X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator od siostry, która go nie używała. Ona dostała go z kolei od kuzynki, której też nie był potrzebny. Gdybym go nie dostała to chyba nie kupowałabym przed porodem bo liczę na to, że nie będzie mi potrzebny, a w razie gdyby po porodzie okazało się, że jednak może się przydać to zawsze można dokupić.
    A to jeszcze tak a propos wyprawek
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wyprawa-dla-noworadka,10397.html
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/szykujemy-wyprawke-dla-dziecka,33548.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 09:48

Scintilla, agawera lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz ja. Witamy się zdjęciowo po 18 tygodniach :D
    Myślicie że brzuch duży jak na ten czas?

18tc.jpg

Scintilla, Muniek, zyrcia, Rozalia, Alorrene13, Sista, Czarnaa94, aga87, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Mam dzis zamiar kupic ze 2 pary dzinsow ciazowych, bo zwykle musialam nosic w ostatnich dniach rozpiete.

Wy tez tak macie ze wam brzuch po posilku wybija? Ja sie lubie najesc do syta i kurcze teraz juz caly posilek na raz ledwo mieszcze. Chyba czas zaczac jesc na raty :(

Mi brzuch wywala zawsze po godz 16 - zwykle tuż po obiedzie i tak już zostaje do wieczora ... w domu staram się chodzić w długich tunikach i wygodnie mi w męskich bokserkach ale jak jestem poza domem już się nie krępuje i spodnie zwykle odpięte na całego :)

Zastanawiam się też czy pępek wypchnie się na wierzch :)

Nieukowa - brzuszek ładnie zaznaczony - moim zdaniem widoczny :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:23

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,u nas też tragiczna pogoda,wieje i pada deszcz,najgorsza mieszanka :-\

Też planuje taki leżaczek-bujaczek,ta huśtawka naprawdę wielka się wydaje.

Nieukowa też dziś wybieram się na zakupy,planuje właśnie jakieś spodnie ciążowe i leginsy. Bo powoli robi mi się niewygodnie :-)
    Brzuch standardowo wybija mi wieczorami,ale tak zaraz po posiłku raczej nie,bo staram się nie napychać za bardzo :-P

Nieukowa lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jeszcze raz ja. Witamy się zdjęciowo po 18 tygodniach :D
    Myślicie że brzuch duży jak na ten czas?
    Wydaje mi się że mam podobny :-) i nie sądzę żeby był duży,raczej ledwo zaznaczony. Ale już niedługo i wszystkie będziemy miały konkretne bębny :-D :-D

Ania1704 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki z pracy mi wczoraj wyleciały z tekstem, że gigantyczny brzuch mam i że strasznie wcześnie... trochę mi się to dziwne wydało ale nie będę dyskutować z Wielce Doświadczonymi Matkami :P
    Mam przed oczami Joasiny brzuch i mój się wydaje mikry w porównaniu z nim :)

Dobra. Jem bobofruita i lecę na szoping :D
    Do wieczorka!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja mam laktator od siostry, która go nie używała. Ona dostała go z kolei od kuzynki, której też nie był potrzebny. Gdybym go nie dostała to chyba nie kupowałabym przed porodem bo liczę na to, że nie będzie mi potrzebny, a w razie gdyby po porodzie okazało się, że jednak może się przydać to zawsze można dokupić.
    A to jeszcze tak a propos wyprawek
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wyprawa-dla-noworadka,10397.html
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/szykujemy-wyprawke-dla-dziecka,33548.html

musze zobaczyć ostatnio ogladałam serie odcinków
    http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Koleżanki z pracy mi wczoraj wyleciały z tekstem, że gigantyczny brzuch mam i że strasznie wcześnie... trochę mi się to dziwne wydało ale nie będę dyskutować z Wielce Doświadczonymi Matkami :P
    No co ty,to one chyba jakieś ślepe są!!a mi z kolei wszyscy się pytają gdzie mam brzuch ;-) nie dogodzisz nikomu :-D
    A Joasi brzuszek napewno bije nasze wszystkie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:48

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Dobra. Jem bobofruita i lecę na szoping :D
    Do wieczorka!
    nie prawda ! ja też mam taki :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mój brzuch jest takich rozmiarów jak Twój! Wiecie jak to jest, nie ma konkretnych rozmiarów na dany miesiąc to jest sprawa indywidualna.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ależ mnie tu długo nie było ojoj...No ale niestety tak wyszło że nie miałam czasu się udzielać. Starałam się Was podczytywać:)

Cieszę się niezmiernie z rosnących brzuszków, wszystkich pozytywnych wyników i wieści i trzymam kciuki za dalsze :) Z nami również wszystko dobrze,rośniemy jak na drożdżach, a do tego czuję ruchy mojego szkraba!

Zapewne nadal będę mało aktywna (za miesiąc idę na zwolnienie), więc mam nadzieję mieć troszkę więcej czasu.

Trzymajcie się ciepło i niech maluchy rosną zdrowo!

Magda_lena88, Muniek, Alorrene13, Sista, Czarnaa94, Z., Inesicia, Joasia:), Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki <3
    U mnie pogoda też do kitu :| ale poprawiłam sobie nastrój zakupami :) i zakupiłam dwie bluzeczki z długim rękawem takie dłuższe w sam raz do leginsów albo spodni :) a fajne promocje u nam w textylia markecie (pisząc fonetycznie) więc się opłacało :) ciekawe tylko na jak długo wystarczą przy brzuszku :P
    Ogólnie od rana zakupy porobione podziwiam się, że wgl. chciało mi się wyjść w taką pogodę :O no ale mężuś ma dziś urodzinki to trzeba było jakiś prezencik i torcika zakupić :)
    Mnie znowu dopadała opryszczka tak dla odmiany w lewym kąciku ust :| oby szybko minęła a już miałam spokój od listopada :P
    Dziś ogólnie troszkę mocniej pobolewa brzuszek ale póki co nie jest to mega ból by jechać na IP jak się rozkręci czy coś to nie będę główkować tylko uderzam na IP i niech robią co do nich należy...
    Jeśli chodzi o zachcianki które mogą przepowiadać płeć dla mnie to chyba nie ma większego odbicia :P bo ja na początku miałam ochotę na bardziej kwaśne, i bardzo wyraziste smaki, przeważały solone frytki :x i ryba w galarecie a słodycze jadłam ale jakoś nie szalałam za nimi :P A teraz jem co chcę, nawet nadrabiam sporo jeśli chodzi o słodkości :O :O więc ja póki co nie mogę powiedzieć na podstawie tego Kto tam może się skrywać :P
    A jeśli chodzi o inne objawy to różnie bywa bo u mnie np. każda koleżanka która ma dziewczynkę wgl. nie wymiotowała a szwagierka która ma chłopca wymiotowała tak, że ho ho - więc to też nie wyznacznik :)
    Co do tej huśtawki jest super ale rzeczywiście dość spora :) My raczej zakupimy leżaczek - bujaczek bo wiem że się sprawdza i jest praktyczny :) więc się nie zmarnuje :)
    Ubranek póki co ciągle nie mam :P Ale za to dziś w Textylia - obczaiłam fajne bodziaki i że cenowo się opłaca więc pewnie po połówkowym tam uderzę :P no i mieli tanie koszule do karmienia bo ok 30 zł :) więc też nie drogo więc może po połówkowym kupię jedną tak na zaś :P jak jeszcze będzie promocja :P
    No a co do badań połówkowych to ja mam je dwa razy: pierwsze mam 26.01 (20t+3dz wg.OM) a drugie mam w poradni 29.01 (20t+6dz wg. OM) mam nadzieję dowiedzieć się płci i, że nie będzie niespodzianki w postaci, że mój prowadzący powie mi, że taka płeć a w poradni powiedzą, że inna :D to byłoby niefajne :x
    A tak z innej beczki (trochę negliżu)
    To my wg. BBF 19tc (18t+3dz) wg. OM (18t+1dz)
    15evcxk.jpg
    I mam takie pytanie do Was bo nie wiem czy tylko mi się wydaje czy serio tak jest i czy u Was też tak jest, że ten brzuch jest tak jakby bardzo nisko...??
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:33

Muniek, Alorrene13, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mi dzis rano przy aplikacji luteiny dowcipnej doslownie chlusnela woda ze srodka, z odrobina luteiny.. nie wiem czy tak sie rozpuscila tabletka, czy to cos z wodami sie dzieje.. ciagle tez brzuch mi sie napina..i nie wiem czy jechac na IP czy poobserwowac jeszcze. Bo dopiero co tam bylam z 10dni temu, pogonia mnie w koncu.. przepraszam za taki doslowny opis,ale moze mialyscie podobne "doswiadczenie"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:47

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że to była pozostałość luteiny poprzedniej globulki ...
    miałam podobnie ja kiedyś aplikowałam globulki na infekcje ...
    ale jak sie martwisz to dla świętego spokoju jedź na IP i muszą Cię przejrzeć :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lena ale ładny brzusio,nie wydaje mi się żeby był nisko,raczej normalnie.Takie moje odczucie :-)
    My dziś z mężulkiem mamy zamiar odwiedzić taki spory sklep dziecięcy,więc może jakiś drobiazg dla mojego syneczka kupię :-) Wczoraj w ogóle mój kochany stwierdził że on sam nie może się doczekać aż będzie mógł coś dla swojego syna kupić <3 widać że jest dumny jak paw :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika szkoda, że przesunęli bo tez mam połówkowe 28.01 to bedzie 20t5d :) a mamy ten sam tydzień ciąży. Dobrze ze Alorren ma 29 wiec czekać raźniej bedzie.

Trochę zła jestem że mi przesunęli, bo to tydzień dłużej czekania. No ale cóż zrobię...

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już znacie płeć :)
    Mi się zawsze wydawało, że facet jest dumy jak rodzi się syn a mój to ciągle chodzi i mówi, że będzie dziewczynka i to z taką dumą..ciekawe co okaże się na wizycie :P ale ważne by Maluch był zdrowy a czy chłopak czy dziewczynka będzie tak samo mocno kochane i wyczekane :)
    nenette nie wiem jak to jest z tą luteina ale czytałam, że mogą takie pozostałości wypływać. Ale jak się martwisz to jedź na IP i nie myśl o tym, że byłaś u nich ok 10 dni temu oni od tego są by pomóc :)
    Ja ostatnio czytałam, że po 18tc zwiększa się ogólnie wydzielina z pochwy i u mnie to się zgadza bo czasem to mam takie wrażenie mokrości jakbym się posiusiała :x :P dlatego staram się być spokojna :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe mamusie, mam do sprzedania mało co używane ciuszki po mojej córeczce, w paczce jest 32 par zadbanych ciuszków - mam jeszcze więcej, też mało co używane, rozm. 56/62, cena za całą paczkę to 150 zł (możliwa negocjacja) - jeśli któraś byłaby zainteresowana to można wysłać wiadomość prywatną, ciuszków chce się pozbyć bo mam już mało miejsca na kolejne ubranka ;)

podaje link do allegro i oczywiście przepraszam za zaśmiecanie

http://allegro.pl/ubranka-dla-dziewczynki-rozm-56-62-jak-nowe-i4978277976.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 13:08

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nieukowa twój brzuszek jest niewielki, widać że mała zgrabna dziewczynka jest w srodku ;)
    Moja fotka z czwartku ...
    mm5lm966zo3f_t.jpg

Buziaki, milego dnia ;)

Ania1704, Czarnaa94, Joasia:), Nieukowa, aga87 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie już skurcze?
    Ja od kilku dni mam i czy to nie za wcześnie? Najczęściej pojawiają się rano lub wieczorem. Czuję jak napina mi się macica i jak dotykam to jest twarda. Trwa to około 10 sekund i przechodzi, powtarza się kilka razy ale nieregularnie. Nie jest to bolesne, ale takie nieprzyjemne. To chyba mogą być te skurcze Alvareza prawda?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ