Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam laktator od siostry, która go nie używała. Ona dostała go z kolei od kuzynki, której też nie był potrzebny. Gdybym go nie dostała to chyba nie kupowałabym przed porodem bo liczę na to, że nie będzie mi potrzebny, a w razie gdyby po porodzie okazało się, że jednak może się przydać to zawsze można dokupić.
A to jeszcze tak a propos wyprawek
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wyprawa-dla-noworadka,10397.html
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/szykujemy-wyprawke-dla-dziecka,33548.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 09:48
Scintilla, agawera lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Mam dzis zamiar kupic ze 2 pary dzinsow ciazowych, bo zwykle musialam nosic w ostatnich dniach rozpiete.
Wy tez tak macie ze wam brzuch po posilku wybija? Ja sie lubie najesc do syta i kurcze teraz juz caly posilek na raz ledwo mieszcze. Chyba czas zaczac jesc na raty
Mi brzuch wywala zawsze po godz 16 - zwykle tuż po obiedzie i tak już zostaje do wieczora ... w domu staram się chodzić w długich tunikach i wygodnie mi w męskich bokserkach ale jak jestem poza domem już się nie krępuje i spodnie zwykle odpięte na całego
Zastanawiam się też czy pępek wypchnie się na wierzch
Nieukowa - brzuszek ładnie zaznaczony - moim zdaniem widoczny :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:23
-
Witam,u nas też tragiczna pogoda,wieje i pada deszcz,najgorsza mieszanka
Też planuje taki leżaczek-bujaczek,ta huśtawka naprawdę wielka się wydaje.
Nieukowa też dziś wybieram się na zakupy,planuje właśnie jakieś spodnie ciążowe i leginsy. Bo powoli robi mi się niewygodnie
Brzuch standardowo wybija mi wieczorami,ale tak zaraz po posiłku raczej nie,bo staram się nie napychać za bardzoNieukowa lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nieukowa wrote:Jeszcze raz ja. Witamy się zdjęciowo po 18 tygodniach
Myślicie że brzuch duży jak na ten czas?i nie sądzę żeby był duży,raczej ledwo zaznaczony. Ale już niedługo i wszystkie będziemy miały konkretne bębny
Ania1704 lubi tę wiadomość
Koleżanki z pracy mi wczoraj wyleciały z tekstem, że gigantyczny brzuch mam i że strasznie wcześnie... trochę mi się to dziwne wydało ale nie będę dyskutować z Wielce Doświadczonymi Matkami
Mam przed oczami Joasiny brzuch i mój się wydaje mikry w porównaniu z nim
Dobra. Jem bobofruita i lecę na szoping
Do wieczorka! -
Inesicia wrote:Ja mam laktator od siostry, która go nie używała. Ona dostała go z kolei od kuzynki, której też nie był potrzebny. Gdybym go nie dostała to chyba nie kupowałabym przed porodem bo liczę na to, że nie będzie mi potrzebny, a w razie gdyby po porodzie okazało się, że jednak może się przydać to zawsze można dokupić.
A to jeszcze tak a propos wyprawek
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wyprawa-dla-noworadka,10397.html
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/szykujemy-wyprawke-dla-dziecka,33548.html
musze zobaczyć ostatnio ogladałam serie odcinków
http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/ -
Nieukowa wrote:Koleżanki z pracy mi wczoraj wyleciały z tekstem, że gigantyczny brzuch mam i że strasznie wcześnie... trochę mi się to dziwne wydało ale nie będę dyskutować z Wielce Doświadczonymi Matkami
Mam przed oczami Joasiny brzuch i mój się wydaje mikry w porównaniu z nimnie dogodzisz nikomu
A Joasi brzuszek napewno bije nasze wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:48
Nieukowa lubi tę wiadomość
Nieukowa wrote:Koleżanki z pracy mi wczoraj wyleciały z tekstem, że gigantyczny brzuch mam i że strasznie wcześnie... trochę mi się to dziwne wydało ale nie będę dyskutować z Wielce Doświadczonymi Matkami
Mam przed oczami Joasiny brzuch i mój się wydaje mikry w porównaniu z nim
Dobra. Jem bobofruita i lecę na szoping
Do wieczorka!Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Ależ mnie tu długo nie było ojoj...No ale niestety tak wyszło że nie miałam czasu się udzielać. Starałam się Was podczytywać
Cieszę się niezmiernie z rosnących brzuszków, wszystkich pozytywnych wyników i wieści i trzymam kciuki za dalszeZ nami również wszystko dobrze,rośniemy jak na drożdżach, a do tego czuję ruchy mojego szkraba!
Zapewne nadal będę mało aktywna (za miesiąc idę na zwolnienie), więc mam nadzieję mieć troszkę więcej czasu.
Trzymajcie się ciepło i niech maluchy rosną zdrowo!Magda_lena88, Muniek, Alorrene13, Sista, Czarnaa94, Z., Inesicia, Joasia:), Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość
-
hej Laseczki
U mnie pogoda też do kituale poprawiłam sobie nastrój zakupami
i zakupiłam dwie bluzeczki z długim rękawem takie dłuższe w sam raz do leginsów albo spodni
a fajne promocje u nam w textylia markecie (pisząc fonetycznie) więc się opłacało
ciekawe tylko na jak długo wystarczą przy brzuszku
Ogólnie od rana zakupy porobione podziwiam się, że wgl. chciało mi się wyjść w taką pogodęno ale mężuś ma dziś urodzinki to trzeba było jakiś prezencik i torcika zakupić
Mnie znowu dopadała opryszczka tak dla odmiany w lewym kąciku ustoby szybko minęła a już miałam spokój od listopada
Dziś ogólnie troszkę mocniej pobolewa brzuszek ale póki co nie jest to mega ból by jechać na IP jak się rozkręci czy coś to nie będę główkować tylko uderzam na IP i niech robią co do nich należy...
Jeśli chodzi o zachcianki które mogą przepowiadać płeć dla mnie to chyba nie ma większego odbiciabo ja na początku miałam ochotę na bardziej kwaśne, i bardzo wyraziste smaki, przeważały solone frytki :x i ryba w galarecie a słodycze jadłam ale jakoś nie szalałam za nimi
A teraz jem co chcę, nawet nadrabiam sporo jeśli chodzi o słodkości
więc ja póki co nie mogę powiedzieć na podstawie tego Kto tam może się skrywać
A jeśli chodzi o inne objawy to różnie bywa bo u mnie np. każda koleżanka która ma dziewczynkę wgl. nie wymiotowała a szwagierka która ma chłopca wymiotowała tak, że ho ho - więc to też nie wyznacznik
Co do tej huśtawki jest super ale rzeczywiście dość sporaMy raczej zakupimy leżaczek - bujaczek bo wiem że się sprawdza i jest praktyczny
więc się nie zmarnuje
Ubranek póki co ciągle nie mamAle za to dziś w Textylia - obczaiłam fajne bodziaki i że cenowo się opłaca więc pewnie po połówkowym tam uderzę
no i mieli tanie koszule do karmienia bo ok 30 zł
więc też nie drogo więc może po połówkowym kupię jedną tak na zaś
jak jeszcze będzie promocja
No a co do badań połówkowych to ja mam je dwa razy: pierwsze mam 26.01 (20t+3dz wg.OM) a drugie mam w poradni 29.01 (20t+6dz wg. OM) mam nadzieję dowiedzieć się płci i, że nie będzie niespodzianki w postaci, że mój prowadzący powie mi, że taka płeć a w poradni powiedzą, że innato byłoby niefajne :x
A tak z innej beczki (trochę negliżu)
To my wg. BBF 19tc (18t+3dz) wg. OM (18t+1dz)
I mam takie pytanie do Was bo nie wiem czy tylko mi się wydaje czy serio tak jest i czy u Was też tak jest, że ten brzuch jest tak jakby bardzo nisko...??
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:33
Muniek, Alorrene13, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze a mi dzis rano przy aplikacji luteiny dowcipnej doslownie chlusnela woda ze srodka, z odrobina luteiny.. nie wiem czy tak sie rozpuscila tabletka, czy to cos z wodami sie dzieje.. ciagle tez brzuch mi sie napina..i nie wiem czy jechac na IP czy poobserwowac jeszcze. Bo dopiero co tam bylam z 10dni temu, pogonia mnie w koncu.. przepraszam za taki doslowny opis,ale moze mialyscie podobne "doswiadczenie"?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:47
-
Magda-lena ale ładny brzusio,nie wydaje mi się żeby był nisko,raczej normalnie.Takie moje odczucie
My dziś z mężulkiem mamy zamiar odwiedzić taki spory sklep dziecięcy,więc może jakiś drobiazg dla mojego syneczka kupięWczoraj w ogóle mój kochany stwierdził że on sam nie może się doczekać aż będzie mógł coś dla swojego syna kupić
widać że jest dumny jak paw
Joasia:) wrote:Kasika szkoda, że przesunęli bo tez mam połówkowe 28.01 to bedzie 20t5d
a mamy ten sam tydzień ciąży. Dobrze ze Alorren ma 29 wiec czekać raźniej bedzie.
Trochę zła jestem że mi przesunęli, bo to tydzień dłużej czekania. No ale cóż zrobię... -
Fajnie, że już znacie płeć
Mi się zawsze wydawało, że facet jest dumy jak rodzi się syn a mój to ciągle chodzi i mówi, że będzie dziewczynka i to z taką dumą..ciekawe co okaże się na wizycieale ważne by Maluch był zdrowy a czy chłopak czy dziewczynka będzie tak samo mocno kochane i wyczekane
nenette nie wiem jak to jest z tą luteina ale czytałam, że mogą takie pozostałości wypływać. Ale jak się martwisz to jedź na IP i nie myśl o tym, że byłaś u nich ok 10 dni temu oni od tego są by pomóc
Ja ostatnio czytałam, że po 18tc zwiększa się ogólnie wydzielina z pochwy i u mnie to się zgadza bo czasem to mam takie wrażenie mokrości jakbym się posiusiała :xdlatego staram się być spokojna
-
nick nieaktualnyWitajcie przyszłe mamusie, mam do sprzedania mało co używane ciuszki po mojej córeczce, w paczce jest 32 par zadbanych ciuszków - mam jeszcze więcej, też mało co używane, rozm. 56/62, cena za całą paczkę to 150 zł (możliwa negocjacja) - jeśli któraś byłaby zainteresowana to można wysłać wiadomość prywatną, ciuszków chce się pozbyć bo mam już mało miejsca na kolejne ubranka
podaje link do allegro i oczywiście przepraszam za zaśmiecanie
http://allegro.pl/ubranka-dla-dziewczynki-rozm-56-62-jak-nowe-i4978277976.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 13:08
-
Dziewczyny, czy Wy też macie już skurcze?
Ja od kilku dni mam i czy to nie za wcześnie? Najczęściej pojawiają się rano lub wieczorem. Czuję jak napina mi się macica i jak dotykam to jest twarda. Trwa to około 10 sekund i przechodzi, powtarza się kilka razy ale nieregularnie. Nie jest to bolesne, ale takie nieprzyjemne. To chyba mogą być te skurcze Alvareza prawda?