Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno to ja na to dostałam Luteinę i nospę, mi powiedzieli, że to niebezpieczne bo może skutkować przedwczesnym porodem. Mam leżeć i się oszczędzać, a ile w tym praaaawdy to nawet najstarsi górole nie wiedzą. Ja nie mam zaufania do żadnych lekarzy, ale rzeczywiście odkąd biorę nospę dwa razy dziennie to nie mam w ogóle napiętego brzucha, już od paru dni !
-
zyrcia ale u Ciebie to się wcześnie zaczęło i pewnie dlatego dostałaś leki. A od 20 tyg ponoć takie skurcze są normalne. Tylko jak odróżnić kiedy dzieje się coś złego? Zaczęłam czytać w necie ale już przestałam bo zaraz stwierdzę że rodzę
Na pewno powiem o tym mojemu ginowi ale to jeszcze ponad tydzień do wizyty.
-
Hejka
Magda-lena dziś też miałam szopingKupiłam dżinsy ciążowe, 2 podkoszulki z Kappahla, bluzkę dla cieżarowek i cieplutki dres oversizowy
A dla maleńskiej body kopertkowe i śpiochy
Zaczęłam ogarniać co ja w ogóle mam w tych ciuszkach już kupionych, i ucieszyłam siębo mam jedne maleńkie body na 50cm wiec nie muszę kupować, dokupię tylko pajaca takiego "w razie wu".Co do reszty to jeszcze sporo rzeczy mi brakuje, szczególnie z rozmiaru 62 nie mam prawie body. No ale jeszcze czas
Ja dziś pierwszy raz miałam skurcz macicy taki że zauważyłam. Bezbolesny ale raptownie zechciałam wstać to aż mnie opasało bólem. Wtedy się zdziwiłam i dotknęłam brzucha i dopiero zobaczyłam że jest twardawy. Ale to było raz i trwało chwileczkę więc póki co jeszcze się nie stresuję... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoże macie rację.Ale ogólnie to już jestem o to spokojniejsza. Teraz dla odmiany stresuje mnie fakt, że strasznie się męczę. Wchodzę powoli na 1 piętro i 10 min leże i sapię jak dziad -_- to pewnie od tego serca
a w aptece jak kupowałam magnez, gadałam chwilę z farmaceutką i powiedziała, że mi wróży cesarkę przy takich problemach z sercem. I w sumie jak pomyślę, że wejście na 1 piętro to dla mnie taki wysiłek to przy porodzie dostałabym chyba zawału... Była też dziś u mnie koleżanka co rodziła w grudniu i jestem załamana po tym jak pokazała mi rozstępy na brzuchu i udach... jak mnie to spotka to depresja murowana. A ona zawsze taka chuda... wiem, przesadzam, ale ja nie mam problemów z ćwiczeniem i odchudzaniem, ale na to to chyba się już nic nie zaradzi ehh
-
nick nieaktualny
-
O ja bym na 3 piętro wbiec nie dała rady, ledwo wchodzę
Jeszcze od kilku dni mnie plecy bolą na dole z prawej strony i ciężko wchodzić albo się schylić. Czytałam o tym bólu i to pewnie dlatego że mam krzywy kręgosłup i nie da się za bardzo nic z tym zrobić, zwłaszcza teraz kiedy brzuch rośnie. Czuję się jak stara babka, dziś przykucnęłam w sklepie to mąż pomagał mi się podnieść
A to dopiero połowa!
-
Trochę mine też plecy bolą, gorzej że coś mnie w biodrze łupie i nie wiem czy sobie nie uszkodziłam jakimś cudem stawu. Czasami mnie tak bolało przez kilka minut, ale nie przez 3 dni bezp rzerwy ;/ Na wizycie u gina zapytam czy może dać skierowanie do specjalisty czy muszę iść do rodzinnego...
Chyba też spróbuję połowkowe przełożyć o 1-2 tyg... -
Dziewczyny ale z tym biodrem to cos jest. Mi cala noga dretwieje myslalm ze od lezenia na tym boku ale lezalam na sdrugim a ten dalej bolal. Odpukac narazie mam spokoj wydaje mi sie ze maly tak sie ulozyl i uciskal na jakis nerw bo w nmocy o tej samej porze sie mi to zdazalo.
Ja dysze jak kurze scieram . tak jest jak od poczatku mam nakaz oszczedzania lezenie itp wiec kondycha padlaMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
A ja dziś dziewczyny poczułam, że mam przy sobie prawdziwych przyjaciół. Dziś mija rok od utraty pierwszego kropka
i mimo wichury nie wyobrażałam sobie nie pojechać na cmentarz zapalić świeczuszki. A byliśmy na 15 umówieni ze znajomymi, na ciacho w centrum handlowym. Poprosiłam męża aby zadzwonił do nich że spotkamy się chwilkę po 15 bo my na cmentarz podjedziemy, a oni do nas że pojadą z nami. Miałam wrażenie że pamiętali, że to minął rok. Kupili świeczki i zapalili od siebie, zrobiło mi się tak miło że aż łezkę uroniłam. Wydaje mi się że chyba przez to że dla osób z boku jest to temat poronienia i tyle, a dla nich coś więcej, mimo że nigdy się z takim przeżyciem nie spotkali ( i mam nadzieję, że nie spotkają).
Bardzo miłe uczucieA będą w centrum handlowym oczywiście zakupiłam Amelce zestaw body
Jakby któraś chciała, w c&a 5 sztuk kosztuje 19,90 zł
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
sss wrote:Dziewczyny ale z tym biodrem to cos jest. Mi cala noga dretwieje myslalm ze od lezenia na tym boku ale lezalam na sdrugim a ten dalej bolal. Odpukac narazie mam spokoj wydaje mi sie ze maly tak sie ulozyl i uciskal na jakis nerw bo w nmocy o tej samej porze sie mi to zdazalo.
Ja dysze jak kurze scieram . tak jest jak od poczatku mam nakaz oszczedzania lezenie itp wiec kondycha padla
Też tak mam, to są nerwobóle. U mnie tylko często w kręgosłupie się odzywają. Byłam u ginki to powiedziała, że typowe nerwobóle, w ciąży normalne. -
Nieukowa wrote:Trochę mine też plecy bolą, gorzej że coś mnie w biodrze łupie i nie wiem czy sobie nie uszkodziłam jakimś cudem stawu. Czasami mnie tak bolało przez kilka minut, ale nie przez 3 dni bezp rzerwy ;/ Na wizycie u gina zapytam czy może dać skierowanie do specjalisty czy muszę iść do rodzinnego...
Chyba też spróbuję połowkowe przełożyć o 1-2 tyg...
Ja mam to samo jak mi cos wlezie w bok z tylu nad biodrem to nie moge się na bok przekrecic, ale z tego co czytam wiele z nas ma tak więc pewnie tak niektóre osoby maja.
[/url]
-
nick nieaktualnyWitajcie,
ja tez mam bóle w biodrach i widzę, że nie jestem w tym osamotniona. U mnie pojawia się to jak mniej się ruszam tylko np leżę. Ale też nie mam tak, że leżę tylko na jednym boku. Zazwyczaj się wiercę i wtedy bolą mnie dwa i już nie mam jak się ułożyć
Ja połówkowe mam 29 stycznia. To będzie 20 tyg i 5 dni a wg usg 21,5 więc myślę że ok. -
Cześć dziewczynki;) ja mam takie pytanie czy macie podobnie? ja od kilku dni mam tak jak by jakąś kolkę w prawej strony pod żebrem nie wiem od czego to mój A mówi że to może wątroba ale ja nie jem nic ostrego bo mam zgagę
i nieraz jest tak że jak siedzę czy leżę to tak kłuje:( Macie tak?
-
hej
ja jutro idę z rana na badanie krwi i mocz oraz tsh, mam nadzieje, że wyniki będą ok !
mam też nadzieję, że bez problemu dostanę dodatkową fiolkę krwi dla Nieukowej na badanie płcijuż się nie mogę doczekać.
mrozu raczej nie będzie więc mam nadzieje, że będzie ok
a w pt wizyta i ciekawe czy mój Okruszek się wreszcie ujawniNieukowa lubi tę wiadomość