X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    żeby nie wywołać przedwczesnego porodu prostaglandynami z męskiego nasienia :)

No ja czytałam o prostaglandynach, nawet dzisiaj rano. Ale ponoć taka ilość, jaka jest w nasieniu męskim, do 38 tygodnia porodu wywołać nie jest w stanie. Hmmm, zapytam mojego na kolejnej wizycie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia fajna sukieneczka i na pewno na chwilę posłuży
    Ja to mam tak że jak się budzę rano to jestem głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła. Wcześniej przed ciążą rzadko kiedy jadłam porządne śniadanie, a teraz to wstaje o 7 i jedzonko bo burczy mi w brzuszku.
    macie dziewczyny jakiś sposób na zgagę, bo dziś mi wyjątkowo dokucza?

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 gratulacje, oby tylko takie informacje u wszystkich mamusiek:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - mnie się nie udziela chyba. Siedzę w pracy, przy sztucznym oświetleniu. A po pracy do mamy na Tychy na obiad :) Więc nie będzie czasu na depresję :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista zapytaj i daj znać koniecznie :) może wystarczy się pilnować na końcu i tyle :)

A co do krzywej to mi dziś sam lekarz powiedział że mam sobie wziąć cytrynkę ze sobą :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Czyli GLS nie pofatyguje się do mnie po przesyłkę ? Myślałam, że w C&A zwroty działają jak w Zalando. Dobrze wiedzieć :)

Jeśli zamówisz kuriera z GLS to możesz mu zwrócić przesyłkę na koszt C&A, ale mi się nie chciało bo mam punkt GLS niedaleko, poza tym ten kurier maksymalnie chyba do 17 te paczki odbiera czy jakoś tak. Tu są wszystkie szczegóły: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/service/retoure.html

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna gratuluję owocnej wizyty! Napisałaś, że lekarz zalecił Ci pić magnez, a podał jakiś konkretny do picia czy to przejęzyczenie?

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Sista, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i gratuluje udanych wizyt a za pozostałe trzymam kciuki.

No i odpoczynek :) goście czyli :moja mama, siostra Aga z 1,5 roczną Zuzią i 12 letni syn siostry Moniki pojechali. Po czterech dniach cisza i spokój.
    Moje samopoczucie ok, tylko na dzisiejszej uroczystości, u Bartka w przedszkolu z okazji dnia babci, zrobiło mi słabo. Na szczęście szklanka wody i wyście na świeże powietrze pomogło.

Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu :) Jako doświadczona mama, powiedz jak to jest z tym kikutem pępowinowym? Lilly zapytała powyżej i sama się teraz zastanawiam.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna super wieści :-)

Zyrcia kiecka śliczna :-)

zyrcia, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body nie przeszkadzają bo to tylko tzw strupek. Nie bójcie sie go on malucha nie boli, musi być przemywany rozcieńczonym spirytusem proporcje poda Wam położna lub mozna w necie znaleść. Musi być suchy, ale bez obaw, podczas kąpieli malucha może woda tam wpłynąć. Żadne nasączone gaziki sie nie sprawdzają bo szybko parują u robią sie sztywne. Najlepiej wacikiem, a zakamarki patyczkiem do uszu ale tym dużym dziecięcym.

Napewno w sieci znajdziecie kilka sposobów na pielęgnacje kikuta pępowiny, ale spokojnie położne które do Was przyjdą już ok 1-2 po powrocie ze szpitala pokażą co i jak, i napewno doradzą swój sprawdzony sposób. I jak to bywa w życiu opinie i porady mogą sie różnić jedne od drugich. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:56

Z., Ania1704, nenette, lilly78, Rozalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca ;)

To tak samo jak ja:) tez mam tylko spodnie z typu "ciazowe" Ski i oddalam je do skrocenia bo strasznie roluja sie na kolanach przez to..i nie moge nigdzie kurtki dostac bo jak mam miejsce na brzuch to w ramionach + rekawy wygladam jak nieszczescie;) dlatego w sumie ciesze sie,ze juz jestem na zwolnieniu i moge glownie pomykac w tunikach i leginsach :D

dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja kurtkę kupiłam jakoś niedawno w Croop-ie rozmiar L i jest ok. Rękawy nie za długie, a kurtka tak za dupę ;) kolor tylko taki sobie ale 99zl a typowe ciążowe to dramat i wyglądu i ceny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:14

nenette lubi tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Joasia:) lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać wizyty! Wy dziewczyny już wszystko wiecie, a ja nadal czekam. Ja mam 164 cm wzrostu a i tak niektóre spodnie są mi za długie póki co:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 152 cm wzrostu;) Na szczęście moja mama coś tam umie szyć na maszynie więc mi spodnie skraca. A jak są wąskie to zawijam je do środka i gotowe.

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dzieki, zajrze do Cropa :)

Inesica ja tez zawijalam do srodka,ale juz mi ciezko i brzuch przeszkadza, cala bylam zasapana;) a niezawijane sie rolowały, skrocilam wiec i teraz mam spokoj :) czasem nawet ciezko mi buty wlozyc, a to dopiero 18tydzien - szok ;)

Musze poczytac o wyprawce,bo tez nie mam zielonego pojecia co trzeba i ile:) siostra pewnie tez mi cos podpowie, tyle tego wszystkiego jest, ze mozna oszalec :D a na razie i tak czekam az poznam plec, do tej pory ciagle sie zaslanial człowiek, może za 2 tyg nam pokaże co tam skrywa

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 175 cm wzrostu i chciałabym być mniejsza :) W ogóle jak patrzę na Wasze zdjęcia brzuszków, to macie takie śliczne piłeczki, a mój jest tzw rozlany i bardziej mój synuś rośnie w biodra niż do przodu :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się naleśników z twarogiem i teraz czuję jak młody mnie smyra w brzuszku, coś pięknego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:26

Muniek, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ