Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
sama nie wiem czy to ruchy zwykle wieczorem czuje takie jakby przelewało mi sie coś w brzuchu jakby wypychało ale nie jest to regularne wiec sama nie wiem może musze jeszcze poczekać w środe do lekarza wiec sie okaże mam nadzieje ze zrobi usg
dzis wzieło mnie na szpinak czekam az sie rozmrozi i biegne robic pierogi ostatnio bym stale jadła jakieś pierogiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:05
-
nick nieaktualnyja coś tam czasem czułam, ale jak to było to to o tym nie wiedziałam
Pierwsze takie, że już nie mogłam z niczym pomylić poczułam w 20tc. Mój R. może je czasem poczuć, ale nie jak takie kopniaki tylko jak takie muśnięcie, jakby takie wieeelki bąbel pękłNa brzuchu nic nie widać. Czuję je zazwyczaj wieczorem jak się położę na płasko i najlepiej jak coś zjem słodkiego, wtedy są dosyć intensywne (ale też rzadkie), a w ciągu dnia, jak gdzieś idę czy cuś to nie czuję w ogóle. Ja też mam macicę na przedniej ścianie. Na połówkowym pytałam o te ruchy lekarza to powiedział, że pierworódki zaczynają czuć własnie ok. 20tc więc to już jak najbardziej możliwe
ale nie czuję na razie żeby z dnia na dzień działo się coś więcej lub były mocniejsze czy coś więc pewnie jeszcze trochę poczekam
)
-
Ja z reguły czuję ruchy rano i wieczorem kiedy leżę w łóżku, albo po drzemce. Mój M już też miał okazję poczuć. A pierwszego kopniaczka dostałam jakieś 1,5 tygodnia temu w 20 tygodniu.
-
nick nieaktualnyHej
Ja od ponad tygodnia czuje pod ręka ruchy małejwczoraj nawet siostra tez poczuła. Mąż już nawet wie jak poruszać moim brzuchem a Julka napewno odpowie kopniakiem. Czkawkę miała też ze 3 razy . Przed ciążą byłam szczupła. Oczywiście nie każdy kopniak jest taki sam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:00
Sista lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Ja miałam praktycznie weekend poza domem. Niedawno wróciliśmy z mężulkiem ze spaceru. Pełno rodziców z wózkami i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła tak z moim maleństwem chodzić
Ja ruchy pierwsze poczułam około 2 tyg temu, ale nie wiedziałam że to one. Później zaczęły się częściej powtarzać i już nie da się ich pomylić np. z jelitami. To takie uczucie jakby mnie ktoś piórkiem łaskotał od środka, śmieszne troszkęNo ale póki co nie są to zbyt regularne ruchy, podejrzewam że to przez to że łóżysko jest na przedniej ścianie.
Usg o ile dobrze liczę miałam 7 razy, połówkowe będzie 8. Lekarz twierdzi że małemu to w żaden sposób nie szkodzi.
W ogóle wczoraj byliśmy w moim rodzinnym mieście i udało mi się odkupić wielką pakę ubranek za symboliczne 70 zł. Jest tam dosłownie wszystko i to w dużych ilościach, a do tego gratis przewijak i wanienka ze stelażem. Wszystko wygląda jak nowe więc jestem bardzo zadowolona z tego zakupu
Lecę robić obiad, dziś rybka w panierce, frytki i mizeria która chodzi za mną od kilku dniSista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja czuję pod ręką ruchy. Nie można tego pomylić z tętnem są to albo delikatne muśnięcia albo takie mini kopniaczki. Jak się nie odzywała teraz przez 2 dni, kładłam rękę i czułam tętno a jak się rusza, położę rękę to czuć pod skórą ruchy.
Nieukowa każda z nas ma inną budowę, myślę że to od tego zależy. Mi lekarze mówią że mała ma długie nóżki, może to też ma znaczenie.Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Ja tez odczuwam cos tam, bulgotanie to czesto ale ostatnio zdazylo mi sie ze kopnal mnie maly tak ze czukam pod reka i bylam w szoku, tak jakby taki trik nerwowy, musniecia tez sie zdazaja najlepiej o 3 w nocy. I tak stram sie zwalac na jelita ale mysle jednak ze to maluch..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Ja chyba pierwszy raz czułam w tym tygodniu ruchy.
Pierwszy raz jak leżałam z podgiętymi nogami na boku. Tak jakby dziecko miało mało miejsca i się z tego powodu przemieszczało, obracało.
Drugi, to już bardziej intensywne uczucie.. 3 razy czułam jakby kopnięcia od środka (takie jakby lekko bolące punkty). Ale to chyba tylko dlatego, że mam wrażenie jakby gdzieś w pęcherz moczowy akurat trafił.. Bo uczucie siku jakby w tym momencie nasilone.
A tak to czekamy nadal na ruchy.. ale już myślę, że powoli się będzie zaczynać czas kiedy mam nadzieję będą się one pojawiać -
nick nieaktualnyJak teraz byłam na połówkowym miałam wrażenie, że Leon ma tam mało miejsca ;P prawie non stop siedział po turecku albo miał podkurczone nogi, jak gin tam mocniej pouciskał żeby się ruszył to rozciągał nogi i wtedy czułam kopniaki
może jestem za chuda i ma mało miejsca
Sista lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Ja miałam USG 6 razy, a kolejne już jutro więc proszę o kciuki
Ja jakoś od 18t i 5d czuję takie prawdziwe kopniaki. Czuć je pod ręką, a te mocniejsze widaćI nie da się tego pomylić z tętnem czy jelitami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:49
Joasia:), Sista, zyrcia, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Pospałam w dzień i teraz nie zasnę...
Ja na razie na kopniaki cierpliwie czekam. Moje dziecko to śpioch, zawsze na usg śpi i ruszyć się nie chce. Chyba ma to po mnie
Najlepszą rzeczą jak na razie jest to, że mam tyle energii i jem to co przed ciąża (praktycznie brak zachcianek). Super odmiana po mdłościach i ciągłym zmęczeniu.Sista lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Ja czuje ruchy, laskotanie,kopniaki ostatnio polozylam się tak na boku ze prYcisnelam delikatnie brzuch Ojej zaraz zaczęła się rozpychac tak jakby miala za mało miejsca.
A ja dzisiaj znów do dentysty mam nadzieję ze zajmą się tym zebem do kanalowego
[/url]