Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był koniec 16tc,z tym że na początku to było tak leciutkie że nie byłam pewna czy to jest TO.No i też co któryś dzień.A teraz to już wlasciwie codziennie czuje,ale też są raz słabsze raz mocniejsze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem czy to ruchy zwykle wieczorem czuje takie jakby przelewało mi sie coś w brzuchu jakby wypychało ale nie jest to regularne wiec sama nie wiem może musze jeszcze poczekać w środe do lekarza wiec sie okaże mam nadzieje ze zrobi usg

dzis wzieło mnie na szpinak czekam az sie rozmrozi i biegne robic pierogi ostatnio bym stale jadła jakieś pierogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:05

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś tam czasem czułam, ale jak to było to to o tym nie wiedziałam :P
    Pierwsze takie, że już nie mogłam z niczym pomylić poczułam w 20tc. Mój R. może je czasem poczuć, ale nie jak takie kopniaki tylko jak takie muśnięcie, jakby takie wieeelki bąbel pękł :D Na brzuchu nic nie widać. Czuję je zazwyczaj wieczorem jak się położę na płasko i najlepiej jak coś zjem słodkiego, wtedy są dosyć intensywne (ale też rzadkie), a w ciągu dnia, jak gdzieś idę czy cuś to nie czuję w ogóle. Ja też mam macicę na przedniej ścianie. Na połówkowym pytałam o te ruchy lekarza to powiedział, że pierworódki zaczynają czuć własnie ok. 20tc więc to już jak najbardziej możliwe ;) ale nie czuję na razie żeby z dnia na dzień działo się coś więcej lub były mocniejsze czy coś więc pewnie jeszcze trochę poczekam ;))

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z reguły czuję ruchy rano i wieczorem kiedy leżę w łóżku, albo po drzemce. Mój M już też miał okazję poczuć. A pierwszego kopniaczka dostałam jakieś 1,5 tygodnia temu w 20 tygodniu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec 17 tygodnia poczułam musniecia pod pepkiem. To moja pierwsza ciąża ale jestem dość szczupła więc może to dlatego tak szybko.

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja od ponad tygodnia czuje pod ręka ruchy małej :) wczoraj nawet siostra tez poczuła. Mąż już nawet wie jak poruszać moim brzuchem a Julka napewno odpowie kopniakiem. Czkawkę miała też ze 3 razy . Przed ciążą byłam szczupła. Oczywiście nie każdy kopniak jest taki sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:00

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja miałam praktycznie weekend poza domem. Niedawno wróciliśmy z mężulkiem ze spaceru. Pełno rodziców z wózkami i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła tak z moim maleństwem chodzić :)
    Ja ruchy pierwsze poczułam około 2 tyg temu, ale nie wiedziałam że to one. Później zaczęły się częściej powtarzać i już nie da się ich pomylić np. z jelitami. To takie uczucie jakby mnie ktoś piórkiem łaskotał od środka, śmieszne troszkę :) No ale póki co nie są to zbyt regularne ruchy, podejrzewam że to przez to że łóżysko jest na przedniej ścianie.
    Usg o ile dobrze liczę miałam 7 razy, połówkowe będzie 8. Lekarz twierdzi że małemu to w żaden sposób nie szkodzi.
    W ogóle wczoraj byliśmy w moim rodzinnym mieście i udało mi się odkupić wielką pakę ubranek za symboliczne 70 zł. Jest tam dosłownie wszystko i to w dużych ilościach, a do tego gratis przewijak i wanienka ze stelażem. Wszystko wygląda jak nowe więc jestem bardzo zadowolona z tego zakupu :)
    Lecę robić obiad, dziś rybka w panierce, frytki i mizeria która chodzi za mną od kilku dni :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję pod ręką ruchy. Nie można tego pomylić z tętnem są to albo delikatne muśnięcia albo takie mini kopniaczki. Jak się nie odzywała teraz przez 2 dni, kładłam rękę i czułam tętno a jak się rusza, położę rękę to czuć pod skórą ruchy.

Nieukowa każda z nas ma inną budowę, myślę że to od tego zależy. Mi lekarze mówią że mała ma długie nóżki, może to też ma znaczenie.

Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dopiero doczytałam że miałaś urodzinki, tak więc spóźnione ale szczere życzenia spełnienia marzeń, zdrówka i pociechy z dzieci :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca nie jestem przekonana czy to są ruchy dziecka czy praca jelit! W tym tygodniu czuję wyraźne przelewanie w brzuchu.

• sss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja tez odczuwam cos tam, bulgotanie to czesto ale ostatnio zdazylo mi sie ze kopnal mnie maly tak ze czukam pod reka i bylam w szoku, tak jakby taki trik nerwowy, musniecia tez sie zdazaja najlepiej o 3 w nocy. I tak stram sie zwalac na jelita ale mysle jednak ze to maluch..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w jelitach przelewa się dużo, ale ruchów póki co nie czuję.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pierwszy raz czułam w tym tygodniu ruchy.

Pierwszy raz jak leżałam z podgiętymi nogami na boku. Tak jakby dziecko miało mało miejsca i się z tego powodu przemieszczało, obracało.

Drugi, to już bardziej intensywne uczucie.. 3 razy czułam jakby kopnięcia od środka (takie jakby lekko bolące punkty). Ale to chyba tylko dlatego, że mam wrażenie jakby gdzieś w pęcherz moczowy akurat trafił.. Bo uczucie siku jakby w tym momencie nasilone.

A tak to czekamy nadal na ruchy.. ale już myślę, że powoli się będzie zaczynać czas kiedy mam nadzieję będą się one pojawiać :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam rano na baśenie i chyba nawdychalam się za dużo chloru. Głowa mnie boli do tej pory :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz byłam na połówkowym miałam wrażenie, że Leon ma tam mało miejsca ;P prawie non stop siedział po turecku albo miał podkurczone nogi, jak gin tam mocniej pouciskał żeby się ruszył to rozciągał nogi i wtedy czułam kopniaki ;D może jestem za chuda i ma mało miejsca :D :D

Sista lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Ja miałam USG 6 razy, a kolejne już jutro więc proszę o kciuki :)
    Ja jakoś od 18t i 5d czuję takie prawdziwe kopniaki. Czuć je pod ręką, a te mocniejsze widać :) I nie da się tego pomylić z tętnem czy jelitami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:49

Joasia:), Sista, zyrcia, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to sama nie wiem. Niby czułam już dwa razy smyrania po pawej stronie, ale nie jestem pewna czy to Maleństwo czy moje jelita :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam w dzień i teraz nie zasnę...

Ja na razie na kopniaki cierpliwie czekam. Moje dziecko to śpioch, zawsze na usg śpi i ruszyć się nie chce. Chyba ma to po mnie :P

Najlepszą rzeczą jak na razie jest to, że mam tyle energii i jem to co przed ciąża (praktycznie brak zachcianek). Super odmiana po mdłościach i ciągłym zmęczeniu.

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy, laskotanie,kopniaki ostatnio polozylam się tak na boku ze prYcisnelam delikatnie brzuch Ojej zaraz zaczęła się rozpychac tak jakby miala za mało miejsca.

A ja dzisiaj znów do dentysty mam nadzieję ze zajmą się tym zebem do kanalowego

preg.png[/url]
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ