Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - to życzę Ci aby miał USG w gabinecie. Moja ginka z NFZ nie miała niestety i tylko słyszałam jak baraszkuje Maleństwo.

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja mam taki sam problem z ciśnieniem na wizycie u gin jest podwyższone, w grudniu zalecił mi pomiary ciśnienia codziennie, kupiłam wiec ciśnieniomierz elektroniczny bo niby wygodniej i jak nim mierzę to wychodzi strasznie niskie 90/60 , wiec z moim M kupiliśmy w sklepie medycznym taki tradycyjny zegarowy i na min już norma 115/65.
    ja dziś wieczorem mam wizytę postaram się nie stresować, ale jakoś nie potrafię martwię się o mojego maluszka.
    Może dziś dowiem się czy będzie chłopczyk czy dziewczynka.

Sista, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj odwiedził mnie brat który podarował mi wózek, łóżeczko, pościel i ubranka po swoich dzieciach :) Zakupiłam dla siebie spodnie ciążowe na allegro za 30 zł, mam nadzieję, że będą dobre bo ostatnio przytyło mi się :( Na wizycie u gin (prywatnie i NFZ) zawsze jestem ważona i mam mierzone ciśnienie! Niestety każda położna waży po swojemu, jedna w butach druga bez. Jedna odejmuje 1kg druga 1,5kg także zależy! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Sista lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, Zyrcia też kciukam za Was :)
    Sista sama też zwaracam 2 produkty z C&A (kostium kompielowy i sukienkę).
    Jeden ich minus jest taki (w moim przypadku) że nie można zwrócić w sklepie, tylko jeśli zamawiałaś przez pocztę to na poczcie, a jeśli przez GLS to tylko w punktach GLS-u. Właśnie dziś idę zwrócić :)

zyrcia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A ja głupia na pytanie lekarki w czwartek czy chcę L4 odpowiedziałam po wahaniu Nie...bo dużo spraw w pracy. A tak bym sobie teraz zdalnie w dresie z domku pracowała. Mi wyjechał w delegacje i wraca w czwartek późną nocą, chata wolna;)
    Sista, no co zrobić, taki zawód, więc praca w domu. Ma plusy i minusy, ale jednak te pierwsze zwyciężają :)

Zyrcia, trzymam mocno!

Ps. ale się rozpisałyście, nie nadrobię!

Wiecie co, chyba czuję lekkie łaskotki :D Czyżby syn wysyła mi pierwsze sygnały?

zyrcia lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja buty zdjemuję do ważenia, zwłaszcza jak są to duże kozaki jak teraz ;)

Ania1704 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Ania1704, Sista, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko spoko, dostałam skierowanie na tę nieszczęsną krzywą cukrową :) poza tym Hania rośnie, od zeszłego tygodnia przybrała 30 gram, obecnie waży 296g i na 3D coraz bardziej podobna do tatusia :) no i jeśli chodzi o seks to od teraz tylko w zabezpieczeniu :( szczerze tylko raz w życiu użyłam prezerwatywy i powiedziałam że nigdy więcej, więc chyba będzie celibat :(

Ciśnienie skakało mi tylko na pierwszych wizytach, teraz już chodzę na luzie więc i ciśnienie w normie :)

Trzymam kciuki za dziewczyny wizytujące w najbliższych dniach :)

Ania1704, Inesicia, Alorrene13, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja zawsze pytam czy mam zdjąć ale zawsze słyszę, że nie ma takiej potrzeby! ale teraz będę zdejmować :)
    potrzebuję zakupić dla siebie jeszcze bluzkę ciążową, tylko chciałabym jakąś z nadrukiem np. bocian lub coś podobnego :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki to przecież BBF udostępnia fajną listę wyprawkową
    U góry w menu MOJE BELLY -> Moje listy

nenette lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;-) trochę mnie nie było a tu już tyle czytania :-)
    Odnośnie ciuchów to ja ostatnio zaopatrzyłam się w H&M,jedne spodnie i leginsy takie po domu,a jedne jeansy na wyjście,powiem że rozmiar jest ok,tylko wiadomo ta guma na brzuchu jeszcze ma spory luz,także myśle że spodni już nie będę żadnych kupować,jak się zrobi ciepło to tylko jakieś tuniki albo sukienki.

Ja na każdej wizycie jestem ważona,tylko bez butów,ciśnienie też mi mierzą,ale zawsze jest w normie.Mam w domu wagę,ale zawsze pokazuje mniej niż u lekarki.Jak na razie w sumie nic nie przytyłam,tylko tą różnicę co wcześniej schudłam,także jest ok.Ale mój apetyt ostatnio jest wręcz nie do zaspokojenia,mój mężczyzna chyba strasznie dużo ze mnie wysysa ;-) oby jakiś wielki się nie urodził ;-)
    No i rusza się strasznie,wczoraj to pobił rekord. Cały dzień praktycznie czułam kopniaki.Raz nawet z mężem widzieliśmy jak brzuch mi się rusza ;-) ale mój luby miał ubaw.

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach

Ania1704, Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Kasiu - a myślałam, że tylko ja tak mam, i biję rekordy w skokach ciśnienia. Po wizycie spada do normy?

Tak, spada do normy. Lekko mam podwyższone to 2 i gin mówi że małą dawkę na zbicie mi da od 24 tc

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Stokrotka, Zyrcia też kciukam za Was :)
    Sista sama też zwaracam 2 produkty z C&A (kostium kompielowy i sukienkę).
    Jeden ich minus jest taki (w moim przypadku) że nie można zwrócić w sklepie, tylko jeśli zamawiałaś przez pocztę to na poczcie, a jeśli przez GLS to tylko w punktach GLS-u. Właśnie dziś idę zwrócić :)

Czyli GLS nie pofatyguje się do mnie po przesyłkę ? Myślałam, że w C&A zwroty działają jak w Zalando. Dobrze wiedzieć :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko spoko, dostałam skierowanie na tę nieszczęsną krzywą cukrową :) poza tym Hania rośnie, od zeszłego tygodnia przybrała 30 gram, obecnie waży 296g i na 3D coraz bardziej podobna do tatusia :) no i jeśli chodzi o seks to od teraz tylko w zabezpieczeniu :( szczerze tylko raz w życiu użyłam prezerwatywy i powiedziałam że nigdy więcej, więc chyba będzie celibat :(

Nadine - a czemu sex tylko w prezerwatywie? Jaki powód?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybywam do gina :D Pewno usg nie będzie miał, ale przynajmniej pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić ;)

To moja nowa kieca i brzuchol :D
    c4o7ucvpkapv_t.jpg

ie93a35acubu_t.jpg

PS. Nie paczta na bałagan bo to nie moj pokoj :D :D

gosi_a, Sista, Ania1704, nadine24, Czarnaa94, Z., Alorrene13, Joasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego żelaza to poczytaj dobrze bo wiem że np. Szpinak ma go dużo ale niewiele się wchłania dlatego trzeba doczytać z czym jeść żeby faktycznie dawało efekt.
    Ja się ważę w domu, nago i na glodnego co sobotę bi wtedy zaczynam nowy tydzień ciąży. U lekarza też jestem ważona zawsze po usg wiec mam na sobie połowę ciuchów i jestem bez butów. Ciśnienie też mi mierzą ale nie od razu po przyjściu tylko po ok 10 minutach, zawsze w normie. Zresztą ważą mnie i mierzą też u diabetologa więc mam dość często mierzone ciśnienie.

lilly78 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wyglądasz, kiecka fajna!

zyrcia lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - a czemu sex tylko w prezerwatywie? Jaki powód?

żeby nie wywołać przedwczesnego porodu prostaglandynami z męskiego nasienia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia gdzie taką fajną kiecke kupiłaś :)

Dziś najbardziej depresyjny dzień w roku
    http://polska.newsweek.pl/blue-monday--dzis-najbardziej-depresyjny-dzien-roku,100654,1,1.html
    Mnie się zdecydowanie udziela, a Wam ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:13

zyrcia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my już po wizycie :)
    Wszystkie organy i te różne parametry są ok i prawdpopodobnie będziemy mieli Anielkę :) Ale ginek powiedział że jeszcze na następnej wizycie potwierdzimy. Mała waży 371 g. Zalecił mi pić magnez i elektrolity i brać no-spę, to na napinanie brzucha i kołatanie serca. No i też dostałam skierowanie na krzywą cukrową ble :P

Co do ubrań to ja śmigam w legginsach ciążowych i ostatnio kupiłam 2 bluzki w reserved i sinsay. Zwyczajne bluzeczki nie ciążowe, ale przynajmniej brzuszek wygląda w nich ładnie :)

Sista, Z., Alorrene13, Ania1704, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ