X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był koniec 16tc,z tym że na początku to było tak leciutkie że nie byłam pewna czy to jest TO.No i też co któryś dzień.A teraz to już wlasciwie codziennie czuje,ale też są raz słabsze raz mocniejsze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem czy to ruchy zwykle wieczorem czuje takie jakby przelewało mi sie coś w brzuchu jakby wypychało ale nie jest to regularne wiec sama nie wiem może musze jeszcze poczekać w środe do lekarza wiec sie okaże mam nadzieje ze zrobi usg

dzis wzieło mnie na szpinak czekam az sie rozmrozi i biegne robic pierogi ostatnio bym stale jadła jakieś pierogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:05

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś tam czasem czułam, ale jak to było to to o tym nie wiedziałam :P
    Pierwsze takie, że już nie mogłam z niczym pomylić poczułam w 20tc. Mój R. może je czasem poczuć, ale nie jak takie kopniaki tylko jak takie muśnięcie, jakby takie wieeelki bąbel pękł :D Na brzuchu nic nie widać. Czuję je zazwyczaj wieczorem jak się położę na płasko i najlepiej jak coś zjem słodkiego, wtedy są dosyć intensywne (ale też rzadkie), a w ciągu dnia, jak gdzieś idę czy cuś to nie czuję w ogóle. Ja też mam macicę na przedniej ścianie. Na połówkowym pytałam o te ruchy lekarza to powiedział, że pierworódki zaczynają czuć własnie ok. 20tc więc to już jak najbardziej możliwe ;) ale nie czuję na razie żeby z dnia na dzień działo się coś więcej lub były mocniejsze czy coś więc pewnie jeszcze trochę poczekam ;))

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z reguły czuję ruchy rano i wieczorem kiedy leżę w łóżku, albo po drzemce. Mój M już też miał okazję poczuć. A pierwszego kopniaczka dostałam jakieś 1,5 tygodnia temu w 20 tygodniu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec 17 tygodnia poczułam musniecia pod pepkiem. To moja pierwsza ciąża ale jestem dość szczupła więc może to dlatego tak szybko.

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja od ponad tygodnia czuje pod ręka ruchy małej :) wczoraj nawet siostra tez poczuła. Mąż już nawet wie jak poruszać moim brzuchem a Julka napewno odpowie kopniakiem. Czkawkę miała też ze 3 razy . Przed ciążą byłam szczupła. Oczywiście nie każdy kopniak jest taki sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:00

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja miałam praktycznie weekend poza domem. Niedawno wróciliśmy z mężulkiem ze spaceru. Pełno rodziców z wózkami i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła tak z moim maleństwem chodzić :)
    Ja ruchy pierwsze poczułam około 2 tyg temu, ale nie wiedziałam że to one. Później zaczęły się częściej powtarzać i już nie da się ich pomylić np. z jelitami. To takie uczucie jakby mnie ktoś piórkiem łaskotał od środka, śmieszne troszkę :) No ale póki co nie są to zbyt regularne ruchy, podejrzewam że to przez to że łóżysko jest na przedniej ścianie.
    Usg o ile dobrze liczę miałam 7 razy, połówkowe będzie 8. Lekarz twierdzi że małemu to w żaden sposób nie szkodzi.
    W ogóle wczoraj byliśmy w moim rodzinnym mieście i udało mi się odkupić wielką pakę ubranek za symboliczne 70 zł. Jest tam dosłownie wszystko i to w dużych ilościach, a do tego gratis przewijak i wanienka ze stelażem. Wszystko wygląda jak nowe więc jestem bardzo zadowolona z tego zakupu :)
    Lecę robić obiad, dziś rybka w panierce, frytki i mizeria która chodzi za mną od kilku dni :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję pod ręką ruchy. Nie można tego pomylić z tętnem są to albo delikatne muśnięcia albo takie mini kopniaczki. Jak się nie odzywała teraz przez 2 dni, kładłam rękę i czułam tętno a jak się rusza, położę rękę to czuć pod skórą ruchy.

Nieukowa każda z nas ma inną budowę, myślę że to od tego zależy. Mi lekarze mówią że mała ma długie nóżki, może to też ma znaczenie.

Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dopiero doczytałam że miałaś urodzinki, tak więc spóźnione ale szczere życzenia spełnienia marzeń, zdrówka i pociechy z dzieci :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca nie jestem przekonana czy to są ruchy dziecka czy praca jelit! W tym tygodniu czuję wyraźne przelewanie w brzuchu.

• sss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja tez odczuwam cos tam, bulgotanie to czesto ale ostatnio zdazylo mi sie ze kopnal mnie maly tak ze czukam pod reka i bylam w szoku, tak jakby taki trik nerwowy, musniecia tez sie zdazaja najlepiej o 3 w nocy. I tak stram sie zwalac na jelita ale mysle jednak ze to maluch..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w jelitach przelewa się dużo, ale ruchów póki co nie czuję.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pierwszy raz czułam w tym tygodniu ruchy.

Pierwszy raz jak leżałam z podgiętymi nogami na boku. Tak jakby dziecko miało mało miejsca i się z tego powodu przemieszczało, obracało.

Drugi, to już bardziej intensywne uczucie.. 3 razy czułam jakby kopnięcia od środka (takie jakby lekko bolące punkty). Ale to chyba tylko dlatego, że mam wrażenie jakby gdzieś w pęcherz moczowy akurat trafił.. Bo uczucie siku jakby w tym momencie nasilone.

A tak to czekamy nadal na ruchy.. ale już myślę, że powoli się będzie zaczynać czas kiedy mam nadzieję będą się one pojawiać :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam rano na baśenie i chyba nawdychalam się za dużo chloru. Głowa mnie boli do tej pory :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz byłam na połówkowym miałam wrażenie, że Leon ma tam mało miejsca ;P prawie non stop siedział po turecku albo miał podkurczone nogi, jak gin tam mocniej pouciskał żeby się ruszył to rozciągał nogi i wtedy czułam kopniaki ;D może jestem za chuda i ma mało miejsca :D :D

Sista lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Ja miałam USG 6 razy, a kolejne już jutro więc proszę o kciuki :)
    Ja jakoś od 18t i 5d czuję takie prawdziwe kopniaki. Czuć je pod ręką, a te mocniejsze widać :) I nie da się tego pomylić z tętnem czy jelitami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:49

Joasia:), Sista, zyrcia, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to sama nie wiem. Niby czułam już dwa razy smyrania po pawej stronie, ale nie jestem pewna czy to Maleństwo czy moje jelita :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam w dzień i teraz nie zasnę...

Ja na razie na kopniaki cierpliwie czekam. Moje dziecko to śpioch, zawsze na usg śpi i ruszyć się nie chce. Chyba ma to po mnie :P

Najlepszą rzeczą jak na razie jest to, że mam tyle energii i jem to co przed ciąża (praktycznie brak zachcianek). Super odmiana po mdłościach i ciągłym zmęczeniu.

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy, laskotanie,kopniaki ostatnio polozylam się tak na boku ze prYcisnelam delikatnie brzuch Ojej zaraz zaczęła się rozpychac tak jakby miala za mało miejsca.

A ja dzisiaj znów do dentysty mam nadzieję ze zajmą się tym zebem do kanalowego

preg.png[/url]
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ