Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wizycie nie jestem warzona nawet ciśnienia nie sprawdza musze liczyć na siebie, ale jak byłam na 2 wizycie w przychodni bo na początku chodziłam do dwóch lekarzy tam pielęgniarka zawyzala mi wagę właśnie o ubranie

Jak często się wazycie? co 2 dni czy co tydzień

Rozalia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dzięki za linki i porady. Teraz umówię się z koleżankami, które rodziły w ubiegłym roku aby mi zweryfikowały listę ;) Jak jestem u nich to się zawsze zastanawiam widząc te wszystkie rzeczy skąd wiedziały co im będzie potrzebne ..;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, racja z tym przyrostem wagi :) Ja ważę się co miesiąc przy okazji wizyty u gina. Mam wagę w domu, ale baterie mi znów padły i jakoś nie po drodze mi zawsze z kupieniem nowych. Może to i dobrze, bo nie stresuje się, że wieloryb się ze mnie robi. Chociaż lustro nie kłamie :P

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Przy wizycie nie jestem warzona nawet ciśnienia nie sprawdza musze liczyć na siebie, ale jak byłam na 2 wizycie w przychodni bo na początku chodziłam do dwóch lekarzy tam pielęgniarka zawyzala mi wagę właśnie o ubranie

Jak często się wazycie? co 2 dni czy co tydzień

Ja mam wagę w łazience i ważę się codziennie, o tej samej porze, w identycznej sytuacji, przed prysznicem. I codziennie inna waga, jak w tańcu, trzy do przodu, dwa do tyłu ;) 75,7kg; 76,2kg; 75,8kg - to ostatnie 3 dni ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - ja chyba wyjmę baterie ze swojej i wyrzucę, bo już zaczynam mieć obsesję, że w czerwcu będę ważyć 100 kg ;) A wcale nie jem więcej niż 4 miesiące temu :/ Dzisiaj siostra mnie pocieszyła, ze może mi się woda zatrzymuje ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Rozalia - ja chyba wyjmę baterie ze swojej i wyrzucę, bo już zaczynam mieć obsesję, że w czerwcu będę ważyć 100 kg ;) A wcale nie jem więcej niż 4 miesiące temu :/ Dzisiaj siostra mnie pocieszyła, ze może mi się woda zatrzymuje ;)

I dobrze zrobisz,zwłaszcza jesli Cię to stresuje tak jak mnie. Ja wiem że nie mam i się nie ważę,a jakby była to na pewno by mnie korciło :)
    Zawsze jak staję na wadze u położnej to sobie myślę - no to teraz +4kg, a tu miłe zaskoczenie bo ledwie połowa tego mi ostatnio doszła :)
    Mimo wszystko wiem że w dniu porodu bedę ważyć sporo, a na pewno tak wyglądać. Teraz niby mam 2,40 kg na plusie od początku a wyglądam jakbym 10 na siebie wrzuciła. Pocieszam się tym, że to nie tłuszcz :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie waze tylko u gina:) ale przy moim apetycie ostatnio to az sie boje wazenia, a jeszcze 2tyg do wizyty ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciśnienia, to mierzę zawsze jak jestem u rodziców (tak co tydzień) i przed wizytą. Mam w okolicach 120/70. I dobrze, że mierzę, bo w stresie przed wizytą miałam ostatnio 163/90...a przedostatnio 147/87...I wtedy podaję Pani na recepcji dane sprzed godziny u rodziców, co jest bardziej miarodajne ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta ...
    Aktywna na forum zawsze jestem mniej w weekend a więcej w tygodniu generalnie. Poza tym czekam na wizytę jak na zbawienie (jutro 10:00), nawet próbuję na dziś przełożyć :P i dlatego nie mam ochoty pisać, bo już chcę się uspokoić że jest wszystko ok. Co do ubrań, Sista przykro mi, ale tak to jest z kupowaniem przez neta, bez mierzenia, ja akurat trafiłam w C&A na spodnie, które są dla mnie okej, a Ty nie, ale to był czysty fart. Ostatnio kupiłam 3 rzeczy w happymum.pl ceny są tam wysokie, ale kupiłam w dziale outlet. Paczka jeszcze w drodze, więc czy są okej powiem jak dojdą. Poza tym kupuję czasami w zwykłym dziale a nie ciążowym i wtedy np. rozmiar L.
    Ważę się na każdej wizycie czyli mniej więcej raz na miesiąc, położna wpisuje wagę z ubraniem i mierzy ciśnienie zawsze. Co do wyprawki sporo dziewczyn zbliżających się do terminu porodu publikuje taką listę w swoim pamiętniku na belly i pozostałe mamuśki komentują co by jeszcze dokupiły a czego już nie trzeba ... miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:42

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po południu mam wizytę u nowego gina :D trzymajcie kciuki żeby był spoko :D

sss, Rozalia lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ważę się w domu i podaję wagę położnej. A ważę się średnio ze dwa razy w tygodniu zawsze rano po wstaniu. Co do ciśnienia to u mnie raczej zawsze niskie albo w normie.
    Wczoraj kupiłam na allegro ciążowe spodnie bo stwierdziłam, że szkoda żeby marnowały się krótsze bluzki. niej więcej od miesiąca chodzę tylko w leginsach i tunikach.

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    A ja dziś po południu mam wizytę u nowego gina :D trzymajcie kciuki żeby był spoko :D

Kciuki zaciśnięte :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna waży w ciuchach, tak jak piszecie, przyrost wagi jest najważniejszy.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie kupiłam kieckę :D taką z dzianiny ciemno szarą, jest dopasowana na górze a na dole baaardzo luźna więc będę w niej już do końca chodzić :D w jakiś dzień się Wam zaprezentuję ;D

kasika8303, Sista lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A co do ciśnienia, to mierzę zawsze jak jestem u rodziców (tak co tydzień) i przed wizytą. Mam w okolicach 120/70. I dobrze, że mierzę, bo w stresie przed wizytą miałam ostatnio 163/90...a przedostatnio 147/87...I wtedy podaję Pani na recepcji dane sprzed godziny u rodziców, co jest bardziej miarodajne ;)

Sista mam identycznie, u gina ciśnienie to jakaś masakra, ostatnio 180/100 a w domu w normie

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuchów, kupiłam z allegro spodnie jeansowe, właśnie z poczty odebrałam i są ok :-) zapłaciłam całe 19,90 :-)
    Ja kupuję tuniki troszkę szersze, nie wiem czemu ale te ciążowe w H&M no mnie nie powalają :-) Nie podobają mi się ani trochę.

Amelka ma dziś dzień wariacji, od rana wariuje w brzuszku :-)

Zyrciu to czekamy na fotę w sukience ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:42

zyrcia, Sista lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorren - na szczęście w C&A zwrot jest bezpłatny. Do tego miałam 10% zniżki, bo byłam nowa. Zastanawiam się tylko czy odesłać spodnie czy zostawić. Z jednej strony "cztery litery" pewnie mi jeszcze urośnie, ale z drugiej - potrzebuję spodni na teraz :) Kobiecie w ciąży nie dogodzisz ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Zyrciu - a nie miałaś wizyty w ubiegłym tygodniu? Kciuki oczywiście zaciśnięte :)

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Sista mam identycznie, u gina ciśnienie to jakaś masakra, ostatnio 180/100 a w domu w normie
    Kasiu - a myślałam, że tylko ja tak mam, i biję rekordy w skokach ciśnienia. Po wizycie spada do normy?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ubiegłym tygodniu robiłam prywatnie połówkowe ;) a dziś nowy gin NFZ ;))

Sista, agawera lubią tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ