Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nadine24 wrote:żeby nie wywołać przedwczesnego porodu prostaglandynami z męskiego nasienia
No ja czytałam o prostaglandynach, nawet dzisiaj rano. Ale ponoć taka ilość, jaka jest w nasieniu męskim, do 38 tygodnia porodu wywołać nie jest w stanie. Hmmm, zapytam mojego na kolejnej wizycie.
-
Żyrcia fajna sukieneczka i na pewno na chwilę posłuży
Ja to mam tak że jak się budzę rano to jestem głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła. Wcześniej przed ciążą rzadko kiedy jadłam porządne śniadanie, a teraz to wstaje o 7 i jedzonko bo burczy mi w brzuszku.
macie dziewczyny jakiś sposób na zgagę, bo dziś mi wyjątkowo dokucza? -
Sista wrote:Czyli GLS nie pofatyguje się do mnie po przesyłkę ? Myślałam, że w C&A zwroty działają jak w Zalando. Dobrze wiedzieć
Jeśli zamówisz kuriera z GLS to możesz mu zwrócić przesyłkę na koszt C&A, ale mi się nie chciało bo mam punkt GLS niedaleko, poza tym ten kurier maksymalnie chyba do 17 te paczki odbiera czy jakoś tak. Tu są wszystkie szczegóły: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/service/retoure.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam i gratuluje udanych wizyt a za pozostałe trzymam kciuki.
No i odpoczynekgoście czyli :moja mama, siostra Aga z 1,5 roczną Zuzią i 12 letni syn siostry Moniki pojechali. Po czterech dniach cisza i spokój.
Moje samopoczucie ok, tylko na dzisiejszej uroczystości, u Bartka w przedszkolu z okazji dnia babci, zrobiło mi słabo. Na szczęście szklanka wody i wyście na świeże powietrze pomogło.
Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca -
nick nieaktualnyBody nie przeszkadzają bo to tylko tzw strupek. Nie bójcie sie go on malucha nie boli, musi być przemywany rozcieńczonym spirytusem proporcje poda Wam położna lub mozna w necie znaleść. Musi być suchy, ale bez obaw, podczas kąpieli malucha może woda tam wpłynąć. Żadne nasączone gaziki sie nie sprawdzają bo szybko parują u robią sie sztywne. Najlepiej wacikiem, a zakamarki patyczkiem do uszu ale tym dużym dziecięcym.
Napewno w sieci znajdziecie kilka sposobów na pielęgnacje kikuta pępowiny, ale spokojnie położne które do Was przyjdą już ok 1-2 po powrocie ze szpitala pokażą co i jak, i napewno doradzą swój sprawdzony sposób. I jak to bywa w życiu opinie i porady mogą sie różnić jedne od drugich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:56
Z., Ania1704, nenette, lilly78, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Ja mam tez problem z ciuchami, bo jestem niska 158 cm i tak z profilu to wyglądam jakbym pod koszulkę piłkę schowała. Wiec bluzki M ciasne a L długie rękawy. A typowe ciążowe to tylko spodnie i to xs lub s za to każde mają za długie nogawki. No trudno byle do czerwca
To tak samo jak ja:) tez mam tylko spodnie z typu "ciazowe" Ski i oddalam je do skrocenia bo strasznie roluja sie na kolanach przez to..i nie moge nigdzie kurtki dostac bo jak mam miejsce na brzuch to w ramionach + rekawy wygladam jak nieszczescie;) dlatego w sumie ciesze sie,ze juz jestem na zwolnieniu i moge glownie pomykac w tunikach i leginsach
dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne!Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenette ja kurtkę kupiłam jakoś niedawno w Croop-ie rozmiar L i jest ok. Rękawy nie za długie, a kurtka tak za dupę
kolor tylko taki sobie ale 99zl a typowe ciążowe to dramat i wyglądu i ceny .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:14
nenette lubi tę wiadomość
-
A ja mam 152 cm wzrostu;) Na szczęście moja mama coś tam umie szyć na maszynie więc mi spodnie skraca. A jak są wąskie to zawijam je do środka i gotowe.
nenette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia dzieki, zajrze do Cropa
Inesica ja tez zawijalam do srodka,ale juz mi ciezko i brzuch przeszkadza, cala bylam zasapana;) a niezawijane sie rolowały, skrocilam wiec i teraz mam spokojczasem nawet ciezko mi buty wlozyc, a to dopiero 18tydzien - szok
Musze poczytac o wyprawce,bo tez nie mam zielonego pojecia co trzeba i ile:) siostra pewnie tez mi cos podpowie, tyle tego wszystkiego jest, ze mozna oszaleca na razie i tak czekam az poznam plec, do tej pory ciagle sie zaslanial człowiek, może za 2 tyg nam pokaże co tam skrywa