Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    żeby nie wywołać przedwczesnego porodu prostaglandynami z męskiego nasienia :)

No ja czytałam o prostaglandynach, nawet dzisiaj rano. Ale ponoć taka ilość, jaka jest w nasieniu męskim, do 38 tygodnia porodu wywołać nie jest w stanie. Hmmm, zapytam mojego na kolejnej wizycie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia fajna sukieneczka i na pewno na chwilę posłuży
    Ja to mam tak że jak się budzę rano to jestem głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła. Wcześniej przed ciążą rzadko kiedy jadłam porządne śniadanie, a teraz to wstaje o 7 i jedzonko bo burczy mi w brzuszku.
    macie dziewczyny jakiś sposób na zgagę, bo dziś mi wyjątkowo dokucza?

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 gratulacje, oby tylko takie informacje u wszystkich mamusiek:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - mnie się nie udziela chyba. Siedzę w pracy, przy sztucznym oświetleniu. A po pracy do mamy na Tychy na obiad :) Więc nie będzie czasu na depresję :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista zapytaj i daj znać koniecznie :) może wystarczy się pilnować na końcu i tyle :)

A co do krzywej to mi dziś sam lekarz powiedział że mam sobie wziąć cytrynkę ze sobą :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Czyli GLS nie pofatyguje się do mnie po przesyłkę ? Myślałam, że w C&A zwroty działają jak w Zalando. Dobrze wiedzieć :)

Jeśli zamówisz kuriera z GLS to możesz mu zwrócić przesyłkę na koszt C&A, ale mi się nie chciało bo mam punkt GLS niedaleko, poza tym ten kurier maksymalnie chyba do 17 te paczki odbiera czy jakoś tak. Tu są wszystkie szczegóły: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/service/retoure.html

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna gratuluję owocnej wizyty! Napisałaś, że lekarz zalecił Ci pić magnez, a podał jakiś konkretny do picia czy to przejęzyczenie?

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Sista, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i gratuluje udanych wizyt a za pozostałe trzymam kciuki.

No i odpoczynek :) goście czyli :moja mama, siostra Aga z 1,5 roczną Zuzią i 12 letni syn siostry Moniki pojechali. Po czterech dniach cisza i spokój.
    Moje samopoczucie ok, tylko na dzisiejszej uroczystości, u Bartka w przedszkolu z okazji dnia babci, zrobiło mi słabo. Na szczęście szklanka wody i wyście na świeże powietrze pomogło.

Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu :) Jako doświadczona mama, powiedz jak to jest z tym kikutem pępowinowym? Lilly zapytała powyżej i sama się teraz zastanawiam.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna super wieści :-)

Zyrcia kiecka śliczna :-)

zyrcia, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body nie przeszkadzają bo to tylko tzw strupek. Nie bójcie sie go on malucha nie boli, musi być przemywany rozcieńczonym spirytusem proporcje poda Wam położna lub mozna w necie znaleść. Musi być suchy, ale bez obaw, podczas kąpieli malucha może woda tam wpłynąć. Żadne nasączone gaziki sie nie sprawdzają bo szybko parują u robią sie sztywne. Najlepiej wacikiem, a zakamarki patyczkiem do uszu ale tym dużym dziecięcym.

Napewno w sieci znajdziecie kilka sposobów na pielęgnacje kikuta pępowiny, ale spokojnie położne które do Was przyjdą już ok 1-2 po powrocie ze szpitala pokażą co i jak, i napewno doradzą swój sprawdzony sposób. I jak to bywa w życiu opinie i porady mogą sie różnić jedne od drugich. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:56

Z., Ania1704, nenette, lilly78, Rozalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca ;)

To tak samo jak ja:) tez mam tylko spodnie z typu "ciazowe" Ski i oddalam je do skrocenia bo strasznie roluja sie na kolanach przez to..i nie moge nigdzie kurtki dostac bo jak mam miejsce na brzuch to w ramionach + rekawy wygladam jak nieszczescie;) dlatego w sumie ciesze sie,ze juz jestem na zwolnieniu i moge glownie pomykac w tunikach i leginsach :D

dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja kurtkę kupiłam jakoś niedawno w Croop-ie rozmiar L i jest ok. Rękawy nie za długie, a kurtka tak za dupę ;) kolor tylko taki sobie ale 99zl a typowe ciążowe to dramat i wyglądu i ceny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:14

nenette lubi tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Joasia:) lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać wizyty! Wy dziewczyny już wszystko wiecie, a ja nadal czekam. Ja mam 164 cm wzrostu a i tak niektóre spodnie są mi za długie póki co:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 152 cm wzrostu;) Na szczęście moja mama coś tam umie szyć na maszynie więc mi spodnie skraca. A jak są wąskie to zawijam je do środka i gotowe.

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dzieki, zajrze do Cropa :)

Inesica ja tez zawijalam do srodka,ale juz mi ciezko i brzuch przeszkadza, cala bylam zasapana;) a niezawijane sie rolowały, skrocilam wiec i teraz mam spokoj :) czasem nawet ciezko mi buty wlozyc, a to dopiero 18tydzien - szok ;)

Musze poczytac o wyprawce,bo tez nie mam zielonego pojecia co trzeba i ile:) siostra pewnie tez mi cos podpowie, tyle tego wszystkiego jest, ze mozna oszalec :D a na razie i tak czekam az poznam plec, do tej pory ciagle sie zaslanial człowiek, może za 2 tyg nam pokaże co tam skrywa

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 175 cm wzrostu i chciałabym być mniejsza :) W ogóle jak patrzę na Wasze zdjęcia brzuszków, to macie takie śliczne piłeczki, a mój jest tzw rozlany i bardziej mój synuś rośnie w biodra niż do przodu :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się naleśników z twarogiem i teraz czuję jak młody mnie smyra w brzuszku, coś pięknego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:26

Muniek, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ