Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Nieukowa jeśli nie odmówią mi w medicoverze dodatkowej próbki to wezmę ja... Chciałam napisać jutro, ale zorientowałam sie ze nie mam pojemnika na mocz wiec nie idę (robię zawsze krew i mocz). Ok.to pobiorę w sobotę jak sie uda. Przed wizyta u gina. Ciekawy pomysł z tym badaniem. Zapach ciszy akcept poszedł
Zyrcia trzymaj sie, bądź dzielna i spróbuj zasnąć :*
Dobranockiss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 23:18
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Zyrcia naprawdę ci współczuję,przez taki stres każą ci przechodzić. Biedna,trzymaj się tam dzielnie i staraj się tak nie denerwować,wiem że łatwo się mówi,ale zrób to dla dziecka. Trzymam za was kciuki.
Dobranoc wszystkim
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Ale tu cisza, spokoj, ja dopiero zwlekam sie z lozka, jak lezalam na plecach to czulkam lekkie pukanienimw pewnym momencie taki zryw maluszka w brzuchu, mam lozysko na przedniej scianie, ale po malu czuje tego bżdąca.
Inesicia, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej Dziewczyny!
Nieukowa, myślę że skorzystam ale w styczniu dopieroa swoją drogą to dzieli nas ok 56 km , więc chyba nie łatwo bedzie Ci do mnie dojechać
mogę ją wysłać albo możemy się umówić w Poz bo tam masz bliżej, ja jestem z Nowego Tomyśla.
A teraz proszę o pomoc, dostałam wyniki PAPPA i proszę o interpretacje szczególnie z tą wolną betą hcg i tymi MoMami
Wolna ß-hCG: 49,7 IU/l odpowiada 1,463 MoM
PAPP-A: 2,835 IU/l odpowiada 0,632 MoM
trisomia 21, ryzyko podstawowe: 1:857, ryzyko obliczone: 1:172
trisomia 18, ryzyko podstawowe: 1:2190, ryzyko obliczone: 1:9225
trisomia 13, ryzyko podstawowe: 1:6843, ryzyko obliczone: 1:16233
ryzyko mam wysokie moim zdaniem, ale o co chodzi z tym podstawowym , na jakiej podstawie jest ustalane? przecież mam 27 lat, jestem zdrowa, pierwszy syn zdrowy i tu takie wysokie ryzyko też, dziewczyny miały po kilkanaście/dziesiąt tysięcy a ja nie mam nawet tysiąca przy ZD...Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Aga ryzyko podstawowe miałam 1:500 a skorygowane 1:306,pytałam lekarza co znaczy ryzyko podstawowe mi powiedział ze u mnie te 500 to wiek.
Zerknę zaraz na swoje badania czy nie mam tam opisane co to jest ryzyko podstawowe
Zyrcia mi 1 dnia też nie zrobili usg dopiero 2 dnia wieczorem,tak działają szpitale -
Aga, u mnie to podstawowe nazywało się ryzyko tła, to znaczy że takie jest statystyczne ryzyko dla kobiety rasy białej, w Twoim wieku, z podobnymi chorobami itd. Dlatego lekarz na początku przeprowadza krótki wywiad. I na tym tle określane jest jak Ty wypadasz.
Ja siedzę u endokrynologa, jestem zapisana na 10:00 a przede mną 10 osób. Prywatna służba zdrowia ku*wa...Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dziewczyny, które mają wizyty mam do Was ogromną prośbę, spytałybyście gina o picie melisy w ciąży? Piję filiżankę dziennie i nie wiem czy nie przeginam. A wizytę mam dopiero 13.01. Będę bardzo wdzięczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 10:14
-
nick nieaktualny
-
Cześć !
Aga ryzyko podstawowe to z wieku i być może + NT jak pisze rozalia. Ja miałam podstawowe 1:700 więc by się zgadzało bo mam 29 lat, w 2015 30, a przezierność była blisko granicy. Kilkanaście tysięcy to dziewczyny miały wyliczone, czyli przy ich wynikach nie ma prawie w ogóle szans na tę chorobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 10:25
-
kasika8303 - moja ginekolog sama zaleciła mi picie melissy w dniu wizyty - do 2szklanek dziennie.
Jesteśmy po wizycie u Diabetologa ... na razie cukry w normie - omijamy Insulinę najdłużej jak się da.
Teraz pozostaje czekać na kontrolną wizytę u gina 23ego.
Nie wiem jak Wy ale ja Świąt nie czuję - może dlatego, że po raz 1wszy w domu nie robię nic - no może nie licząc ubranej wczoraj choinki.
http://wrzucaj.net/images/2014/12/19/DSC0280.jpgRozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny