Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatko - ogromnie wierzę, że Twoja historia skończy się dobrze i Nowy Rok zaczniesz z pewnością o zdrowie swojej kruszynki!
Wszystkim mówimy Dzień Dobry i życzymy Miłego dnia.
zyrcia - dobrze widzieć tu kogoś z ŁodziA1984 lubi tę wiadomość
-
Eowena, te skurcze są bezbolesne, a jeśli odczuwa się przy nich ból to powinno to chyba wzbudzić niepokój, mi lekarz powiedział że wtedy mam jechać do szpitala. Tylko pytanie czy faktycznie masz takie skurcze czy odczuwasz po prostu rozciagającą się macicę , ja obstawiam tę drugą opcję po Twoim opisie dolegliwości
-
Joasia:) z góry przepraszam za moją bezpośredniość ale nie wiem czy dobrze rozumiem,że w 14 tygodniu już masz taki brzuszek jak na swojej miniaturce ?
ja oczywiście zaczynam się martwić , bo u mnie to mało co widać. Do tego głupie myśli chodzą po głowie a najbardziej obawiam się ,że co jestem przed każdą wizytą to lekarka mi powie "ciąża obumarła" -
nick nieaktualny
-
Agata, Aga będę trzymać mocno kciuki! Musi być dobrze!
Eowena ja właśnie też nie wiem kiedy miałabym zacząć się niepokoić... Boję się że coś przegapię i coś złego się stanie. No ale jak czytam że nie tylko ja tak mam to już jakoś lepiej mi trochę. -
Trochę mi lepiej, byłam u mojego gina na kontroli i powiedział mi że taką wadę zastawki ma nawet co 6/8 dziecko na tym etapie ciąży ale trzeba mieć super precyzyjny sprzęt żeby to wykryć. Nie jest to bezpośredni predyktor ZD i on nie widzi powodów do niepokoju. Amino zostało mi zlecone zapewne także dlatego ze Roszkoszwski od USG ma najlepsze statystyki wykrywalności ZD w PL i nie pozwoliłby sobie na zepsucie statystyki niewykrytym przypadkiem (takich ma podobno 1 - 2 na rok). Amino powiedział żebym zrobiła jeśli Roszkowski je robi, bo robi to świetnie i ryzyko bardzo znikome. Ale mam się tak nie stresować bo wada sama w sobie niegroźna a ryzyko chorób genetycznych jest większe ale żadnego dramatu nie ma.
Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A ja się właśnie do Roszkowskiego nie wybrałam bo znam osobiście dwie osoby, które są niezadowolone z jego badania i u jednej nie wykrył poważnej wady. Wiadomo każdy lekarz może się pomylić, ale jak czytałam o nim opinie w internecie to też miał sporo negatywnych. To co było pozytywne, że bardzo dobrze wykonuje amniopounkcje ale z wykrywalnością chorób może się pomylić jak każdy inny doświadczony lekarz, to tylko człowiek.
A1984 pytałam moją mamę jak to jest z tą zastawką i powiedziała mi, że jest to jeden z markerów określających możliwość wystąpienia choroby, ale często występuje u zdrowych dzieci i zanika z czasem. Sytuacja zaczyna się robić poważniejsza kiedy inne parametry są podwyższone, ale jeden sam w sobie niewiele określa. Także głowa do góry i jesteśmy dobrej myśliA1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam z rana wczoraj byłam na wizycie wszystko jest super a teraz przedstawiam wam moją fasolke
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efc4082266a1136b.html
Jest już taka dużaRozalia, Scintilla, Czarnaa94, Aka81, Katha81, zyrcia, Magda_lena88, A1984, Kikusia lubią tę wiadomość
-
Rozalia bardzo Ci dziękuję za info, szczerze doceniam :*
Co do Roszkowskiego, wiem że zdania są podzielone ale statystyki wykrywalności jednak ma super. Inny sprawa że sprawia wrażenie buca, jest trochę chamski i kawa na ławę - zero delikatności. Spodobało mi się że mnie zaprosił na kolejne usg za free żeby zobaczyć czy wada się cofa i badał dokładnie, samo serduszko z 10 - 15 minut, ale wiadomo - zapewne i jemu zdarzają się ...Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Kikusia tak na fotce miniaturce to mój brzusio aktualny z wczoraj. Ale spokojnie to zależy rownież od budowy i predyspozycji ciężarnej. Przy dwóch poprzednich też tak szybko wyglądałam jak słoniątko. Waga była na końcu ciąży 20 kg na plusie.
-
Czesc dziewczyny
Dzis czuje sie lepiej..choc nadal lekko czuje napieta macice.. zadzwonilam rano do ginki po recepte bo progesteron mi sie konczy i odrazu umowilam sie na dodatkowe usg jeszcze przed swietamiod kilku dni chodze jakas przytruta i w dodatku te bole macicy..wiec postanowilam sie uspokoic i we wtorek zobacze moje malenstwo
to bedzie moj prezent na swieta. Przy okazji popytam o te skurcze. Mam nadzieje ze nie sa one grozne.