wtedy mam jechać do szpitala. Tylko pytanie czy faktycznie masz takie skurcze czy odczuwasz po prostu rozciagającą się macicę , ja obstawiam tę drugą opcję po Twoim opisie dolegliwości :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) z góry przepraszam za moją bezpośredniość ale nie wiem czy dobrze rozumiem,że w 14 tygodniu już masz taki brzuszek jak na swojej miniaturce ? :)

ja oczywiście zaczynam się martwić , bo u mnie to mało co widać. Do tego głupie myśli chodzą po głowie a najbardziej obawiam się ,że co jestem przed każdą wizytą to lekarka mi powie "ciąża obumarła"

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny trzymam kciuki za was wszystkie za dobre wyniki i zdrowe dzidziusie:)
    Sama mam niedługo wizytę i proszę o kciukasy ;)

Scintilla, Nieukowa, Evell, Inesicia, Katha81 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko jakiego gina wybrałaś na badanie>? Czy idziesz do swojego?

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Aga będę trzymać mocno kciuki! Musi być dobrze!

Eowena ja właśnie też nie wiem kiedy miałabym zacząć się niepokoić... Boję się że coś przegapię i coś złego się stanie. No ale jak czytam że nie tylko ja tak mam to już jakoś lepiej mi trochę.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi lepiej, byłam u mojego gina na kontroli i powiedział mi że taką wadę zastawki ma nawet co 6/8 dziecko na tym etapie ciąży ale trzeba mieć super precyzyjny sprzęt żeby to wykryć. Nie jest to bezpośredni predyktor ZD i on nie widzi powodów do niepokoju. Amino zostało mi zlecone zapewne także dlatego ze Roszkoszwski od USG ma najlepsze statystyki wykrywalności ZD w PL i nie pozwoliłby sobie na zepsucie statystyki niewykrytym przypadkiem (takich ma podobno 1 - 2 na rok). Amino powiedział żebym zrobiła jeśli Roszkowski je robi, bo robi to świetnie i ryzyko bardzo znikome. Ale mam się tak nie stresować bo wada sama w sobie niegroźna a ryzyko chorób genetycznych jest większe ale żadnego dramatu nie ma.

Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie do Roszkowskiego nie wybrałam bo znam osobiście dwie osoby, które są niezadowolone z jego badania i u jednej nie wykrył poważnej wady. Wiadomo każdy lekarz może się pomylić, ale jak czytałam o nim opinie w internecie to też miał sporo negatywnych. To co było pozytywne, że bardzo dobrze wykonuje amniopounkcje ale z wykrywalnością chorób może się pomylić jak każdy inny doświadczony lekarz, to tylko człowiek.
    A1984 pytałam moją mamę jak to jest z tą zastawką i powiedziała mi, że jest to jeden z markerów określających możliwość wystąpienia choroby, ale często występuje u zdrowych dzieci i zanika z czasem. Sytuacja zaczyna się robić poważniejsza kiedy inne parametry są podwyższone, ale jeden sam w sobie niewiele określa. Także głowa do góry i jesteśmy dobrej myśli :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wczoraj byłam na wizycie wszystko jest super a teraz przedstawiam wam moją fasolke :D
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efc4082266a1136b.html
    Jest już taka duża <3

Rozalia, Scintilla, Czarnaa94, Aka81, Katha81, zyrcia, Magda_lena88, A1984, Kikusia lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia bardzo Ci dziękuję za info, szczerze doceniam :*

Co do Roszkowskiego, wiem że zdania są podzielone ale statystyki wykrywalności jednak ma super. Inny sprawa że sprawia wrażenie buca, jest trochę chamski i kawa na ławę - zero delikatności. Spodobało mi się że mnie zaprosił na kolejne usg za free żeby zobaczyć czy wada się cofa i badał dokładnie, samo serduszko z 10 - 15 minut, ale wiadomo - zapewne i jemu zdarzają się ...

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 nie ma za co:)Moja mam co prawda inny oddział ale ma koleżanki lekarki na ginekologii i podpytuje jak o coś proszę. Będzie wszystko dobrze, a teraz relaksuj się przed badaniem.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kikusia tak na fotce miniaturce to mój brzusio aktualny z wczoraj. Ale spokojnie to zależy rownież od budowy i predyspozycji ciężarnej. Przy dwóch poprzednich też tak szybko wyglądałam jak słoniątko. Waga była na końcu ciąży 20 kg na plusie.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mój nie rośnie :P Twój Joasia to jest cudeńko! Widać już że ktoś tam mieszka :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ale cudny brzusio :-) nie mogę się napatrzeć. Mi narazie tylko wieczorami widać. Dziś stanęłam na wadze i nadal nic nie przytyłam. Także narazie nie muszę zmieniać garderoby :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, a kiedy masz najbliższą wizytę u gina, żeby podpytać? Bo ja nie wiem czy mam się wbijać do niego jak najszybciej, czy mogę poczekać do 5 stycznia. A ty bierzesz albo brałaś luteinę?

8une43r8mbu2h8v4.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, tak szybko bedziesz miała wynik? mi powiedzieli że wynik po 3 tygodniach a jeśli chce mieć przyspieszony, po 5 dniach tak zwany fish to muszę zapłacić 840 zł...

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Dzis czuje sie lepiej..choc nadal lekko czuje napieta macice.. zadzwonilam rano do ginki po recepte bo progesteron mi sie konczy i odrazu umowilam sie na dodatkowe usg jeszcze przed swietami :) od kilku dni chodze jakas przytruta i w dodatku te bole macicy..wiec postanowilam sie uspokoic i we wtorek zobacze moje malenstwo :) to bedzie moj prezent na swieta. Przy okazji popytam o te skurcze. Mam nadzieje ze nie sa one grozne.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell gratuluje udanej wizyty :)

Truskaweczko trzymam kciukasy :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ