X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja na to dostałam Luteinę i nospę, mi powiedzieli, że to niebezpieczne bo może skutkować przedwczesnym porodem. Mam leżeć i się oszczędzać, a ile w tym praaaawdy to nawet najstarsi górole nie wiedzą. Ja nie mam zaufania do żadnych lekarzy, ale rzeczywiście odkąd biorę nospę dwa razy dziennie to nie mam w ogóle napiętego brzucha, już od paru dni !

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ale u Ciebie to się wcześnie zaczęło i pewnie dlatego dostałaś leki. A od 20 tyg ponoć takie skurcze są normalne. Tylko jak odróżnić kiedy dzieje się coś złego? Zaczęłam czytać w necie ale już przestałam bo zaraz stwierdzę że rodzę :P Na pewno powiem o tym mojemu ginowi ale to jeszcze ponad tydzień do wizyty.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Magda-lena dziś też miałam szoping ;) Kupiłam dżinsy ciążowe, 2 podkoszulki z Kappahla, bluzkę dla cieżarowek i cieplutki dres oversizowy :)
    A dla maleńskiej body kopertkowe i śpiochy :D

Zaczęłam ogarniać co ja w ogóle mam w tych ciuszkach już kupionych, i ucieszyłam siębo mam jedne maleńkie body na 50cm wiec nie muszę kupować, dokupię tylko pajaca takiego "w razie wu".Co do reszty to jeszcze sporo rzeczy mi brakuje, szczególnie z rozmiaru 62 nie mam prawie body. No ale jeszcze czas :D

Ja dziś pierwszy raz miałam skurcz macicy taki że zauważyłam. Bezbolesny ale raptownie zechciałam wstać to aż mnie opasało bólem. Wtedy się zdziwiłam i dotknęłam brzucha i dopiero zobaczyłam że jest twardawy. Ale to było raz i trwało chwileczkę więc póki co jeszcze się nie stresuję...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od kilku dni mam coś takiego! Najczęściej gdy już leże wieczorem i nagle zmieniam pozycję ciała! Trwa to chwilę, taki nieprzyjemny ucisk i brzuch robi się twardszy!we wtorek mam wizytę to powiem gin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie rację.Ale ogólnie to już jestem o to spokojniejsza. Teraz dla odmiany stresuje mnie fakt, że strasznie się męczę. Wchodzę powoli na 1 piętro i 10 min leże i sapię jak dziad -_- to pewnie od tego serca o.O a w aptece jak kupowałam magnez, gadałam chwilę z farmaceutką i powiedziała, że mi wróży cesarkę przy takich problemach z sercem. I w sumie jak pomyślę, że wejście na 1 piętro to dla mnie taki wysiłek to przy porodzie dostałabym chyba zawału... Była też dziś u mnie koleżanka co rodziła w grudniu i jestem załamana po tym jak pokazała mi rozstępy na brzuchu i udach... jak mnie to spotka to depresja murowana. A ona zawsze taka chuda... wiem, przesadzam, ale ja nie mam problemów z ćwiczeniem i odchudzaniem, ale na to to chyba się już nic nie zaradzi ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 nie czytaj info w necie bo one nie zawsze pokrywają się z dolegliwościami.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dysze jak stara baba jak wchodze po schodach :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna nie jest az tak zle, ale ostatnio 3 pietra wbieglam po schodach bo sie do roboty spoznilam to potem myslalam ze mam zawal tak mi serce walilo :P wtedy tez doszlam do wniosku ze musze sie spieszyc powoli :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja bym na 3 piętro wbiec nie dała rady, ledwo wchodzę :P Jeszcze od kilku dni mnie plecy bolą na dole z prawej strony i ciężko wchodzić albo się schylić. Czytałam o tym bólu i to pewnie dlatego że mam krzywy kręgosłup i nie da się za bardzo nic z tym zrobić, zwłaszcza teraz kiedy brzuch rośnie. Czuję się jak stara babka, dziś przykucnęłam w sklepie to mąż pomagał mi się podnieść :P A to dopiero połowa!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mine też plecy bolą, gorzej że coś mnie w biodrze łupie i nie wiem czy sobie nie uszkodziłam jakimś cudem stawu. Czasami mnie tak bolało przez kilka minut, ale nie przez 3 dni bezp rzerwy ;/ Na wizycie u gina zapytam czy może dać skierowanie do specjalisty czy muszę iść do rodzinnego...

Chyba też spróbuję połowkowe przełożyć o 1-2 tyg...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje usg połówkowe wypadnie gdy będę miała 21/22 tydzień
    Jako nastolatka miałam zapalenia biodra iczasem mi się powtarza mam wtedy problem ze wstaniem jak za długo leze tak przynajmniej myślę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z tym biodrem to cos jest. Mi cala noga dretwieje myslalm ze od lezenia na tym boku ale lezalam na sdrugim a ten dalej bolal. Odpukac narazie mam spokoj wydaje mi sie ze maly tak sie ulozyl i uciskal na jakis nerw bo w nmocy o tej samej porze sie mi to zdazalo.
    Ja dysze jak kurze scieram . tak jest jak od poczatku mam nakaz oszczedzania lezenie itp wiec kondycha padla

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dziewczyny poczułam, że mam przy sobie prawdziwych przyjaciół. Dziś mija rok od utraty pierwszego kropka :-( i mimo wichury nie wyobrażałam sobie nie pojechać na cmentarz zapalić świeczuszki. A byliśmy na 15 umówieni ze znajomymi, na ciacho w centrum handlowym. Poprosiłam męża aby zadzwonił do nich że spotkamy się chwilkę po 15 bo my na cmentarz podjedziemy, a oni do nas że pojadą z nami. Miałam wrażenie że pamiętali, że to minął rok. Kupili świeczki i zapalili od siebie, zrobiło mi się tak miło że aż łezkę uroniłam. Wydaje mi się że chyba przez to że dla osób z boku jest to temat poronienia i tyle, a dla nich coś więcej, mimo że nigdy się z takim przeżyciem nie spotkali ( i mam nadzieję, że nie spotkają).
    Bardzo miłe uczucie :-) A będą w centrum handlowym oczywiście zakupiłam Amelce zestaw body :-) Jakby któraś chciała, w c&a 5 sztuk kosztuje 19,90 zł :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Dziewczyny ale z tym biodrem to cos jest. Mi cala noga dretwieje myslalm ze od lezenia na tym boku ale lezalam na sdrugim a ten dalej bolal. Odpukac narazie mam spokoj wydaje mi sie ze maly tak sie ulozyl i uciskal na jakis nerw bo w nmocy o tej samej porze sie mi to zdazalo.
    Ja dysze jak kurze scieram . tak jest jak od poczatku mam nakaz oszczedzania lezenie itp wiec kondycha padla

Też tak mam, to są nerwobóle. U mnie tylko często w kręgosłupie się odzywają. Byłam u ginki to powiedziała, że typowe nerwobóle, w ciąży normalne.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pokonuję codziennie wejście do domu ( 4 piętro z mega stromymi schodami) to leżę przez 5-10 minut, mam taką zadyszkę :-)

c77352d493.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Trochę mine też plecy bolą, gorzej że coś mnie w biodrze łupie i nie wiem czy sobie nie uszkodziłam jakimś cudem stawu. Czasami mnie tak bolało przez kilka minut, ale nie przez 3 dni bezp rzerwy ;/ Na wizycie u gina zapytam czy może dać skierowanie do specjalisty czy muszę iść do rodzinnego...

Chyba też spróbuję połowkowe przełożyć o 1-2 tyg...

Ja mam to samo jak mi cos wlezie w bok z tylu nad biodrem to nie moge się na bok przekrecic, ale z tego co czytam wiele z nas ma tak więc pewnie tak niektóre osoby maja.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

ja tez mam bóle w biodrach i widzę, że nie jestem w tym osamotniona. U mnie pojawia się to jak mniej się ruszam tylko np leżę. Ale też nie mam tak, że leżę tylko na jednym boku. Zazwyczaj się wiercę i wtedy bolą mnie dwa i już nie mam jak się ułożyć ;)

Ja połówkowe mam 29 stycznia. To będzie 20 tyg i 5 dni a wg usg 21,5 więc myślę że ok.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aka81 też mam połówkowe 29.01 ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki;) ja mam takie pytanie czy macie podobnie? ja od kilku dni mam tak jak by jakąś kolkę w prawej strony pod żebrem nie wiem od czego to mój A mówi że to może wątroba ale ja nie jem nic ostrego bo mam zgagę:( i nieraz jest tak że jak siedzę czy leżę to tak kłuje:( Macie tak?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja jutro idę z rana na badanie krwi i mocz oraz tsh, mam nadzieje, że wyniki będą ok !

mam też nadzieję, że bez problemu dostanę dodatkową fiolkę krwi dla Nieukowej na badanie płci :D już się nie mogę doczekać.
    mrozu raczej nie będzie więc mam nadzieje, że będzie ok :)

a w pt wizyta i ciekawe czy mój Okruszek się wreszcie ujawni :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ