X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wizycie nie jestem warzona nawet ciśnienia nie sprawdza musze liczyć na siebie, ale jak byłam na 2 wizycie w przychodni bo na początku chodziłam do dwóch lekarzy tam pielęgniarka zawyzala mi wagę właśnie o ubranie

Jak często się wazycie? co 2 dni czy co tydzień

Rozalia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dzięki za linki i porady. Teraz umówię się z koleżankami, które rodziły w ubiegłym roku aby mi zweryfikowały listę ;) Jak jestem u nich to się zawsze zastanawiam widząc te wszystkie rzeczy skąd wiedziały co im będzie potrzebne ..;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, racja z tym przyrostem wagi :) Ja ważę się co miesiąc przy okazji wizyty u gina. Mam wagę w domu, ale baterie mi znów padły i jakoś nie po drodze mi zawsze z kupieniem nowych. Może to i dobrze, bo nie stresuje się, że wieloryb się ze mnie robi. Chociaż lustro nie kłamie :P

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Przy wizycie nie jestem warzona nawet ciśnienia nie sprawdza musze liczyć na siebie, ale jak byłam na 2 wizycie w przychodni bo na początku chodziłam do dwóch lekarzy tam pielęgniarka zawyzala mi wagę właśnie o ubranie

Jak często się wazycie? co 2 dni czy co tydzień

Ja mam wagę w łazience i ważę się codziennie, o tej samej porze, w identycznej sytuacji, przed prysznicem. I codziennie inna waga, jak w tańcu, trzy do przodu, dwa do tyłu ;) 75,7kg; 76,2kg; 75,8kg - to ostatnie 3 dni ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - ja chyba wyjmę baterie ze swojej i wyrzucę, bo już zaczynam mieć obsesję, że w czerwcu będę ważyć 100 kg ;) A wcale nie jem więcej niż 4 miesiące temu :/ Dzisiaj siostra mnie pocieszyła, ze może mi się woda zatrzymuje ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Rozalia - ja chyba wyjmę baterie ze swojej i wyrzucę, bo już zaczynam mieć obsesję, że w czerwcu będę ważyć 100 kg ;) A wcale nie jem więcej niż 4 miesiące temu :/ Dzisiaj siostra mnie pocieszyła, ze może mi się woda zatrzymuje ;)

I dobrze zrobisz,zwłaszcza jesli Cię to stresuje tak jak mnie. Ja wiem że nie mam i się nie ważę,a jakby była to na pewno by mnie korciło :)
    Zawsze jak staję na wadze u położnej to sobie myślę - no to teraz +4kg, a tu miłe zaskoczenie bo ledwie połowa tego mi ostatnio doszła :)
    Mimo wszystko wiem że w dniu porodu bedę ważyć sporo, a na pewno tak wyglądać. Teraz niby mam 2,40 kg na plusie od początku a wyglądam jakbym 10 na siebie wrzuciła. Pocieszam się tym, że to nie tłuszcz :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie waze tylko u gina:) ale przy moim apetycie ostatnio to az sie boje wazenia, a jeszcze 2tyg do wizyty ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciśnienia, to mierzę zawsze jak jestem u rodziców (tak co tydzień) i przed wizytą. Mam w okolicach 120/70. I dobrze, że mierzę, bo w stresie przed wizytą miałam ostatnio 163/90...a przedostatnio 147/87...I wtedy podaję Pani na recepcji dane sprzed godziny u rodziców, co jest bardziej miarodajne ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta ...
    Aktywna na forum zawsze jestem mniej w weekend a więcej w tygodniu generalnie. Poza tym czekam na wizytę jak na zbawienie (jutro 10:00), nawet próbuję na dziś przełożyć :P i dlatego nie mam ochoty pisać, bo już chcę się uspokoić że jest wszystko ok. Co do ubrań, Sista przykro mi, ale tak to jest z kupowaniem przez neta, bez mierzenia, ja akurat trafiłam w C&A na spodnie, które są dla mnie okej, a Ty nie, ale to był czysty fart. Ostatnio kupiłam 3 rzeczy w happymum.pl ceny są tam wysokie, ale kupiłam w dziale outlet. Paczka jeszcze w drodze, więc czy są okej powiem jak dojdą. Poza tym kupuję czasami w zwykłym dziale a nie ciążowym i wtedy np. rozmiar L.
    Ważę się na każdej wizycie czyli mniej więcej raz na miesiąc, położna wpisuje wagę z ubraniem i mierzy ciśnienie zawsze. Co do wyprawki sporo dziewczyn zbliżających się do terminu porodu publikuje taką listę w swoim pamiętniku na belly i pozostałe mamuśki komentują co by jeszcze dokupiły a czego już nie trzeba ... miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:42

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po południu mam wizytę u nowego gina :D trzymajcie kciuki żeby był spoko :D

sss, Rozalia lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ważę się w domu i podaję wagę położnej. A ważę się średnio ze dwa razy w tygodniu zawsze rano po wstaniu. Co do ciśnienia to u mnie raczej zawsze niskie albo w normie.
    Wczoraj kupiłam na allegro ciążowe spodnie bo stwierdziłam, że szkoda żeby marnowały się krótsze bluzki. niej więcej od miesiąca chodzę tylko w leginsach i tunikach.

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    A ja dziś po południu mam wizytę u nowego gina :D trzymajcie kciuki żeby był spoko :D

Kciuki zaciśnięte :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna waży w ciuchach, tak jak piszecie, przyrost wagi jest najważniejszy.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie kupiłam kieckę :D taką z dzianiny ciemno szarą, jest dopasowana na górze a na dole baaardzo luźna więc będę w niej już do końca chodzić :D w jakiś dzień się Wam zaprezentuję ;D

kasika8303, Sista lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A co do ciśnienia, to mierzę zawsze jak jestem u rodziców (tak co tydzień) i przed wizytą. Mam w okolicach 120/70. I dobrze, że mierzę, bo w stresie przed wizytą miałam ostatnio 163/90...a przedostatnio 147/87...I wtedy podaję Pani na recepcji dane sprzed godziny u rodziców, co jest bardziej miarodajne ;)

Sista mam identycznie, u gina ciśnienie to jakaś masakra, ostatnio 180/100 a w domu w normie

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuchów, kupiłam z allegro spodnie jeansowe, właśnie z poczty odebrałam i są ok :-) zapłaciłam całe 19,90 :-)
    Ja kupuję tuniki troszkę szersze, nie wiem czemu ale te ciążowe w H&M no mnie nie powalają :-) Nie podobają mi się ani trochę.

Amelka ma dziś dzień wariacji, od rana wariuje w brzuszku :-)

Zyrciu to czekamy na fotę w sukience ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:42

zyrcia, Sista lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorren - na szczęście w C&A zwrot jest bezpłatny. Do tego miałam 10% zniżki, bo byłam nowa. Zastanawiam się tylko czy odesłać spodnie czy zostawić. Z jednej strony "cztery litery" pewnie mi jeszcze urośnie, ale z drugiej - potrzebuję spodni na teraz :) Kobiecie w ciąży nie dogodzisz ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Zyrciu - a nie miałaś wizyty w ubiegłym tygodniu? Kciuki oczywiście zaciśnięte :)

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Sista mam identycznie, u gina ciśnienie to jakaś masakra, ostatnio 180/100 a w domu w normie
    Kasiu - a myślałam, że tylko ja tak mam, i biję rekordy w skokach ciśnienia. Po wizycie spada do normy?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ubiegłym tygodniu robiłam prywatnie połówkowe ;) a dziś nowy gin NFZ ;))

Sista, agawera lubią tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ